icon

Manžel má milenku

sofffia
1. júl 2015

Ahoj, založila som si nový nick, lebo ... veď viete. Ale po poriadku. Mám 34 rokov, ešte manžel má 39 rokov. Máme 10 ročného syna a 1,5 ročnú dcérku, ktorá je od narodenia veľmi nespavé dieťa, manžel pracuje. Pred niečo viac ako pol rokom manžel začal chodiť neskôr domov, jedného dňa sa proste priznal, že má milenku a odchádza, že si prenajal byt, že ma neľúbi a že si uvedomil, že so mnou stratil toľko rokov a podobné bláboly... Jednoducho sa zbalil a hneď v ten deň odišiel, ešte nahucal na deti, že sú nevychované a všetkému som na vine ja....
Po počiatočnom šoku som sa spamätala, manžel mi 3 mesiace posielal peniaze na deti na účet, akosi sme si začali žiť aj s deťmi po novom... Ale potom prišiel manžel s tým, že sa rozhodol, že ide dať návrh na rozvod, že chce žiť s tou novou a že byt buď predáme, alebo mu proste mám dať polovicu 😀 srandista. Na byt je ešte hypotéka. Ja som s tym nesúhlasila, ved syn tu chodi do školy, všetko máme tu . Ja by som síce mala kde isť, k rodičom, ale oni byvaju v inom meste, proste ja to nechcem, vsetko máme tu. Muž sa začal vyhrážať, proste mu načisto preskočilo, neposiela mi ani peniaze na deti, nic. Potom som zistila, že tá jeho milovaná je prosím pekne 17 - ročná dievčina, ktorá ešte ani školu neskončila. Povedala osm mu, nech si dobre rozmyslí čo robí, aby to neľutoval potom. Samozrejme sa mi vysmial, že sanemám ponižovať, a bla bla, že kto by ma ešte chcel a pod. Je nejaká šanca ,aby súd rozhodol, aby mi byt ostal bez toho , aby som ho musela vyplatiť? proste nemám nato, aby som si brala nejakú požicku a vyplatila ho. ? Máte niekto nejakú skúsenosť? Ja som čisto praktický človek, nebudem ho prosiť, ani plakať aby sa vrátil, mne je jasne že toto dlho nevydrží, nech si ide, kde chce, už mi to je jedno, ale proste ide mi o to, aby kvoli jeho rozmarom netrpeli všetci okolo neho, už teraz mám dosť, ked si sem tam známi hovoria, čo vyvádza, ze chodí po diskotékach s tou mladou, a vykrúca sa tam ako pubertiak. Minule som sa osopila na susedu, ked mi zacala hovorit, ze co sa to porobilo, a co budem robit, tak co je jej do toho... akoze co by som ja s tym mala robit...

sofffia
autor
1. júl 2015

@maciatkolulu posledne 3 mesiace ju platime napoly, lebo to tak pan chcel, a ja sa bojim, aby to neprestal platit a bude zle, proste musim to uz poriesit lebo tak to nejde, ja som na rodicovnskom dovolenke, nerobim a proste nebyt rodicov, nebudem to zvladat platit

desantana
1. júl 2015

Ak by vsak aj teraz nejake dlhy porobil, tak to automaticky neznamena, ze by patrili aj zene. To by sa pri vyporiadani BSM muselo preukazat, na co dane prostriedky vynalozil, ci to bolo skutocne na zveladenie spolocneho majetku. Tak to bolo aj v mojom pripade, exmanzelova pozicka, ktoru si narychlo zobral pred ukoncenim manzelstva nakoniec zostala len na jeho pleciach.

kaktusik
1. júl 2015

No chlap je prave vo faze druhej puberty... alebo ako sa u nas hovori "hlava siveje, rozum saleje"... v kazdom pripade hned spis predbezko na sud ohladne zverenia deti a vyzivneho. A nesetri ho, napis don vsetky skutocnosti. Drzim palce,nech sa co najskor tvoja situacia vyriesi.

bratislavcankanm
1. júl 2015

@sofffia ahoj, nie som zatial odbornik na rozvody, ale nieco malo som si uz zistovala, ked mal manzel milenku (u nas to ale prebiehalo trochu inak)... v momentalnej situacii ta nemoze donutit predat byt, ani kvoli BSM. Podla mojich informacii, najprv musi prebehnut rozvod a potom sa musi riesit vysporiadanie BSM. Samozrejme, ked sa manzelia vedia dohodnut, tak to moze prebehnut aj naraz, ale nemusi. Je tam aj dost dlha lehota, tusim az 2 roky od rozvodu, dokedy sa musi vysporiadat aj spolocny majetok (cize BSM).

