icon

Manžel ma klame

zukad
26. júl 2013

ahojte, niesom nová, len som si smenila nazov ...Takže manželmi sme 9 r, spolu sme 15r. Máme 1dieťa, druhe na ceste /okt.2013/ Odkedy sa poznáme mm ma dlhy. Tie staré sme nejako vyriešili/splatil ich/ a chvílu bol pokoj. Skratka požičava si bez mojho vedomia z banky aj nebankovky, Je toho už strašne moc. Zachv. pojdem na materskú a velmi sa bojím že nebudeme mať z čoho žiť. zarába 500,-e ale 100,- mu strháva Exekutor, 300 mi dáva na domacn/aj ja davam 300/ a mesačne na dlžoby musí dať 450e---má ešte brigadu ale tak že raz zarobí, raz nie, lenže tie veci treba platiť, tak to ja zapl., a on mi potom dá. zatial mi je dlžny okolo 1500e lebo nemal brigadu. Ja som si zobrala na svoje meno požičku aby mohol prefinancovať tie staré dlhy s lepším úrokom vo viacerých bankách spolu to bolo asi 8400+4500+4500=17400panebože!!!!! /jemu by v banke pož. nedali, bol na ciernej listine..---kedže sme manž. v prípade rozvodu by bol dlh na polovičku, aj keby som to nepožičala na svoje meno/////// Ku dnešnemu mesiacu zapl. z toho asi 6000eTakto sme to robili 2roky a on predým sluboval že to su vsetky dlhy, že to splatí/asi ešte 6 rokov/ a že bude pokoj tak som mu verila aj pomáhala finančne...
Minul. mesiac som vsak zistila ze si zobral dalsšiu požicku z nebankovky s ročným úrokom 80%!!!!!!!!proficredit!!!!!!!!!!!!!!!ako sa hovorí takým ludom, K...t???! zobral to ešte min.rok bez mojho vedomia,zapl. jednu splátku a zmluvu aj dokl o požičke zahodil ani peniaze nemá ani nič nekupil..Povedal že bol dlžny kamaratovi, že nech sa nestarám..svoje veci si vyplatí..a že na domácn. mi dáva.....Nedá sa s ním rozpravať, lebo že mna len peniaze zaujímaju...TOTO už naozaj nebude vedieť splacať. Je mi zneho na vracanie že ako nám to mohal spraviť. Už neviem ako sa mám chrániť, brániť ani chovať. Som v 7mes tehu, namiesto aby som sa tešila sa strašne bojíím.Zostanem doma spár korunami a nebudem to vedieť utiahnuť, strašne sa bokím. Prosím dajte mi nejaký váš názor...Rozvod nehrozí--malý na ňom lipne, je to vzájomné, pomáha mi s domácnosťou, robí všetky veci okolo domu, aj navarí aj uprace, dlážku umýva,Máme velký dom /bývame u moj.rodičoch zo zvlášť vchodom, roboty je tam dosť/ Myslím si že si spolu dobre rozumieme až na tie dlhy

Strana
z3
mama83
26. júl 2013

AK Ti môžem poradiť utekaj od neho čím skôr....môj robil toto isté,potom zneužil moje osobné údaje,okrádal ľudí a potom naháňali mňa,do dnešného dňa nemám pokoj...vedela by som Ti o tom písať...ja som s deťmi ostala sama...ale,Keď sa chce dá sa to zvládnuť...niekedy je to na nervy,ale snažím sa...hlavne sa neľutovať...nebude to ľahké,ale určite sa to bude dať...

bubatinko
26. júl 2013

co na toto povedat, ani neviem :(

a na čo tie peniaze pomínal??? preco sa stale zadlzuje??? podla neho to je normalne, ze len tak sa od buka do buka zadlzim pre nic?? ....velmi zla situacia, ti verim, ze ti je zle z toho ... ja by som ho asi prizabila ...poslala k psychiatrovi ci je OK ked take robi...

fuuuu neviem ako by som ti poradila, tazko, kazda rada draha... :(

katy1979
26. júl 2013

Vies sa oslobodit od jeho dlhov aj pocas manzelstva. Toto sme riesili aj my. U notara spisana zapisnica. Da sa aj zrusit bsm na sude ci rozvod. Kludne spolu byvajte ale takto vsetko co si narobi po rozvode bude jeho problem a nie tvoj. A zobrat na svoje meno uver aby si mu pomohla. Uff. Dievca kde mas rozum. Ano vsetkych vas ma rad len vam vsetkym aj svojim detom zavaril na par rokov. Vies aspon kde to minul?
Cele je to na hlavu ze su vsetci ochotni davat pozicky iba jednemu manzelovi bez suhlasu druheho. Nicia zivot rodinam.

