icon

Manžel ma "dusí"

12. sep 2022

Ahoj baby. S manželom sme spolu šesť rokov, z toho len mesiac sme manželia. Je úžasný, milujúci. Obaja pracujeme, ja som si ešte našla brigádu popri práci. A tu nastal problém. Manželovi sa to nepáči, nechce aby som mala brigádu, pretože bude málo času na neho. Tiež som si všimla, že nejak som pribrala, teda skôr som zmľandravela, tak som sa rozhodla chodiť do fitka. Chcem spevniť postavu, vyzerať lepšie. A tu je ďalší problém, nepáči sa mu to. Neviem čo má za problém, prečo mu vadí brigáda, teraz fitko. Ja sa snažím aby sme sa mali dobre, teraz v tejto dobe každá koruna dobrá. Musím povedať, že ma dusí. Milujem ho, ale nepáči sa mi, že mu všetko vadí. On by chcel byť so mnou najradšej stále, ešte aj pracovať by chcel so mnou. Aj mi povedal, že je na mňa naviazaný.
Neviem čo s tým 🙁

autor
12. sep 2022

@anickaaa6aaa Veď aj cez týždeň po práci sme spolu. Varíme spolu, hráme hry, ideme von sa prejsť...

autor
12. sep 2022

@ropucha6 Zjavne tu je to pre mnohých až príliš. Nechápem, po diskusiách čo čítam ako si treba zvyšovať kvalifikáciu, makať na sebe a zrazu úplne prepli do iného módu.

autor
12. sep 2022

Dokonca už ma aj rozvádzajú 😁

marca12
12. sep 2022

Doteraz taky nebol? Len sa mu nepodriaduj a bud silnou zenou,ktora si stoji za svojim. Nerobis nic zle

autor
12. sep 2022

@marca12 Bol vždy taký, že chcel byť stále pri mne. Aj keď on niekam išiel, tak chcel, aby som išla s ním. Jednoducho stále spolu.

kayyaa
12. sep 2022

No ono na jednej strane je to mile, ze chce byt stale s tebou. Na strane druhej...je to velmi obmedzujuce...
Moj otec bol presne taky. Vadilo mu, ze mama ide 2x za rok von s kamaratkou, vadilo mu, ze chce chodit na aerobic, najradsej by s nou chodil aj do prace. Na jednej strane by jej modre z neba zniesol, na druhej ju nenechal dychat a chcel ju mat doslova stale pri sebe. Vsetko museli robit spolu.
Ono takito muzi by pre zenu dychali, ale na druhej strane, rovnaku oddanost, casto az chorobnu, vyzaduju aj od nej. A to je dost problem...
Na tvojom mieste idem do fitka, do prace...nenechaj sa od muza dusit...nie si majetok svojho muza..pekne mu vysvetli, ze ho milujes, ze rada s nim pojdes na bicykle napriklad, ale ze potrebujes aj volne dychat.. drzim palce😊

autor
12. sep 2022

@kayyaa Mám to rovnako ako Tvoji rodičia. Milujem ho a viem, že aj on mňa. Ale je na mňa strašne fixovaný, sám mi to povedal. Neviem či si zo mňa nerobí náhodou tak trocha matku. On totiž bol v detskom domove. Najradšej by bol, keby sme pracovali spolu a všetok čas trávili spolu. Ale ako sama píšeš, na jednej strane je to milé, ale aj veľmi obmedzujúce.

slovakboy
12. sep 2022

Oh chudák spýtaj sa ho od kedy bol v domove. Možno trpel depriváciou nevie bez teba byt ani chvíľu podobne ako dvojročný chlapček bez mamky. Vzťah to dusí. Partneri potrebuju okrem spoločnej intimity ktorej vy asi máte dosť, aj voľnosť, lepšie slovo na to je, ale neviem si spomenúť.

kayyaa
12. sep 2022

Hm, tak ak bol v detskom domove, tak je to jasne...naviazal sa na teba...chorobne...moj otec mal velmi tvrdu, chladnu mamu, takze unho to pramenilo z toho, v podstate podobny zaklad...nedostatok materinskej lasky hladal u manzelky...ale zial, to tak nefunguje, manzelka nie je matka...
To bude chciet vela diskusii, laskaveho vysvetlovania...aby citil, ze ho milujes, aj ked ides do fitka😊 ..a ze tym, ze ta necha dychat, ho budes milovat este viac😊 to by mohlo zabrat...

