Manžel ma oklamal
Ahojte,
S manželom sme spolu chodili 5 rokov, zobrali sme sa a rok po svadbe som o ňom zistila veci, ktoré som pred svadbou nevedela. Jedného dňa prišlo trestné oznamenie, tykalo sa jeho bývalej práce. Priznal sa mi, že spreneveril 9tis EUR a že už niekoľko rokov tipuje športové zapasy. Tými peniazmi z prace si chcel “prilepšiť” a tipovaním vyhrať nejakú väčšiu sumu na byt ktorý sme si chceli kúpiť. Popri tom všetkom som zistila aj to, že stále fajčí. Fajčil už keď sme sa spoznali ale hneď som mu hovorila že sa mi to nepáči a nechcem partnera fajčiara. Sľúbil mi že po roku chodenia prestane - že to budem mať ako darček na prvé vyrocie. Odvtedy som naozaj bola v tom že nefajčí, opak bol ale pravdou, vydržal len pár mesiacov a potom sa k tomu vrátil poza môj chrbát - v robote, prosto keď sme neboli spolu. Takto fajcil vlastne cely čas čo sme spolu chodili a aj ten rok po svadbe až dokym som sa o tom nedozvedela. Bol to pre mňa šok, podraz. Takisto aj s tým tipovaním, aj keď mu sem tam ťukla na mobile výhra, stále mi tvrdil, že to robí len rekreačne a točí dookola 50eur čo má na nike ucte. Neskontrolovala som ho, proste som mu verila. Pravdou bolo, že každý mesiac z výplaty tomu venoval cca150-200e.
Keď sa to celé prevalilo (sprenevera, tipovanie, fajčenie), mala som chuť odísť ale bola som v 7. mesiaci tehotenstva a on mi sľúbil že so všetkým sekne, že proste chce mať rodinu a nechce aby sme šli od seba. Synček má aktuálne pol roka, manžel naozaj seká dobrotu, námatkovo mu kontrolujem peňažný účet, nestavkuje, ten dlh uz vrátil, ale ja mu nejak stále nedokážem veriť a city k nemu ochladli - uz spolu ani nespime, max tak raz za mesiac. On na mňa v ničom netlačí, snaží sa, ale neviem to v sebe spracovať, mám pocit, akoby som ho prestala ľúbiť. Už ma aj napadlo, či by v našej situácii cirkevný súd anuloval manželstvo - naozaj sa cítim byť oklamana a podvedená, toto všetko sa stalo pred svadbou a ja som nemala tušenia..
Prosím napíšte mi váš názor na to všetko.. mám čakať že to čas nejak vylieči alebo proste ísť od seba? Mne je ľúto hlavne nášho synčeka, ako otec je naozaj skvelý.
Ono podla mna je problem v tom, ze pre teba je tvoj muz nezodoovedny a podla mna tato cnost, alebo ako tonazvatje nesmierne podstatna. Aspon pre mna. Proste ty necitis hrdost, na svojho manzela a tym co robil porusil ako leby tvoje moralne zasady. Ak chces tomu dat este sancu, mozes. Ale musis si povedat, ze mu davas poslednu sancu. Ak ju porusi akokolvek, tak proste skoncis.... Vies moze byt, ze si to uvedomil, ze sa spamatal, ze to naozaj uz nikdy nespravi. Posledna sanca sa ma dat, aby si aj ty mala pocit, ze si pre vas oboch, ak by to porusil spravila vsetko...
@inana11 tak to som rada že mu dokážeš znova dôverovať, dúfam že aj u nás to tak bude lebo vzťah bez dôvery neviem či má zmysel… ja som mu na začiatku o tom povedala že mi to vadí a že som si nepredstavovala partnera fajčiara.. sám mi navrhol že po roku čo budeme spolu prestane, ja som ho do ničoho nenútila ale samozrejme som bola zato rada že chce prestať.. a keďže som nemala dôvod neveriť že s tým neprestal. Naozaj teraz to fajčenie popri tých všetkých problémoch vnímam ako najmenší problém, ide skôr o to že keď sem tam príde domov a ja tie cigy z neho cítim (už sa to tak nesnaží zakryť, práveže mi povie že dnes si zapálil), tak mne sa vrátia všetky tie spomienky z mája ako sa to všetko prevalilo aj ohľadom tých peňazí a atd. A potom som znova tam kde som bola.
