icon

Manžel ma klame

zukad
26. júl 2013

ahojte, niesom nová, len som si smenila nazov ...Takže manželmi sme 9 r, spolu sme 15r. Máme 1dieťa, druhe na ceste /okt.2013/ Odkedy sa poznáme mm ma dlhy. Tie staré sme nejako vyriešili/splatil ich/ a chvílu bol pokoj. Skratka požičava si bez mojho vedomia z banky aj nebankovky, Je toho už strašne moc. Zachv. pojdem na materskú a velmi sa bojím že nebudeme mať z čoho žiť. zarába 500,-e ale 100,- mu strháva Exekutor, 300 mi dáva na domacn/aj ja davam 300/ a mesačne na dlžoby musí dať 450e---má ešte brigadu ale tak že raz zarobí, raz nie, lenže tie veci treba platiť, tak to ja zapl., a on mi potom dá. zatial mi je dlžny okolo 1500e lebo nemal brigadu. Ja som si zobrala na svoje meno požičku aby mohol prefinancovať tie staré dlhy s lepším úrokom vo viacerých bankách spolu to bolo asi 8400+4500+4500=17400panebože!!!!! /jemu by v banke pož. nedali, bol na ciernej listine..---kedže sme manž. v prípade rozvodu by bol dlh na polovičku, aj keby som to nepožičala na svoje meno/////// Ku dnešnemu mesiacu zapl. z toho asi 6000eTakto sme to robili 2roky a on predým sluboval že to su vsetky dlhy, že to splatí/asi ešte 6 rokov/ a že bude pokoj tak som mu verila aj pomáhala finančne...
Minul. mesiac som vsak zistila ze si zobral dalsšiu požicku z nebankovky s ročným úrokom 80%!!!!!!!!proficredit!!!!!!!!!!!!!!!ako sa hovorí takým ludom, K...t???! zobral to ešte min.rok bez mojho vedomia,zapl. jednu splátku a zmluvu aj dokl o požičke zahodil ani peniaze nemá ani nič nekupil..Povedal že bol dlžny kamaratovi, že nech sa nestarám..svoje veci si vyplatí..a že na domácn. mi dáva.....Nedá sa s ním rozpravať, lebo že mna len peniaze zaujímaju...TOTO už naozaj nebude vedieť splacať. Je mi zneho na vracanie že ako nám to mohal spraviť. Už neviem ako sa mám chrániť, brániť ani chovať. Som v 7mes tehu, namiesto aby som sa tešila sa strašne bojíím.Zostanem doma spár korunami a nebudem to vedieť utiahnuť, strašne sa bokím. Prosím dajte mi nejaký váš názor...Rozvod nehrozí--malý na ňom lipne, je to vzájomné, pomáha mi s domácnosťou, robí všetky veci okolo domu, aj navarí aj uprace, dlážku umýva,Máme velký dom /bývame u moj.rodičoch zo zvlášť vchodom, roboty je tam dosť/ Myslím si že si spolu dobre rozumieme až na tie dlhy

Strana
z3
cecil36
27. júl 2013

@mawiya u notara sa da spisat iba dohoda o zruseni BSM a s tym on urcite nebude suhlasit. BSM moze zrusit iba sud 😉 A co sa tyka psychiatra, pochybujem, ze ho tam dostane lebo ako kazdy chlap v takomto prusere "on nema problem, on si svoje veci vie vyriesit sam".

macamac
29. júl 2013

@sisaha 😀 😀
inak tento portál sme.sk je fakt niekedy.....
že Jano Šváb 😀 to už si mohli aj iné meno vymyslieť 😝
nemám rada články, kde už podľa prvej vety vidieť, že príbeh je vymyslený (i keď je takých v skutočnosti milión)
stačilo napísať článok bez príbehu a bolo by to jednoduchšie

ale inak aj to je dobrý postreh k téme, aj takto môže muž zakladateľky témy riešiť peniaze 😖
otras, no 😒

sisaha
30. júl 2013

@macamac ja som sa tiez smiala.., ale tak ked to pomoze aspon len jednemu cloveku vediet sa zorientovat, tak kaslat na mena 😀 😀 😀

