Manžel ma nechce pustiť samu k rodičom
Ahojte. Mam taky problem, som vydata 3 roky mame spolu dve deticky vychadzame spolu v pohode len ma trapi ze byvame tak daleko od rodicov a rodiny. Moja 250 km a jeho 500 km. Mame to podelene tak ze 3x do roka ideme k obidvom narovnako ale jeho rodicia chodia aj na tyzden dva k nam kedykolvek v roku lebo su sami a na dochodku ale moji rodicia maju este mladsie decka a chodia do prace takze nechodia skoro vobec...a ja tiez chcem travit viac casu s mojou rodinou mam tam surodencov a tu nikoho a on tu ma tetku a babku. No samu ma tam pustit nechce lebo on chce aby sme chodili k obom narovno.co mam robit?
Skutočne, skutočne mi je vás ľúto. Ozaj neviem, čo čakáš, že ti tu kto napíše a čím ťa tu kto osvieti. Sama to môžeš riešiť a veľmi jednoducho. Chcem, tak idem. Jasné, že to nie je jednoduché. Sama mám šoferák, ale nešoférujem, ak ma neodvezie manžel musím busom. Zo začiatku to bol des, ale tak zvykli sme si.
Bozicku, nestacim sa divit ......pre zdravo sebavedomu zenu je cesta k rodicom ci jej pripadne odkomunikovanie s partnerom ktory nesuhlasi uplne prirodzena vec. Sebavedomie zakladatelky je vsak zjavne zadupane v prachu a je presvedcena ze nezvladne ani cestu vlakom. Tak jej este nalozme ked je sprosta ne ? Kopnime si do cloveka co je uz na kolenach casto to podpori nase ego a dava nam pocit ze sme lepsi 😒 ach ta pokrivena optika.....
Nelutujem ju to nepomaha ale chapem. Silu vzopriet sa a najma trvat si na svojom po dlhodobom negativnom posobeni partnera je velmi velmi tazke a chce to vela odvahy. Zakladatelke drzim palce aby ju nasla.
@marcelatje dakujem 🙂 vies ja som tu sama a jedinykto ma na mna vplyv je on...obcas rozmylam ci toco hovorim su slova moje alebo jeho...ked on mi povie take veci v zmysle ides raz potom druhy a potom tam budes chodit furt ale ty si si vzala mna ked chces byt s roicmi nemala si sa vydavat...takuto hlupost mi povie...no ja sa bojim ze ked pojdem napriek tomu ze sa mu to nepaci tak sa zmeni jeho dobry vztah k mojim rodicom
@katarinacopakova preco sa svojho manzela bojis?
@terezka1947 ani nie ze sa ho bojim len ja som skor taka kludna povaha a on taky vybusny a ked som chcela aby bol klud tak som bola ticho az kyyym som si na to nezvykla..on ma taku povahu ze ked ti nieco zcne argumentovat k tomu co som povedala jednoducho vies ze to co vravi je teoreticky pravda co hovori no ked by som sa toho mala cely zivot drzat zblaznim sa ... iba jeho pravda je taaa spravna
@katarinacopakova moja svagrina je na tom velmi podobne...nechcem to tu pisat,lebo netusim ci tu nie je atd...ale nastastie=nanestastie...deticky nemaju a ako ho poznam,ani nebudu ☹
niekedy to bola prijemna zena,teraz,po dvoch rokoch ju nespoznava nikto-je jeho verna kopia,prebrala jeho myslenie,slova a robi to a len to,co povie on...dokonca v jeho pritomnosti mlci....vzdy
a vies kto je na vine? vsetci,len nie on...a raz mi tiez povedala,ze vsetci jej sebavedomie znozovali,len on jej ho napravil-co je taka strasna hlupost
vsetko sa riesi iba tak ako povie on-skratka ona nema nazor...a vooooobec,ale vooobec si to neuvedomuje
prosim ta,ty mas dietatko....nemozes sa manzela bat-ste partneri...komunikujte o vsetkom a nemoze ta tlacit nijakym sposobom do nicoho-ani pouzivat rozne psychologicke tahy,z kt.kazdy vyjde zle,len on ten dobry,resp.este nakoniec ten,kt.treba lutovat
musim sa konecne vzopriet mu lebo to bude coraz tazsie....trosku jepodla mna ovplyvnovany aj svojou matkou lebo ona ma iba synov nie dceru a stale dokola hovori ze dievcata stale viac za mamou chodia ale povie to s takym sklamanim a on jej chce tu dceru obcas nahradit mam taky pocit a nechce jej dat pocit ze ja chcem chodit iba za svojou
@katarinacopakova Takze mas doma minimalne manipulatora, aj ked ma mierne desi ako ignorujes otazky na dalsie formy tyrania.
Skus zacat knihou Nenechte sebou manipulovat o Nazare-Aga.
