icon

Manžel ma nemá rád, no ja čakám druhé dieťa, ako ďalej?

boba55
24. nov 2019

Ženy....ja to potrebujem niekde dať von. Náš vzťah...sa ani nedá nazvať vzťahom. Manžel sa ku mne správa ani nie že ako k cudziemu človeku, lebo k tomu ste ako tak milý... ale ako k niekomu, koho nemá rád. Cítiť to vo všetkom. Aj by som povedala že je bezcitný, ale nie je, keď sa niečo dotkne jeho osoby, tak zrazu má také city že až. Iba čo sa mňa týka, tak je ako kameň. Dnes má malá narodeniny, 2 roky a my sme sa tak pohádali, že som sa zobrala a odišla. Za mesiac rodím znova a druhé dieťa v tomto vzťahu rozhodne nebolo plánované. Super nie? O dôvod viac, prečo trpieť s takým chlapom, lebo veď dve deti. Kým som nemala dieťa, a počúvala som o takýchto vzťahoch, nechápala som prečo kvôli deťom tie sprosté ženy ostávajú. Už to chápem. Otec je veľmi dobrý. Pretože malú má rád a vidno to. Keďže mňa nemá rád, tiež to vidno... Ja už nevládzem fakt. Som žena a mám city, mám dušu. Ale on ma ničí.sedim v aute a rozmýšľam kde nabrať silu...

dskjhfdlkdjhl
24. nov 2019

@natycaga nikomu sa neposmievam, len sa na vec divam pragmaticky. Najhorsie, co mozu urobit manzelia v nefunkcnom vztahu-vyriesit to dalsim dietatom. Zvycajne to aj tak skonci rozchodom, bohuzial, ta zena potom taha zvycajne za kratsi koniec, lebo vacsina problemov sa zosype na jej hlavu, preto treba uvazovat vzdy aspon o jeden krok dopredu.

martinajurkechova
24. nov 2019

@boba55 Úplne ťa chápem, ja by som to asi tiež nevydržala, ale neviem čo by mohlo pomôcť. Tvoj muž je evidentne tvrdas a robí ti len naschvál. Skús si nájsť kamarátku, s ktorou budeš tráviť čas, alebo choď von namiesto toho aby si bola doma v tom dusnom prostredí.

black_olive
24. nov 2019

@boba55 Nemám rada, keď niekto nezáujem riešiť problémy zvaľuje na povahu, na introvertnosť atď.., kto nemá záujem riešiť pre dobro manželstva problémy, je jednoducho sebec a nechá ťa dusiť v tvojej vlastnej šťave. Je to introvertný sebec a tebou začal pohŕdať. Či už mu to dvíha ego, či už za tým je nejaký jeho (tebou zatiaľ nezistený) plán, úmysel...je jasné, že takto sa manžel, ktorému záleží na manželke nespráva. Uzavretosť, flegmatizmus je len výhovorka. Tu sa deje niečo v pozadí (možno len jeho pravá tvár, ktorú si pred tým nevidela) o čom sa časom dozvieš. Buď silná 😕

le4
24. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl odbornik by zarucene pomohol viac ako "svojpomoc", z textu usudzujem, ze situacia je zlozita. Problem je, ze muzi, a najma tento typ muzov, odbornu pomoc odmieta. Ze nepocujeme druhu stranu je pravda, ale spochybnovanim npravdivosti vyrokov autorky u nej mozeme sposobit to, ze si bude manzelove chyby relativizovat - co je u zien velmi caste - az to napokon u nej dospeje do stadia, kedy bud vyhori alebo vsetkym praskne. Nenaplnene potreby sa nedaju uplne potlacit, su to POTREBY a ani najlepsia racionalizacia toho, preco su nenaplnene alebo klamanie sameho seba, ze su naplnene, cloveku nepomozu. A naozaj nemozeme mat dvojity meter pre muzov a zeny. Podvedomie sa raz ukaze velmi vedomym sposobom... Autorke by som este odporucila knizku Moje tuzby, tvoje tuzby, je napisana odbornikom na manzelske vztahy. Mozno jej muzovi chyba nieco uplne ine, ako sa mu snazi davat, mozno preto je nevrly a akoze neodpustil veci z minulosti, jej naopak chybaju prejavy lasky, a tak ich vztah stagnuje. Je to zlozite no z toho, co autorka pise, ona vyvija snahu a on nie. Aby vsetko raz neskoncilo pohromou, musi ona nacerpat psychicku silu a urcite sa to nespravi tym, ze sa bude snazit "ako blba". Z toho akurat chyti depresiu a odskacu si to jej deti a ona a nikomu to nepomoze, ani jej manzelovi! Vnimam to tak, ze jediny sposob, akym sa jej manzel zobudi, je to, ze ho zacne aj ona ingorovat - s citom. Asi to vyznieva ako oxymoron, ale muzi potrebuju predovsetkym uctu a sex, preto by som bola uctiva, no chladna. Nie vyslovene hnusna. No nech sa uz zobudi... A suhlasim s autorkou, nech udrzuje aspon aky taky sexualny kontakt a pod, nech muza uplne neobera o naplnanie zakladnych potrieb.

