icon

Manžel má milenku

sofffia
1. júl 2015

Ahoj, založila som si nový nick, lebo ... veď viete. Ale po poriadku. Mám 34 rokov, ešte manžel má 39 rokov. Máme 10 ročného syna a 1,5 ročnú dcérku, ktorá je od narodenia veľmi nespavé dieťa, manžel pracuje. Pred niečo viac ako pol rokom manžel začal chodiť neskôr domov, jedného dňa sa proste priznal, že má milenku a odchádza, že si prenajal byt, že ma neľúbi a že si uvedomil, že so mnou stratil toľko rokov a podobné bláboly... Jednoducho sa zbalil a hneď v ten deň odišiel, ešte nahucal na deti, že sú nevychované a všetkému som na vine ja....
Po počiatočnom šoku som sa spamätala, manžel mi 3 mesiace posielal peniaze na deti na účet, akosi sme si začali žiť aj s deťmi po novom... Ale potom prišiel manžel s tým, že sa rozhodol, že ide dať návrh na rozvod, že chce žiť s tou novou a že byt buď predáme, alebo mu proste mám dať polovicu 😀 srandista. Na byt je ešte hypotéka. Ja som s tym nesúhlasila, ved syn tu chodi do školy, všetko máme tu . Ja by som síce mala kde isť, k rodičom, ale oni byvaju v inom meste, proste ja to nechcem, vsetko máme tu. Muž sa začal vyhrážať, proste mu načisto preskočilo, neposiela mi ani peniaze na deti, nic. Potom som zistila, že tá jeho milovaná je prosím pekne 17 - ročná dievčina, ktorá ešte ani školu neskončila. Povedala osm mu, nech si dobre rozmyslí čo robí, aby to neľutoval potom. Samozrejme sa mi vysmial, že sanemám ponižovať, a bla bla, že kto by ma ešte chcel a pod. Je nejaká šanca ,aby súd rozhodol, aby mi byt ostal bez toho , aby som ho musela vyplatiť? proste nemám nato, aby som si brala nejakú požicku a vyplatila ho. ? Máte niekto nejakú skúsenosť? Ja som čisto praktický človek, nebudem ho prosiť, ani plakať aby sa vrátil, mne je jasne že toto dlho nevydrží, nech si ide, kde chce, už mi to je jedno, ale proste ide mi o to, aby kvoli jeho rozmarom netrpeli všetci okolo neho, už teraz mám dosť, ked si sem tam známi hovoria, čo vyvádza, ze chodí po diskotékach s tou mladou, a vykrúca sa tam ako pubertiak. Minule som sa osopila na susedu, ked mi zacala hovorit, ze co sa to porobilo, a co budem robit, tak co je jej do toho... akoze co by som ja s tym mala robit...

sofffia
autor
1. júl 2015

@maminuska otec uz nezije, mama chodi tu plakat, ze nechape, co jej syn robi, no asi tak

sofffia
autor
1. júl 2015

@evkakorcek lebo sa s nou chvalil na facebooku 😀

maminuska
1. júl 2015

@sofffia som si takmer istá že ked toto pominie tak sa bude chcieť vrátiť a myslím že ani nepodal žiadosť o rozvod. S ním je teraz zbytočne sa vôbec o niečom baviť a riešiť, ber ho ako psychicky chorého, lebo tak aj jedná .
Čo mu môže dať riadnu facku je zverenie detí do tvojej starostlivosti , určenie výživného do rozvodu ... mnoho chlapov vtedy vytriezvie z toho sna.
Mladá 17 sa len baví , je to decko a tak ju treba aj brať, ona si podla mna ani neuvedomuje čo činí a ešte je aj otázne čo jej on narozprával .