@katarinacopakova clovek by ti aj rad poradil no nikto situaciu nepozna lepsie ako ty. Vies co na muza zabera a co ho naopak vytaca do vyvrtky. Ci nanho plati mile slovo alebo bububu. Ja by som sa vo vztahu kde sa radsej stiahnem aby bol klud zadusila. Vo vlastnom zaujme to zacni riesit cim skor. Viem ze su submisivne typy ktore radsej ustupia a ak niekto roky sliape po tvojom sebavedomi presvedcis samu seba ze ti to tak vyhovuje no ak tvoj muz nie je despota a uplne netvarny kus skus na tom zapracovat aby ste boli partneri nie velky muz a mala nula. Netvrdim ze ja ustupky nerobim vo vztahu treba hladat kompromisy no nie za cenu straty sebavedomia. Dolezite je ze si uvedomujes ze nieco nie je v poriadku. Nenechaj to tak. Ja byt takto izolovana na materskej tak sa zblaznim.
Drzim ti palce
@katarinacopakova ja Ťa chápem, ako Ťa ťahá za rodičmi, skús najprv chodiť s deťmi napr. ako ti radia na ihrisko, potom do materského centra, tam jeho súhlas nepotrebuješ, on je v práci. potom mu porozprávaj, čo si tam zažila, ako si deti užili, akú kamošku si si našla a potom mu navrhni, že by si rada išla s deťmi k jeho rodičom, kým deti nechodia do školy a že oni sú už na dôchodku, tak bude veselšie aj Vám, aj im a možno bude prekvapený, Skús to tak na týždeň-dva, nech Ťa k nim odvezie a potom to bude vnímať, že chceš chodiť, aby si deti užili starých rodičov, kým nechodia do školy a nie že sa Ti cnie za rodičmi /to samozrejme prichádza do úvahy, keď vychádzaš dobre s jeho rodičmi/
@marcelatje @katarinacopakova súhlasím s marcelatie ... hlavne to začni postupne menšími krokmi riešiť, nenechaj sa zastrašiť ... aby si sa nezobudila o pár rokov a zistíš, že si si premrhala mladosť, pekný čas, rodinu a nebudeš mať nič a bude sa ti začínať omnoho horšie.... Chlapi sa nemenia, ale nauč sa ho aspoň formovať a rešpektovať ťa ... lebo to ti chýba, aby ťa rešpektoval a bral ako plnohodnotného partnera
No asi drahy pan manzel nechce aby si si naaaaaaaaaaaaaaahodo o niecom neprekecla...jednoduche
No na by som nediskutovala je to tvoja rodina a hotovo .. a isla by som.. dovi dopo 🙂
mam pocit,ze niekdy sa zabuda na to,ze svadbou si neberieme iba manzela a manzelku,ale (chvalabohu=bohuzial) aj rodiny manzelov a manzeliek
a ci chceme,ci nie...musime sa naucit zit aj s nimi...ked uz kvoli nicomu inemu,tak s lasky k manzelovi,manzelke 😒
@katarinacopakova Ahoj, správanie Tvojho mm nie je ok, k rodičom by Ťa mal pustiť kedykoľvek, ak by bol čo k čomu Ťa tam zavezie a aj po vás príde. Ja by som mu dala na výber - buď ma s deťmi odvezie alebo pojdeš sama, ale nie, že či vôbec pôjdeš. Iné by bolo, ak by mal nejaké objektívne príčiny, pre ktoré by ste nemali ísť na návštevu, ale žiadne také v Tvojom príspevku nevidím. A akurát som aj minule jednej známej spomínala, že mamy samých chlapcov (česť výnimkám) sú fakt niekedy z pekla svokry, lebo v neveste vidia akoby konkurenciu alebo čo. Jednoducho dlhý čas boli jedinými ženami v živote svojich chlapcov a zrazu sa nevedia zmieriť s tým, že v ich živote hrá rolu dôležitejšia, mladšia, krajšia a hádam aj múdrejšia.... žena 🙂
@terezka1947 Len je rozdiel naucit sa zit s rodinou a ustuovat nekorektnym poziadavkam rodiny.
@charity suhlasim....moj prispevok treba chapat ako bol napisany
@katarinacopakova nuz dievca, tazko radit. Pises, ze je to medzi vami "v pohode". Ale ak ta ma v dnesnom storoci manzel niekam "pustit" tak to celkom v pohode nie je. (ak nie ste mormoni, alebo ortodoxni zidia, ci islamisti 🙂 Asi ani tak nejde o rodicov, ako o to, aby ste si ten vas vztah trochu ujasnili. Ty si jeho zena, on je tvoj muz. Ty NIE SI jeho majetok, on NIE JE pan tvojho zivota, casu a vesmiru. Ak sa rozhodnes ist navstivit rodicov, vyclenite si na to financie (kedze je to dialka, aby si tam behala tyzdenne na kavicku), zorganizujete si cinnosti (chod domacnosti...).. no a potom jednoducho ides. Ak to milacik potrebuje vysvetlit jeho "logikou", vysvetli mu to. "3 x chodime k jednym aj druhym, 2x pridu vasi k nam, moji nemozu, tak 2x idem ja k nim. Ahoj, a nezabudni poliat kvety..." 🙄
@j.a.n.e.7 moja svokra ma 3 synov 🙄
@marcelatje ale na druhej strane, mozno ani nevedela a aspon pochopi, ze jej vztah nie je az tak v pohode, ako si doteraz myslela a zacne pouzivat inu optiku
@katarinacopakova inac svokre povedz, ze chlapci sa vedia tiez za mamou tahat ako sople aj v 40tke 😀
@katarinacopakova tvoj manzel ma znaky domaceho nasilia ( takto sa prejavuje psychopat). Obmadzuje tana navsteve rodicov, casom aj priatelov atd... pozor na to. Nenechaj sa obmadzovat a chod castejsie. Si slobodny clovek, ved nejdes an diskoteku a deti neenchavas samw doma.. ides predsa k rodicom a na to mas pravo!!!
