icon

Manžel ma nikdy neocenil

10. mar 2021

Ahojte. Som taka trosku smutna. Mame s manzelom rocneho synceka, je trosku narocejsie dieta, plny energie. V noci je hore aj 10x na mlieko, cize ked v noci spim hodinu vkuse, tak je to uspech. O pol 7 uz je hore a cez den tiez skoro nespi, tak doobeda da 40 minut a poobede 40 minut. Hocikedy sa cez den nestihnem ani najest, napit, lebo teraz syn zacal vsade chodit u nabytku, vyliezat, a teda stale ho musim istit, aby sa nebuchol alebo nieco. Manzel cely tyzden spi v detskej, aby bol vyspaty do prace, a teda v noci k malemu nikdy nevstava, je to na mne. Cele toto by mi nevadilo, len mi je smutno, ze za ten cely rok mi manzel poriadne neudelil ziadne pochvalu, pochopenie, ze teda to mam narocne alebo tak. Ked som mu to vytkla, ze ini muzi v noci aj k detim vstavaju, a to maju deti, ktorw im aj vela cez den pospia, ze aj tak zene pomozu pochvalia ju, tak mi povedal, ze co do neho vyrypujem za to, ze ja to nezvladam. Namiesto pochvaly kazdy den este pocuvam rypanie typu, a to pradlo zo susiaka tu bude dokedy (pradlo je tam napriklad jeden den na tom susiaku), pripadne rypacky typu, nemusia byt akoze hracky po celom byte atd atd .... neviem fakt co robim zle, snazim sa ako sa da, niekedy na mna naozaj od unavy uz dojde taka depka a pritom by som chcela len nejaku pochvalu, pochopenie, co na to hovorite? Chcem az tak vela? Neviem .... ako to mate ostatne?

Strana
z4
dzulli1980
10. mar 2021

A Ty ho oceníš za to, že nosí domov peniaze? Ani môj muž k dcére nikdy nevstával, v podstate som bola na ňu sama, žiadna babka, tetka, sesternica, ktoré by mi pomohli, navyše mi v tom čase, keď bola maličká, umieral otec na rakovinu, častokrát som sa z fyzického/psychického vyčerpania cítila na guľku do hlavy ... zvládla som ... tak ako mnoho iných žien ... v manželstve/partnerstve to tak proste je ... jeden sa stará o dieťa, druhý zarába ... určite sú aj výnimky, no tých je ako šafránu.

deti95060810
10. mar 2021

môj sa poučil.... musela som s malým bábom do nemocnice. Doma som mu nechala 3 deti. Bol na ne sám. Každý deň mi volal kedy už konečne prídem, že toto všetko sa nedá stíhať a pri tých deťoch sa načisto zblázni.... odvtedy je to už pomerne dávno, ale NIKDY žiadne výčitky od neho som nepočula.... Bežne príde z práce a povysáva. bez akýchkoľvek blbých rečí. Ani s riadom nemá problém....🙂

mondolina
10. mar 2021

mala by si sa poriadne vyspať, ročné dieťa nepotrebuje v noci 10 x jesť....

sense
10. mar 2021

A čo robí keď príde z práce? Véd tam nie je 24/7, čo robí cez víkendy....? Ročne dieťa nemusí mať v noci 10x mlieko...

Je to vaša spoločne dieťa s spoločná domacnost...
Zas na druhej strane ty ho pochvalis a ocenis?

gitusmezeiova
10. mar 2021

No pravdu povediac ja to mám skoro podobné 🤷 Tiež ma nikto neocení v tom čo robím doma. Ešte my je naložené "A NAČO TO ROBÍŠ" čo sa týka upratovania. Niekedy sa na nejaké veci proste vykašlem. Ani môj manžel není človek ktorý by s nami išiel na prechádzku, výlet či podobné aktivity. Robím to s deťmi sama. Zase na druhej strane chodí do práce skoro ráno,keď príde domov je rád že si ľahne. Zase beriem pozitívne to,že není nejaký grobian, alkoholik áni gemblér. Iba unavený muž. Jasné keď je doma má dovču tak ideme po obchodoch ako sa povie čavargovať 🤣 ale to len raz a stačí. Ber to aj z pozitívnej strany. A keď má na niečo nejaký rypák povec mu " ja mám len dve ruky" 😁