sofffia
autor
1. júl 2015

@kaktusik
@bratislavcankanm v piatok to uz zacnem riesit, lebo ma to uz fakt prestava bavit, najhorsie na tom je, ze keby sa aj byt predal, tak treba z toho splatit zvysnu hypoteku, co nieje malo, a to co ostane, tak z toho si nekupim ani 1-izbovy byt, on proste znicil vsetko, uplne vsetko, celu rodinu, vsetko co sme za 14 rokov dosiahli, vybudovali, nemozem pochopit to zmyslanie, co si on vobec mysli? vobec nechapem

maciatkolulu
1. júl 2015

@bratislavcankanm byt nespada do bsm, ale do podieloveho vlastnictva.... a bsm sa musi vysporiadat do 3 rokov od datumu rozvodu, ak do tychto troch rokov nepoda ani jeden s byvalych manzelov navrh, alebo sa nedohodnu, majetok automaticky ostava tomu, kto dany majetok uziva. Netyka sa to nehnutelneho majetku. Ak sa manzelia nevedia dohodnut o rozdeleni bsm, riesi to sud, ale tie poplatky su desne a to pre obidve strany. Takze lepsie je sa dohodnut.

maciatkolulu
1. júl 2015

@sofffia ani sa nesnaz ho chapat. Podaj predbezne o vyzivne a zverenie deti. Byt a delenie zatial riesit nemoze.

8adka8
Autor odpoveď zmazal
malinka158
1. júl 2015

pripajam sa, drzim palce 🙂 sice neporadim ohlade delenia majetku ani výživného ale paci sa mi ako sa k tomu stavias. ako poriadne silna zena 🙂

8adka8
Autor odpoveď zmazal
eeffka
1. júl 2015

@sofffia nie nemysli, momentalne ma hormonalne zatmenie.

Ja som inej natury ja by som uz mala nabytok rozpileny na polovicu, ucty zablokovane a jeho rodicia by zariadili aby sa peniaze ku mojim detom dostali. Ja skor nechapem, tvoj postoj k veci... ze nejak sa to vyvrbi, 1,5r dieta je dost velke na jasle, uz by bolo tam a ja v praci a istila by som sa dobuducna. Nechapem naco lpies na byte kde by mi kazdy hrncek pripominal debila... ja by som uz bola odstahovana. hoc aj o ulicu, nech deti najma starsi nepride o zvyky (skola,kamosi...)
Vdakabohu resp bohuzial...kedze som sama z rozvedenej rodiny kde moja mama vyplacala otcovi aj moju postel, ja myslim na buducnost aj teraz ked som stastne vydata, kde mam peniaze, kto ma pristup, kde mam ja a deti doklady, dolezite zmluvy... moj chlap by odosiel z domu z trenkami a aj tie by som mu postrihala 😠 , resp by som ho nechala v byte s vypnutou elektrikou a odstavenym plynom a bez priborov... so mnou len zadobre 😀
az dojde na majetkove vyrovnanie sud vam nariadi predaj a vyrovnanie sa. aby ste neskoncili ako vela parov rozvedených v 1byte lebo nemaju na vzajomne vyplatenie sa.

sofffia
autor
1. júl 2015

@malinka158 dakujem, co mi ine ostava? podla neho mu ona otvorila oci, a konecne zacal zit 😀 asi na tych diskotekach, nechce zit so mnou ani s detmi, uz 3 mesiace ich nevidel, tak nech si ide, ale nech sa nevracia, lebo uz je neskoro, chvalabohu ze som nikdy nebola nejak velmi romanticky alebo naivne zalozena, tak som sa z toho spamatala a je mi vcelku fajn, samozrejme je mi aj smutno niekedy.... ale toto mu len tak nenecham, aby si robil co chce, aby nicil zivot mne aj detom, kvoli jeho somarinam

sofffia
autor
1. júl 2015

@eeffka uz som riesila aj pracu, no bohuzial tu to nieje take ruzove, pred druhou materskou som sice robila, ale len na dohodu, a samozrejme, ked som ostala tehotna, tak bol koniec. Tu mi rovno povedal jeden zamestnavatel, ze dva deti a jedno take male je velmi handicap 😲 neriesim take veci, zeby mi tu v byte ho vsetko pripominalo, to vobec, a keby sme tu mali byvat obydvaja tak to urcite nie.... to by som sa fakt zbalila a palila prec.