zukad
autor
30. júl 2013

ahojte, ja som bola včera sa informovať u notárky že čo by sa dalo robiť, aká zmluva...Je to vlastne dohoda /treba aby ju podpísal aj mm--čo pochybujem/..Ale vysvetlila mi, že banky požičavaju ženatemu jednotlivcovi, len do určitej sumy aby to vedel sám splatiť Nekontaktujú----netlačia na manž. aby to ona platila. Že to je jeho starosť, ked nebude dlhšie platiť dajú mu exek na výplatu.../ a to mu musia nechať min. mzdu aby vyžil----tak aj na domácnosť je. A že pri vačších sumách požičiek sú potrebné podpisy oboch manželov - vtedy sú dlžnikmi obaja...... Možno to znie hlupo ale viac ako tie peniaze ma trápi že ma oklamal. /Peniaze spláca z brigády, robíme to takto už vyše 2 roky, na domácnosť dáva...aj navarí...a tak../ To klamanie je najhoršie!!! a fakt aj ked mi povie komu ich dal alebo načo ich minul tak mu neverííím. Neverím mu čo na to povie.....

miruska320
30. júl 2013

@zukad ahoj necitala som vsetko len nieco -mozno to teda niekto uz spominal-nehrava automaty?my sme to mali v rodine,teraz to iste riesi aj najlepsia kamoska-obidvaja takto zavisli chlapi si poziciavali peniaze za chrbtom manzelky-podla mna uplne hrozne,lebo vsak tie premrhane peniaze sa daju pouzit inac a nechapem ako sa niekto moze dat na takuto cestu ale bavime sa o zavislosti-myslim ze nic ine ti nepomoze az je to tak len navrhnut liecbu-ziadne pekne slova neprijmi-ale vlastne mozno sa to ani vas netyka-len ked som si precitala tcoj prispevok to bolo prve co ma napadlo-pretoze clovek tolko neprepije akuraz teda ten hazard.drzim palce nech sa ti to rychlo v prospech teba a deti poriesi

jurio
30. júl 2013

ty vies, na co tie peniaze pouzil? lebo 17 400 eur sa neutrati tak, ze by si to manzelka nevsimla. a pokial ano, tak to fakt vyzera na nieco z toho ..alkohol, drogy hazard atd...v kazdom pripade by som sa v prom rade snazila zistit, na co tie peniaze isli a podla toho dalej riesila situaciu

bobicek5
30. júl 2013

@zukad toto si tu niekde vyssie napisala: ja som za neho nezaplatila zatial nič. ASI si nečítala od začiatku... Ja som si za neho požičala v banke na moje meno/lebo jemu by nedali/ za lepší úrok a prefinancovali sme to. On to teraz platí do tej banky. KED nemá zaplatím ja ale to mi vráti hned jak zarobí /na tej brigade/

No ja k tomu poznamenam len jedno: Nemusis platit nic zo svojho, vy OBAJA splacate JEHO dlhy zo RODINNEHO ROZPOCTU, cize naozaj okradate vase deti o lepsie zivobytie...

anatalia77
30. júl 2013

bobicek5 má pravdu

zukad
autor
31. júl 2013

@jurio ahoj, niekde som tie peniaze rozpísala: 8400 potreboval vyplatit auto / Pôž.r.2009/ ked mal živnosť a auto bral na leasing, lenže nemal dosť roboty tak to neplatil. Potom to prišlo z toho leasingu že to treba vyplatiť--hot. nemal. /to spláca mesačne po 100e..... 4500 som mu požičala na vyplatenie soc. poistovne a doplatok zdr. poisťovne /Pôž.r.2011/lebo robil na živnosť a poisťovne neplatil-nemal na to. /to platí po 180e.mesačne. Živnosť mal asi od 2005-2009. ...4500 som mu požičala /r.2012/ povedal že rozbil niekomu auto ešte v r 2010 a že nemal na svojom zaplatenú poistku a že škodu musel zaplatiť v hot. Tak som zobr. na seba požičku s lepším urokom a tam platí mes. 150e. On to všetko splaca z brigady a niečo aj z výplaty.

