Manžel ma nepodporil v kariérnom rozhodnutí
Potrebujem sa len vyzalovat... Mali sme s manzelom dohodu ohladom kariernych rozhodnuti, konkretne ak jeden prijme ponuku prace zo zahranicia na urcity cas, aby sa posunul karierne, nebudeme zit oddelene od seba stovky kilometrov a druhy ide s nim.
Bolo to myslene hlavne tak, ze ponuky sa hrnu (iba) jemu a chcela som ho uistit, ze pokial sa rozhodne ist touto cestou, zvladneme to a som ochotna si dat napriklad aj rok pauzu, aby sme to nejak zladili a neprisli o vztah, ktory mame myslim si dobry a funkcny. Nie, nie je to tak, ze by sme bez seba nevedeli pat minut vydrzat, chodievame bez seba na sluzobky a zijeme. Mala som pocit ze to vidime rovnako, v com mi on pritakaval, ze hej, to by bolo lepsie, keby sme boli v zahranici spolu.
Deti este nemame, chceli by sme, ale on sam povedal, ze v pohode, nemusime sa ponahlat, skor ja uz som na to tlacila. Ale k veci.
Co sa nestalo, prilezitost skusit nieco ine sa naskytla mne. Myslela som, ze to doma preberieme a uz som si predstavovala ako sme spolu inde. No ostala som ako obarena z reakcie mojho manzela stylom ,,zblaznila si sa", ,,to co je za napad", ,,ja urcite teraz nikam nejdem", ,,nemame tu dost starosti, potrebujeme si este prirobut tym, ze odideme?!", ,,nechcela si nahodou deti?"... no zamrzelo ma to. Ja by som to prenho spravila. Myslim, ze je jasne, ze bez neho nikam nepojdem.
Muž ako tvoj neopustí kariéru skrz tvoju a nebude rok niekde v zahraničí. Keď ste si dávali tento sľub určite nemyslel ,že sa ti niečo také podarí. Buď pôjdeš sama a risknes to,že budete bez seba ,alebo sa vzdáš svojho sna a celý život budeš na to myslieť a žiť v tom ako si mohla byť niečo viac...rozhodnutie v tejto chvíli je len na tebe. Ja ti držím palce aby ti to dobre dopadlo a rozhodla si sa správne. Niekedy aj takéto momenty posúvajú vzťah a určujú hranice.
@andrejka1974 tak ako tak sledujem, pre teba su dolezite plienky a retazove materske, ale nie kazda sme taka, ja som Mala prilezitost a som ju aj vy uzila... Hned mam lepsie CV, a manzel ma podporil...
Sla by som, manzelstvo sa moze kedykolvek rozpadnut a budes lutovat doma na materskej zavisla od manzela....
Daj si velky pozor na jeho reakciu, moze vela veci predznamenat ako sa bude chovat do buducna. Ja som svoju ex tiez podporil v jej kariernom rozhodnuti na ukor mojho zivota, potom neskor ked som ja potreboval "pomoct" (nie financnu, ani inu , cisto sa jednalo o pochopenie) hodila ma cez palubu a povedala, ze si to mam riesit sam. Taktiez som ostal ako obareny co vyslo z jej ust. A v ten moment som pochopil ze s touto zenou uz dalej nie. Takze radim ti dokladne sa uisti, ci je to clovek do zivota.
A inak btw. my muzi az tak nemame radi karieristky. Skor mame radsej stabilne zeny, ktore casto nepremyslaju nad velkymi zivotnymi zmenami a nie co 5 rokov to ina vizia 🙂
@andrejka1974 v ich veku UZ neriesila karieru? to je co sa blbost? a kedy ju ma riesit? ved maju 30! ved medzi 30-40 sa buduje kariera, su to najlepsie roky, ked po 40 chces aspon ako-tak vediet, ze si to zvladla a "nic" ta neprekvapi a nebudes bezdomovec aj ked zostanes sama s dvoma detmi (ktore mimochodom sa daju tiez urobit aj o 4 roky aj pocas kariery)
Poloz si otázku, čo sa hľadá jednoduchšie, nova práca alebo životný partner. Píšeš, ze tebe pracovných ponúk zo zahraničia nechodí veľa. A to ma byť dôvod, prečo sa máte rozhodnúť práve pre túto ponuku? Je aspoň platovo porovnateľná s ponukami, ktoré sa hrnú tvojmu mužovi? Prečo ste ich doteraz odmietali a nežijete v zahraničí?
Odlúčenie a sústredenie sa na vlastné ciele môže váš vzťah poznačiť a už nikdy si nebudete tak blízki ako predtým. Ak chces v novej pozícii kariérne rásť, musíš tomu obetovať aspoň 5 rokov. Ale teba zaskočila hlavne asi jeho reakcia, lebo s týmto nerátal, úprimne sa porozprávajte, ako to s podporou v tvojom kariérnom raste vlastne myslí.
Nuž, nemáte deti a tebe sa ponuky až tak nepohrnu. Ak už budete mať deti, nepohrnies sa zase ty. Takto by som to podala aj doma. Ze on môže robiť kariéru aj keby ste mali zajtra patorcata, ty oveľa ťažšie a len s oveľa väčšou pomocou muža, ako teraz. Proste pre teba je to jedinečná príležitosť, pre neho vlastne tiež. Môže ukázať, ci je jeho prioritou vzťah a rodina alebo vlastne ego.
@bambi2225 pozri ja som mení typ kariérny ja som šťastná že mám parádnu rodinu ide o to že po 30 ak nastane nejaký problém ohľadom deti veľa ľudí to nezvládne ja som po strednej si našla prácu potom som roky zostala doma mám vlastne bývanie a pred siedmimi rokmi som si kúpila starší dom ktorý sme si s manželom sami zrekonštruovali a kariéru sme ani jeden neriešili sme šťastní tak ako sme
@andrejka1974 ale ved to je v poriadku, ked vam to vyhovuje. ale tato tema je o autorke, ktora ocividne ma ine zmyslanie v tomto smere..
Uzatvorila si veľmi nevýhodný obchod -naskytne sa ti príležitosť raz za život, tak to hodíš za hlavu, lebo on povie nie, ale život je velmi vrtkavy, za 2 mesiace on môže dostať ponuku, ktorú prijme a ty budeš musieť ísť s ním..Myslíš, že sa to nemôže stať? Oveľa skôr, ako si myslíš, do pol roka on môže byť spakovaný a potom, čo mu povieš?
@tttbb suhlas až na tu poslednu vetu . my muži nemame radi karieristky - no to je sice pekne, ale ako tak čitam diskusie ani nemate problem opustiť tehotne, s dvomi deťmi na krku aj viac kvôli novej znamosti, naťahovať sa o alimenty a 50ku považovať za velky zasah do sukromia ...nech je žena radšej karieristka a nikomu nevisi na krku..to nikto nema zaručene, že ostanú spolu do konca života

Sla by som aj sama. Kvoli exovi som obetovala karieru. Ak ma vas vztah vydrzat, vydrzi aj vztah na dialku. Nakoniec, mozno pojde s tebou. A mozno by ste sa vratili s malickym, volnym okom este neviditelnym, potomkom v brusku.
Chod, ak je to dobra prilezitost a laka ta to tam