@solemami práveže cíti, každý raz čo sme s jeho rodičmi vidím na ňom ako klopí zrak.. proste vždy si to pripomenie a hanbí sa.. áno ja som mu sľúbila v dobrom aj v zlom v manželstve, ale tieto jeho sračky sú z obdobia pred manželstvom, všetko mi zatajil klamal ma cize v dobrom aj zlom by to bolo ak by mi o tom povedal a ja by som sa vedome rozhodla že áno ideme aj napriek tomu do svadby a všetko spolu prekonáme.. takto to bol z jeho strany čistý podraz a ja nie som povinná rešpektovať “v dobrom aj v zlom”.
@mandarinka555 nezakazovala som mu to, sám mi to navrhol že po roku čo budeme spolu s tým sekne a odvtedy stále deklaroval že prestal, aj keď to vôbec nebola pravda. Nemyslíš že sa mi mal minimálne priznať s tým že to jednoducho nedokáže?
Super @dadis ďakujem ti za tip, síce sa to dá po polroku na vlastnú žiadosť zrušiť ale myslím že to je aspoň aké také opatrenie.. určite budem trvať na tom aby si tú žiadosť podal.
@ivanka12311 bože to ma mrzí 😏 70tis to už je teda ina kava.. nevieš ako to je, ak nenadobudneme žiaden majetok spoločne (zatiaľ vlastníme nejaké veci oddelene, niečo len ja a niečo len on), budem v pohode ak by náhodou v budúcnosti spravil nejaký dlh? Chcem sa istiť aby som aj ja na to nedoplatila, hlavne kvôli malému.
@derdia ďakujem ti za tvoj príspevok, moc mi pomohol.. myslím že si to presne pomenovala… necítim hrdosť, cítim len sklamanie, cítim sa byť oklamaná a podvedená.. a tie cigarety, niekto v tom nevidí zásadný problém, ja som však na neho bola taká hrdá že s tým sekol, neskutočne som si vážila a obdivovala jeho pevnú vôľu.. a to bohužiaľ splaslo ako nejaká bublina 😕 proste tie vlastnosti ktoré sa mi na ňom páčili sa ukázalo že ich v skutočnosti nemá..
A máš pravdu, každý moze zakopnúť a spraviť chybu, čiže tú druhú šancu som mu dala.. len dúfam že na to nedoplatím ak sa rozhodne znova spraviť nejaký dlh alebo niečo, lebo to už bude neskoro
To je clanok z roku 2019. Ver mi, register funguje v praxi dobre. Pracovala som v tejto oblasti.
no moja konktroluj ho ste na ceste rovno do pekla a teraz pocitaj, ze akukolvek kravinu urobi, uz to ide na triko vas oboch, lebo ste manzelia...takze vela stastia ked nabuduce neze "trestne mu prislo"..uz tam by ti mali blikat kontrolky ako Las Vegas a nie cucat ako male dieta a a "zbierat motivaciu mu povedat pocity"...to si mu mala povedat davno ze ako sa maju veci a rovno do prosta....alebo este moze prist exekutor a to ste v riti uplne ako "mlada rodinka"...to vam bude na hovno. A inak od momentu uzavretia manzelstva VSETKO co nadobudnete aj vyplata je spolocna, takze good luck...a ty fuuurt riesis kravinu ze fajci...