andreah25
26. júl 2013

@zukad Choď k notárovi o požiadaj o zrušenie BSM a ako dôvod uveď presne tento problém, že si berie úvery bez Tvojho vedomia a Tvojho súhlasu, riešila by som to kľudne aj súdnou cestou. Neradím Ti rozviesť sa, sú totiž aj iné dôležité veci v manželstve ako peniaze, ale jeho chovanie vás časom môže zničiť, tak aspoň nech so svojimi dlhmi ostane on, nie Ty.

zukad
autor
26. júl 2013

ešte v min. bol živnostník, a frajer si neplatil soc. ani zdr. poistenie ked sa na to došlo teda ked sa priznal požičala som pre neho z banky aby mal lepší úrok 4500 aby to zapl--už mu hrozik Exekutor, dalších 4500 som si požičala z roboty pre neho lebo potreboval že niekomu narazil do auta a nemal zapl. poistku, ten dotyčný chcel aby mu vyplatil škodu.. No a tých 8400 som pre neho požičala na nakl. auto ked mal živnosť, to spláca ešte doteraz aj ked ho už nemá..,,povedal že sa pokazilo a že oprava by bola velmi drahá a že na to nemal A tomu dotyčnému opravárovi /neviem kto to je/ že bol dlžny nejaká peniaze, tak mu nechal AUTO-----to je to co mi povedal.. ☹

sissy27
26. júl 2013

@zukad ehm, no nebudem sa pozastavovať nad založením rodiny s niekým, kto má dlhy a neviem ani za čo, nebudem si ani klopkať na čelo, že preboha prečo sa s ním nechceš rozviesť, keď to by bolo jediné normálne riešenie... s tým, že si si zobrala na seba úver aby si jemu zachránila krk, nespravíš nič, akurát to budeš musieť splácať... a dúfam, že v tej zaslepenosti si naňho napísala aj polovicu domu, nech už to je komplet... nájdi si právnika a požiadaj o rozdelenie BSM, aby si ty nemusela doplácať na jeho dlhy, ale myslím, že na ne doplácaš už dosť dlho a dosť veľa... mimochodom, nie sú v tom zapletené automaty, si si istá, že negambluje?

jadodka
26. júl 2013

Ahoj, keďže rozvod nehrozí, ty máš so svojim manželom dobrý vzťah, deti tiež... tak to budete musieť prežiť spolu nejako, skúsiť sa dohodnúť na nižších splátkach, poprípade založiť nehnuteľnosť a vyplatiť všetko naraz samozrejme s tým že sa už nikdy žiadna pôžička nezoberie.. neviem ako inak poradiť, skúste finančného poradcu napríklad... a zas na druhej strane, všetko sa dá zvládnuť ako hovorila moja babka... Pán Boh ti naloží na plecia len toľko koľko dokážeš zvládnuť... tak máš asi silné plecia 🙂 , to len na odlahčenie situácie

och
26. júl 2013

@zukad zruš bezpodielové spoluvlastníctvo, je to jednoduchý úkon, rozhodnutie ti príde domov, tiež sme toto s mm riešili ale nie kvôli dlhom 😉 potom budú všetky dlhy len jeho, samozrejme tie čo narobí po zrušení bezpodielového spoluvlastníctva

zukad
autor
26. júl 2013

@och keby som si dala teraz zruš. BSM, tak tie dlhy co som pre neho zobrala v banke by som si mohla platit sama, lebo by sa na to mohol vykašlať. Zostalo tam šete asi 11000e ☹
Dievčatá..ďakujem vám všetkým za vaše príspevky, ani neviete ako trapne sa cítim, je mi do plaču..

onlika
26. júl 2013

Tak, tak, s dlhmi, co uz ma, neurobis nic, su automaticky aj Tvoje, aj ked si o tom nevedela. Teraz chod co najskor k nejakemu pravnikovi a nechaj si zrusit bezpodielove spoluvlastnictvo, nech uz ziadna Tvoja koruna, teda euro, nejde na jeho nezodpovedne dlzoby ☹.
Ja by som ale zvazovala rozvod, aj ked ho mas rada, aj syn, aj Ti pomaha, ale toto, co robi, je absolutne nezodpovedne a zavari riadne aj Tebe, aj detom. A tiez by som si preverila, ci nie je gambler, pretoze pokial naozaj nic nekupuje, tak kde teda tolke peniaze mina??? Alebo sa zaplietol kto vie s kym a teraz ktovie za co plati.

maznacik007
26. júl 2013

@zukad no tie dlhy co uz mate tie su BSM... len tie co si naberie od datumu ucinnosti rozdelenia BSM by boli len jeho...

urob to co najskor... isto by som sa asi zaujimala kam tie peniaze idu resp co ci koho z nich financuje, a tiez sa informovala po rodine a priateloch ze kolko ma napoziciavane od nich ...