panelacikova
12. sep 2022

autorka: obmedzená si ty s tvojím ponímaním "manželského" života. pravdepodobne si nepochopila, že voľný čas chce tvoj muž tráviť s tebou, kým ty ho chceš tráviť inde...

ropucha6
12. sep 2022

Aj moj manzel je viac doma, ja chodim viac von, kedze mam aj vacsi okruh znamych/z roboty. Pre mna to je normalne, akurat mu to oznamujem dopredu, kedze sa niekto musi starat o psa 🙂 zas byt spolu nonstop, to by sme si ani vzacni neboli.

kayyaa
12. sep 2022

@panelacikova ale ty vobec nechapes, o co tu ide😊 je rozdiel spolu travit cas a rozdiel, ked ju manzel nenecha dychat...to normalne nie je...nikdy si to zrejme nezazila, tak nevies...a bud rada😊

simca06022011
12. sep 2022

Aký dôvod okrem toho "casu na neho" uvádza? Lebo mne to príde ako praobycajna žiarlivosť. Realne si pozri kolko casu z vasho volneho trávite aktívne spolu. Ako nan vplyva brigáda / cvičenie. Rozhodni sa. Ak podľa teba času mate dosť, zariad sa podľa toho. Ak z neho výrazne ubudlo, tak kompromis, cvicit viete spolu, cvicit vies aj doma, viete pridať turistiku atd. Brigada, nuz to je diskutabilne kolko a za aký cas a na ako dlho. Viete ale zarobene peniaze uzit napr na dovolenke 😁

tykat
12. sep 2022

Ako dlho spolu byvate?

luccija
12. sep 2022

Urcite tam hra rolu to, ze bol v domove.Ale neupusti zo svojich aktivit.Nerobis nic zle.

luccija
12. sep 2022

@zoro9836 ked bude sediet doma a splnat jeho zelania bude stastna?to, ze su vo vztahu neznamena, ze bude robit iba to, co chce on.Nie je on sebec, lebo chce byt s nou stale hoci vie, ze by chcela ist cvicit?taka nezdrava naviazanost je zla.
Nie su siamske dvojcata.

savanna
12. sep 2022

Nie je to normalne a nechapem, co tu niektore pisu, ake je to mile a ze mas cas travit stale s nim. Aby chcel byt s tebou 24/7, este aj pracovat s tebou? Dobre, ze mu obrazne este aj zadok nemas utierat. Zda sa, ze si z teba urobil nahradnu mamu, nie je to zdrave a podla mna ani on sam nemoze byt stastny, ked vsetko jeho stastie a existencia su zavisle na inej osobe - na tebe. Asi by mal navstivit psychologa a zacat si hladat nejake vlastne zaujmy, inak ta zadusi a nakoniec od neho zutekas.

elzu
12. sep 2022

Panenko skakava, nektere nazory- ze pry chces zivot svobodne zeny a ne manzelky. A ze pry 21.stoleti 😂
Prace, brigada, fitko, kurz a skola! Jen tak dal!!! 🤩 ja ti fandim!
Zaklad je komunikace, kompromis. A organizace casu.
Muj chlap ma uvazek 130%, ja 85%, tri decka, okolo kterych se tocime, ja beham ultrabehy, muz posiluje, ja se ucim na atestaci, muz jezdi na 1.aid treningy s vrtulnikem, mimoto jezdi 2x do roka na panskou jizdu ruzne po Evrope, 4x do roka ma online meeting s kamarady,organizuje whiskytastingy. Ja napr.jezdim, kdyz muzu s deckama zpet z DE do CR na navstevy rodiny. A porad mame čas sami na sebe navzajem , na rozhovory ruzneho druhu, koukani netflixu, spolecne vylety a dovolene, sex i masaz 😂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
podmostom
12. sep 2022

