icon

Manžel ma nechce pustiť samu k rodičom

katarinacopakova
7. apr 2016

Ahojte. Mam taky problem, som vydata 3 roky mame spolu dve deticky vychadzame spolu v pohode len ma trapi ze byvame tak daleko od rodicov a rodiny. Moja 250 km a jeho 500 km. Mame to podelene tak ze 3x do roka ideme k obidvom narovnako ale jeho rodicia chodia aj na tyzden dva k nam kedykolvek v roku lebo su sami a na dochodku ale moji rodicia maju este mladsie decka a chodia do prace takze nechodia skoro vobec...a ja tiez chcem travit viac casu s mojou rodinou mam tam surodencov a tu nikoho a on tu ma tetku a babku. No samu ma tam pustit nechce lebo on chce aby sme chodili k obom narovno.co mam robit?

fuska
8. apr 2016

Vo vlaku ti nikde neutecie. Zbalit sa do velkeho kufra, zobrat handry na rozne pocasie, nejake lieky proti kaslu, teplote, fenistil. Kocik, kufor (alebo velky turisticky batoh), kabelka, dieta za ruku a ist. Ja mam tiez vymyselnika velkeho a nemam problem s dvomi detmi ist vlakom ani autobusom. Myslim, ze keby si naozaj chcela, tak to dokazes. Napr. moja kamaratka by autobusom 20 km nesla, lebo ona iba autom.

segga
8. apr 2016

@katarinacopakova Jedine ako by si sa k nim mohla dostat je autom? Vazne...? To nie je jedina moznost, to je Tvoja pohodlnost...Moja mama cestovala pred 40rokmi s dvoma batolatami z Lucenca do Ruzomberka, ked chcela vidiet svoju mamu... tak mi nehovor, ze v dnesnej dobe nie je mozne cestovat s dvoma detmi... 😝

dominikav123
8. apr 2016

@segga ze, clovek sa az cuduje, ako vobec zili nase mamky, ked nebolo v rodine 5 aut ako dnes 🙂

lenka_21
8. apr 2016

@katarinacopakova asi tak 10 min som rozmyslala co ti na toto napisat... Neviem si predstavit, ze by mi manzel urcoval kolko casu mozem stravit so svojou rodinou a ze to musi byt narovnako ako s jeho rodinou a pod.dristy. Kazdy ma ine potreby poziadavky... Moj manzel ma len mamu, ja bezne navstevujem rodicov a ja sestru, ktora zije cca 550 km od nas...
Takze bud by som zavelila, vtedy a vtedy odchadzam a odvez nas. Ak by odmietal mam vodicak, zoberiem auto a napisem mu odkaz, mucko lubim ta, zobrala som deti, auto a isla na navstevu k rodicom..... Ak teda nemas vodicak, tak ja mam 2 male deti 3 rocne, mali sme dvojickovsky kocik a bezne som cestovala vlakom, elektrickou, lietadlom, autobusom a kade cim vsetkym. Jedinu vec co som robila, vzdy som prisla vsade skor, aby som mala dostatok casu - napr.poprosit ludi, aby mi pomohli vyniest kufor, resp.kocik. NIKDY som nemala ziadny problem, vzdy sa nasiel niekto co ochotne pomohol. Ano musela som zbalit lahsie - menej veci, ale ved ides k rodicom tak veci tam vies oprat... Proste kde je vola, tam je cesta... Je to naozaj o tom ci to chces TY!!!!! Ostatne su vyhovorky...

oslo1
8. apr 2016

Prespokladam, ze takych nepisanych zakazov vo vasom vztahu (ako napriklad ist sama s detmi k rodicom) mas viac.
Ak nemas vodicak, urob si ho, jazdy su aj vecer a cez vikend, takze manzel by ti nemal robit problemy so strazenim deti. Toto momentalne riesi moja kamoska, muz jej nechce dovolit si urobit vodicak, v podstate on jej nechce dovolit nic, ani karierny postup.
Ak mas vodicak, tak zacni jazdit po okoli sama s detmi, aby si si zvykla. Cez prazdniny zavolaj mladsieho surodenca na navstevu, potom ho k rodicom odvezies a zostanes tam dva tyzdne.
Ak nie, tak idu aj vlaky a busy. Ten tvoj maly 3 rocny s tebou zacina cvicit ako tvoj manzel, aby si nedopadla, ako jedna nasa znama, co mala problem so synom, zobrali ho k psychologovi. Tam nakreslil obrazok rodiny, vsetko ok, ale mama bola taky maly mravcek v rohu.
Popracuj na svojom sebavedomi.
Inak verim tomu, ze sa citis izolovana a daleko od rodicov, ja som tiez na mile vzdialena mojej rodine, s manzelom chodime vsade spolocne, ale ked som isa sama na slovensko, tak som mu to iba oznamila, ze ja pojdem a on nech si dovolenku setri na prestavbu domu. (ja mam raz tolko dovolenky ako on). Ale my sme rovnocenni partneri.