zakladanie nehnutelnosti a najma nie tvojich rodicov kedze asi inu nemate je velmi zly napad... to nerob

lalinko2010
26. júl 2013

@zukad ahoj, máš to ťažké, kočky radia dobre, zrušenie BSM.
kurňa chlapi!!!
Inak ťa obdivujem zobrať si pôžičku!!!! viem že keď treba tak treba, ale 4500€ nie je 4500sk.
Niektorí tí ľudia berú pôžičky hlava nehlava, bankovka nebankovka!

onlika
26. júl 2013

@zukad , lenze cim skor BSM zrusis, tym si skor chranis seba a deti. A aj keby si musela svoj dlh nahodou splacat sama (co by som si s dotycnym teda riadne vydiskutovala), tak si mozes poziadat o znizenie splatok, minimalne, kym budes na MD

tinki
26. júl 2013

@zukad papierový rozvod..

01fialka01
26. júl 2013

Toto poznam...pomohol mi rozvod a mam pokoj. Vsetky pozicky ostali jemu....

ludmila14
26. júl 2013

Pravnik, predbezne opatrenie.

simca06022011
26. júl 2013

Rozvod nehrozi.. nehnevaj sa, rozvod nielenze hrozi, rozvod je nutnost.. zrusenie BSM je iba malickost, co uz davno mala byt vybavena, stare dlhy sa z toho nijak nebudu dat vybrat. Nehnevaj sa, ale hadam od svojho partnera necakas, len to ze bude na nom lipnut dieta? Musi byt hadam aspon zodpovedny za svoje ciny. Ci sa chces bat, aby ste neostali na ulici do konca zivota? Kedze zase zobral tajnu pozicku, na jeho sluby by som uz vobec nedala, ani nemysli na to ze by si ho dostavala z dalsich dlhov, ked mas peniaze radsej vyplacaj ten uver co mas na seba. Pri rozvode nezabudni toto spomenut a patricne si to daj pravnikovi "vymahat". Nenechaj to len tak, kym neostanes aj ty bez majetku... Otazne je na co tie peniaze mina, ved to nie je len tak...

zukad
autor
26. júl 2013

dievčatá sa som hrozný bojko BOJO! čo ked nebude chceť ísť notárovi spísať tú zápisnicu, ako mu to mám vysvetliť..večšinou sa pre peniaze hádame...stále vykrikuje že mna len peniaze zaujímaju, že nič iné..

huginko
26. júl 2013

presne tak, od takého chlapa len utekať... 😠

simca06022011
26. júl 2013

@zukad vysvelti mu to lahko. Zalezi mu na vas? Ano? Tak nech to podpise a je ticho, nemozete kvoli jeho nezodpovednosti skoncit na ulici (doslova) a ty sa nemozes cele dni kvoli tomu stresovat a robit na jeho dlhy. Nech si vravi co chce...

marmete
26. júl 2013

@zukad Kočky ti napísali to podstatné, viem, že je to pre teba veľmi, veľmi ťažké, ale skús si prečítať čo si napísala už v samotnej diskusii... tvoj chlap je nezodpovedný človek, ktorý sa tak zamotal do pôžičiek, že je schopný svoju rodinu dostať na kolená. Pokiaľ rýchlo nezakročíš, bude to ešte horšie, lebo peniaze či chceme alebo nie našim životom riadne točia a tie jeho následky môžete neskôr denne zažívať. Čiže hádky o €. Mne z toho vyjde, prepáč za úprimnosť, že on vidí, že mu pomáhaš tak, že to už začal zneužívať pre svoje vlastné pohodlie. A tie tajnosti budú len pokračovať, takže ak s ním chceš za každú cenu ostať, tak sa priprav na veľa zlých situácií a plaču, ktorý zažijú aj vaše detičky. Rada by som napísala inak, ale žiaľ, z postoja tvojho životného partnera mi iné nevychádza 😖

lujza123
26. júl 2013

@zukad no ehmmm pri dlhoch 17.000 eur by peniaze zaujmali kazdeho. A jasne ze nebude chciet zrusit BSM, ved to by znamenalo ze svoje dlhy uz nebude mat polovicne ale cele.
Vies ono mozete nejako splatit stare dlhy lenze problem je inde. A to taky ze kym splatite stary dlh bude ten nový este vacsi. Vsak on dlzi uplne kazdemu...neplati poistku na auto, neplati socialne....a pokial si vedela o jeho dlhoch naco bral dlh tento rok? Ked to splacate spolocne...no na dalsie splacanie to nebolo to by urcite vedel

A ta bachorka o aute? Oprava drahsia ako auto? Bol dlzny nejakemu opravarovi ktory mu ho opravoval a potom mu ho opravene nechal? Alebo si ho dal opravit opravarovi ktoremu bol dlzny uz predtym....ved to nema hlavu ani patu..ziadna logika