@katarinacopakova vyhladaj pomoic pre tyrane zeny, toto je psychicke (snad len to a ziadne ine) tyranie...
@papricka33 myslim ze to prinajmensom tusila a zverejnenie problemu bol taky vykrik dufam ze nie do tmy.
@katarinacopakova toto čítať, tak to je čistý des. Mám takúto kamarátku a popravde, toto nie je šťastie, toto je nočná mora. A, čo že budeš chcieť k rodičom? Nechápem, vážne nechápem. Nemala si sa vydávať, ak chceš k rodičom? Ja neviem, či sa mám smiať alebo plakať. Dievča, nič dobré z tohto nevzíde, ver mojim slovám. 😒
@katarinacopakova nikdy som si od manžela nepýtala povolenie či ma pustí za rodičmi alebo nie. jednoducho som mu oznámila že idem a hotovo! to čo je?? veď si dospelá žena.... ja keď som chcela ísť, šla som aj sama. sadla som do auta a už ma nebolo. a dieťa som nechala s mužom, lebo som vedela, že jemu sa tam ísť nechce. predstav si, že sa aj o dieťa postaral a aj navaril čo vedel 🙂... jednoducho treba týchto mužov nechať nech sa činia a nie im lietať okolo zadkov ako motorové myši. ak nemáš vodičák a autom nemôžeš ísť, sadni na vlak a už aj si tam. aj oddýchnuť si občas sama od detí a manžela je treba...navštíviť kamarátky, známych, bývalých kolegov. viem že keby mám muža so sebou, tak sa nepohnem nikam, lebo by som len sedieť s ním a našimi doma musela, a takto ked idem sama, obehnem toho veľa a občas aj dáke obchodíky popozerám. a to nejdem do žiadneho veľkomesta...ale doma je proste doma. 🙂...takže zbaliť, kúpiť lístok a šup.
@katarinacopakova to cudo co mas doma neni chlap ale riadny sebec!
Moja mamka byva odo mna 1000km a ked si zmyslim sadnem do auta a idem za nou hoc aj na mesiac a neviem si lredstavit ze by mi moj doma povedal ze ak som ho chcela tak nemam chodit domov, taktiez moj chodi domov na obed 2-3x do tyzdna podla toho ako pracujem. A tuez si neviem lredstavit ze by som mu povedala no vies co nejdes lebo to neni na rovnako. Sorry ale ako u magorov
Raz niekto niekde povedal, ze za manzela/ku by sme si mali brat cloveka ktoreho by sme si vybrali ako svojho dobreho ak nie naj kamosa..cize cloveka s kt. si clovek rozumie,nemusi pred nim nic hrat,menit sa atd. Tento tvoj pribeh je trosku smutny, niekde sa stala chyba ze si prehliadla spravanie manzela, mozno ste chodili kratko sspolu, mozno v tom je vychova aku dostal doma, mozno...V manzelstve by to malo byt o dohode /rovnopravnej/, ustupky robit dajme tomu ale musia byt na oboch stranach rovnake..Skoda ze to tak dlho tahas takym stylom, ale ako sa hovori nikdy nie je neskoro, skus si urcit nejake hranice kedy povies ano a kedy uz nie, skus sa trochu osamostatnit,robit rozhodnutia, aby si len neprezivala ale zila, zivot je pekny ale nie dlhy, treba si uzivat, ako ti tu radili su busy,vlaky,alebo ten vodicak ..myslim ze uz teraz sa viac prisposobujes jemu ako on tebe..ked on nechce aby si ty chodila k svojim rodicom potom nech ani jeho nechodia k vam tak casto..ale to uz ty urcite vies, drzim palce 🙂

@katarinacopakova v prvom rade si sadnut s manzelom a porozpravat sa s nim. Presne co si napisala tu, povedat jemu, ako ti je tazko bez rodiny. Ja mam tiez rodicov 250 km a chodila som vlakom velmi casto a to som musela este prestupovat na autobus. Chodila som s 3ma sama uz od malinkych babatiek (3,2 a 0) su dost po sebe. Poviem ti, tieto cesty boli jedny z najkrajsich vyletov. Teraz ma uz najstarsi 7 rokov a uz sa nepohneme kvoli jeho skole, takze to vyuzi kym sa da a kym si doma. Teraz akokolvek mi chyba rodina, uz sa neda. Manzel tiez bol vzdy proti ale isla som.