pribinak
8. apr 2016

@majal ja to nevidím tak ako ty, ked nema ochotu diskutovať a vobec ani pripustiť, ze ny niekam sla, tak to je zle
Práveže tym, ze by sla na par dni, tak by mu ukázala, ze sa zaobíde bez jeho pomocí
Preco by nemal vediet kde je, necham listok na stole, z vlaku pošlem SMS

marcelatje
8. apr 2016

@silaviat nema sa za co hanbit. Zjavne si nikdy nemala do cinenia so sociopatom a manipulatorom. Pekne pomalicky na tebe pracuje tak ze si to sprvu ani nevsimnes. Az jedneho dna precitnes a zistis ze je to cele zle. Stava sa to aj inteligentnym zenam nie len takym co nevedia kde je sever. Hovori sa ze ked zabu hodis do horucej vody vyskoci ked ju vsak das do studenej a pomaly zohrievas ani si nevsimne ako sa uvari.
Hanba je ak si to zena uvedomi a neurobi nic ak uz nie kvoli sebe tak aspon kvoli detom.

evelynm
8. apr 2016

tiez nerozumiem tomu, ze ta muz NEPUSTI. Si dospela, svojpravna, mas take iste naroky, potreby ako tvoj muz. A rozratuvat, kolkokrat sa s rodicmi stretávate, sa mi vidi cudne. Nie je uplne jedno, ci sa vidite s oboma stranami rovnako alebo nie? Problem bude ale v tom, ze tvoj muz sa sprava majetnicky a ty mu to z nejakého dovodu umoznujes. Ako uz bolo napisane, traba nadvazovat spolocenske kontakty, najdi si kamosky, chodievaj s detmi tam, kde sa stretavaju mamicky, raz za cas si vybehni aj sama von s kamoskou, najdi si nejaku zalubu, je potrebne, aby si nadobudla sebavedomie. A tvoj manzel by mal pochopit, ze ste rovnocenni ludia. Ci aj on si pyta povolenie, ked niekam ide? A ty ho pustis alebo nepustis?

lenka_21
8. apr 2016

A este len podotykam u nas sa obdobie vzdoru rovna 2x. Kolko krat moje deti lestia podlahu v nakupnom centre, na benzike, vo vlaku a este ine veci co by som tu mohla pisat... Ja si z toho velku hlavu nerobim, dokonca som jedno obdobie soferovala so stuplami v usiach. 😀 😀 😀 Teraz uz mierne rozumeju, takze ked idem autom, zacnu robit cirkus, zastavim, vylozim ich z auta a tvarim sa, ze odchadzam bez nich... to by si videla akych barankov mam v aute - sice niekedy len na hodku, ale ked im pripomeniem, ze zastavujeme tak hned to stichne... 😅

No z toho co som tu docitala, ty mas asi viac problemov v rodine co treba riesit, jednoducho v normalnom, zdravom, vyrovnanom vztahu to takto fungovat nemoze, ale tie hranice fungovania si uz musite s partnerom nastavit vy dvaja...

pribinak
8. apr 2016

Dost sa tu na konikovi propaguje liga za dusevne zdravie
Ozvi sa im, podebatuje a potom sa rozhodni