evkakorcek
1. júl 2015

@sofffia a ako sa volá? si ju kuknem 😀 😀 😀 😀

sofffia
autor
1. júl 2015

@maminuska tak presne to beriem aj ja, no jeho smola
@evkakorcek nema tam nic, vsetko len pre priatelov, proste namachlene prefarbene nerozumne decko

prasiatko30
1. júl 2015

Chlap ma druhu pubertu - cely zivot bol len s jednou zenou a teraz zrazu citi ze mu uteka vlak a ze by mohol zazit a vidiet to co ete nevidel - takych uz bolo aj bude na mraky. Ty sprav ako ti tu radi vela dievcat - zrusitBSM, ziadat o pridelenie deti do tvojej starostlivosti, ziadat o vyzivne, upozornit chlapa ze ano pol bytu je jeho ale je to polbytu minus pol hypoteky - 50-50 su nielen majetky ale aj dlhy, vymenila by som zamok na dverach - to by som uz asi bola urobila ako prve potom ako zacal Spravat neprijemne a urcite by som mu dopriala styk s detmi aspon kazdy druhy vikend obidve od piatku vecera do pondelka rana - nech si aj mlada uvedomi ze neklofla slobodneho bez zavazkov - a dalo by sa este aj viacej veci

maminuska
1. júl 2015

@sofffia podľa mňa máš dve možnosti :
1. začať to riešiť , ty podáš žiadosť o rozvod a dotiahneš to do úspešného konca. Majetkovo sa vysporiadate a každý si pôjde svojou cestou .
Toto je síce rýchle a razantné, takto by som konala aj ja keby som mala tak do 40 rokov.
2. začala sa pomaly pripravovať na samostatný život , dať si zveriť deti do osobnej starostlivosti a žiadať na nich výživné , nájsť si prácu a jeho neriešiť nijak , tým nijak myslím nevolať nedvíhať, neriešiť jeho selanky a vo pre teba vhodnom čase jednoducho odísť a sa rozviesť, to môže trvať aj rok.
Takto by som to riešila ja teraz po 40 tke.

evkakorcek
1. júl 2015

@maminuska aj ja sa rozvádzam rok! a mám 25 rokov 😀 😀 😀 ale mna zakonity nepodviedol, ale odieišl k mamičke 😀 😀 ibaže viem, aké je to rozvadzať sa. Hlavne netreba stratiť zdravý rozum

natalym
1. júl 2015

@evkakorcek Preboha to prečo? Nevedel žiť bez mamy? To je strašné. 😠

evkakorcek
1. júl 2015

@natalym tak všeliak to bolo no čo ti poviem 😀 😀 😀 😀 ale teraz už je dobre 🙂 🙂 teda aspon pre mna 🙂 🙂 🙂

natalym
1. júl 2015

@evkakorcek Držím palce, nech sa ti darí.

bonaqa2013
1. júl 2015

@sofffia naše súdy idú veľmi pomaly. Ak podalna rozvod teraz v júni, tak pojednávanie nebude skôr ako v sept. aj na súdoch majú dovolenky. Potom prebehne pojednávanie - ak vás rozvedú na prvom pojednávaní - tak budeš čakať ešte na rozsudok, ktorý Ti príde o 2 mesiace. ešte bude musieť nadobudnúť platnosť. Takže rozvedená budeš od nového roka - právoplatne. Ak niekto z Vás podá odvolanie na rozsudok - pôjde to na Okresný súd a odtiaľ kým príde odpoveď rátaj min. 6-8 mesiacov.
Po rozvode sa rieši BSM. Takže zas budeš čakať na termín - predpokladam niekedy v marci, prvé pojednávanie, a pod takže do konca roka 2016 môžeš kľudne v byte bývať bez toho ,aby si musela niečo predávať.
Od manžela pýtaj výživné na deti plus výživné na Teba - však máš dieťa s ním, dieťa je tvoja práca. len musíš o výživné na Teba požiadať súd. tomu blbovi to pekne oslaď aby vedel čo je to život 😉
O ten byt asi prídeš - ale určite nie skôr ako na konci roka 2016. Dovtedy pokojne bývaj. A potom predaj a kúp si len pre deti a seba.... neboj, určite to zvládneš 🙂

