Manžel má milenku
Ahoj, založila som si nový nick, lebo ... veď viete. Ale po poriadku. Mám 34 rokov, ešte manžel má 39 rokov. Máme 10 ročného syna a 1,5 ročnú dcérku, ktorá je od narodenia veľmi nespavé dieťa, manžel pracuje. Pred niečo viac ako pol rokom manžel začal chodiť neskôr domov, jedného dňa sa proste priznal, že má milenku a odchádza, že si prenajal byt, že ma neľúbi a že si uvedomil, že so mnou stratil toľko rokov a podobné bláboly... Jednoducho sa zbalil a hneď v ten deň odišiel, ešte nahucal na deti, že sú nevychované a všetkému som na vine ja....
Po počiatočnom šoku som sa spamätala, manžel mi 3 mesiace posielal peniaze na deti na účet, akosi sme si začali žiť aj s deťmi po novom... Ale potom prišiel manžel s tým, že sa rozhodol, že ide dať návrh na rozvod, že chce žiť s tou novou a že byt buď predáme, alebo mu proste mám dať polovicu 😀 srandista. Na byt je ešte hypotéka. Ja som s tym nesúhlasila, ved syn tu chodi do školy, všetko máme tu . Ja by som síce mala kde isť, k rodičom, ale oni byvaju v inom meste, proste ja to nechcem, vsetko máme tu. Muž sa začal vyhrážať, proste mu načisto preskočilo, neposiela mi ani peniaze na deti, nic. Potom som zistila, že tá jeho milovaná je prosím pekne 17 - ročná dievčina, ktorá ešte ani školu neskončila. Povedala osm mu, nech si dobre rozmyslí čo robí, aby to neľutoval potom. Samozrejme sa mi vysmial, že sanemám ponižovať, a bla bla, že kto by ma ešte chcel a pod. Je nejaká šanca ,aby súd rozhodol, aby mi byt ostal bez toho , aby som ho musela vyplatiť? proste nemám nato, aby som si brala nejakú požicku a vyplatila ho. ? Máte niekto nejakú skúsenosť? Ja som čisto praktický človek, nebudem ho prosiť, ani plakať aby sa vrátil, mne je jasne že toto dlho nevydrží, nech si ide, kde chce, už mi to je jedno, ale proste ide mi o to, aby kvoli jeho rozmarom netrpeli všetci okolo neho, už teraz mám dosť, ked si sem tam známi hovoria, čo vyvádza, ze chodí po diskotékach s tou mladou, a vykrúca sa tam ako pubertiak. Minule som sa osopila na susedu, ked mi zacala hovorit, ze co sa to porobilo, a co budem robit, tak co je jej do toho... akoze co by som ja s tym mala robit...
@sofffia najdolezitejsie je, aby si bola ty spokojna a vyrovnana. Ak je to bez neho, tak v poriadku. 🙂 Deti o otca nepridu, ak sa on bude snazit.
@sofffia no prázdniny.. mlada byvala na intraku a teraz odisla domov k rodicom a jeho samého ho tu nechala v prenajatom byte.. chudacika.. tak mal cas aspon nad vsetkym rozmyslat, samota mu pomohla..
a v septembri čo? bude pokračovať s mladou?? kto vie ci sa este vrati, ci uz nahodou aj skolu neskoncila.... hmm,,... no pohral sa s cicou a uz sa moze vratit do zabehnutých kolaji so svojou rodinou..? booze chlapi...
@sofffia Fuuuuuuu, a nie je ten vážne na drogách alebo čo? Po tomto mi seriózne napadá, či je ten ešte zdravý a či s ním netreba jednať podľa nejakých iných kritérií a nie ako s normálnym človekom. Mňa na tom teda hlavne zaráža arogancia, s akou odišiel - keby bol aspoň sám so sebou bojoval, sypal si popol na hlavu, chvíľu zatĺkal, no hocičo, ale namiesto toho odišiel s kopou naozaj sprostých rečí, a teraz prichádza s plačom. Neviem, mne to nedáva zmysel, nepripadá mi to ani veľmi "hormonálne", ale skôr ako jednanie človeka, ktorému sa niečo stalo, preplo mu v hlave. Ja by som pre zaujímavosť zapátrala v jeho okolí a vyzistila niečo viac o jeho celkovom správaní, no ale pravdu povediac, už by som s ním asi nevedela jednať ako so zdravým človekom.
