Manžel má milenku a ja čakám dieťa
Je to už mesiac, čo mi môj manžel oznámil, že sa zamiloval do inej ženy a povedal mi, že ju miluje a chce byť s ňou. Vôbec mu nevadí, že som v siedmom mesiaci tehotenstva a že máme ešte dve malinké deti! Tá „nová pani“ je tiež vydatá /bola, už sa rozviedla/ a pracuje s mojím manželom. Strašne ma bolí, keď mi o nej hovorí, aká je chudinka, že ju manžel dosť nemiluje a stále nás dve porovnáva.
Zatiaľ ale mlčím a čakám, až sa mu vráti rozum. Vôbec nerozumiem, čo sa stalo. Vždy som to bola ja, kto určoval, čo sa bude doma diať, kam pôjdeme, jednoducho hlava rodiny. A on zrazu urobí niečo, čo by som do neho nikdy nepovedala. Neviem, čo budem robiť, ak sa rozhodne pre ňu, ale tiež neviem, či by som mu dokázala odpustiť... Tá jeho slečna podala žiadosť o rozvod kvôli môjmu manželovi a je ž rozvedená!!!! Má 2 deti, 13 a 14 ročných chlapcov, ktorých majú s mužom v týždennej striedavej starostlivosti.
Mám o neho bojovať? A ako? Mám mu ju zakázať? Plakať a prehovárať? Alebo si povedať, že keď to urobil raz, urobí to znova a pokúsiť sa žiť bez neho? Aj keď mám pocit, že ho stále milujem a je to otec mojich detí? Píšte prosím, čakám na vaše názory. Som zúfalá.
Jedna kamarátka mi radí, aby som sa porozprávala s jeho milenkou, že žiadna „normálna žena“ neodvedie otca od detí a hlavne od tehotnej manželky. Veď sme v tomto období najzraniteľnejšie.
Iná mi radí, aby som ho vysťahovala, aby poznal, aké to je stratiť rodinu, že prvé dni s novou ženou bude opojený láskou k nej, ale potom pozná, že mu chýbame a vráti sa. Lenže ja sa bojím, že ho potom stratím úplne. Poradíte mi?
@pslahorova tak neviem, ale keď sa necítil slobodne, načo urobil tretie dieťa? keď nebol šťastný
Nejdem ti radit nie som ani som nebola v takej situacii,ale je mi luto ze taketo veci musia niektore zoenky riesit..len ti prajem aby to dopadlo pre teba a tvoje deticky dobre..v tomto mesiaci by si nemala porodit tak sa nestresuj a dopraj sebe aj jemu cas..hlavne nech ti do porodu pomoze s detmi,ty sa musis setrit a potom ked bude male na svete to budete riesit dalej..mozno ho to male "donuti"ostat s tebou..
@lindavista Urob, čo je najlepšie pre teba a pre deti, myslím, že to sama najlepšie vieš. Držím ti palce a prajem pevné nervy. Nezaslúži si, aby si sa kvôli nemu trápila. Ten úsmev mu o chvíľu zmizne a ešte ťa bude prosiť, aby si mu odpustila. Dovtedy to skús vydržať.
@lindavista Nestahuj sa zo spolocneho bytu. Ak nie si bohata, tak neodchadzaj zo svojho. Skus sa s muzom dohodnut nech Ti nechodi na oci.
@lindavista Ja by som takého chlapa nechcela ani keby sa vrátil.....pre mňa je nevera vrchol........keby som dnes zistila, že ma podviedol pred 4 rokmi,, tak to by bol rozvod........nezabúdam, neodpúšťam a dôveru môže stratiť iba raz a navždy.........ale to som ja,
....ale zaujímalo by ma, prečo začal pozerať za inou ženou, niečo asi doma neklapalo......lenže to je už jedno, ak niečo neklapalo, trebalo to riešiť priebežne a nie takto rázne.......... držím palce, nech to dopadne k tvojej spokojnosti
@lindavista ked sa chces sťahovať tak aspon do mesta jde máš rodinu, niekoho blízkeho, veď za chvíľu budeš rodiť a potrebujes pomôcť s deťmi. ale aki uz bolo vela krát písané, všetko si dokumentuj a rýchlo vyhľadaj dovreho právnika , podaj žiadosť o rozvod a výživné. a mala ny si hrať takú istú hru ako on aspoň pred ním, nech ta vidí usmiatu šťastnú, pekne sa obleč. nedopraj mu pocit víťazstva. držím ti palce, bu to ťažké ale ti to dáš. a vždy s úsmevom aj keď srdce plače
Ahojte, prave som mala 2 hodinovy rozhovor s mojim manzelom, kde mi jasne povedal ze sa k nam nevrati a ze bude s detmi kazdy druhy vikend tak ako som to ja navrhla. Dokonca sa priznal s tym, ze ma podvadza uz 2 roky, vzdy ked mal akukolvek prilezitost. Povedal ze pri tom nikdy nemal vycitky svedomia a ani teraz nema. Tak ja potom uz naozaj neviem. Asi som ja prepnuta
@lindavista Tak na čo Ti urobil dieťa? Nechápem.