boba55
autor
24. nov 2019

@puklica13 mám dosť 😂 ty mi riadne dávaš, dobre ti to robí že? 😂 Dať ma dole s tým, že ty tej hlupani na rovinu vysvetlíš, že ona a jedine ona je mimo, lebo je "pasívne agresívna" a chúďatko robí zo seba obeť. Máš pravdu. Ja som všetko posrala a presne preto je manžel ku mne hnusný, lebo som hrozná. 👍

janage
24. nov 2019

@boba55 toto sa da lahko vyriesit. Musis komunikovat ako s pocitacom doslova. Oslava pre malu. Ano? Nie? Vyhadri sa prosim do....daj termin. Cenova hranica nakladov oslavy. Do 100, 200, 300? Pocet ludi 3, 5, 10. Oslava doma, vonku? Ja mam introverta a naucila,som sa,tak jasne strucne vecne. Je tichy? Tak je. Rodina to berie ze to je povahou a neriesi. Obcas je odpoved ze: neviem. Tak to sa,zariadim aby mne s detmi to vyhovovalo. On priestor k vyjadreniu dostal😉
Nespominas v akej ste financnej situacii. Mozno bolo potrebne odkomunikovat cenu oslavy.
Nasa,starsia je povahou po muzovi. A najlepsie bolo ked s nou bol na nejakej akcii a ked sa vratili sa rozculoval, ze sedela sama v kutku, najavila ziadnu snahu komunikovat, len obcas kolac dala do pusy. Pozrela som nanho a,rehotala,sa na cele kolo. Nechapal. Tak hovorim, no koho mi to tak silno pripomina!!!!????

dskjhfdlkdjhl
24. nov 2019

@le4 ano, su ludia, ktori odbornu pomoc odmietaju, ale my nevieme isto, ci je to aj tento pripad. Pozname info iba od zakladatelky. Jej manzel by nam mozno napisal uplne inak. A co sa toho sexu tyka, tak ak niekomu nevadi, ze ho ma s clovekom, ktory o nu vraj nestoji, tak nech ho ma a nech nesie vsetky nasledky, tam nie je co radit, to treba nechat tak, lebo to aj tak nema zmysel.

puklica13
24. nov 2019

@boba55 vidíš, zas sa stavia do úlohy obete.. Ja nemám elementárna potrebu ta dávať dole, neviem co by som z toho mala.. Ale je evidentne že žiješ v nefunkcom manželstve a spôsob komunikácie ktorý máte je neefektívny.. Chceš tak žiť aj ďalej?,.. A po ďalšom dieťati a premarnenych rokoch bez lásky si povieš co? Ze to stalo zato? Skus sa zamyslieť nad tým, že tie komentáre, ktoré sa ti evidentne nepáčia, môžu byť produktivnejsie ako tie ktoré ti hľadkajú ego aká si chuderka... No nie si.. Len žiješ tak ako si sa rozhodla

natycaga
24. nov 2019

@boba55 moja, zbytočne sa rozculujes. Tu sa nikdy nedockas pochopenia. Nikdy. Tu maju vsetky dokonalych manzelikov, ony same su tiez dokonale vo vsetkom samozrejme. Pochopia ta iba zeny, ktoré si presli tym istým problemom!!! Radia poradne a psychologov akokeby dokazali všetko vyriesit. Ale prd. Vo väčšine nepomôžu a este vysolis kopec penazi. A keďže ja mam podobný problém, rada s tebou podebatim. Človek sa skrátka niekedy potrebuje len vyrozpravat a upokojit sa. Si fajn ženská neboj. Len mas proste muža, ktorý k tebe nepasuje. Ako ja.

black_olive
24. nov 2019

@natycaga Sýty hladnému neverí 😕

ukulela
24. nov 2019

@karolinakr jáj, dpc, rada za všetky drobné. Vzťahy sa majú riešiť tak, že jeden ukončis a potom druhý začneš. Prípadná nevera sa môže nepekné obrátiť proti nej napr pri riešení starostlivosti o deti.

mondolina
24. nov 2019

A ako je to s tým sexom? Celé dni na seba zazeráte, a potom mu večer roztiahneš nohy? Bez dotykov, bez bozkov? Celé zle, celé. Preto sa tak k tebe správa lebo mu to dovolíš. Popracuj na svojom sebavedomí a nie na zmene manžela. Zmeň seba. Nie krikom, nie bitkami a hádkami. Ukáž mu že si žena s veľkým Ž. Keď si začneš vážiť samu seba tak on sa pridá.