Poznám to rovnaky pribeh ako u mojho priatela a jeho mami a nevlastneho otca prvy krat toto co teraz ona ho po olutovani vzala spat potom zas druhykrat toto iste a samozrejme sa to casom tahalo teraz su spolu ale ona si mysli ze ma isto nejaku ale uz to neriesi tak vela stastia!a moja rada znie ked to spravil prvykrat spravi to zas takze ak chces mat klud a pokoj tak hi zbaĺ a na teba urcite caka chlap ktory si ta bude vazit papa
@sofffia Ahoj skúsim odpovedať na tvoju otázku ci je nejaká šanca aby sud rozhodol, že nie si povinná manžela vyplatiť z bytu. Podlá môjho názoru je tu šanca. Najvyšší súd SR uznesením zo dňa 14. novembra 2013, sp. zn. 6 Cdo 279/2012 rozhodol, že
"Právu na ochranu domova detí treba dať v konkrétnych súvislostiach prednosť pred právom na zrušenie a vyporiadanie spoluvlastníctva. Zachovanie domova detí je dôvodom hodným osobitného zreteľa, pre ktorý súd pre tento čas, t.j. pre čas, kým predmet spoluvlastníctva plní túto funkciu, podielové spoluvlastníctvo nezruší a nevyporiada. "
To isté platí aj pre BSM.
Judikáty a informácie aj o BSM, právach detí môžeš nájsť na mojej FB stránke
@tijana bodaj by si mala pravdu..... ale zial realita byva ina. Minimalne ho bude musiet vyplatit. Vies si predstavit, keby to takto fungovalo pri kazdom? Ved by bolo kooopec bezdomovcov. Samozrejme, ze sud prihliada pri vysporiadani BSM na malolete deti. Nuz treba kontaktovat pravnika a uvidi. Su rozne vynimky, ale urcite iba ojedinele a musia byt na to hold dovody. Vies si predstavit zenu -mrchu, ktora si najde milenca a v klude poda navrh na rozvod a sud jej da byt a vsetko a chlap je v prdeli. A to len preto, ze su tam malolete deti. Takze obidvaja parneri maju pravo na rozdelenie majetku a o tom rozhoduje sud. A napr.v pripade hypoteky ako? Muz odide a necha byt zene a hypoteku bude splacat kto? Zena, ktora na to dajme tomu nema? Alebo muz, ktoremu ten byt uz nepatri? Jooooj toto su strasne zamotane veci. Takze jedine pravnik tu moze pomoct.
@maciatkolulu Poznam taky pribeh ako si popiisala: zena s milencom vysudila byt od exmanzela. Ceresnicka na torte: ten byt vlastnil manzel v OV nez sa so zenou zoznamili. Na Slovensku je mozne vsetko.
@maciatkolulu Áno presne ako pises jedine pravník tu môže pomocť a nakoľko som advokátka viem čo pišem 🙂 Nič nie je nemožné 😉
Zaujimalo by ma ako to pokracuje 🙂
@markina8 pokracuje to tak, ze cakam, kedy mi dorucia datum pojednavania. Muz tu chodi kazdy den, za detmi, ale je to cele cudne, mala je este mala, tak nechape, ale syn vidi, ze je to cele cudne... stale mi hovori, teda muz, ze si to mam premysliet, ale nieje uz co... vsetko je prec, je to uplne cudzi clovek, zataial zije v podnajme
@nedielka ja mu deti neberiem, ale niesom ochotna nieco take tolerovat, keby sa spraval zo zaciatku inak, mozno by som uvazovala, ale tak nie,.. tym jeho teatralnym prichodom am este viac ubezpecil v tom, ze toto uz sancu mat nebude..je mi to luto
@nedielka To myslíš vážne? Však sa na nich vykašlal. Keby len na ňu, že si nájde milenku, fajn však už ju neľúbi, zapáčila sa mi iná. ALE on sa vykašlal aj na tie deti. Myslím, že to ju najviac ranilo a je to neodpostiteľné. Veľa žien by na jej mieste ani potom nedovolila navštevovať, takže chlap má vôbec šťastie, že mu nebráni sa naďalej stretávať s deťmi.
@sofffia držím ti palce, nech to máš čo najrýchlejšie za sebou. Z tvojich príspevkov vidieť, že si žena so srdcom a rozumom na správnom mieste. 🙂 Deti to pochopia, keď budú väčšie.
@nedielka
@babul83 mas pravdu, este ako tak by som pochopila, keby sa vykaslal namna, no co uz stala sa, ale to je najhorsie, ze ked odisiel, dcera nemala ani rok, odisiel zaciatkom decembra, dcera mala narodeniny 15 decembra, ani buuu, neozval sa, vianoce nic, to bolo strasne, syn plakal, lebo predtym casto chodili spolu hocikde po vyletoch a zrazu nic, este ho vyhresil, ze mu nema volat, lebo to ja vraj ho huckam aby mu volal... nevidel ako dcera zacala chodit... syn mal vo februari narodeniny.. zase nic, az teraz zrazu, ked ho asi koopla mlada do riti si spomenul co mal.. ale to sa neda vygumovat z hlavy, este ma mozno sancu u dcery, lebo ta nechape a nerozumie este, ale syn uz dobre vie o co ide...