evkakorcek
1. júl 2015

@sofffia No tak poporiadku 😀 😀 zo sudu by si mala v týchto alebo najbližších dnoch čakať poučenie a uznesenie. Inak by ma veľmi zaujímalo ked tvoj buduci ex daval navrh čo tam všetko napísal? teba to nezaujíma? a koho tam napísal čo sa týka starostlivosti a maloleté deti? toto sú dosť podstatné veci! O to sa zaujímaj prosímťa, aby si na súde nebola prekvapená. Dalšia vec je tá, že súd určí UPSVAR za kolízneho opatrovníka pre tvoje dve deti. Takže čakaj potom aj návštevu sociálnej pracovníčky a kolíznej opatrovníčky u seba doma ( a možno navštívia aj jeho byt) prídu neohlásene. Teraz som si tým prešla takže viem píšem z vlastnej skúsenosti. Kolízna opatrovníčka sa bude pýtať uplne na všetko, čo stalo prečo muž odišiel od detí a bla bla....... Takže k svojmu dobru jej všetko pekne povedz. Za kým odišiel, koľko ti platí, neplatí, že ti chce zobrať bývanie a všetko o svojej finančnej situácii. Ona potom s tebou napíše taký papier pre súd. To všetko bude k tvojmu dobru! ale musíš hovoriť veci pravdivo. Ty to podpíšeš ona to podpíše. Spíše ako to máte doma, či máte poriadok. Niekomu sa dívajú aj do chladničky alebo do skrín, u mna to našťastie nebolo 😎 😎 Potom navštívi aj jeho. Kolízna opatrovníčka a sudkyna niesú drbnuté a padnuté na hlavu, ked budú vedieť čo sa stalo, tak spravia veci tak aby to bolo v prospech vecí pre teba a deti. NEBOJ SA! a tiež môžeš spomenúť aj to koľko si v skutočnosti zarába a koľko mu chodí na účet! Oni majú skúsenosti s takýmito špekulantmi 😀 😀 😀 Keby si sa chcela ešte niečo opýtať tak kludne mi napíš IP

malinka158
1. júl 2015

@sofffia vies chodim tu na MK uz dlho a stále tu zienky vypisuju aj po neverach a neviem com vsetkom ako svojich manzelov/partnerov miluju a nechcu sa ich vzdat a robia vsetko preto aby sa nerozisli (dali opat dokopy) aj kde to uz zjavne nefunguje a stavaju sa snich nechcem to tu takto skaredo napisat ale predsa napisem CHUDERY. Myslia si ze život bez chlapa uz skončil. Ta 17-rocna dievcina zjavne tvojho muza o par tyzdnov/mesiacov odkopne. A tvoj manzel sa bude chciet este vrátit a bude to vsetko lutovat.

sofffia
autor
1. júl 2015

@evkakorcek dakujem, kludne nech pride, no som fakt zvedava ci ten navrh dam, to si zistim, mam aj sms, kde mi pisal ze uz navrh dal, vsetko si odkladam, ale zistim si, ci ho fakt podal, ked nie, asi to urobim ja, neviem kolko to stoji, zbytocne to natahovat, ja ho uz aj tak naspat nezoberiem, hoci o deti sa dovtedy staral, proste mu preskocilo, ja vobec neviem, kde sa s tou mladou vobec dal dokopy, ved je to smiesne, takto rozmyslat, no mozno nejaky chlap mi to vysvetli, ako rozmysla muz 😀

maciatkolulu
1. júl 2015

@8adka8 ano pravda, ale napriklad dom po troch rokoch neostane tomu, kto ho uziva.... tak som to myslela, ale napr.auto ano, rozdiel medzi hnut.a nehnut.majetkom

eeffka
1. júl 2015

@sofffia to ti nevysvetli nikto, to je naozaj hormonalne... mu proste jeblo... inak sa to neda vyjadrit, a najsmutnejsie je ze ono az ta jeho "zivotna laska" prehrmi a znova sa mu rozvidnie bude z neho pravdepodobne ten v celku slusny otec a manzel... len ty uz nebudes ta co predtým