timea7
1. júl 2015

@sofffia konečne žena, ktorá zo seba nerobí handru. Zhodnotila si to veľmi triezvo - mladá štanda si spočítala dve a tri, viac u nej zabodoval skúsený štyridsiatnik s príjmom, ako uhrovitý spolužiak s biednym vreckovým. Ďalej ona nerozmýšľa....ten tvoj trubiroh má jasnú druhú pubertu a je tak oblbnutý, že momentálne nie je schopný triezvo uvažovať. Len aby nedopadol systémom - muž po štyridsiatke čaká druhú miazgu a príde prvý infarkt. 😀 😀 😀 😀 😀 U mňa by skončil úplne a keď sa tri mesiace o deti nezaujíma, tak je to totálny úbožiak. Urob tak, ako ti radia vyššie - zverenie detí, výživné, zrušenie BSM a odkladaj si všetky účtenky, z každej somariny, aj z krému, ktorý dávaš dieťaťu na zadok, ono to naskáče, aby si mohla dokladovať výdavky.Držím ti palce, aby si toto zaťažkávajúce obdobie v tvojom živote zvládla čo najlepšie a aby bolo štartom do nového, lepšieho, krajšieho života.

maminuska
1. júl 2015

@evkakorcek nemyslela som že rozvod má trvať rok , ale také to vyriešenie si svojich vecí a až potom ten rozvod , vždy len keď to mne ! vyhovuje a tak ako to mne vyhovuje. 🙂
Ja som tiež 1 krát rozvedená a znova vydatá , ale dnes by som konala troška inak...viac by som uvažovala ako z toho vyťažiť pre seba a svoje deti , pomaly by som tú žabu vo vode uvarila.

natalym
1. júl 2015

Ja by som sa tiež nerozvádzala hneď za horúca. Každý môže spraviť chybu a možno táto chyba bude na prospech zakladateľke. Ale riešila by som deti, peniaze, existenciu.

janinka007
1. júl 2015

návrh na rozvod si spíšeš aj sama,na nete je kopa vzorov,ako by to malo vypadať.Vôbec za to nemusíš platiť nejakému právnikovi,to zvládneš ľavou zadnou 😉 Návrh na výživné by malo byť zadara,s tým pomôžu aj na úpsvar-e

lulinka81
1. júl 2015

Keď neposiela peniaze tak nech podá o rozvod - a daj si to vyplatiť spätne. Byt ti asi nenechá žiaden súd ale vyrátaj si pri výživnom že čo pôjde na deti, na byt a na pôžičku ktorú si už budeš v banke vybavovať. A o výživné môžeš žiadať aj ty.

sherynkamalinka
1. júl 2015

Kedze s tym robim tak ja len tolko.bsm sa da vysporiadat aj pocas manzelstva (bezna cinnost napr podnikatelov-nic nemam nic mi nevezmu...)v prvom rade radim dat si zverit deti do svojej starostlivosti,poziadat o vyzivne na ne a aj na seba kedze si na rodicaku.ako zatial vydata mas pravo na rovnaky zivotny standard ako pan manzel.byt je vas oboch,silne pochybujem ze sa zbavi svojej polovice.jedine vychodisko je predat ho.vyplati sa nim hypo,a ty bohuzial vziat novu hypo na novy byt.a radim nepriistupit na striedavu starostlivost ak by mal taky navrh

tarvika
2. júl 2015

Urcite ti baby dobre radia. Ale ked to vsetko prehrmi a muz sa bude chciet vrattit, nezvazis to este? Je to tazke byt sama s dietatom a deti potrebuju otca. Ja som sama s malou a nie je to teda nic moc.

timea7
2. júl 2015

@tarvika ty by si to zvládla, žiť ďalej s mužom, ktorý sa tri mesiace nezaujíma o svoje deti? Ktorému preplo natoľko, že mu nedocvakne, na čo ho mladá potrebuje a zahodí všetko, čo si s manželkou za tie roky vybudovali? Všetko, čo prežili? Nedokázala by som sa na neho ani pozrieť, nie to ešte s ním žiť. Nie, preto, lebo má milenku, to sa občas stáva, ale preto, že klesol na úroveň, keď sa hrá v štyridsiatke na pubertiaka, behá po diskotékach a kašle na deti. Takýto muž by mi bol na smiech a ja si človeka, s ktorým žijem musím vážiť a nie opovrhovať ním. A kvôli deťom? Myslíš, že to staršie nechápe? Ako si asi môže vážiť otca, ktorému totálne preplo? Myslíš, že o ničom nevie? A kde sú city tej ženy?
On ju postavil svojím nezodpovedným konaním dostal do situácie, keď nerieši, kam pôjde o mesiac na dovolenku, alebo akú kabelku si kúpi, ale rieši existenčné problémy, byt, hypo....popritom sa stará o domácnosť a malé deti. A keď sa pánko vybúri zobrať ho späť? A čakať v napätí, kým sa okolo neho opäť nemihne mladé mäsko?