@lubkavargova1 neboj sa na to si dám pozor aby sme žiaden majetok nenadobudli spoločne.. byt máme pol na pol to sme kupovali ešte keď sme neboli svoji a auto je jeho to kúpil ešte tiež kým sme neboli svoji.. iné nemáme spoločné nič, teda okrem výplaty
On ako závislý klamal aj sam seba. Závislosť je porucha osobnosti, od neho nemôžeš čakať, že sa bude správať normálne, morálne.. Skus si zavolať na nejakú linku pomoci zavislym, bolo by dobre aby ste na tom pracovali spolu, tu by som neuhla ani o milimeter. Zvládnuť sa to da, len ak si to chce riešiť len sám, tak to nemusí dopadnúť dobre. 9tisic je nič, gambleri dokážu prehrať všetko, aj čo nemajú, narobiť si obrovské dlhy, napríklad si napiziciavaju od nebankoviek..Im je to jedno, za nich rozmýšľa ich závislosť. Ale všetko sa dá keď sa chce. Sesterkin muž hrával automaty, ale pomerne skoro mu na to prišli, museli potom na neho celá rodina dávať pozor ale už je to 10 rokov a bez problémov. Ďalší bratranec narobil obrovské dlhy, jeho rodicia predali svoj dom, aby časť po platili, no hrôza. On nakoniec na nejaké dva roky skončil v base, zrejme sa tam aj liečil. Len jeho dlho v tom nechali plávať, preto to aj zaslo tak ďaleko. Ďalší sused sa mi zabil minulý rok. Tiež automaty, dlhy.. Samovraždy sú v týchto prípadoch dosť časté. Držím palce nech to spolu zvládnete. Bohužiaľ toto je také typické pre našu dobu, toľko rodín to rozbilo.. Je normálne ze mu neveríš, ani ja by som neverila. Ale dala by som šancu, nech sa lieči, aby to vedel dostať natrvalo pod kontrolu
Autorka: Manzelstvo ti cirkevne anuluju, nakolko ti to zatajil. A zatajenie akychkolvek informacii pred manzelstvom, je dovodom na anulaciu.
Ahoj poznáš túto stránku? Myslim žeby Vám vedeli pomôcť 🙂 hl. Psychcky podporiť a ukázať možné riešenia 🙂 veľmi Vám držím palce! Kľudne im tam napíš verím že ti radi pomôžu v tejto ťažkej situácii https://tlakovyhrniec.sk/
Mam dvoch kamarátov, ktorí gemblili aj za cudzie peniaze. V tom čase noci slobodní. Rodičia im dali ultimátum a nakoniec obaja skončili v komunite cenacolo. Po viac ako troch rokoch sa vrátili. Dostali sa z toho, zaklad bolo ultimátum a to, ze ich rodina neodsudila ale podržali ich. Znamenalo to úplne ináč komunikovať, nevycitat...aj samotní rodicia museli naďalej chodiť na stretnutia, aby sa naučili rozprávať so symni bez výčitiek ale v pravde.
Mne jeden z tých kamarátov po návrate z liečby pomohol rozhodnúť sa, co s mojím otcom alkoholikom. Otec ochorel a po 24 rokovh sa vratil ku mne a mojej rodine ako bezdomovec, alkoholik, zadlženosť siahala do nebies v zdravotnej aj na daňovom. Povedal mi, ze najviac mu pomôžem, keď mu dám ultimátum bud sa pojde liečiť alebo môže odísť. Vybral si to prvé, a začal sa liečiť u psychiatra z alkoholizmu. Teraz je tomu dva roky, drzi sa veľmi mi pomáha s deťmi. Za tu dobu som mu nepovedala jednu výčitku
Pozri sa na to z opacnej stranu. Stretol zenu,ktoru lubi,je mu vsetkym. Mozno s tym aj chcel seknut,ale nevedel ako,ale vedel,ze ak ti to povie,opustis ho. Toto,co teraz prezivate je cesta do zahuby a urychlene potrebujete zmenit smer. Ved pre nieco si s nim. Ked si odmyslis tie klamstva,aky je chlap,manzel a otec? Sama to nevies hodit za hlavu,tak chodte do manzelskej poradne. Aspon vynalozite nejaku snahu na zachranu,lebo toto,co teraz robis je trapenie vas oboch. Ak ho nechces,rozid sa,ale netrapte sa zbytocne.