martina1201
10. mar 2021

Ahoj, mrzí ma ako sa cítiš, ale z mojich postrehov :
1. mám 14 mesačnú dcéru a je kojena, má maximálne v noci 2x jedenie. Ak si pýta častejšie tak to znamená že je málo najedena z večere.
2. Nebehaj drobcovi za ritou lebo sa stavia a učí sa chodiť. Moja tiež behá popri nábytku. Musí občas padnúť aby sa naučila ako padať.nie je to pad z výšky takže len modrinu bude mať (za predpokladu že je zdravé bábo a nemá problémy zdravotné pri ktorých by nemohol padať)
3. skús milým spôsobom poprosiť o pomoc manžela napr. Zlatko prosím ťa pomôž mi zvesat prádlo bude to rýchlejšie. Postráži malého dám prať. Ak nezaberie skús sa s ním dohodnúť aby ti kúpil sušičku prádla. Nebudeš potrebovať sušiaky.....
4. Naozaj malého nezvládas? Prečo si to myslí?
5. Skús ty jeho pochváliť keď ti pomôže možno sa bude snažiť viac pomáhať a aj on začne teba chváliť

dskjhfdlkdjhl
10. mar 2021

Nie je podstatne, ci si dostala nieco za porod, ani ci Ta denne chvali, dolezite su ciny. Venuje sa dietatu, urobi aj on nieco doma, alebo len kritizuje? Vadi mu pradlo na susiaku? On nema ruky? Predpokladam, ze sa tam susi aj jeho pradlo, tak nech ho pozbiera a posklada. Ked pride z prace, tak pekne mu syna nachystaj a nech ide s nim von. Ty sa za ten cas stihnes aj najest, aj upratat, aj oddychnut. Ak nechce, tak potom je niekde chyba a bohuzial, tu chybu si urobila pri vybere manzela.

elizabet173
10. mar 2021

Nemusi ta chvalit za to, ako to zvladas, aj ked pochvala aspon obcas potesi a povzbudi. Ale rypanie typu dokedy bude pradlo na susiaku a rozhadzane hracky, tak to by som stopla hned v zaciatkoch. Ako si reagovala na poznamku do kedy tu bude to pradlo? Kludne si mu mohla povedat, ze dokedy ho nesprace. On je unaveny z prace, ty si vycerpana z dietata, ktore sa uci chodit a navyse nevyspana. Ak sa potrebuje vyspat do prace, to chapem. Cez vikend nech maleho zoberie poobede v kociku na dve hodiny von a pospis si zase ty. A ked pride, nech sa s nim hra, krmi ho, okupe, poupratuje hracky. Ty iba kojis. Skusila si to? Alebo si si ho zhyckala tak, ze este skaces aj okolo neho. K rocnemu dietatu nemusis v noci 10x vstavat, to sa ho snaz odnaucit, zacni z piatka na sobotu, lebo bez placu sa to nezaobide. Prezivate narocne obdobie, narocne pre obidvoch, tak by ste mali zabrat obaja, o rok to bude ovela lepsie.

autor
10. mar 2021

@dzulli1980 ja si myslim ze ho ocenim, minimalne tym ze sa o neho staram, aby doma vsetko mal pripravene a nachystane .... a urcite do neho nerypem a som k nemu mila

autor
10. mar 2021

@deti95060810 ano, niekedy asi pre tych chlapov taka liecba sokom 😀😀😀

autor
10. mar 2021

@mondolina ved to, on si vzdy len cucne a spi dalej, ale proste uz sa 10x zobudi a som hore tym padom

autor
10. mar 2021

@sense ked pride z prace mi pomoze, ale tak chodi az neskoro, ked uz maly ide pomaly spinkat zasa .... no ja som unavena z toho, ze tolko v noci papa, len on zacne strasnw plakat a dokym mu nedam mlieka nespi dalej .... ja ho ocenim, nikdy do neho takto nerypem ako on do mna, podakujem mu ked mi s malym pokoze, aky je dobry otec, staram sa aby vsetko mal pripravene doma navarene upratane

autor
10. mar 2021

@gitusmezeiova manzel tiez presne nie je typ niekam chodit na vylety nic, to musim ja ked tak organizovat, prehovarat ho ...

