Manžel, ktorý stále na slovo počúva svoju mamičku
Baby, mate aj vy podobny problem? Moj manzel aj napriek tomu, ze sa odstahoval od mamy, stale ju pocuva, a ona mu mile rada stale rozkazuje a stara sa do vsetkeho...pritom nam nikdy nijako nepomohla, iba robi nervy v celej mojej rodine. A moj blby muz sa jej asi boji alebo co, lebo vkuse urobi to, co ona chce, len aby sa nahodou mamicka nenahnevala. Stale sa kvoli tomu hadame a uz mam pocit, ze nase manzelstvo nema vyznam :( pritom byvame u nasich, cize som si myslela, ze sa on zmeni a bude to ine, ale nie...stale nam svokra ako keby riadila zivot, a on to vsetko ticho respektuje...a jedini ktori nam pomahaju si moji rodicia!
@mayka007 urcite pojdem manzel ked najde lepsie platenu pracu tak pojdem hned idem aj zhanat........ a ked nebude chciet tak potom neviem co budem robyt ☹
@rebeca0000 Chod hoci aj bez neho....lebo podla mna si ani lepsiu robotu nenajde, len aby nemusel od nej odist......je mi to strasne luto, viem, co prezivas a to mas este stokrat horsie ako ja:(
ale si hlada pretoze ta robota je neista niekedy ich ho nechaju tyzden doma a tak ,,si hlada,,to je to ine by bolo keby nemam dieta ale kam by som isla s babetkom? do roboty by som nemohla ist aby som mala s coho zit a platit podnajom..
najlepsia svokra je 200m km daleko..sice nepomoze nam nik, ale ten bozsky klud, 3 krat do roka ju prezijem 😀 ja mam manzela, ktory mi dava za pravdu, ale hadat sa s nou nebude, resp. nezastane ma pred nou, aj do neho rada rype, lebo potom sa strasne urazi a zerie nervy svokrovi....takze poucenie z toho vyplyva, nehadat sa s nou a vyhnut sa jej..dlho mi to trvalo, ale pochopila som a mam pokoj,,.az na tie 3 razy do roka, moj syn ma svokrovcov rad, pre neho zatnem zuby, aby ho "neodstrihli".
@amanda0405 svokre by si mohla povedat co chces a bolo by to uuuuuplne jedno, akurat by sa to otocilo casom proti Tebe. jednoducho s takym chlapom neurobis nic. 😠 a ak ano, tak len docasne a potom si to zliznes aj s urokami. 😖 Jednoducho mama je mama.
@lina129 Teda klobúk dolu pred tebou - si typická dobrá žienka. Ľúbiš a aj šancí daš toľko, koľko si ten poserko vymyslí. Je mi to fakt ľúto, že žiješ takýto život a obdivujem tvoju trpezlivosť. Možno by si mu mohla smutne naznačiť, že takto sa láska môže vytratiť a ten, koho to zasiahne bude on. On má totiž v tebe neuveriteľnú istotu a pevnú skalu. Zatvár sa troška ako porcelánová bábika, nech to s ním troška zatrasie.
@damotka dakujem, asi to potrebujem pocut... Doteraz som len drzala hubu, ale uz sa mi postupne otvaraju oci ☹ fakt uz je to neznesitelne... On mamicke pomaha v praci aj doma a ja si mozem poradit sama...vsak som mlada a sikovna...a to nepisem o tom, ze neprispieva mi nicim, vediem si domacnost sama, platim si najom, auto...a ked pride, tak ho hostim...no obcas ma vezme najest do restiky alebo mi kupi benzin, ked behame mojim autom, lebo on chodi vlakom... 😒 aj ked sme manzelia...ale o peniaze mi nejde, skor o zivot s nim ☹
Ešte chvíľu budem čítať a zistím, že mám ideálneho muža. 😕
@roxana280 myslím, že sa to niekedy prenáša, moja svokra mala tiež výbornú svokru a moja mama bola tiež super svokra s ktorou jej nevesta chodila aj na dovolenky, niekedy aj bez manžela. Nechápem tie svokry, veď to nie sú staré babky, ale môžu mať okolo 50-60 rokov, že svoju energiu neorientujú inde, že majú predpotopné názory a pocit, že majú patent na rozum 😝 😝 😝 😝 😝
Na tohle téma bych mohla vydat román! Žila sjem s neskutečným mamánkem, který poslouchal maminku na slovo. Npomáhalo ani po dobrém, ani po zlém, ani se na čas odstěhovat k našim. Bylo jedno, že jsem byla nemocná, malá taky, on skákal jak miminka pískala, pořád na mě něco viděla...nechápala jsem, proč ji poslouchá. Až mi to došlo, mezi ně se prostě nikdo nemá šanci vetřít. Tak bizarní vztah jsem doposud nezažila. V podstatě nás obětoval, aby se nemusel vzdávat starého života a pohodlí u maminky.. Ona je jeho tyran a on její porobený otrok. Oidipovský komplex spojený se Stokholmským syndromem. Žít s nima bylo peklo. Tchyně mi třeba převlékala malou, protože jí přišla návštěva...a neobtěžovala se mi to říct. A chlap jí to toleroval. Postavil se proti mě, když po mě vřískala jaká jsem špína a jak jsem synáčkovi zničila život. A on začal brečet a litoval se, že vlastně ano. Co s takovýma?? Jsem ráda, že jsem pryč. Nejlepší rozhodnutí.