Zobrať tupý nožík a pomaly rezať vtáky zaživa.
@lindavista ahoj.nemozem ti povedat co mas alebo nemas robit.a ani nemam podobnu skusenost.len mam tiez "trapenie" a riesim ho v inej teme.je pre mna celkom povzbudive ked mi baby pisu a rozpravame sa o tom.robim si tak poriadok sama v sebe.preto ti vlastne pisem.len aby si vedela ze ta niekto v tojej nelahkej situacii pocuva.a kazdopadne na kazdy problem a aj ten moj bude asi najlepsi cas. ☺
@lindavista k tvojmu poslednemu prispevku asi tiolko.nech ide.neni jediny na svete.ty si daj dokopy svoj zivot bez neho a bude dobre uvidis... Ono sa nenadarmo hovori ze na nas nebude nalozene viac ako zvladneme ☺ mas tri detusky to je podstatne.bude to tazke ale ostava nam len zit dalej
@lindavista Psychopati nemavaju vycitky svedomia. Skus popremyslat ci aj v minulosti vo vztahu k inym nejednal ako psychopat. A ak bol vybrany niekedy do misie, tak odpoved mozno uz vies...
Ano mate pravdu dievcata. Ukoncime to slusne a bez emocii a kazdy si pojdeme svojou cestou. Ja mam velke stastie ze mam krasne a zdrave deti a budem s nimi. Je mi luto iba to, ze je rodina rozpadnuta, sama z takej pochadzam a nikdy som nechcela aby moje deti zazili to iste. Ale neda sa nic robit, musime sa s tym popasovat. Citim taku strasnu zradu, zlost a hnev. Zivot je velmi tazky, ale treba si asi vazit to, co clovek ma. Verim ze nam bude dobre a ze to vsetko zvladneme. Moc Vam dakujem za Vase nazory
@lindavista Radila by so ti nepremyslat co, preco a ako urobil. Tuto cast jeho osobnosti by som uzatvorila ako bezcharakterny sebec. Tu nie je o com viac premyslat.
Samotne prostredie armady dost deformuje charakter cloveka.
Ak mozes ist zit aspon na chvilu niekam kde mas blizkeho cloveka ako mamu, sestru...niekto kto ta podrzi a pomoze, tak by som sla.
@lindavista normalny, slusny chlap NIKDY nepovie zene, ktora caka jeho dieta, ze ju podvadzal, kade chodil a nemal a ani teraz nema vycitky!
Ries vyzivne na deti, na seba a hlavne neodchadzaj z vasho bytu. Nech ide on, ty potrebujes byt v case porodu v domacom prostredi a v klude. Dve starsie deti mu davaj co najviac, budes mat co robit s novorodencom.
A kym je cerstvo zalaskovany, skus spisat nejake majetkove vyrovnanie, lebo potom uz nanho bude tlacit novy vesely rozkrok, aby ti dal co najmenej.
@lindavista s vojakmi nie je jednoduchý život, môj otec vojak , môj ex bývalý vojak ... To čo ti povedal že dva roky ťa podvádzal vôbec nemusí byť pravda , len sa ťa snaží zbaviť, ublížiť ti ako najviac vie a tým určitým zvráteným spôsobom si uľahčiť na svedomí .
Urob postupne kroky ktoré som ti napísala a vo vhodnej chvíli sa rozveď, pre teba vhodnej ak ťa on nepredbehne.
