icon

Manžel ma klame

zukad
26. júl 2013

ahojte, niesom nová, len som si smenila nazov ...Takže manželmi sme 9 r, spolu sme 15r. Máme 1dieťa, druhe na ceste /okt.2013/ Odkedy sa poznáme mm ma dlhy. Tie staré sme nejako vyriešili/splatil ich/ a chvílu bol pokoj. Skratka požičava si bez mojho vedomia z banky aj nebankovky, Je toho už strašne moc. Zachv. pojdem na materskú a velmi sa bojím že nebudeme mať z čoho žiť. zarába 500,-e ale 100,- mu strháva Exekutor, 300 mi dáva na domacn/aj ja davam 300/ a mesačne na dlžoby musí dať 450e---má ešte brigadu ale tak že raz zarobí, raz nie, lenže tie veci treba platiť, tak to ja zapl., a on mi potom dá. zatial mi je dlžny okolo 1500e lebo nemal brigadu. Ja som si zobrala na svoje meno požičku aby mohol prefinancovať tie staré dlhy s lepším úrokom vo viacerých bankách spolu to bolo asi 8400+4500+4500=17400panebože!!!!! /jemu by v banke pož. nedali, bol na ciernej listine..---kedže sme manž. v prípade rozvodu by bol dlh na polovičku, aj keby som to nepožičala na svoje meno/////// Ku dnešnemu mesiacu zapl. z toho asi 6000eTakto sme to robili 2roky a on predým sluboval že to su vsetky dlhy, že to splatí/asi ešte 6 rokov/ a že bude pokoj tak som mu verila aj pomáhala finančne...
Minul. mesiac som vsak zistila ze si zobral dalsšiu požicku z nebankovky s ročným úrokom 80%!!!!!!!!proficredit!!!!!!!!!!!!!!!ako sa hovorí takým ludom, K...t???! zobral to ešte min.rok bez mojho vedomia,zapl. jednu splátku a zmluvu aj dokl o požičke zahodil ani peniaze nemá ani nič nekupil..Povedal že bol dlžny kamaratovi, že nech sa nestarám..svoje veci si vyplatí..a že na domácn. mi dáva.....Nedá sa s ním rozpravať, lebo že mna len peniaze zaujímaju...TOTO už naozaj nebude vedieť splacať. Je mi zneho na vracanie že ako nám to mohal spraviť. Už neviem ako sa mám chrániť, brániť ani chovať. Som v 7mes tehu, namiesto aby som sa tešila sa strašne bojíím.Zostanem doma spár korunami a nebudem to vedieť utiahnuť, strašne sa bokím. Prosím dajte mi nejaký váš názor...Rozvod nehrozí--malý na ňom lipne, je to vzájomné, pomáha mi s domácnosťou, robí všetky veci okolo domu, aj navarí aj uprace, dlážku umýva,Máme velký dom /bývame u moj.rodičoch zo zvlášť vchodom, roboty je tam dosť/ Myslím si že si spolu dobre rozumieme až na tie dlhy

och
26. júl 2013

@zukad viem čo tým myslíš, že sa urazí a prestane splácať úplne, ale polovica je stále jeho, takže keď pôjdeš za právnikom, daj si od neho poradiť ako na to, určite zruš bezpodielové lebo to môže byť, že máš LEN 11000 eur, každý deň ti od neho hrozí ďalšia a ďalšia pôžička, moc moc držím palce

barborka2708
26. júl 2013

ahoj no prepac budem drsna ,ty si s tykymto clovekom este zadovazis druhe dieta? cudujem sa ti,je to nezodpovedny clovek ktory potrebuje asi odbornu pomoc ☹

macamac
26. júl 2013

jaaaj
nečítala som celé - myslím komenty, ale moja milá, aj tie výhovorky s tou dodávkou - dlhoval opravárovi, nechal mu auto 😅 ..... narazil do niekoho, vyplatil mu škodu 😅

to nemyslíš vážne, že si tak "naivná" a bezhranične mu to žerieš 😝

overila si si niekedy jeho tvrdenia?
má doklady od toho, že niekomu niečo vyplatil, dal auto ako finančnú náhradu dlhu,...??? lebo logicky to musí mať predsa na papieri, aby v budúcnosti mal doklad, ak by niekto vymáhal pohľadávku...