tranquillo
2. júl 2015

@sofffia ja som teda strašne zvedavá ako to dopadne, aj keď je to asi nad slnko jasné, momentálne mám v okolí veľmi podobný prípad, s tým rozdielom že žaba má 19. Ale chlap už prišiel so stiahnutým chvostom. Kamarátka sa práve rozhoduje, či ho zoberie naspäť alebo nie.
Berieš to úplne perfektne, hrozne ti držím palce! !!!!!!!!!!!!!

natalym
2. júl 2015

@timea7 Ja by som odpustila. Každý môže šliapnuť vedľa a jej to môže priniesť aj dobro vo vzťahu. Môže jej byť vďačný za odpustenie celý život. Ja dávam šance, lebo chcem aby boli dávané mne. Je to kritický vek 40 tka, toto sa môže stať hocikomu aj žene aj chlapovi.

sofffia
autor
2. júl 2015

@tarvika
@tranquillo
@timea7 dakujem vam vsetkym za rady, urcite ho spat nezoberiem, maly samozrejme uz nieje hlupy a chape co sa stalo, je mu smutno, lebo otca ma, alebo mal rad, a zrazu tu otec nieje a nema zaujem....
akurat mi vcera v noci poslal sms v zneni, ze sa uz rozhodol a vybral si ju.... 😀 som mu teraz odpisala, ze preco si mysli, ze este mal na vyber?

sofffia
autor
2. júl 2015

@natalym tak mne sa to teda stat nemoze, nikdy by nezanevrela na deti pre 17 rocneho pubertiaka, vlastne kvoli ziadnemu chlapovi by som nezanevrela na deti, a to niesom nejaka extra domaca a rodicovska putka, ale zase nikomu neupieram pravo odpustit, pokial si mysli ze je este nejaka sanca..

sofffia
autor
2. júl 2015

inak, keby sa nahodou manzel spamatal, a po case sa chcel zase stratavat s detmi, ja mu v tom branit nebudem to vobec, ale mi dvaja sme definitivne skoncili

janickacrazy
2. júl 2015

@sofffia Ty kokso, dobre si mu napísala, si frajerka. 🙂

8adka8
Autor odpoveď zmazal
timea7
2. júl 2015

@natalym ja neveru nikdy, o nevere takéhoto rázu, keď si starý somár narazí pomaly decko a má pocit, že pri nej konečne začal žiť, ani nehovorím. Mne by bol na smiech, klesol by u mňa na samé dno. Chápem, že sa dá odpustiť jednorazové zlyhanie, dokonca chápem aj to, že žena prijme naspäť muža, ktorý sa kajúcne vráti od onej ženy (nie od decka), s tým, že si uvedomí svoju chybu, ale ja by som to nedokázala. Môžem odpustiť prehratú výplatu v kartách, rozflákané auto, vyhodenie z práce pre alkohol (jednorazovka) a pod. chyby robíme všetci, ale s týmto by u mňa mal konečnú. S deťmi alebo bez nich, to je jedno, dokážem sa o seba postarať sama, muža nepotrebujem ako sponzora, odskočenie k inej žene netolerujem. nie pre pošramotené ego, pocit odkopnutia, ale preto, že by som sa nemohla toho muža už nikdy dotknúť bez toho, aby ma nenaplo. 😝 😝 😝 A muž, ktorý kašle na vlastné deti, u mňa nie je mužom.

timea7
2. júl 2015

@8adka8 ja to rešpektujem, ak sa niekto takto rozhodne, je ta každého osobná vec, u mňa by medové týždne neexistovali, ja by som sa naozaj dogrcala, keby sa ma chcel dotknúť, je to skrátka vo mne.

lenadka
2. júl 2015

@sofffia si správna baba 🙂