Drzim palce

adel222
8. apr 2016

Par krat do roka idem tiez s deckami sama k mame, muz sa tvari ze ok teda ale som si ista ze v duchu skace, lebo ho caka pokoj, neobmedzen pivo a proste dovolena. Argument tvojho muza ze ku rodicom chodit narovnako je zcestne. Ale ak sa obava, ze by to vadilo jejo rodicom spytaj sa rovno svokrovcov. Nadhod temu, ze by si chcela ist, co oni na to.
Inac ak nie si sofer rady urob si vodicak su ti na nic. Povedala by som, ze na 500 km cestu musi byt sakra dobry vodic aby bez stresu odsoferovala sama s plnym autom deti. Uz teraz sa o vas bojim. Tiez mam deti zle, zvycajne sa celu cestu snazia dostat z autosedacky, neustale potrebuju asistenciu. Sama soferovat by som si vobec netrufla aby som neohrozila ostatne vozidla.
Ale keby ste sli vlakom len pol cesty a v polovicke by vas tvoj otec cakal s autom to by sa mozno dalo preskucat.
A este ma napadla mozno hlupost. Na fb je plno skupin spolujazda. Tak proste vykupis cele auto a mate to so soferom 🙂

sardinka335
8. apr 2016

Nečitala som všetko - sama píše, že tam je toho oooovela ovela viac a keby nam to ,,vyslepičila,, tak si naozaj budeme mysliet, ze je nesvojpravna. Kazdopadne svojim sposobom sa tak sprava. Je to proste typická submisívna osoba, ktorej snad muz aj krajec chleba na pridel udeluje. Vyhorovky ako sa neda ako nemam, nemozem a decko robi sceny. Kazdopadne ked sa neda tak neviem čo rieši, nech lapí doma na riti.

janickacrazy
8. apr 2016

@katarinacopakova podľa mňa by si mala ísť sama s deťmi vlakom, určite to zvládneš, aj ked sa ti to možno nezdá, ten 3ročný určite bude rád, my sme tiež išli s naším v tom veku vlakom a bol unesený, určite sa bude tešiť na starých rodičov, tak nebude robiť problémy a keby aj robil, tak nanho zavoláš sprievodcu a hned bude kludný 🙂 a určite sa nájdu dobrí ľudia, čo ti pomožu, ja som šla sama s 3mesačným vlakom do Blavy a babky v kupé mi ho celú cestu zabávali, úplná pohodička

kllamarka
8. apr 2016

No a presne pre toto zeny vyzeraju pred svetom menejcenne a neschopne. Je mi smutno z takychto veci, lebo to utvara obraz o nas zenach a ich postaveni v spolocnosti. Nie som feministka, ale doma sa krcit v kute neschopna by som nemohla.
Vie co je nespravne, z jej prispevkov to ocividne citit, ze si je vedoma svojho nefer postavenia. Co poradit..ked nezmeni muza, to musi ona sama vediet, ze asi nezmeni 🙂, tak zacat pracovat na sebe. Ma aj synov, takze...o to viac sa snazit, nech nemaju o nas zenach blby obraz do zivota.

trdelnik234
8. apr 2016

@sardinka335 Ahoj, ja len dufam, ze najde odvahu a zacne to riesit skor, nez ju tato submisivita zabije. Uz len to, ze si tento problem zacala uvedomovat, je prvy krok a dufam, ze nie posledny. Ved nemusi celemu svetu vypisovat eseje o svojom rodinnom zivote. Dievcata jej tu popisali co sa s tym da robit, tak hadam sa rozhybe.

trdelnik234
8. apr 2016

@janickacrazy Pekne si to napisala. Vies co, moja tiez miluje vlaky a metro a to dokonca az tak, ze place, ked sa chystame vystupovat. Akurat,ze le co nastupime, tak sa hned pyta ( a riadne nahlas): "Mami, kde budeme sediet?"
V aute a taxiku ju to bavi ovela menej.

devicka
8. apr 2016

@katarinacopakova Katka, prosím ťa, začni sa mať rada. A začni hneď. Odváž sa ísť s deťmi sama, ukáž manžovi, že to dokážeš. A ukáž to aj sama sebe. Budeš si sama seba viac vážiť, získaš istotu. Čím dlhšie budeš vo všetko "poslúchať", tým ťažšie bude odvážiť sa. Vermi prosím. Viem o čom hovorím. držím ti silno silno palce 😉

pribinak
8. apr 2016

@adel222 jej rodicia bývajú 250 km, ten bodicak je dobra rada, deti nebudú mat stale 1 a 3 roky, budu rast, tak výrazim o 13.00 z domu ked je cas spánku, v aute ked podpis 2 hodiny, potom nieco vydržia, niekde po ceste spravím 30 min pauzu, potom im pusti na tablete rozprávku a moze zas ist hodinu vkuse
Ja tak chodím, kym krpec spi, tak idem co to auto da, potom pauza a zas idem