takže takto:
samé lži, lži, lži 😝

ja tipujem, že je to GAMBLER jak vyšitý

no a či chceš celý život zdielať s ním a donekonečna platiť dlhy, je už tvoja vec, bohužiaľ...lebo vidím, že si asi strašne "zamilovaná", len pozeraj trošku na deti, máte za ne zodpovednosť, resp. len ty, keďže tvoj drahý je totál nezodpovedný človek

za tie prachy ste mohli pracovať už na vlastnom bývaní.... lebo keď sa rodičia prizerajú takémuto životu svojej dcéry...no tiež to pre nich nie je bohviečo

ach dievča, zobuď sa včas!!!
(podľa mňa už aj tak je neskoro)

kikusa8
26. júl 2013

tie dovody co ti povedal preco si bral v minulosti pozicky su klamstva, tzn. ze ta cely cas taha za nos a vyuziva ta... Zisti v prvom rade kam dal tie peniaze, preco toto robi svojej rodine, co je take silne ze vas takto dokaze nicit. Ako vies ze nie je gambler, alebo nestavkuje? To nie je nejak casovo narocna aktivita...2000EUR sa da stavit za minutu. Ak zistis pravy dovod jeho problemov, potom zacni zvazovat ci sa ti oplati zostavat v tomto manzelstve... To nie je hra o fazulky a v hre je cely tvoj zivot a hlavne zivot tvojich deti...Myslim kvalitu zivota. Je mi to velmi luto, ale nevyzera to dobre...

macamac
26. júl 2013

@zukad hmm, píšeš, že si bojko
no veľmi zlá kombinácia typ chlapa ako tvoj mm + bojko
nám je to jasné, že si určite ľahko manipulovateľná osoba, lebo málokto by týmto jeho žvástom veril a tobôž bral dlhy na seba, aby jeho dostal zo sračiek

a že ťa zaujímajú peniaze? 😅
nuž koho by nezaujímali, keby ich nieže nemal, ale je v obrovskom mínuse - a ani netuší, čo vlastne spláca 😝

lujza123
26. júl 2013

@zukad vies ty ho poznas najlepsie, mozno je fakt len taky nezodpovedny, ale na gamblerstvo sa velmi tazko pride...takemu cloveku staci chvila na posedenie pri stroji...niektory su dokonca taky ze s tym bojuju mesiac dva a potom jedneho dna tam stravia par hodin a vsetko je prec
Kamos ked mal 19 tak im zaklopal exekutor na dvere..a prisli o vsetko..auto, byt, jeho mama skolabovala a skoncila v nemocnici. Dovod? Jeho otec bol gambler a oni (ani jeho zena ani syn) to dlhe roky vobec netusili

Ale vravim nemusi to byt pripad tvojho muza...ja len k tomu autu a naburaniu a inemu...to znie strasne neuveritelne ze sa take deje..kazdopadne vravim ked je laska da sa zvladnut aj nemozne...ved spolu mozete ostat..len si to vyries pravne aby neboli pozicky na tvoje meno, mozno sa on po tomto kroku spameta

Inac si predstav ze by nemal tie pozicky. a cely rok by peniaze co splaca setril..teraz by ste sa namiesto trapenia co bude zajtra vyvalovali kdesi na kanaroch na plazi

zukad
autor
26. júl 2013

@macamac ty si aká úprimná, dufam že ma to naštartuje a ked prídem z roboty domov tak niečo spolu poriešime...dííky

maznacik007
26. júl 2013

@zukad neviem ci to ma zmysel to uz s nim rozoberat po tolkych rokoch co ta klame, mozno skor si zajst za pravnikom poradit sa ... zacat riesit to BSM a postavit ho pred hotovu vec, zaroven si prelustruj net ci nie su na neho vedene pohladavky ... osobne by som aj zaplatila a vyziadala si spravu z uveroveho registra ... kde sa vedu dlznici ... aj z nebankoviek ... zisti ci dlzi aj priatelom, pribuznym ... urob si prehlad a uvidis co dalej ... s tym pred neho predstup... vyziadaj si doklady z tej nebankovky co si vzal dalsiu pozicku ....
proste dokazy cisla atd... a on nech ti povie presne komu tie peniaze dal vratil a overuj vsetko .... to si mala uz davno robit ....
dufam ze nemate prepisanu cast nehnutelnosti tvojich rodicov...