jurio
31. júl 2013

@zukad aha, chapem... skusil zivnostnicit, asi sa mu nedarilo podla predstav, ale snaha bola..ale to sa mu vobec nedarilo ani chvilku nezarabal? lebo tak vysoky dlh na socialke, to vyzera, ze si to za tych pat rokov neplatil vobec...ste spolu dlho ako pises, tak vies asi sama najlepsie, ci mal len zle obdobie a tak si mu pomohla, alebo je to s nim zle celu dobu?

zukad
autor
1. aug 2013

@jurio no nemal živnosť celú dobu. Ked sa mu nedarilo tak sa po case zamestnal, ALE nepozastavil živnosť tak sa mu nadalej nabaloval dlh v socialke. Zamestnávatel za neho platil socialku a ešte akože za živnosť. zistili sme to po roku a pol.

staronova
1. aug 2013

@zukad vyzerá,že po vás budú ešte aj deti splácať.A nehnevaj sa na mna môžeš za to aj ty. Pretože si ho občas neskontrolovala, neriešila, ked si vedela,že je nezodpovedný. Už by som ho dávno poslala preč a nie brala pre neho na svoje meno daľšie pôžičky. A pánboh vie, kde vlastne tá pravda je!!!!! Dá sa vôbec takto žiť?. S pocitom, že sme sa mohli mať ako rodina oveľa oveľa lepšie práve z tých financií, čo idú do "čiernej diery".

zukad
autor
1. aug 2013

@staronova tak vidíš ja tak žijem ale je ťažké to vedomie že nebude na splatky...Keby nemal tie dlhy tak nebrigáduje tolko, takže ani tie penieze navyše by neboli. Žili by sme z našich výplat. Nič viac nieje treba. TAK na to sa ja teším, len neviem či to nebude až dochodok...

barca5
12. aug 2013

zuzka, hlavne sa nespolahni, ze si nezoberie dalsie. Ze ti pravnicka poradila, ze z banky daju len do urcitej vysky a inaak musia podpisat obaja, je fajn, ale ked pojde do nebankovky daju mu cokolvek...
Ako som uz pisala, poznam to z problemu s rodicmi. V banke nedali lebo uz boli aj na ciernej listine, ale v nebankovkach si pozicali. V dalsich 4. Anii som nevedela, ze tolko nebankoviek existuje. A ked uz nedali ani tam, tak si pozicali od nejakeho vydriducha - fizyckej osoby, so 100% urokom a zalozili barak v jeho prospech. A tiez tvrdili, ze uz si nepoziciavaju. Esteze je kataster pristupny na internete a da sa to pozriet.
A doknca viem, ze si mama vybavila po znamosti pozicku v banke, samozrejme keby sa to prevalilo niekto si to pekne odskace, tak, ze nemusel otec ist nic podpisovat a ani o tom nevedel. a bolo to hodne penazi. Pisem to len pre to, aby si bola ostrazita. A to ze ta klame, je hrozne. Ale je to jasny dokaz toho, ze vie, ze robi zle, ze robi nieco co nema. Drzim palce, nech to uz nepokracuje.

adkoalauri
12. aug 2013

@zukad ja sa ti čudujem, že od neho nechceš odísť..a mať pri týchto problémoch druhé dieťa? Z môjho pohľadu je to troška nezodpovedné! Maj celý váš majetok na rodičoch, kým vám nezoberú všetko!

anita651
12. aug 2013

jadodka

danielahamar
12. aug 2013

tiež si myslím, že je gemblér, prípadne niečo horšie robí, utekaj preč od jeho dlhov

barca5
13. aug 2013

baby, odist od neho jej vobec nepomoze. pokial nezrusia BSM, jeho dlhy su aj jej dlhmi a naopak. A keby sa rozviedli, nikde nie je napisane, ze sud dlhy priklepne manzelovi. Moze ostat sama, bez manzelovho prijmu, a s polkou jeho dlhov. A aj tak budu spolu byvat, lebo pravdepodobne ani jeden nebude mat na vyplatenie druheho z domu...Ja som za riesenie problemu ako takeho, nie hned balit kufre. Tym si mnohokrat clovek velmi nepomoze. Zistit, preco klame, kam dava peniaze a snazit sa to stopnut...to je riesenie.