jamika27
8. apr 2016

@katarinacopakova v prvom rade neustupuj, takto sa začínajú prvé problémy, ktoré sa potom budú len nabaľovať a nabaľovať ... Po druhé, nechápem tej cudnej matematike ... Ak chcem vidieť rodičov tak proste idem ... To ci je za obmedzovanie. Po tretie, asi vidí ze ta môže obmedzovať ked si nevieš povedať a uplatnit svoj názor a nie si schopná sadnúť do vlaku a bodka. Teraz nechcem uraziť!!! Ked uz tak veľmi hľadáš výhovorky ze maly je vzdorovity, tak chod bud sama a deti nechaj jemu, alebo vezmi jedno a druhé jemu ( na striedačku). Ale fakt nevidím problem ísť s oboma, deti vlaky milujú. A jed sú aj vzdorovite, no a co. Tak bude robit trosku scény, je tam toho, vyrastie z toho... Ty hlavne bud hrdá, rozhodná, a hlavne sebestačná žena, lebo ľahko sa stane ze za rok tu budeš písať tému ako ta mláti, obmedzuje ci niečo podobne. To k tomu speje, nehovoriac o tom, ze rodičov máš len raz a len jedných ... Veľa sily a štastia!!!

mysicka36
8. apr 2016

@katarinacopakova A nemáš ty nejakého poeurópšteného muslima čo sa hrá na euópana ale postavenie ženy si predstavuje po svojom? 😖

sasa1310
8. apr 2016

@katarinacopakova prečo si závislá na ňom na jeho názoroch? prečo nie si samostatná dospelá osoba?
Chcem ísť k rodičom tak idem. Čo si nesvojprávna?
A že nemáš ako ísť? Vieš koľko matiek denne cestuje s deťmi niekoľko km a zvládajú?

mirkava
8. apr 2016

@katarinacopakova Noooo aby mi muž zakázal ísť k rodičom???? Tak to by som sa na to pozrela..... Normálka zbal seba deti a chodte.... Chce isť aj manžel? Nech si vezme dovo.

katarinamarkova
8. apr 2016

@katarinacopakova .........idem na vikend k rodičom, ideš so mnou?..........
nič iné nemusíš robiť 🙂
chceš ísť....choď.

katarinamarkova
8. apr 2016

@katarinacopakova ......,,Ale deticky mam este dost male a jedine ako by som sa mohla dostat je autom a to by ma musel odviezt on,,.....
tak nemôžeš? alebo len nechceš ísť sama?
cestovať sa dá aj inak ako autom.
kľudne sa môžeš autom odviezť aj sama....ak nemáš vodičák, tak si ho sprav.

katarinamarkova
8. apr 2016

@katarinacopakova .....,,preto sa bojim vyrazit sama,,.........
prepáč ale ako čitam ďalej a ďalej, tak začínam mať silný pocit, že manžel je len dobrou výhovorkou ako ospravedlniť, to, že so svojimi rodičmi si tak málo.
a to som na začiatku myslela, že manžel je debilko tak trošku.....ale ono to tak asi s najvačšou pravdepodobnosťou nebude......
idem čitať ďalej, som zvedavá ako to pokračuje.....

katarinamarkova
8. apr 2016

@katarinacopakova ono vieš.....keď sa ale s nikym stretávať nebudeš, tak sa ani nikdy s nikým tak kamarátsky poznať tiež nebudeš......na to, aby si sa s niekým spriatelila, sa s ním snáď potrebueš stretnúť, nie?

katarinamarkova
8. apr 2016

@katarinacopakova keby si nejaké tie kamošky mala, možno by si svet a jeho možnosti vnímala trošku inak.....a možno by ti aj jedna z nich, či rovno dve navrhli výlet za rodičmi, na ktorý ťa odvezú 🙂

tinapa
8. apr 2016

@dominikav123 Ona nemá strach z cesty z deťmi, ale zo svojho manžela a z jeho reakcie/ akcie? na jej odchod..návštevu rodičov..

tinapa
8. apr 2016

Zakladateľka sa stiahla, ale snáď to bolo na niečo dobré a pomaly si uvedomí, že tam skutočne nie je nič v poriadku..

kredog
8. apr 2016

@ukulela hm parádny nápad, viem si predstaviť synovca, doma ho voláme s láskou Petarda. 🙂