a za tie tisice eur co za neho platis si mohla chodit na dovolenky, kupovat lepsie oblecko, ci obuv, setrit synovi na vzdelanie... ved ty prehliadas okradanie vlastnych deti (aj toho nenarodeneho) ja neviem toto by som netrpela...

zukad
autor
26. júl 2013

@maznacik007 ja som za neho nezaplatila zatial nič. ASI si nečítala od začiatku... Ja som si za neho požičala v banke na moje meno/lebo jemu by nedali/ za lepší úrok a prefinancovali sme to. On to teraz platí do tej banky. KED nemá zaplatím ja ale to mi vráti hned jak zarobí /na tej brigade/

cecil36
26. júl 2013

@zukad mas dve moznosti- dat na sud navrh na zrusenie BSM, tam suhlasit nemusi s nicim, das navrh a sud ho schvali. potom predbezko na zverenie deti a nasledne rozvod. Dlhy co ma uz mate bohuzial napoly, ale vzdy sa da dohodnut na splatkovom kalendari atd., ale bude ta to chranit pred dalsimi co naberie. O tych pozickach co si nabral, ked vies, kde si cih nabral napis do spolocnosti list, ze sa distancujes. Moc to nepomoze, ale aspon doklad pre sud, ze si spravila, co sa dalo a s dlhmi si nesuhlasila. Druha moznost, ostat s nim v manzelstve, on bude robit dlhy dalej (neverim, ze nie) a o par mesiacov ci rokov si pojdete do chladocku posedkat spolu. A deti zostanu nielen bez otca, ale i bez mamicky. Uvazuj!!!!
A este nieco, tvoj muz je na 100% gambler.

kveta
26. júl 2013

@zukad Najskor pories pravnika a POTOM rozhovor s manzelom. Lebo inak naberie este rychlo pozicky nez stihnes zrusit BSM.

svetlanka101
26. júl 2013

@zukad okamzite za pravnikom a informuj sa o bezpodielovom vlastnictve !!! rozvod ti v tomto pripade nepomoze !!! nerozumiem sa velmi do toho, ale bezpodielovevlastnictvo je nieco v tom zmyslem ze uz teraz si rozdelite vlastnictvo - ide to tiez cez sud, ale mozes vysudit aby vsetky tie splatky a dlhy boli len a len na jeho krku!!! nevahaj uz ani den a porozpravaj sa o tom s pravnikom. To vobec nie su srandy.... mozno ani netusis a je to gambler jak vysity!!! to sa nemusis ani dozvediet... Ja mam na rozvod svoj nazor, ale v tvojom pripade .... neviem si to ani predstavit!!! Drzim ti prsty a hlavne necakaj!!!!

maznacik007
26. júl 2013

@zukad ako ze nic ja citam dobre a odzaciatku ... ved sama v uvode pises ze za neho musis obcas tie splatky zaplatit a visi ti na nich 1500 eur... a to ako ti da 300 eur na domacnost a to je vsetko a ty 300 ... prepac ale neverim ze z toho zaplatite vsetko ... platite aj rodicom energie, najom vodu atd... a potom ano okrada vase deti lebo za tie peniaze mohlo byt nieco nich

svetlanka101
26. júl 2013

@lujza123

Poznam tiez velmi cerstvy pripad o gamblerstve ... zrazu im prisla exekucia na dom a cela rodina az do toho dna zili v tom akeho maju uzasneho ocka a manzela.... znicilo to nie len tu rodinu, ale cely ich zivot sa im zrazu zda ako jedno velke klamstvo.... A takym ludom sa neda ani verit... naslubuju hory-doly , vsetci sa poskladaju na splatenie obrovskych dlzob a onb sa kludny a ,,cisty" opat vyberie do banky kde mu bez problemov nanovo pozicaju... nekonecny kruh!!! Toho sa nikdy nechcem dozit :(

cecil36
26. júl 2013

@zukad a gambler nie je len ten co hra automaty, staci si podavat zapasy cez MT alebo cestou z roboty. Ved stavkovych kancelarii je na kazdom rohu milion a podat si je otazka 5 minut. Ver mi zila som s gamblerom.