Mate problem a ten sa myslim vola GAMBLER...a ich typicke vyhovorky, co kde komu preco, zatajovanie ako naklada s financiami, povie ze si sam splaca pouzicku napriklad 100 eur ale v skutocnosti mozu ist peniaze do masinky

Ked s nim chces ostat a prekonat ttot hlavne zrus BSM, ak sa da zrus vsetko co sa zda byt spolocne (v pripade ze by u vas zavital exekutor..a skus ho sledovat, kde chodi, kam chodi, pozri si vypisy z uctu kde a kedy bolo vyberane z automatu, vsetko zapisuj....mozno prides na veci pred ktorymi teraz radsej zatvaras oci

ultra
26. júl 2013

JE TO IDIOT !!!!!!!! Okamzite od neho treba odist. To co ti povedal ze na opravu auta - ze nemal poistku -ze kamarat- TO SU KLAMSTVA - bud je gembler alebo berie drogy alebo je z neho biely kon.

Ze vas ma rad????????? Ma Vas rad tak ze VAS zadlzuje bez tvojho suhlasu???. To su dristy. To je neskutocny egoizmus. Mas pravo byt v zivote stastna a zit v klude a aj ked to teraz tak nevyzera aj detom bude bez neho lepsie. Viem - lahko sa mi to pise ale treba to riesit radikalne a IHNED - inak budes viac a viac v "kolotoci" dlhov

lujza123
26. júl 2013

Presne ako pise @ultra ...budto gambler alebo drogy alebo biely kon....take nenormalne vysoke sumy nevzniknu len tak nejakou nezodpovednostou alebo zabudanim

Poznam jednu zensku co rada krmi stroje..oni vedia tie sumy zlahcovat - vsak len kilecko, taky litrik a blablabla...normalnemu cloveku co litrik horko tazko nazgrli za rok sa len skryzia oci...gambler ich prehra a vobec to nim nepohne...

zukad
autor
26. júl 2013

@lujza123 dííky za príspevok,..jeho výplata chodí na moj úcet, vlastne z nej nič nemá 400 mu dojde na učet 300 na domacn. a 100e na splatku, a to mu ešte chýba na ostatné splatky 350e. Na to chodí popri robote na brigádu aby mal na splátky, cigi sem tam nové oblečko, a sem tam pivo-obcas ide s mojim ocom alebo s našimi známimi, no často to nieje. Keby hral teraz automaty asi by som si to všimla /////raz sa mi priznal že ked sme ešte neboli spolu tak si zahral...////----z roboty chodí domov, vačsinou doma niečo spolu robíme.......

simca06022011
26. júl 2013

@zukad tak potom kam dava tie peniaze? ;)

svetluska82
26. júl 2013

@zukad a potom na co bral tie pozicky???? Ked má slabu výplatu a nic extra nekupuje??? Sa ti to nezda divne??? 😠 Sa mi zda, ze ho dost obhajujes. Nechápem, take zeny, co sa nechcu rozviesť, a manžel ich stiahne na dno. Potom si najde lepsiu, krajsiu, prachatejsiu a mozes byt nahrata. Aj s týmto treba pocitat.........Aj ked to nemusi byt tvoj pripad 😖

sisaha
26. júl 2013

@zukad pre mna znamena robenie dlhov poza chrbat partnera konecna vo vztahu. Ja by som to riesila nasledovne, aj ked by to znamenalo, ze zo zaciatku sa nebudem mat okamzite dobre. Okamzity rozvod a nechat preklopit vsetky jeho dlhy len na jeho meno prostrednictvom sudu.
Je velmi lahko dokazatelne koho podpis na zmluvach je..
Pre teba to mozno bude znamenat, ze budes dostavat na deti minimalne vyzivne, ale za ten klud menom exekutor a byvanie pod mostom by mi to stalo.. Vela stastia v spravnom rozhodnuti..

jadodka
26. júl 2013

Vobec nemusi brat drogy,alebo hrat automaty,vobec nemusi byt biely kon...jednoducho neodhadol moznosti a nabalil jednu pozicku,potom druhu,tretiu na splatenie a uz boli v kolotoci z ktoreho sa tazko vystupuje..svagrina takto dopadla,jedna pozicka striedala druhu,museli si poziciavat na splatky,na jedlo,na ucty.....az museli predat byt a ist do podnajmu,teraz su cisty,len dufam ze uz navzdy....

sisaha
26. júl 2013

@zukad neobhajuj ho...1000 eur sa da prehrat aj za 5 minut ked sa chce.. samozrejme ze nemoze chodit hravat kazdy den kedze nema peniaze... Hra iba vtedy ked si pozicia a to vie roztrieskat za hodinu...

Strana
z3