brendaa
24. nov 2019

@boba55 noo ak si po nom nieco hodila dokonca si ho udrela, to je silne kafee on iba stal? A hned potom ste mali tichu domacnost? Pozri je to vas zivot mate male dieťa, on ta nechal odísť,....?.... Co teraz... hmmm..... chces aby prisiel, nie si rozhodnuta ostat sama s detmi. Konala si prirychlo, bez vysvetlenia. Ako chces samej sebe ukazat ze mas zodpovednosť? Nie inym hlavne sebe. Ked sa nechce rozpravat, napis mutvoje pocity na papier, skus byt vesela a v pohode, ked sa vrati domov z prace. Nechci od neho naraz privela. Ak sa to neda, rovno sa opytaj ci chce byt s vami, ci je on spokojny, co sa mu nepaci..... Moznosti je vela, utek nie je riesenim. Hnevat sa mozte aj doma, pokial ta netyra a nebije.

eliska13
24. nov 2019

@boba55 musíš rozhodovať zaňho, ale potom je druhá vec načo je potom doma chlap.Tazko sa to takto cez písmenká chápe či radi, ale on Ťa mozno nemá na háku len nevie sa k veciam postaviť.Ale to, čo pises, že šoféroval opitý opakovane, zistne robí oslavu pre dcéru to je také manipulatívne.
ty si akčná, chces veci riešiť on nie on má svoj svoj svet a teba vždy vytočí jeho pohoda a kľud.Si predstav, že by ste obaja boli rovnakí veď by ste sa pozabíjali.Ty musíš krotiť seba a jemu dať priestor, aby tiež o niečom rozhodol, vybavil....v tej vete, že by si najradšej s ním zatriasla, aby sa zobudil som sa našla. A po 15 r manželstva Ti poviem, že musíš hľadať pozitíva, ak nejaké sú a ty si riad svoje, ak sa Ti do toho nemontuje.Neviem či diriguje a je na teba nepríjemný to ty vieš, ale vzťah s flegmosom má aj výhody

janage
24. nov 2019

@boba55 a co sa tyka toho pripadu, ked prisla na teba cudzia zena vrieskat, za chybu muza. Mala si ju v uvode zastavit, ze tvoj manzel je dospely a svojpravny, ty nie si jeho matka. Ak nieco ma nech sa paci tu je jeho cislo, moze ho kontaktovat. Alebo nech sa zastavi vtedy a vtedy bude doma. Alebo poslat za nim do roboty, nech mu tam spravi hanbu na tri roky, ked sa chova ako blb.

dskjhfdlkdjhl
24. nov 2019

@natycaga A Ty jej teda radis co? Ze si ma s Tebou pokecat, aby ste si spolocne zanadavali na blby zivot? To jej pomoze vyriesit problem?

saskia_98
24. nov 2019

@eliska13 presne toto .. Moj tiez ked mu je jedno, spravim si podla seba - vyhoda pre mna, ked chce, povie si svoj nazor, spravime kompromis ktory chceme obaja a tak fungujeme. Ja bezne pocitam aj do 20 nie len 10 aby som nekricala a naucili sme sa spolu vychadzat ale tak sa musia naucit vychadzat aj oni dvaja, aj ona musi krotit kus povahu a nie len vrieskat atd ..

eliska13
24. nov 2019

@janage dcéra mu nastavila zrkadlo preto bol taký nasratý.S tým spôsobom komunikácie do bodky súhlasím.Najviac človeka hnevá, keď na druhom vidí svoje nedostatky a to na čom by mal popracovať.
@dskjhfdlkdjhl veď píše, že to dieťa bolo neplánovane.
@boba55 tebe radim teraz nič neriesit počkaj na pôrod možno sa niečo vo Vašom vzťahu zmení nikdy nevieš...môžeš ísť k psychologicke nech Ťa naučí s ním komunikovať, ale to je beh na dlhé trate.Pravdepodobne ním pohrdas iba dedukujem o tom malo píšeš možno sa k nemu správaš ako k malému dieťaťu, ktoremu treba stále niečo pripomínať, ukolovat a to ho hnevá.Mozno čakáš od neho lásku a objatie, ktoré nevie dať.Nevidel to tak v rodine aj také sú typy, že sa nestiskaju, nedajú si pusu.mozno čakáš od neho lásku, ktorú Ti nedal otec.Ale skôr myslíš, že Ti emočne taký typ chlapa nevyhovuje a to, čo spravil s oslavou to je nonsens.
Moja suseda ma muža introverta, keď sme sa prisťahovali hneď ma na to upozornila, že je čudák nemám si to všímať, že on bude ticho a zazerat, že nepochvali, že nemám to brať osobne.Pre extroverta človeka družnej, kamaratskej povahy sú taki ludia pohroma ako pre introverta ti večne vysmiatu urozpravani a čo tliachaju o ničom😂
Ak do teba muž nezarypava, nevyvoláva hádky zi si svoj život a uvidíš....