krprtka
26. júl 2013

Ahoj, určite by som oslovila pravnika a to bezodkladne! Veľmi držím palce Tebe a detičkám, aby ste to správne poriešili...

macamac
26. júl 2013

@zukad 😉 prepáč, ja som nechcela byť ostrá 😉
len fakt ma to naštartovalo, že ako je to možné, že niekto takto slepo ľúbi niekoho 😉
pretože takéto dobrácke až naivné duše často práve pre tú svoju "dobrotu" prídu na žobrotu 😝
držím palce- a rieš čím prv 😉
a ozvi sa nám 😉

janinna11
26. júl 2013

Ahoj, neviem, co ti tu kocky radia, necitala som diskusiu, len tvoj uvodny prispevok. Fuu, mas to tazke ... Kde dava tie peniaze, napadlo mi, ze asi hrava, inde by to nemal kde minut, keby nieco bral, asi by si to na nom videla... takze drogy nehrozia, budu to asi automaty. Ked sa nechces rozviest, lebo maly na nom lipne, tak sa nerozvadzaj, pises, ze upratuje, ze sa stara, ale lubis ho?? Lebo zostat s nim kvoli detom, to nie je riesenie, dlhodobe uz vobec nie... Zijes u rodicov, urcite by to pomohli, keby si ho poslala do zadku /prepac/, ale ja to vidim tak, no a ak ho lubis, donut ho ist do manz.poradne, k psychologovi, urcite diagnozu spolu a ak bude chciet spolupracovat, daj mu este jednu sancu, ked saa teda nechces rozviest. No ak sa bude branit, necakaj nic dobre a s dvomi detmi sa budes citit pri takom muzovi este horsie, dokaze predat cokolvek, aby ziskal prachy na hranie,keby ste mali vlastny byt, zalozil by aj ten....gamblerstvo nei je sranda, je to vazna zavislost, ktora dokaze znicit cel rodinu.... Velmi ti drzim palce, aby si nabrala odvahu riesit to hned, este kym sa ti babatko nenarodi. Myslim na teba, hlavu hore, da sa to zvladnut, len musis byt ostra a dat mu na vyber, ci vy ako rodina, s podmienkou leicenia, alebo rozvod!!! Uvidis minimalne to, ako sa zatvari, ci to s nim vobec pohne, drzim pace, vela stastia s nim, i pri porode 🙂

silvia123
26. júl 2013

Zruš BSM! Môže byť gambler, tí majú toľko premyslených výhovoriek, že až... Stretla som sa s chlapmi v práci, ktorí boli "klavíristi" a manželkám trepali toľké blbosti, ako chudáci ešte nedostali výplatu, ako ich okradli, ako im strhli zo mzdy na pokuty a manželky im naivne verili a oni míňali aj firemné peniaze a zadlžovali sa donekonečna...

silvia123
26. júl 2013

Ešte sa skúste porozprávať s právnikom ak nabral pôžičky od rôznych pofidérnych spoločností, možno by bolo dobre postupovať aj tak, že vysporiadanie BSM, pôžičky si nechá na seba a potom vyhlási osobný bankrot, ak nemá žiaden majetok, čo predpokladám, že nemá keď žijete u tvojich rodičov. Ak je tých dlhov príliš veľa, môže to byť jediná cesta sa ich zbaviť, stavím sa, že o všetkých dlhoch ani nevieš :(