@bonavoxa Ahoj. Ohromne ti fandím, že si taká pozitívna a silná baba. Super, že nefňukáš a že si dokázala napísať hrubú čiaru. Mnohé žienky, v rôznych diskusiách tu na MK, žijú zúfalé životy. Je to bolestivé, že väčšinou majú o sebe nízku mienku, nechajú po sebe šliapať a ponižovať sa a ešte vinu za problémy vzťahujú na seba. Je to smola, keď sa na babu povesí taký chuj.
PS. - to slovo "mamánek" si pridávam do slovníka 😅
@damotka Děkuji 🙂 Když oni tihle chlapci přesně to čekají..a možná si i záměrně vybírají typy žen, které jsou bez sebevědomí, zvyklé trpět a obětovat se. U mě to byl proces, trvalo mi rok než jsem prokoukla kde a s kým to žiju. Chvílema jsem si říkala, jestli jsem se už doopravdy nezbláznila.
Neustálý tlak, pomlouvání, nelaskavé prostředí ke mě i malé výčitky, pocit viny. Odejít bylo těžké, dávat šance a vnucovat vlastní dítě jeho otci, když on vlastně nechtěl nic měnit, nechtěl s námi odejít...Pro mne byl jeho život pod nadvládou matky manipulátorky, vyděračky naprosto nenormální. Čekala sjem bláhově, že po narození malé budeme na prvním místě jak se dušoval. Bylo to tak, že na prvním místě on sám, práce a koníčky, matka, kamarádi....60 kopek hnoje a pak my s malou.
Jenže on v tom žije celý život, jakýkoli jiný model vygeneruje jako špatný. Takoví lidé jsou velmi nebezpeční.
Bylo to těžké odejít, ale lehčí než ten proces vyrovnávání se s tím, že člověk, kterého jste milovali a dali mu vše, co má pode vás hodnou, to považoval za bezcenné.
Na veřejnosti samo ze sebe udělal oběť, že on pro nás pracoval, tááák nás miloval...a já jsem ho opustila. Vkládá ten příběh od konce a užívá si zájmu. Na malou se nezeptá, neplatí a celkově se urazil k smrti. Možná mu ani nikdy nedojde, co se stalo a proč.
Mimochodem, dala sjem si tu práci napsat jeho bývalé, která mu dala po 3 letech kopačky, a vždy tvrdil, že proto, že ho nemilovala...a ejhle důvodem byla hlavně jaho matka, která se do ní neuvěřitelně starala.... 😠
@bonavoxa To je desné, ako niektoré maminy nechápu, že keď decká dorastú a dospejú, že ich treba vytlačiť z hniezda a dokonca nakopnúť, aby boli samostatní sebavedomí a spokojní. Hlavne chlapci potrebujú od mamy získať dôveru a byť vypustení z klietky. Lenže sú aj také maminy, ktoré všetok svoj život natlačili do synáčka. Vnucujú mu svoju starostlivosť a muži - povedzme si otvorene - veľmi radi nechajú kohokoľvek, aby im ofukoval prdelku, aj keď už je chlpatá. Také matere sa boja prázdneho hniezda a vôbec im nedocvakne, že ten poškodený je hlavne ich synáčik-maznáčik. Je to škoda. Mama sa pomine a syneček ostane jak bezprizorný stratený slepý pes. Alebo začne chlastať, aby sa mohol ľutovať. V podstate sú takíto chlapíci chudáci. Lenže, čo s tým, keď im sa to staré hniezdo páči a tak ani netušia, že mater ich vydiera a zneužíva pre seba. Myslím, že tento problém tu je od čias, kedy ľudstvo začalo vytvárať rodiny a bude to len horšie. Takže, maminy v tejto diskusii, ktoré doma chováte synčekov-chlapčekov, dajte bacha na to, aby ste neboli také isté.