Asi ma pocit že si stále preč. Možno by mu pomohlo, keby si mu povedala, že napr dokedy chceš mať aj brigádu,ze by napríklad na pol roka zaťal zuby. A jeden deň po práci iba pre neho by asi tiež nezaškodil. Napríklad ze by vedel, že v stredu si tam len pre neho a nebudeš sa učiť, cvičiť ani brigadovat. Mne osobne by vadilo keby môj partner mal každý jeden deň po práci ešte nejaký program. Ale to som ja, nie som až taký akčný typ, potrebujem byť aj sama so sebou, aj občas v kľude s manželom. Skúste nejaký kompromis vymyslieť.

panelacikova
13. sep 2022

@kayyaa každý máme na to svoj názor. ja len tak laicky vypočítam: práca 7:00-15:00 v ideálnom prípade, napríklad školstvo. z nej presun na brigádu minimálne 30 minút, máme 15:30. brigáda v priemere (dám len priemer) 1 hodina denne, máme 16:30. keby sa náhodou priamo presunula do fitka, že šetrí čas, tak je 17:00. vo fitku do 18:30, príde domov zmorená z práce, brigády, fitka, je 19:00, dá si sprchu, naje sa, a o 20-20:30 odpadne do postele. čo z nej ten chlap má? nehovoriac o tom, že takéto chudnutie je fakt na prd, ak si o tom niečo preštuduješ. ak chce reálne chudnúť, musí ísť na to úplne inak.... ale to zase nechápeš asi ty 🙂

@elzu ty si možno šťastná a mimoriadne spokojná, že tvoj muž má toľko aktivít (zvýrazním pánsku jazdu 2x v roku rôzne v Európe....) ale autorkin muž môže byť úplne iná povaha. a 6 rokov mu robila spoločníčku, priateľku a zrazu ho v jeho očiach chce "opúšťať". ak nemáš naviazanie na milujúceho človeka, tak toto nepochopíš. vy s mužom žijete skôr ako spolubývajúci, podľa toho, koľko máte aktivít a záujmov, plus dáte si výborný sex. iní žijú priam ako siamské dvojčatá. každý nech si žije, ako chce a ako mu vyhovuje. pokiaľ však jednému vyhovuje byť s tým druhým často, no druhému vyhovujú iné veci (a to zrazu, z ničoho nič), tak to vôbec nemusí fungovať.

autorka nech napĺňa svoje sny a svoje túžby, nech chudne jedna radosť, div sa nestratí. je to v jej rukách, či manželstvo vydrží alebo nie. je to jej život, jej vec.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
neznamaznama
13. sep 2022

Že chceš na sebe pracovať, je úžasné. Že sa chceš niekam osobnostne posunúť je fantastické. A tak to má byť. Ale..... Má to háčik. 6 rokov si to pravdepodobne nepotrebovala (nepíšeš o tom) a zrazu hej. Paradoxne väčšinou novomanželia trávia spolu maximum času, viac ako je zdravé (z pohľadu dlhoročných manželstiev), a tu si to práve teraz zmenila. Naviac po tom, ako si napísala, že manžel strávil časť detstva v domove...... Je pochopiteľné, že je na teba naviazany. Problém je, že možno až nezdravo. Skús sa s ním porozprávať. Skúste nájsť nejaký kompromis. Ale nie taký, že on sa prispôsobí tebe alebo ty jemu. Ale nájdete spôsob, ako byť spokojný obaja. Ty mu povieš, na ako dlho vidíš tu brigádu, cvičiť budete chodiť spolu a pod. Pracuj na sebe, to je dôležité pre teba aj pre vás, ale nezabúdaj na manžela. Nestačí nájsť si na neho čas len večer a cez víkend, určite nie na začiatku manželstva. Rozprávajte sa, ale tak, aby ste sa počúvali, naozaj počúvali a premýšľali nad tým, čo ten druhý hovorí. Nie iba akože, ale naozaj.

lujza123
13. sep 2022

@panelacikova to snáď nemyslíš vážne ze 2 hodiny fitka za týždeň je prehnane chudnutie 😂😂😂😂
2 hodiny športu za týždeň je úplne minimum potrebné pre zdravie, nie chudnutie. Ideálne je stráviť aspoň 40 minút denne nejakým pohybom.

lujza123
13. sep 2022

Autorka, je super ze chceš niečo so svojím životom robiť. Ja ti fandím, ale ako čítaš ľudia sú rôzny, niekomu stačí k životu práca, TV a upratovanie, niekto ma zas v zadku vrtulu a potrebuje stále nejaku činnosť. Obidva svety sú podľa mňa v poriadku, horšie je keď sa takýto aktívny a pasívny človek stretnú v partnerstve.