moonlight1210
26. júl 2013

ze ti vykrikuje ze si na peniaze - to preto, lebo on sa nechce bavit o tom, kde ich mina, na co a preco. nechce sa mu jednoducho niest zodpovednost, lebo si zvykol jednoducho minat, ako sa mu zachce.
to vykrikovanie je len sposob sebaobrany(pred tebou, svetom a hlaven sam pred sebou), aby nemusel priznat, ze robi koninu. a snazit sa to viac nerobit. takze z toho si nic nerob.
je zrejme zavisly bud ako gambler alebo jednoducho na tom, ze si dopraje sebecke zbytocnosti.
je sice inak celkom dobry manzel, ale ked vas dotiahne pod most a popripade zbabelo nechat tak, tak tieto vlastnosti voci tej jednej povahovej crte uz nebudu znamenat nic.
to mas ako by si upiekla super tortu, len do nej primiesala kvapku kyanidu. vysledok je, ze sa otravis tak ci tak.

ako ti radi kveta, namiesto rozhovoru s muzom sa chod najprv poradit s pravnikom, ake kroky podniknut. a az budes mat material nazhromazdeny a ziadost podanu a vyriesenu, zacni sa s nim bavit. napriklad o tom, ze az ukaze schodpnost zit bez dlhov, rozdelenie BSM sa zrusi a budete mat zase vsetko spolocne.
ja viem, ze to moze vziat strasne osobne a bude z toho hadka ako hrom, mozno aj burka s blyskanim rozvodu (lebo lahsie sa povyhrazat, utiect od problemu a zacat si ho vyrabat u niekoho ineho nanovo, ci zvalit vinu na kazdeho okolo), ale myslim, ze to nakoniec dopadne dobre.

alebo ak si naozaj taky bojko a chces byt kryta - zaloz si zivnost a daj mu to ako dovod, preco delis BSM. aby si v priapde krachu neohrozila celu rodinu. to sa totiz bezne robi, ze v pripade zivnosti si manzelia rozdelia bsm, lebo zivnostnik ruci vsetkym, co ma. nie je srocka.

dossy
26. júl 2013

... skoro v celom clanku pises aky je to idiot a na konci to chces cele zachranovat ... tvoj velky sa z toho dostane ved uz je skoro dospely a nech nevidi akeho ma otca aby mu nesiel raz prikladom ... SKUS sa na to pozret OBJEKTIVNE ... precitaj si to este raz co si napisala a predstav si ze je to cudzia osoba ... co by si takemu cloveku poradila ?? TVoj priatel je gembler .. davaj si pozor na svoj majetok a na tvoje baby .. nech je zdrave prajem vela stastia !

ladywitch26
26. júl 2013

@zuzkad no moja zlata, okamzite k pravnikovi! sestru takto klamal muz 1 a pol roka. za ten cas bol schopny rozflakat 750tisic! chvalabohu, ze za tak kratke manzelstvo nestihli mat deti. on si vymyslal podobne bachorky ako ten tvoj, ze auto v oprave, nemozu zohnat suciastku, atd, az po 3 mesiacoch, ked jej cela rodina hucala,ze to auto uz davno nema, tak to pochopila. ale stale hral zo seba obet, stahoval ju na dno a ona verila len jemu. no a ze ten tvoj z prace chodi hned domov? vsak to je len 5minut navyse, zastavit sa v stavkovej a stavit tam 50, 100, 200e naraz. nemusi to ani robit kazdy den. a tiez by som si na tvojom mieste obehala znamych, komu vsetkemu dlzi, vratane jeho vlastnych rodicov. aby si nebola prekvapena, ze ten dlh je mozno aj dvojnasobok toho, co si myslis. no a ze rozvod neprichadza do uvahy? maly na nom lipne? hmm, no uvidime, ci bude na nom lipnut aj ako dospely, ked bude musiet po nom splacat dlhy. lebo bohuzial, tie sa tiez dedia. toto chces spravit svojim detom? ako prepac, ale lasku si ja predstavujem trosku inak.

usiko
26. júl 2013

jeziiiiiiis, utekaaaaj!!!!!