sofffia
autor
1. júl 2015

@malinka158 vies, ked som sa dozvedela ze ta dotycna ma len 17 rokov, ja som si fakt zvazila, a 😀 naozaj som mu povedala, nech si to este rozmysli, ale dockala som sa vysmechu ... mne je jasne ze to nevydrzi, ale nech si robi co chce, dokonca som si myslela, ze je napisem , alebo ju nejak vyhladam, a sa jej opytam, ci vie ake problemy zbytocne spoôsobuje 😀 ale chvalabohu mi tuklo, ze co som ja nejaka chudera? aby somsa so 17 rocnym deckom dotahovala? proste som si povedala, a je koniec, tak je koniec, nebudem hrat chuderku nestastnu, a bojovat o takeho chlapa, je to mozno smutne, smiesne ... ale stava sa, a viem, ze keby sa chcel vratit, uz to nepojde ... nikdy, aj to ako sa zachoval k detom, zrazu su mu na obtiaz, ani nevie, ze ich ma, no ja jej ho doprajem, aj jej zablahozelam k tak dobremu vyberu 😠

malinka158
1. júl 2015

@sofffia naozaj klobuk dole ze nekonas s horucou hlavou. Ja s mojou povahou by som asi taky cirkus narobila 😀 😀 😀 😀 prajem vela stastia tebe aj detom 😉

pribinak
1. júl 2015

@sofffia predbezko, teda zverenie deti, styk a vyzivne je zadarmo, tam neplatis na sude nic, jedine, ze by si chcela sukromne pravnika, ale kuratorka je uplne postacujuca
Rozvod, neviem uplne presne, ale aj ak by tam bol nejaky kolok-poplatok, tak tym, ze si na rodicaku, by si si dala ziadost o odpustenie

maciatkolulu
1. júl 2015

@sofffia ty kokos, akurat som si uvedomila, ze ta dotycna ma tolko ako moja najstarsia. To je sila. Kde ma dofrasa mater a otca? Ved odtial podtial. Nie som za udrzanie za akychkolvek okolnosti manzelstva, ale toto je trosku silna kava. Preboha, ved to je este fagan. Ta moja akurat ma prosi nech sa ideme spolu (ja, manzel, prostredna dcera a maly syn) kupat. Neviem si ani predstavit, zeby mi nahanala nejakeho zenateho 30tnika. S detmi. Ved to chodi este do skoly, mater to zivi, dofrasa. Vyhladaj jej matku, alebo ja neviem, teraz som sa vytocila. Toto uz co je. To, ze kuzovi drbe je zjavne, ale ona je decko, prihluple, tak nech sa rodicia postaraju.

natalym
1. júl 2015

@maciatkolulu Ty kokso to aj mňa napadlo, teraz. 😕

evkakorcek
1. júl 2015

@sofffia podanie navrhu stojí 66Eur, ale tým že si na MD môžeš si podať navrh o upustenie od tohto polatku, tam ale budeš musieť dokladovať mesačný príjem a všetky výdavky v domácnosti. Ale naml by s tým byť problem. Určite chod teraz na UPSVAR ako ti baby radia, tak ponúkajú zadarmo služby pre takéto prípady. Poradia ti čo máš všetko vybaviť a kedže ste ešte stále manželia odporúčam ti hned ako budeš môcť podať navrh na zrušenie BSM. Pretože ak si zobere na niečo pôžičku si automaticky spoludlžník a nikoho nebude zaujímať že spolu nežijete. Tak to si vyrieš ako prvé!

pribinak
1. júl 2015

@sofffia kuratorky nemusia urobit u teba doma setrenie, niekedy to nariadi sud, ale ked on ocividne nema o deti zaujem, skoda casu

sofffia
autor
1. júl 2015

@maciatkolulu
@natalym ano baby, ona ma len 17 rokov 😀 , ja fakt netusim, kde ma matku, neviem ci tu len nechodi do skoly a nezije na internate, alebo ja fakt neviem, alebo ako ziju, to ja fakt netusim, no vela rozumu dievca asi nepobralo 😀

pribinak
1. júl 2015

@maciatkolulu ak je ta babenka z nejakej divnej rodiny, tak mamka a tatko su este radi, ze slecnu nemusia sponzorovat oni a mlada si nasla sponzora sama a im zostane viac na cigy, chlast a podobne
A este bude medzi kamoskami struhat velku zenu, ze jakeho ho ma ona frejera, lebo ju by to s nejakym 20 rocnym nebavilo, lebo ona je viac na zrelych muzov

natalym
1. júl 2015

@sofffia To sa stáva. Si nemysli, že budú spolu žiť až kým nepomrú a láska ako trám. To ich prejde. 😀 Možno mama ani nevie.

maminuska
1. júl 2015

@sofffia čo na to jeho rodina a jeho rodičia ? Urobiť o môj syn , tak vezmem na neho metlu a on to vie .

evkakorcek
1. júl 2015

@sofffia a ta 17tka je kto vlastne? z vašho mesta, či? a ako si vôbec prišla na to že je to práve ona?