Ahoj lindavista, tvoj manzel ta zradil, strasne to boli, ale nechces to dramaticky ukoncit, myslim, ze by si chcela aby sa vratil, olutoval svoje hluposti a boli by ste komplet rodinka. Ak je to tak, daj tomu cas. Uvidis, ze dlho to takto trvat nebude. VER MI. Obidvaja (tvoj muz aj jeho milenka) su cerstvo zalubeny, maju po rokoch manzelstva sviezu zmenu. No KAZDA ZALUBENOST VYPRCHA a len prava a cista laska vydrzi to, co potom prinesie kazdodenna rutina v podobe stresu, starostlivosti o 2 zeny, 4 deti, byvanie, zamestnanie... Nehovoriac o tom, ze jeho milenka je zaroven matka, ktora od prirody chrani predovsetkym svoje potomstvo t.j. v prvom rade bude hajit zaujem svojich deti, uprednostnovat ich, a chtiac-nechtiac trhat putom medzi tvojim muzom a jeho vlastnymi detmi... A je len otazka casu, dokedy sa jej to bude darit, lebo tvoj muz vase deti miluje (a verim, ze aj teba, aj ked teraz sa tak nesprava), pretoze ak vam kazdodenne vypisoval sms-ky, ako vas lubi, tak mu ver, lebo toto urcite nerobi muz, ktory ma plne zuby manzelky a deti...
Keby bol tvoj muz dlhodobo nespokojny, snazil sa ujst z neznesitelneho manzelstva, tak by si to davno vycitila. Tento zavan alebo skor "prievan" v podobe novej zeny ho necakane prevalcoval, dodal mu pocit, ze je stale zaujimavy, atraktivny, ziadany... ale to nevydrzi dlho. Bezny, sedy zivot, ktory skor ci neskor pride aj medzi nich, preveria, ci ide skutocne o lasku storocia, alebo sa len potvrdi statistika, ze po tolkych rokoch manzelstva to bola prenho prijemna zmena, o ktoru v hlbko svojej duse ani nestal. A vtedy sa vynoria vtierave myslienky, ci urobili dobre, ze su spolu a ci by sa nedalo este vycuvat.... Ak bude mat tvoj muz kam vycuvat, tak vycuva a vrati sa k tebe. Ale ked zabuchnes za nim dvere formou rozvodoveho papiera, ostane pri nej resp. odide aj od nej. Tvoj muz sa teraz sprava ako splaseny kon, skace z jednej ohrady do druhej, rozmyslajuc v ktorej ostane. No 13 rokov manzelstva v nom zanecha stopy, ktory uz nikto nikdy nevymaze. A pride cas (mozno to bude trvat dlhsie), ked by chcel vymazat svoje splasene spravanie... No zaroven by si mu mala dat pocitit, ze vasa rodina uz nie je pre neho uzemie, do ktoreho moze vstupit kedykolvek sa mu zachce... Ze ty a tvoje deti ste jeden uzasny pristav, do ktoreho moze vojst len ten, kto si to zasluzi. Teraz je to uz len na tebe, ci ho napriek vsetkemu, co ti spravil v tomto citlivom obdobi budes este chciet spat. Tvoj terajsi hnev a zlost mozno hovoria nie. Ale aj tieto emocie casom opadnu. Tak teraz hlavu hore, vsetky svoje myslienky a lasku davaj svojim detom a pevne sa drz, ked pride chvila, ze on sa bude chciet vratit a ako to ustojis. Velmi vam drzim palce, zvladnete to 🙂 .
@lindavista Jaaaj, sice nejde o mna ale normalne do mna jedy vosli ako toto citam!! 😠 Sak ked teda ta 2 roky podvadzal so vselijakymi zenami, tak vediet kto je a kde robi, tak tam nabehnem aj so svojou 3 mesacnou dcerou na rukach a budem sa tvarit ze som jedna s jeho ex mileniek a ze kukaj tu je tvoje dieta, chcem vyzivne a tak...a teda pred celymi kasarnami, aby sa to aj ku kolegynke dostalo. 😀
@lindavista Nic ine ti neostava, len sa s tym zmierit. To bude to najlepsie. Ak by sa ti dalo, ochran si co najviac veci. Periny, taniere, uteraky..
Madam bude treba nieco nove.
Priprav pana uzasneho na to, ze si budes mlieko odsavat, aby nemuseli kupovat umele ked budu mat babatko kazdy druhy vikend :D
Ja viem, ze si ho nedas. Srandujem 🙂
Poznam jednu, ktoru nechal chlap s 5 detmi. Si na to este dobre. Mas kamosky, rodinu.. na pomoc?
Drzim ti palce.
@lindavista no mas to poriadne tazke, podla toho co som si precitala z tvojich prispevkov, je to taka nestastna "klasika" - aj mna to desi ako naoko oddany manzel a otec zrazu vie zaradit spiatocku. Ocividne mu nieco minimalne podvedome vadilo, ked tak beztarostne podvadzal a teraz stretol daku zenu, co ho nakolko opantala, ze sa vrhol do neznama, od ktoreho si slubuje raj.
