icon

Manžel ma nechápe

20. sep 2023

Ahojte baby,
moj muz nevie pochopit, ze ked skoncim v praci, chcem ist domov. On stale ze a podme tam a podme tam a doma je nuda, mna to nebavi proste, moj naj program je skoncit v praci, ist domov/do obchodu, pustit si tv, navarit, nieco upratat, prichystat si veci na dalsi den do prace, pozriet nieco v tv. Jasne, ze v piatok mam chut niekam vyrazit, v sobotu a nedelu tiez, mam rada, ked priatelia k nam prisu na vinko, alebo proste vypadnut, ale pondelok, utorok, streda, stvrtok chcem mat klud. Mozno som nudna, ale mne to tak vyhovuje. Minule sme po praci isli k svokrovcom, odtial este do mesta na veceru, prechadzka neviem co a prisli sme domov po 20.00, manzel spokojny, ze nesedel doma a ja nervozna, unavena, ze od siestej rano som sa konecne dostala domov. on to nechape.
Jasne, ze kym sme boli studenti na VS, chodili sme hore dole, jemu to ostalo a mne nie. Mame 30 rokov.
Ako mu to mam vysvetlit, poradte.

Strana
z2
pralinka25
20. sep 2023

@koniarova @eliska13 tiez si myslim ze to casom proste nevydrzia spolu

eliska13
20. sep 2023

Ja mám rovnako nudného chlapa a je to na nervy.Chce si oddýchnuť, gauč, pokosiť pozrieť šport gaucovy povalac.Odkedy deti podrastli je z neho dôchodca životný štýl ako môj otec.Oblozit sa orieškami a kvasiť.Ked vidím iných chlapov ako behajú, fitko, robia si šaláty plný energie.Taha má len dole.Ale mala som byť obozretna jeho rodičia žijú tak isto.Praca, vychytať si veci do práce a žiadny iný život hobby nic

eliska13
20. sep 2023

A kus si sebecká ty chces kľud navariť, upratať.Kde je váš spoločný život?

lalala94
20. sep 2023

@eliska13 ty si čítala ten príspevok? Veď autorka nemá problém chodiť von v piatok a cez víkendy, ale počas pracovných dní si chce po práci oddýchnuť. Preto je domased? Veď to je bežný život pracujúceho človeka, ktorý nerobí z domu, ale chodí do kancelárie, resp. pracuje fyzicky.

retatka
Autor odpoveď zmazal
pralinka25
20. sep 2023

a neda sa posunut pracovna doba inak? mas to fixne dane ze musis vstavat o 6?

maranta_leuconeura
20. sep 2023

My tiez tiez extrovert plus introvert a funguje nam to. Muz chodi castejsie von bezomna, ma rozne patrie kamaratov, ja chcem mat vecer svoj pokoj a cas pre seba. Nevidim v tom problem, on ma nenuti ist kazdykrat s nim, ja ho nenutim byt kazdy vecer so mnou doma, napriek tomu si ten cas na seba najdeme. Tvoj muz musi pochopit ze ty nie si jeho animatorka alebo siamske dvojca a nemusi chodit vsade spolu.

bajka16
20. sep 2023

@pralinka25 súhlasím je to nekompatibilita. Každému vyhovuje niečo iné. Životné štýly je potrebné mať vo vzťahu zladené.

bajka16
20. sep 2023

@eliska13 joj veru nie jesenné a zimné večery sú pre mňa čajík deka a film alebo kniha. Ak niekam mám potrebu ísť idem cez deň keď mám voľno.

eliska13
20. sep 2023

@lalala94 čítala určite s tým nastavením nechodí von pia, son, ned

lalala94
20. sep 2023

@eliska13 a prečo by nie? Ja kým som nemala 100% HO a chodila som každý deň do práce, fungovala som úplne rovnako. Cez pracovné dni som išla po práci max. do obchodu a v piatok po práci som bežne išla s priateľom do reštaurácie, do kina, do divadla a cez víkendy sme chodili na výlety a návštevy. Mne to príde úplne normálny a prirodzený režim. Cez týždeň som bola unavená, skoro som vstávala a tešila som sa domov ako autorka. Víkendy a piatky sme si riešili po svojom mimo domu. A teda nepovažujem sa za domaseda len preto, že som nebehala každý deň po práci po vonku. 🙄

