Manžel ma dnes nechce obliať
Ževraj neuznáva tieto zvyky a nepáči sa mu to robiť ani mne ani žiadnej žene.. ja mu hovorim ze- ved má len trochu oblej (nie vedro ani kubík vody..) nech som zdravá.. on že nie.. vlani má ešte oblial ale teraz to už bojkotuje. Tak som mu povedala že nebudeme na Vianoce jabĺčko prekrajovat lebo je to starý sprostý zvyk no... Čo mám robiť
Omg... Ja mam doma 3 chlapov - 2x syn, muz. A ani jeden ma dnes nevysibal, neoblial. A vies preco? Lebo vedia, ze to nemam rada.
A vies co? Ani to jablcko na Vianoce neprekrajujeme 😂
Nemam problem tak si ho vyrobim 🙈 za mna je velka noc o niecom inom ako vyzdobit pol domu zajacmi, sliepkami a behat s korbacom a vedrom vody.
Ja tieto trápne veľkonočné "tradície" bojkotujem už od môjho 10.roku života. a niekto sa tu sťažuje. len preto, že jej muž má rozum 😀 a áno, my sme mali svadbu na úrade, jablko neprekrajujeme. ak máme chuť na ovocie, dáme si a hotovo. uznávame Vianoce v zmysle, že sa tešíme, že sme opäť prežili ďalší rok v akom-takom zdraví a že sme spolu. máme ich pokojné a naozaj šťastné. a už vôbec neviem, čo napísať na to, že prirovnávaš intímne záležitosti s trápnou oblievačkou na veľkú noc 😀
Mňa muž v posteli ani neškrtí, ani nebije. Mne tradície nevadia. Ale ak niekomu áno, hádam ho nebudem nútiť ich praktizovať. Nad našimi "veľkonočnými tradíciami" krúti hlavou celý svet.
@viestta ja uz sa tesim, aku nevestu mi raz syn donesie :D co tiez zakaze jemu aj vnukom chodit na navstevu 2x do roka, lebo som si dovolila navarit tradicne jedlo na sviatky :D
Ako moderna liberalka hlásim, že muž ma neoblial ani nevyšibal a ani nič 😂 ale mne to nevadí 😂
Je to ta nastupidnejsia tradicia aka existuje. Nema ziadny vyznam ale ze ziadny.
Pripomenulo mi to pasaz z Jozefa Maka, ked Jožovi hovori jeho žena, že co je to in za chlapa, že ju ani nezbije...
No fuha, toto vyzerá na vážny problém, ešteže je zajtra normálny deň, môžeš hneď podať žiadosť o rozvod. Panebože to akože myslíš vážne? A tá detinska reakcia tak nebudeme prekrajovat jabĺčko. Ja už fakt neviem z čoho vy hysterky idete robiť problém.
z tradícií si vyberáme to, čo nám vyhovuje, takže žiadna oblievačka a šibanie, lebo to od detstva nenávidím, stromček sme mali, ale keby sme mali Vianoce na chate, tak nie je ani ten, len borovicová halúzka vo váze, jabĺčko neprekrajujeme, v posteli ma neškrtí, ani neplieska, ale či Veľkonočné sviatky, alebo Vianočné sviatky si užívame aj bez tradícií a sme radi, že sme spolu a zdraví, nevyrábame dusno pre prkotiny
U nas v rodine sa neoblieva a nesibe. Tieto “sviatky” podla moznosti ignorovala uz moja stara mama, aj moja mama (vzdy sme niekam odcestovali) aj ja. Partneri to boli nutemi respektovat. V mojej rodine manzel chodi po rodine, aj so synovcom, pretoze sa to tak u nich musi 🤷♀️ Cele manzelstvo si marne zelam stravit Velku noc niekde na horach pri mori… stale dufam, ze sa raz dozijem. A vzdy riesia mna a dcery, ako zle som ich vychovala, ze sa nedaju obliat 😅
Autorke - tradicia je aj hadzat Morenu do vody, aj na Luciu vestit, aj Vianocny stol obkolesit retazou… nie je povinne ich dodrziavat.
Som liberálka a feministka a som na to hrdá. A tiež na to, že by v živote muža nenapadlo ma oblievať, skrtiť ci mlátiť vrámci tradícií a folkloru. A áno, jabĺčko nekrajame, svadbu sme mali na úrade a stromček mávame, lebo s kresťanstvom nema spoločne vôbec nič. Ešte pred sto rokmi bolo slovenskou tradíciou, že sa chlap v sobotu ožerie ako prasa a potom doma zmlati ženu, dúfam ze aj túto bohumilu tradíciu nutis muža dodržiavať, ty neliberalka a nefeministka. 🤮
Lol, toto musi byt troll 🙂
My mame uz 15 rokov dohodu, ze na velkonocny pondelok ma "obleje" vecer, aby som bola zdrava. Vsetci sme s takouto oblievackou spokojni ;)
@panelacikova ani nie… vacsinou sa tesim, ze mam prazdny dom a mozem si v klude citat knihu 😇 Zamkbem sa v spalni a nikto nema sancu, jeby to po rokoch estexsvokor ci svagir skusali. Aj za malickosti treba byt vdacny…. Myslim, ze po smrti svokrovcov (snad ich prezijem 🤔) aj dovolenka Velku noc bude.
@zdenkastanka U nás je taký "nepísaný" zvyk, ž v utorok polievajú ženy mužov. Avšak veľmi sa nepraktizuje.
@oli18 ani sa nedivim😂o tom som veri nepocula.. ved uz je klasický pracovny den.si neviem predstaviť ze by niekde v robote chlapov oblievali😂