Vies, hoc sa vravi, ze za rozpadom vztahu su dvaja, tak pri muzoch sa vzdy divim na ich neschopnosti porozpravat sa o tom alebo cosi naznacit, potom je z toho partnerka mimo. Doraza ma, ze odvahu na riesenie ich vnutornej krizu hladaju pod inou sukniu a castokrat si uvedomia, ze su "nespokojni" az ked si tu specialnu suknu najdu.
Urcite mas pravo na vsetky svoje pocity hnevu, frustracie a sklamania, hlavne teraz ked cakas mimco. S tou zenou sa zbytocne nekontaktuj, ma ta obrazne povedane na haku, zrejme jej o tebe narozpraval same blbosti.
Pre teba najlepsie bude zamerat sa na seba a deti a stabilizaciou vasej situaci po financnej a emocnej stranke.Deti nezatazuj negativnymi informaciami o otcovi, pre ich psychologicky vyvoj je to tak lepsie, snaz sa s nimudrziavat korektnu komunikaciu kvoli detom. Ta nova partnerka moze mat tendenciu ovplyvnovat kolko casu a penazi nad ramec jeho legalnych povinnosti bude investovat do deti, ale to uz zavisi na tom, ci je pako alebo nie, ako sa zariadi.
Spociatku to moze byt hrozne tazke, asi by si mu najradsej chrstla kyselinu medzi oci, ale ak sa poddas takymto pocitom najviac budu trpiet deti a hned po nich ty, lebo sa tym budes zhryzat.kazde dieta chce lubit otca, aj nepodareneho. Neskor ked budu starsie a budu sa pytat, diplomaticke objektivne informacie funguju lepsie ako vylievanie zlosti.
Baby ti tu pisu, ze ho ta nova laska prejde... Mozno... Ale mozno i nie, piznam aj take pripady, ked ich to nepreslo. A tie prve manzelky, co sa z toho vylizali najlepsie, boli tie co sa snazili neriesit buducnost, mysliet pozitivne a snazili sa zbavit negativnych emocii. Neda sa to za den, tyzden a castokrat ani za rok, ale casom to pride a potom budes schopna zacat novy partnersky zivot s niekym kto si ta bude vazit, lebo ty si vazis sama seba a mas sa rada.
@lindavista prepac preklep v poslednom odstavci : neriesit minulost.
A este - zapriahni ho cez sestonedelie, nieze kazde druhe vikendy, nech deti vodi do a zo skoly. Nie aby si to cele riesila ty resp rodicia alebo surodenci. Na vyhovorky kasli, povedz mu, ze si na pokraji nervoveho zrutenia a ak ti nepomoze, zrutis sa a on sa bude musiet starat o vsetkych troch - to by malo zabrat, taky sebec sa zlakne. Nepoznam ho, ale chlap co opusti manzelku tesne pred porodom a sa aj odstahuje je hrozny sebec, keby aspon pockal, kym sa zotavis po porode a potom sa odstahoval. Z bytu sa ty rozhodne nestahuj, najlepsie poriesit majetkovu stranku co najskor, pokial ma ake take vycitky
Na tuto temu som natrafila nahodou...a teda prislo mi z toho zle..co sa deje v tomto svete..zaujimalo by ma lindavista ako to dopadlo...ked sa narodilo babo..ci sa ani potom z toho opojenia neprebral a ci je este s nou?
Inteligentna zena opusta skor ako bude opustena 😊 viem ze to neni najlahsie ale na tvojom mieste sa s nim rozlucim nech ide kade lahsie..ked sa ta jeho milenka uz rozviedla tak to urobi podla mna coskoro aj tvoj muz..takze nie je na co cakat vy*er sa mu na hlavu nech vidi o co prisiel 😉

@lindavista máš peniaze? a keby aj prečo by si ty mala sa vypratať z bytu? prečo by deti mali začínať a spoznávať iné prostredie,iných ľudí? jemu zbaľ kufre a vyhoď pred dvere ,čudujem sa,že si to už neurobila....nesťažuj si situáciu a neuberaj sily kvôli sťahovaniu...ak príde akožže ku deťom,tak v ten moment ty vychádzaj z bytu a vráť sa,ked bude on odchádzať,choď na kávu,do obchodu,hocikam,ale nebuď s ním doma a nepočúvaj trapné reči od debila,ktoré ťa zraňujú....rozhodol sa,tak nech páli doprdele...dúfam,že mu neperieš a nevaríš,lebo osobne prídem a dostaneš po zadku 😉