althejka
26. júl 2013

pravnik. hned.
rozvod neprichadza do uvahy, okej, tak ostante spolu a zite z lasky 🙂

tomikejt
26. júl 2013

zila som s gamblerom, okrem ineho, on mal aj ine zavislosti.. ale tie klamstva, co si dokazal navymyslat..tito ludia su neskutocne vynachadzavi. ja s nim niesom uz 7 mesiacov, ale este polroka budem zanho splacat pozicku. som mu chcela pomoct vysekat sa z dlhov, a ze zacneme novy zivot, dieta ho zmeni, no haha, odkedy s nim niesom, vyse polroka, konecne zijem bez stresov. posielala som ho na liecenie, vsetky peniaze chodili iba na moj ucet, a potom ma zacali na ulici zastavovat pre mna cudzi ludia, ze im dlhuje peniaze..no horor

svano
26. júl 2013

@zukad keď niekto začne splácať dlhý tým,že robí ďalšie dlhý -to je.začiatok konca. Ak nechceš zostať s deťmi na ulici a s holým zadkom, tak utekaj. Deti potrebujú istotu.

barca5
26. júl 2013

Mas to tazke. My mame podobny problem s rodicmi. Uz hrozi ze im zoberu dom a to sme im uz kadeco posplacali aby bolo dobre (za 16000 - cele nase zivotne uspory ) a zistili sme ze si dalej poziciavaju a ze zamlcali pozicky. Takze ti radim, hlavne neverit, ze si uz nepozicia a ze ma len tie pozicky o ktorych vies. Cudne je, ze nevies kam tie peniaze idu. Velmi to smrdi gamblerstvom. Este by ma napadalo ze ma frajerku alebo dalsie zavazky...ale ked pises, ze chodi domov a nikde sa neflaka...
Zrusenie BSM je idealny sposob ako sa vyvarovat dalsich dlhov na tvoju hlavu.
Ak chces riesit situaciu komplexnejsie, treba sa poradit aj s psychologom. Najlepsie aj s manzelom. Skus ho prestat obvinovat a otoc problem na seba, ze ked ti tolko vycita, ze ti ide len o peniaze, tak, ze to teda chces riesit a ze sama si s tymi pocitmi nevies poradit, tak ci by s tebou neskocil k psychologovi...Ze vidis, ze mu to vadi, a ty chces aby bol v pohode...Na chlapov treba ist fintou. Takto uz 3 moje kamosky dostali chlapa k psychologovi a celkom to malo uspech. Otocit prooblem chlapa, na svoj, bude cely na koni, ze ti ide pomahat v TVOJICH problemoch...a hadam sa vyriesia hlavne tie jeho...Skus skocit za psychologom najprv sama, poradi ti ako na manzela aby ste to nejako vyriesili... Drzim palce!

rebeka7501
26. júl 2013

Zuzi, už zase ? On je nepoučiteľný !!!!!!

mawiya
26. júl 2013

je to vúl srdienko, ale toto ti nepomôže, pretože ho ľúbiš a máš s ním dve detičky, teda čoskoro. Takže ak sa dá, zájsť k psychiatrovi, je to choroba, on zato asi nemôže. hneď na to za notárom a zrušiť BSM. ak si myslíš, že to s dlhmi nezvládne, treba následne zájsť do banky, hypoúver a splatiť všetko, vyžobrať čo najnižší úrok - predsa len ty materská a tak, teraz sa s bankami dá celkom dohodnúť, dokonca aj odklad splátok na nevyhnutný čas - dá sa, len treba skúšať. Pôžičku môžeš zobrať na svoje meno, alebo rodičia, alebo ako sa vám bude dať a hneď pred notárom spísať, že peniaze si požičala manželovi. Keďže budete mať BSM, túto pôžičku ti bude musieť vrátiť, keby predsa len došlo časom k rozvodu. Toto je jediné riešenie, ktoré máš ak sa nechceš rozvádzať. takže psychiater, následne zrušenie BSM, hypoúver a hneď pospis pôžičky pred notárom - manželovi. Tak si v podstate chránená pri prípadnom rozvode a bohužial všetky tieto kroky musíš podmieniť návštevami psychiatrie. Nikto z neho debila nerobí, proste je to choroba, tak ako aj jeho klamstvá. Sám sa z nich nevie vymotať. všetci na neho nadávajú a radia ti utiecť, ale skús mu navrhnúť návštevu lekára. to ako prvé. držím ti palčeky. Veľmi moc.