dskjhfdlkdjhl
24. nov 2019

@eliska13 ako som uz pisala, bez sexu by to dieta nebolo a ked si ma muz ani nevsimne, tak by sex nebol. Takze planovane, neplanovane-kazda dospela zena snad vie, ako vznikaju deti.

ukulela
24. nov 2019

@boba55 ja ťa chápem, tiež máme s chlapom komunikacny problém a aktuálne aj krízu. Veľkú. Ale urazas sa tu bezdôvodne. Napr @puklica13 tvojho chlapa neobhajuje, len ti efektívne nastavuje zrkadlo. A ty reagujes zrejme ako pri konflikte s manželom - pasívny agresiou. Je dobré, že si riešila depresie. Ale skús aj psychológa, päarovu terapiu, pokojne aj sama. Pravidelne. Pretože z napísaného veľa chýb robíš aj ty, aj keď si ich neuvedomujes. Buď ti to pomôže lepšie komunikovať s mužom, alebo ti to ukáže cestu von zo vzťahu. Btw, ten prúser s autom, veľký problém, ale veci sa neriešia bitkou. Áni takéto.

janage
24. nov 2019

@eliska13 nasrany je prisilne slovo. Ona je po nom povaha to je cele. Ju este mozem formovat, obcas ju necham nech si robi po svojom, ale ze si nemyslim ze je to dobre. A teraz po rokoch sa zacina troska socializovat. Ja som opacna povaha, tazko to chapem, ale respektujem a lubim .

natycaga
24. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl nie, ale dokazem ju určite viac pochopiť ako ty.

eliska13
24. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl neviem čo je z jej pohľadu ani nevšimne.Pre kontaktného človeka to môže byť to, že denne bude pri nej sedieť a iskat ju vo vlasoch.Viac komunikovať, viac tráviť čas spolu?
@janage detto sa učím a mám to také isté.Asi aj nás to má niečo naucit.😏rešpektovať druhých pocity.

dskjhfdlkdjhl
24. nov 2019

@natycaga To nemozes vobec vediet. Nepoznas ani mna, ani ju.

dskjhfdlkdjhl
24. nov 2019

@eliska13 to ani tak nie je dolezite, ze nevieme, co je z jej pohladu "nevsimne"-podstatne je, ze jej to nevyhovuje (inak by sem nepisala), ale napriek tomu s nim ten sex ma. Kazdemu nieco ine treba, ale ak to nedostava, tak je uplne jedno, ci by to druhemu stacilo, alebo nie, podstatne je, ze s tym vztahom spokojna nie je, napriek tomu je tehotna-toto je z mojho pohladu nepochopitelne, lebo ja mam deti s muzom, s ktorym si rozumiem a deti sme obaja chceli, nebola to nahoda.

natycaga
24. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl no vidis, zas si ty jedna z tých, ktorá ma dokonalý zivot a druhých lrn odsudzuje a posudzuje. Nezijes jej zivot, nepochopis. Naco ju ešte provokujes zbytocnymi komentarmi?? A prečo by nemali mat sex? Dieta je neplanovane. Aj take sa stáva. Ja tiez na mojho kricim, aj som nim uz potriasla nech sa zobudí. To ty nikdy nepochopis, ake je to frustrujuce mat muza, ktory ta ignoruje. Ale zas nie je to az take zle, aby sme sa rozisli. Proste 3 mesiace dobre a potom by som hp najradšej prizabila a tak zas dokola. Tak ako nam radite sa skludnit, by ste si mohli uvedomiť, ze ti pasivni agresori, co provokuju su ešte horsi.

dskjhfdlkdjhl
24. nov 2019

@natycaga keby si aspon netrepala😉

natycaga
24. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl trepes ty a riadne. Absolútne nulové nevyziadane posudzovanie. Tam sa staraj o svoju dokonalu rodinku a nestaraj sa do inych, ked im fakt nemáš co povedat, nie to poradit.

saskia_98
24. nov 2019

@natycaga praveze poradila a to ze ta to tebe nepaci, je tvoj problem nie jej.

natycaga
24. nov 2019

@saskia_98 a co jej akoze poradila? Ze sa jej vysmieva, ze ako môže mat druhe dieta?? Ze sa ju nesnazi pochopiť, upokojit, ale naopak provokovat?? Ty detto