Inak nq to fajcenie su normálne aj lieky na predpis,nech skúsi.. a som za to,aby si sla do poradne sa poradit ak ho nelubis je ti trápenie ale mala by ei mu odpustit.. manželstvo je drina..silu poznas v tazkych casoch
Ja si myslim ze by ste mali ist na terapiu spolu. Jedna cast problemu je jeho zavislost, druha cast je vas vztah. To ze narusil tvoju doveru, podla mna nie je nenavratne. Dovera sa da ziskat spat, len to trva dlho. Terapia by vam pomohla, zaroven kvoli dietatku stoji to za to aspon skusit. Tak aj ako pisali vyssie, moze vas to naucit lepsie medzi sebou komunikovat. Muzi a celkovo asi vsetci, casto maju strach priznat si ze nieco nezvladaju alebo nedokazu, mozno preto si myslil ze lesie je o tom nehovorit. Aj s tymto sa da na terapii pracovat. Ked uz pises ze si sa rozhodla mu tu druhu sancu dat mali by ste na tom pracovat spolu. Samozrejme, treba byt v strehu a kontrolovat veci, ale aj postoj typu "ja som ti dala sancu, teraz sa snaz a ja len budem cakat kedy spravis chybu" tiez nie je uplne prospesny. Drzim vam palce 🤞
Nevieš mu odpustiť podvod. Ranilo ťa to a tvoja reakcia tela je pochopiteľná. Je to akoby ťa podviedol s inou ženou. Určite si aj take otázky dávaš či takýchto klamstiev na ktoré si neprišla nebolo viac. Myslím že on už je ok. Osobne bolesti mužov zvyknú posilniť ak ich prekonajú. To čo sa mu stalo si myslím že ho zmenilo k lepšiemu a už ti klamať vo vážnych veciach nebude. On si myslel že to nie je veľká vec že veď ti nie je neverný nebude ťa tým zaťažovať. A fajčenie je fyzická droga ani vysoko charakterne ľudia to nezvládnu keď sa ťa bál aby si ho neodmietla tak to radšej tajil. On neklamal teba preto aby ti ublížil. Klamal ťa lebo sa hanbil pred tebou že je slabý a že by si ho prestala mat rada.
Teraz sa zameraj na svoj vzťah k nemu. Neobzeraj sa do minulosti nemysli na ňu. Nepojde to hneď ale pokusaj sa o to bude sa ti to vracať a to je ok ale vždy menej a menej. Robte si pekne veci romantika prechádzky spoločne výlety nechaj ho hrať sa so synčekom. Robte sami pred sebou ako by ste boli v pohode. Cítiť to tak nebudes ale rob to. Premôž sa a chod aj do odporu. Postupne sa všetko zmení a pocity sa vrátia. O sex sa nestaraj ten príde pár týždňov potom. Netlacte na sex nechajte to plynúť. Bude to prichádzať postupne nie náhle. Bude to take uzdravovaniu vzťahu ako keď sa hojí rana. Poznáš to podľa toho keď zistíš že je to medzi vami trochu lepšie ako včera. Ten trend budete obaja pozorovať hoci to ešte nebude úplne ok. Keď vydržíte bude to medzi vami lepšie ako keď ste sa brali. Zažil som niečo podobne tak mi môžeš veriť.
Ahoj, jednoznačne si porieš BSM.
Keď urobí dlhy, nebudú tvoje. To bude pre teba taká poistka,lebo veriť mu je pre teba obrovský risk.
Musíš myslieť aj na dieťa.
@slovakboy ďakujem ti za tvoj post, z pohladu muža… bodaj by si mal pravdu že už mi v zásadných veciach klamať nebude.. ten strach že sa to zopakuje ma brzdí najviac zo všetkého
@jana005 áno už aj nad tým som premýšľala, predsa len už nejde len o moju budúcnosť ale aj o malého.. vieš poradiť, čo by bolo v mojej situácii lepšie/jednoduchšie? Zrušiť BSM kvôli jeho gamblerstvu alebo spísať to u notára tak že BSM vznikne až pri zániku manželstva? Viem že tá druhá možnosť je rýchlejšia (netreba to podávať na súd), len celkom tomu nerozumiem, či by ma to ochránilo.
Je to sice risk, no sama vravis, ze peniaze vratil a snazi sa sekat dobrotu. Ono clovek je tvor omylny, no ja v nom vidim snahu, to dat vsetko naporiadkok
S tým ti neporadím,nikdy som BSM nemusela využiť,len viem,že je taká možnosť a v tvojom prípade je jediná ako s ním môžeš bez problémov žiť.
Teda bez strachu,že ak sa mi to nepodarí zvládnuť,nedostaneš bez strechy nad hlavou s malým a s jeho dlhmi.
Na nete je toho plno,tak si pozri a ozaj to rieš čo najrýchlejšie.
Pred pár rokmi tak kamarátkini rodiča prišli o dom a teta doteraz spláca jeho dlhy a on si žije ďalej vysmiaty

Aj môj švagor to robil sestre toto isté Niké na tajnaša v manželstve...dva razy vyhral áno šťastie mal..pritom narobil 70tis € dlh.. už sú rozvedený, prišiel o manželku deti, byt kde bývali maju zamknutý exekútorom