Ak má tvoj muž zrazu pocit ze sa mu malo venuješ skus ho zapojiť do niektorých činností. Také fitko je vážne zábavnejšie vo dvojici, aj brigáda pokiaľ je ta možnosť. Určite nesed koli nemu doma, ale skus pri týchto činnostiach myslieť aj na neho, minimálne sa ho spýtať ci sa nechce pripojit

autor
13. sep 2022

No ženy ja mám dosť. Vidieť aké ste mnohé pokrytecké. Keď napíšem, že chcem niečo so sebou robiť tak som sebec, keď píše žena, ktorá je doma na materskej tak ju ženiete do práce, aj do dvoch, veď z lásky sa vyžiť nedá. Tu sa to strieda ako počasie. Tipujem keby písal môj manžel, že mu vadí, že jeho žena ide dva krát v týždni na hodinku a pol do fitka, že sa učí, študuje tak by ste mu vynadali a pustili sa do neho ako vrany.

janewithane
13. sep 2022

Skor mi pride zvlastne ze ste si tieto veci nevyriesili pred manželstvom... Ci ste vobec kompatibilni

nurielka
13. sep 2022

Tak očividne tvojmu mužovi vadí, že si teraz celá hrr do aktivít, veď sa dá nájsť aj zlatá stredná cesta. Kompromis. To si už musíš ty s ním vykomunikovat. Keď si predtým taká nebola.. možno je to odrazu taká facka pre neho, hľadal ženu domasedku, akou si sa možno predtým prezentovala a teraz toto😄
Veď každý má právo aj na voľný čas a svoje aktivity, no asi nie na úkor manželstva. Možno sa cíti, že si ho odstavila na druhú koľaj.🤷
Keby napísal tvoj manžel, že ženu si už poriadne ani nevidí, lebo po svadbe úplne otočila a chodí kade tade tak asi vieš čo by sme mu poradili.. 🙂
Som za, keď má žena čas pre seba, a možno tvoj manžel preháňa, možno nie. To už ty vidíš ako to naozaj je, na to by som nepotrebovala radu, lebo nikto okrem vás dvoch naozaj nevie ako to je.

autor
13. sep 2022

Ja som pred pár rokmi mala prácu kde som sa nachodila ako kôň, takže mala som pohyb a keď som prišla z práce, bola som rada, že sedím. Posledné dva roky čo mám sedavé zamestnanie a zdvihnem zadok akurát k tlačiarni a naspäť, do toho sa vyvážam v aute, som zmľandravela. Vidím to na sebe, vidím hlavne svoj zadok a stehná. Chcem sa páčiť sebe a aj manželovi. Necítim sa vo svojej koži, do fitka ešte schválne kvôli mužovi chodím do čisto ženského, aby nežiaril. Nemám silu ani udržať synovca na rukách. Chodím tam dva krát za týždeň na hodinku a pol. Nemyslím si, že chcem až tak veľa času pre seba. Dnes máme obaja voľno, manžel bol so mnou u kozmetičky, on chce so mnou chodiť všade. Urobíme si pekný deň. Ja sa manželovi venujem, ale problém je, že s ním nemôžem byť 24/7, čo by on chcel. Ani s kamoškami nikam poriadne nechodím, raz chcel ísť so mnou, ale nudil sa, tak sme išli domov. Keď idem raz za uhorský rok na kávu s kamoškou, nezaobíde sa to bez lamentovania. Mne to v poriadku nepríde, že až toľko času si vyžaduje.

zmrzlinka2021
13. sep 2022

@elzu
A si vezmi, ze v roku 2022 maju niektore zeny take zastarale nazory 😉
Ja som vo vztahu 15 rokov, ale pestujem si aj svoje konicky, aj karieru, s manzelom sa v rodine vzajomne podporujeme