@sofffia ja by som mu po tomto uz sancu nedavala... to uz co je takto odist a potom ked si narazi cumak tak sa dovalit naspat, nedbat na nic, vsetko zase rozmetat a znicit co si ako tak za tych par mesiacov utriasla.. neseriozne, sebecke, svinske, nechutne... buldozer... vratit sa da, ale nie takto, ze dostahujem si veci, padnem na kolena a myslim si ze zena z mojich slz na rit a vsetko sa tym vyriesi. mal by zacat rozmyslat, uz ma dost rokov 😝
@sofffia Zaujimalo by ma, ci sa vratil, lebo sam chcel, alebo ho ta mlada odkopla. Ak si to niekde pisala tak sorry, len som to tak preletela. Pokial si to sam uvedomil, tak mozno to stoji za zvazenie, ci mu nedat ak bude sekat dobrotu, aspon malu sancu(myslim po fakt dlhom case a overeni si, ze skutocne lutuje co spravil), ale ak sa doplazil, lebo ho kopla do zadku, tak nemaj zlutovania. To, ze mu siblo, pretoze ma krizu stredneho veku - poznam, v mojom okoli sa to stalo kazdemu jednemu chlapovi okolo 40tky, presne to iste chovanie, v mensej alebo aj vacsej miere. Ale to, ze ignoroval deti, to sa fakt neodpusta, to ma na tom nastvalo asi najviac. Pary sa schadzaju a rozchadzaju, ale hadam sa nerozides aj s vlastnymi detmi! Kazdopadne, si silna zena a verim, ze sa spravne rozhodnes. Drzim ti palce
@markina8 ja praveze neviem, z akeho dovodu sa chce vratit, ani sa ho to pytat nebudem, s detmi nech sa stretava, ale ja uz uz pri sebe nechcem... ked si bol taky isty, ze ta mlada mu zmenila zivot, tak potom si musel uvedomit aj aka som ja, a ze take nieco mu neprejde.. samozrejme ludia su omylni, robia chyby, ale ti druhi niesu povinni tolerovat take spravanie
@sofffia poznám viac prípadov, kedy chlap narobil rôzne sprostosti - slušne povedané. Potom prišiel s kyticou, povedal sorry a očakával, že žena odpustí, dostane amnéziu a poďme sa tváriť, že sa to nikdy nestalo...
nehovorím len teraz o sebe, ale čo vidím aj v okolí...
ja som na neveru prišla tak, že ten môj si kontroloval e-mail na mojom počítači a zabudol sa odhlásiť. Potom išiel do kuchyne niečo variť a ja som si chcela pozrieť svoje maily. E-mail sme mali obidvaja na seznam.cz, takže som otvorila vlastne jeho e-mailovú schránku. Došla som na to hneď keď som videla prvý e-mail so ženským menom, ktoré som dovtedy nepoznala, kde si môj drahý dohadoval s dotyčnou slečnou, že budú mať spolu orálny sex v parku. Po prečítaní my došlo zle, tak som dalšie ani nečitala - celá prvá stránka boli e-maily od nej, ale tie som už nečitala, tak neviem, čo v nich bolo....Keď som za ním prišla, nech mi dá vysvetlenie, tak tvrdil, že je to kamarátka a že sa nudil - vraj spolu nespali. Ale to už nie je môj problém, ja už mu neverím....zahol raz, zahne znova...doteraz lozí za mnou a žiada o odpustenie. A jeho argument, prečo by som mu mala odpustiť? vraj sa to stalo už veľmi dávno..... 😕
@sofffia ja som sa takto blba 2x nechala raz ukecat spat do vztahu (este bez deti) ako sa to vsetko zmeni ked sa vrati. No to vies, ze vsetko bolo ako predtym. Naivny idiot som bola. Z mojej skusenosti, keby mi chlap vyviedol to co tebe, tak mozeme mat spolu 7 deti vlastnych a 4 adoptovane, 5 psov a 3 macky. Ale nedovolim aby sa vratil ani keby mal lietajuci koberec tahany falkorom.
@sofffia no ono sa stalo presne to čo sme predpokladali, on sa nikdy ani neplánoval rozviesť, preto ho tak naštvalo že si to podala, zrazu sa dostal do reality a padla clona. Na rozvodové papiere časť mužov zareaguje, tvoj zareagoval a jednoznačne sa chce vrátiť.
Ešte aby si sa nedočkala že na obsielku zo súdu odpovie že sa rozviesť nechce, že ťa lubi ako koňa aj deti a to čo spravil bolo len také pomätenie stavu mysle. A budete sa ťahať po poradniach .
Cisto teoreticka otazka: co sa stane, ked sud doporuci poradnu a jeden z partnerov na rovinu povie, ze ho ani nehne tam chodit a nema ani 1% zaujem manzelstvo udrzat?

@sofffia wow! nedavali sme tomu vztahu velku sancu, ale toto bol naozaj rychly koniec...