Niekedy su v tom maminy aj nevinne. Mam kolegynu, ktora ma doma 32 rocneho corgona. Taak rada by, keby sa uz vypratal kdesi, ale ked on jej na rovinu povie, ze preco by to robil, ked doma ma vsetko, co potrebuje k svojmu pohodlicku. No co, vyhodi ho? Aj ked… ja by som to asi urobila 😉
super, takže maminky synčekov sa majú čo najskôr odpratať zo života svojich detí, a maminky dievčatiek sú tie úžasné, s ktorými teda nikdy žiadne problémy nie sú ... choré
@wicka5 Ale to som predsa nenapísala. S troškou nadsádzky som len chcela povedať, že je veľkou chybou, keď mamina nedokáže deti vypustiť z hniezda a pletie sa im do života aj v dospelosti, prípadne neakceptuje životného partnera. Je úplne jedno, či ide o syna alebo dcéru. Ovšem prípady z praxe svedčia skôr o tom, že manžel dcéry skôr príjme to, že dcéra dá na svoju mamu viac ako manželka syna, ktorú svokra podráža, ako to tu píšu maminy, čo to zažili. Prečítaj si celú diskusiu (alebo aspoň moje príspevky) a pochopíš môj príspevok, na ktorý takto reaguješ. Nebolo v ňom nič ironického ani provokačného. Mrzí ma, že to tak vnímaš - malo to byť len malé odľahčenie.
@damotka nereagovala som kontrétne na teba, ale celkovo na všetky takéto názory na MK. Vacsinou tým nevestám všetko vadí - ked sa svokry nestaraju, je zle - ked sa starajú ešte horšie. Ked kupuju darčeky, tak im to lezie na nervy, ked nie, tak ich to naštve ešte viac. A takto by som mohla ešte pokračovať. Keď oni pomáhaju svojim rodičom, to je ok, a dokonca žiadúce, ale ked sa o to pokúsi manžel, už je zase zle. Nevravím, sú aj hrozné svokry - ale zase niektoré supernevesty by mohli mať trošku sebakritiky ;)
mayka007 - ako sa mas ?
@bibika55 prečo svokru? Jej manžel je dospelý a svojprávny, ona nemá problém so svokrou, ale s manželom, ktorý nie je schopný sadnúť si s mamou a povedať jej, že on už má svoju rodinu, síce to neznamená, že jej nebude pomáhať, ale bude to teraz takto a takto. Popredu jej povedať, že je zbytočné, aby ho vydierala odúvaním a plačom, že deti niekedy odídu do zahraničia a rodičia si jednoducho musia pomôcť aj bez nich.
Ahojte maminky som rada,že som našla túto tému,a môžem k vám zapadnúť.S priateľom sme pomaly 5rokov a neskutočne poslúcha maminku. Totálne ma ide z toho poraziť. Čo povie jeho maminka to je sväté!!!Napr dali sme malej robiť pas,ukázali sme ako vyzerá malá na fotke a odložili sme ho k dokladom na dovolenku a jeho mamička sa dotoho zamiešala-tam ho nedávaj daj ho inde,hovorí synkovi-on jej na to viem kkam ho odkladám,ona nie nevieš to by si mal dať inam,proste hned sa zamiešala,hneď by riadila.Za celých 5rokov čo sme spolu sme spali len raz,aj to mu maminka rozkázala ked budete spolu spať tak ona ako ja musí mať antikoncepciu a tyakomoja polovička kondóm.Ak jeden z vás to nebude mať tak spať spolu nebudete.A čo myslíte synáčik maminku poslúchol.Každý deň telefonuje s maminkou,skypuje.Co maminka povie to je sväté.Pomóóć!!!Aj ja mám svoju rodinu ale neposlúcham tak doslova ako on.Eštš aj na dovolenky chodí s rodičmi,kked chcem aby sme išli bez nich aj tak idú s nami-2dni vydržia neriadiť a potom-obedovali ste,dobre si oblečený,aký mate program.Ako ho odtrhnúť od rodiny aby bol viac samostatnejší?

@mayka007 to mas dobre ja som 2 roky pomali rozvedena a neman ani teraz klud od nej