evkakorcek
13. aug 2013

@zukad hned na začiatku si písala, že manžel si nabral uvery, ktore nesplacal a nakoniec prišlo k exekucii......čo je ale zvláštne je to že mu potom dali ešte dalšie pôžičky! nejde mi to do hlavy pretože, ak osoba riadne nespláca mes. splátkami svoj úver (dlh), príde I. upomienka, potom nasleduje II. upomienka a po nej predčasné splatenie celkovej výšky úveru a exekutor. Vtedy sa osoba dostáva na taký zoznam, ani neviem ako sa presne volá. ten zoznam slúži na to aby nebankovka, alebo banka vedela že tá osoba si nevie riadne plniť finančené záväzky a že mu už další úver v nasledujúcich 24 mesiacov nemôže byť poskytnutý alebo nemôže byť poskytnutý do doby kým si všetky pohladávky nevysporiada....... aj si tam napísala že manžel bol na nejakej "čiernej listine" či čo....ale ako je potom možne že mal viacero uverov?? tomu nechapem.

zukad
autor
14. aug 2013

@evkakorcek takže takto: Nebankovka ti dá peniaze aj ked si na čiernej listine. Dá ti kolko chceš, oni vedia že len zarobia /majú totiž vysoký úrok/ čo sa týka banky, ked vypl. všetky dlhy už po 3 mes. si možeš brať nový úver.

adkoalauri
14. aug 2013

@evkakorcek raz mi jedna pracujúca v nebankovke povedala, že najviac peňazí zarobí na ľuďoch, ktorí neplatia úvery ☹ pretože si zoberú úver na úver, z čoho má ona nehorázne peniaze 😒

v_alika12
14. aug 2013

Je mi luto Teba i Vasich deti, ale chybu si urobila ked si ho chcela "zachranit" uverom, kt. si si zobrala. Z tohto kolotoca nebude lahke vystupit. A neverim,ze Vas ma rad,takto nezodpovedne by sa nespraval. Zeny spamatajte sa a vo vaznych veciach pouzivajte hlavu (nie srdce) ! Je mi to luto,viem, ze sa mi lahko vravi ked sa ma to netyka...

mk22
14. aug 2013

Veď ty ho obhajuješ..čo čakáš akú radu, ženy ti majú čo poradiť, že sú to malé sumy, je to ok a bla-bla, niee tu ide predsa o to že ti klame za chrbátom, zadlžuje celú rodinu, tie problémy vyrába vám-tebe, rodine celej nie len sebe, to s takým by som nebola viac ani deň, a už nie preto, že umýva dlážky a navarí..čakáš druhé dieťa, keď nemá rozum on, maj ho aspoň ty. Chceš do konca života splácať jeho dlhy?..isto nie, takže rozvod už len preto, aby si sa oslobodila od splátok..ak nebude spolupracovať..tak zbohom..dovi dopo..a keď sľúbil a porušil, tak daj dole ružové okuliare a konaj kým nebude neskoro.

mima789
17. aug 2013

@zukad ahoj. No vieš ono je to ťažke súdiť. rozpravala si s nim na tu tému? je to fakt dosť. Čo jeho rodičia na to? A prečo si požičiava? Ja som mala prvého manžela na tom istom. Viem ako sa cítiš. Na mňa okolie pozeralo že jak to nevižijem a komu som mohla poveda´t čo sa deje. ale bola som mlada a hlúpa. nakoniec som sa rozviedla a myslím, že som urobila jedno s najlepšich rozhodnuti. je ťažke to radikálne ukonči´ˇt, ale má to cenu a maly aky je starý ? Zvikne si a uvidiš uĺavi sa Ti. mala som to iste. teraz som po druhy krat vydata šťastna a spokojna. aj ja som platila dlhy po rozvode za ex manžela ešte aj niečo teraz splacame s terajšim manželom, ale urobila som tu najlepšiu vec v živote 😉

Strana
z3