moonlight1210
10. mar 2021

nemyslis to zle, ale cez porovnanie s inymi muzmi (aj vseobecne, nielen cez konktretnych) mu davas sko rnajavo zhadzovanie.
je to to iste, akoby ti povedal, ze ine zeny maju tri male deti a stihaju domacnost, zahradu, deti a este chodit do prace. bez toho, aby chlapovi len raz zafrflali.

skus ho poziadat o konretne veci, s ktorymi prave v danej chili chces pomoct.

s tym, ze ho ocenujes jedlom, atd. - vnima to aj on tak? moze to kludne brat ako beznu povinnost v manzelstve.
on si moze mysliet, ze ta ocenuje peniazmi, ktore domov nosi. co zas ty asi najskor beries ako bezny zakladny prispevok do manzelstva. nie poctu tvojej osobe.

a dieta odstav. fakt uz nepotrebuje cuckat. uz prijima normlane jedlo, tak mu mlieko cez den staci. v noci sa len ukludnuje niecim, na co ma vytvoreny podmieneny reflex. ten sa da v pohode odburat. nie je pre neho nijak potrebny.
ty sa vyspis a aj tvoj pohald na veci sa zmeni. nebudes taka sklamana a podrazdena z unavy.

autor
10. mar 2021

@martina1201 prave vecer dame malemu papat a sam dokonca pit prestane ze uz ma dost a zaspi u toho, lenze za tri hodinky okolo 11 to zacne a kazdu hodinu snad si pyta ... no ja som mu povedala ze sa nestiham niekedy ani najest a on mi na to povedal to, ze za to ze ja to nezvldam co mu to akoze hovorim .... ja si nemyslim ze nezvldam, len som umavena niekedy a teda jedine, co by som na take povzbudenie chcela je nejaky znak pochopenia a pochvaly .... ja vzdy ked nieco s malym pomoze mu poviem aky je sikovny a dobry otec .... len z jeho strany ako keby je to u mna samozrejme aj to ze nespim vobec a fungujem este aj v domacnosti a ziadne pochopenie nic ...

autor
10. mar 2021

@dskjhfdlkdjhl vozit maleho nechodi vobec, to jedine aj so mnou, maximalne doma si ho vezme, ale teda chodi z prace dost neskoro, cize to maly uz ide skoro zasa spinkat .... dary vobec nie su dolezite suhlasim, dostala som za porod nahrdelni od Alo diamonds, ktory som na sebe aj tak este nemala a teda naozaj lepsie by mi urobilo keby mi dal nejake slovo podpory, ze by mi povedal ze veri ze musim byt unavena ale ze vidi ako sa snazim alebo tak

nikaluk
10. mar 2021

Ahoj. Ja sice v nocinevstavam ale ocenenie.... skus mi napisat ak si najdes cas 🙂

autor
10. mar 2021

@elizabet173 ano, asi budem maleho toto musiet odnaucit, ja neviem ci mu idu aj nejake zuby a ze sa mozno zobudi na to, len horsie ze bez mlieka uz nie a nie zaspat, mozno sa prvotne nezobudí na hlad, ale mlieko ho zasa upokoji .... po pravde, ked mi povie nejaku rypavu poznamku, fakt ide ma do placu rozhodit zrovna, ci to mysli vazne este a rype .... manzel teda je asi tiez dost rozhyckany, aj to som urobila chybu ...

dskjhfdlkdjhl
10. mar 2021

Ale ved to dieta je aj jeho a ak cez tyzden chodi pozde, tak cez vikend s nim ist moze. Ja by som teda na tom trvala. Alebo Ty von a on nech upratuje.