0kristina0
21. sep 2023

Chapala by som ta keby mas deti ale ako bezdetnu mladu babu ta naozaj nechapem. Ja vstavam nieco po piatej a mam aj dieta, rada si doma oddychnem ale tiez aj rada niekam vypadnem, z toho neustaleho kolotocu, stereotypu mi padne vhod nejake rozptylenie. Nebudete vecne mladi a ked nie teraz kedy si ma s tebou muz uzivat zivot. Viem ake je to robit HO, naozaj ho chapem ze chce vypadnut z domu, bud rada, ze ten cas chce travit s tebou a nie s kamosmi na pivku. Porozpravajte sa a skuste sa dohodnut na kompromise.

pralinka25
21. sep 2023

ja som od mlada fakt od strednej skoly pracovala v roznych zariadeniach odkial sa ludia uz takmer s istotou nikdy nedostanu. uz vtedy som videla aky je zivot extremne krehky a kratky. ako z hodiny na hodinu moze byt vsetko inak. cely zivot si hovorim ze clovek nikdy nevie. ze treba skratka zit aj ked sa mi nechce niekedy a som unavena. zajtra uz nemusi byt sanca.
aj tu je zopar smutnych tem o tom ako niekomu zostava rok zivota. fakt by ludia sedeli doma v papuciach kukali na film alebo utierali prach keby im zostaval povedzme rok?
ja chapem unavu ale potom je mozno na mieste prehodnotit pracu alebo skratka so svojim zivotom nieco urobit. pretoze ked sa obzries spat kolko vikendov za ludsky zivot zazijeme. nie je ich vela a to ani kazdy vikend nezazijes nieco. naozaj stoji za to zuzit ludsky zivot do par vikendov zasvatit ho praci telke a upratovaniu. ked budes mat stastie a dozijes sa staroby na co budes spominat. je tych spomienok tolko ze z nich budes posledne roky zivota vediet zit? zijes zivot ktory si chcela zit ked si bola mala? takto si si vysnivala svoj zivot. su toto tvoje splnene sny? odhliadnuc od manzela a jeho nechapavosti. jasne ze nasilu to proste nejde ale tak ci onak skus sa na to pozriet aj takto.
keby si vedela ze tvoji kamosi tu o rok nebudu nechcela by si s nimi stravit viac casu? alebo s rodicmi ...
bola tu raz baba ktora mala rakovinu. tak strasne chcela zit. fakt. mala malu dceru. aj ked jej bolo brutal zle a bola brutalne unavena snazila sa ukradnut si toho zo zivota co najviac. mam pocit ze kazdy veri ze tu bude nekonecne dlho. ze ma cas na vsetky tie veci ktore chcel kedysi zazit.
jasne su ludia introverti pre ktorych je prijemne byt proste doma a citat dobru knihu. naplna ich to stastim a je to v poriadku. v tom pripade je to tak ako ma ale ak je to vazne len o unave alebo komfortnej zone skus s tym nieco spravit. posunut pracovnu dobu, pozriet inu pracu alebo si najst ineho chlapa.

nikushka8
19. apr 2024

Vasim problemom je HO. Jasne,ze muz nie je unavený, ked spi do 8 a potom len prejde do druhej miestnosti a uz je v praci. Nikam necestuje,nevstava, nenahana sa,cely den je sam,jasne ze sa mu chce ist von. Ty sa na rozdiel od neho socializujes uz v praci, tak je pochopitelne,ze poobede chces klud. Obaja mate uplne iny rezim. Bud sa dohodnetena spolocnom fungovani (muz si najma najde hobby) alebo jeden z vas zmeni prácu (a napr aj ty budes mat HO)

carolynka
19. apr 2024

Aj moj bol taky ked mal full time HO. Ked zacal znovu pracovat full time v kancelarii nemal uz tolko energie po praci a najradsej po prichode domov len oddychoval a bol rad, ze nikam nemusi ist. Inak stalo sa mi to v minulosti aj s frajerom este na vyske - ja som mala popri skole dve prace, on ziadnu. Ked zacal pracovat sa mi opravedlnil za to, ze mi vycital unavu 🙂

Strana
z2