autor
10. mar 2021

@moonlight1210 ano urcite, ja to vnimam ze som asi aj viac podrazdena, lebo som nevyspata a unavena, len ako to syna odnaucit? On zacne z nicoho nic strasne plakat a do kedy nedam mlieka, dalej nespi .... tak ja ho ocenim aj slovne, ked s malym nieco pomaha, vzdy mu poviem aky je dobry otec a aj druhym ho chvalim vzdy, ale manzel nic ... a este teda ked napriek totalnej unave, kedy padam pomaly na hubu zacne do mna rypat, tak mam chur fakt zacat akurat tak plakat

elizabet173
10. mar 2021

A co tak keby uspaval syna on? Zabijes dve muchy jednou ranou, aj ked pochybujem, ze by tvoj partner na toto kyvol. Rozhyckaneho ho teda mas sakramentsky.

autor
10. mar 2021

@dskjhfdlkdjhl to sme skúsili raz a mala som nervy, isla som s malym von, dve hodiny sme boli vonku a manzel povedal ze povysava, dosli sme domov a on len vtedy vytahoval vysavac, myslela som, ze ma porazi ... som vlastne este jemu dala dve hodky na relax ... on maleho vobec nevozi, on ako keby to berie, ze to maju robit babky a druhi a ja

elanor
10. mar 2021

v piatok poobede si zbal saky paky a hybaj k rodicom. Sama. Panovi tvorstva nechaj pekne krasne dieta a nech sa pan dokoly velkomozny stara. A neopovaz sa vratit skor ako v nedelu vecer. A hned medzi dverami sputi - to co je tu za bordel, to si nevedel ani upratat? Co si neopral? Jakto ze nemas navarene, ozehlene atd...
Rychlo by sa spamatal, zmetek jeden.

autor
10. mar 2021

@elizabet173 tak co sa tyka uspavania to nastastie maly vypije mlieko a rovno zaspi u toho, cize uspavanie je lahke, len teda spi tri hodiy, a potom okolo jedenastej uz sa budi do rana stale .... ale asi by som ho mala viac zaangazovat s malym ... aj co sa tyka toho kocikovania

dskjhfdlkdjhl
10. mar 2021

Aha, takze on doma urobit nic nechce a este kritizuje? No, ako som uz pisala na zaciatku, blby vyber. Ale teda tu mas len niekolko moznosti-hlupo posluchat a drzat hubu, vykaslat sa na neho, alebo si otvorit usta a zapojit ho do roboty.

autor
10. mar 2021

@elanor problem je v tom, ze verim, ze prve co by urobil by bolo zavolal svojej matke a cely vikend by mal este volno a vol by vysmiaty .... inak by som to urobila s radostou 😀 aby videl, lenze toto by nepomohlo, zasa by nic nevidel, hodil by to zasa na niekoho dalsieho

autor
10. mar 2021

@dskjhfdlkdjhl asi najskorej skusim tu tretiu moznost a uvidime no, lebo sa zblaznim asi

moonlight1210
10. mar 2021

to chce sebazapretie, jednoducho mu to mlieko nedat, par noci ho budes uspavat hodiny, potom pochopi a bude spat bez cuckania.
a nauci sa, ze cez den mlieko ano, ale v noci sa spi.

a manzela zapajaj. daj mu kos so smetami na zaciatok. potom zase utriet stol. popros odlozit umyte salky do police.
same drobnosti. a postupne pridavaj. ako ked ucis deti doma pomahat.
zvykne si. ani mu tolko nepride.

autor
10. mar 2021

@moonlight1210 skusim to s malym teda cez vikend .... asi bude placu, ale musim to fakt, lebo to je neralne takto fungujeme uz asi pol roka .... skusim teda zacat jemne, aby to az tak nevnimal a uvidime snad bude spolupracovat

maruhalu
10. mar 2021

Tiez sa pripajam za odstavenie pocas noci. Moje obidve deti sa priblizne v takomto veku tiez dozadovali mlieka, co by kazdu hodinu. Zo dna na den som im nedala v noci mlieko, iba cez den (pred spanim a po zobudeni, pocas dna ako chceli,...). Dve noci plakali, potom spali bez problemov - nemali motivaciu vstavat. Stoji to za to, pretrpiet tych par preplakanych noci...

Strana
z4