Manžel má poruchu pozornosti s hyperaktivitou a dieťa na ceste
Ahojte zienky,
Uz som taka vycerpana zo zivota ze som sa rozhodla napisat...
Mam rok a pol manzela. Mladsieho o 5 rokov. Ma LMD co sa v beznej konverzacii neprejavuje ale doma ano. Pre neho su najdolezitejsie hry, co ma dost trapi. O obcasnych prejavoch agresivity sa rozpisovat nebudem. Posledne som skoncila s vyrazenym zubom. Ale som sa zatala ze este jedna takato udalost a je koniec. Lenze ani to by nebolo jednoduche lebo mame byt na hypoteku. Cize ja vlastne skoncim s detmi na ulici...s organizacnych dovodov som dostala v praci vypoved. 3 tyzdne po tom som zistila, ze cakame miminko. Takze od aprila som sa snazila najst novu pracu, zial bezuspesne. Tak som mala aspon dlhodobe brigady az do septembra. Potom ma uz nezobrali nikde, lebo som "velka". Teraz som na urade prace, aktualne este 2 tyzdne na pn, potom MD. Mam dceru prvacku, o ktoru sa staram, prip pomahaju moji rodicia. Dalsi kamen urazu je moje druhe miminko, ktore sa narodi na vianoce. Moja rodina ho uplne zavrhla a to este nieje ani na svete, drobatko malinke. Takze som na zabezpecenie vsetkeho sama. Mam par tyzdnov do porodu, nemam ani plienky, ani kocik, kopa oblecenia mi chyba...uz nevladzem. Ja dostanem par korun ktore davam na byt a manzel nieje schopny dlhodobo niekde normalne pracovat pre jeho spravanie...takze nemam mimino ani z coho sama zabezpecit. A mozno pridem aj o byt kedsa nebude platit. Mam sa rozkrajat? Ako zabezpecit deti aj strechu nad hlavou? ...
@lapoupe ja len tak na okraj, ten liek, co si tu dala sa pouziva na dost vela psychiatrickych diagnoz, na ADHD sa primarne nepouziva, takze ja si myslim, ze za jeho spravanim je ina psychiatricka diagnoza, o ktorej sa ti "zabudol" zmienit.
Poradit, kde zohnat peniaze ti zial neviem.
No aby to zas nevyzeralo ze je manzel k nicomu, je aj sikovny...napr ako vyuceny automechanik sa rozumie do aut a dobre sa stara aj o to nase..alebo napr sije doma. Usil uz niekolko vankusov v rukach a pod...alebo sa uci s malou do skoly, ked dojde mne trpezlivost..
Presne treba do toho zatiahnúť aj jeho rodičov...Veď ako môžu srať na svoje dieťa keď má zdr.problém nechápem..
@lapoupe No tak niečo pozitívne. Musíš ho nejako dotlačiť k lekárovi, aspoň budeš vedieť na čom si. No nemáš to ľahké to Ti teda poviem. Môj muž nemá žiadnu diagnózu, aj keď niekedy si myslím, že určite by sa niečo našlo. Ja sa tiež musím zmieriť s tým, že sa oňho budem starať do konca života. Tak ho podporujem v tom, v čom je dobrý a čo prináša rodine osoh.
Môj muž dokonca keď boli deti malé, na ne žiarlil. Ž e oni majú všetko, pozornosť atď a on nič. Správal sa ako debil. Teraz sú už väčšie a hlavne sú to ženy, tak vidia, že ocinkovi treba natrieť chlebík a oni si musia samé. Tak ho len motivujem v robote, to vie a hlave zarába to peniaze. Tak ho vychvaľuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjemmmmm a ako by to bez neho nešlo a pod. 😀
Náhodou som zablúdila do tejto témy a otvára sa mi vo vačku nožík,keď čítam...
Tak môj manžel MÁ ADHD,zdedil to poňom aj syn.LENŽE táto diagnóza NIE JE dôvod,prečo by nemal pracovať.NOPAK , dáva mu to doslova motor do nôh a zvláda super ťažkú prácu,fyzickú záťaž v práci a dokonca keď príde domov tak tiež neobsedí a porobí všetko okolo domu aj navyše../svokra,rodičia..atď/
MOJA RADA znie...ak máš doma darmožráča,kopni ho do zadku,aspoň budeš dostávať výživné a nie ty a deti živiť jeho.Okrem toho ako rozvedenej mamičke ti prislúchajú s dvoma deťmi benefity.
halooo....???? náhodou ti vybil zub??? o 2 roky ťa rovno zabije....chrapúúúúň
@lapoupeahoj. Ake vecicky-oblecko ti chybaju pre babo?
@jado14: tomuto celkom tiez nerozumiem. Energie ma vela aj fyz. veci zvlada, tak ako pises. No jedine kde tu ene vydava je PS. Pritom by toho tolko mohol..je sikovny...ako som sa zmienila v inom prispevku, zasiva, sije atd je pri tom schopný presediet aj cely vecer a piplat sa s tym...no asi to bude tak, ze pokial sam nechce, nic sa nezmeni..
Najvacsi problem u neho je rano. On sa proste nevie donutit rano vstat. To nechapem. Mne ked zvoni budik, musim a hotovo..
@lapoupe ale najde 😀 😀 nie si jedina.... Ale zas mne osobne by sa takyto status nepacil... teda byt za kravu, co sa stara o lenivca.... Keby mal diagnozu hyperaktivita (je uplne nejdno co mal v detstve na papieri, dolezity je aktualny psychologicky posudok) prejavovalo by sa to inak, nie lenivostou, neschopnostou vstat z postele do prace, agresivitou a vybijanim zubov svojej zene. Toto je uz ina diagnoza 😉 😀
Podla mna malo 22 rocnych chalanov je uz v stave niest taku zodpovednost akou rodina s detmi je...z toho co pises. mi pride ze je to este take velke dieta, pre ktoreho napriklad ranne vstavanie je vopruz ;) a ty mu skor suplujes matku...zalezi na tebe, ci toto je pre teba mozna alternativa zitia alebo sa radsej poobzeras po rovnocennejsom zivotnom partnerovi, ktory v pripadnom afekte sa radsej pojde von prejst ako ti picnut a vybit zub....
Nemeriam kto kolko toho zazil. Len hovorim ze nevies co mam za sebou, tak ma nesud. Predtym som mala zivot ze som mala dobru pracu, dobry plat, kupila som si fon za 800e a pod. Sam sebe pan. No proste zivot sa mi teraz otocil a som na uplne opacnom konci. To vsak neznamena ze budem takto zit cely zivot. Spravim vsetko pre to aby som bola znova spokojna aj s mojimi detmi. A ked to inac nepojde tak sama s detmi.
Nema zmysel toto dalej rozoberat. Mam po dnesnej poradni uplne ine starosti, nakolko to s babom nevyzera dobre.. 😒
@lapoupe akoze pardon, ale
@cecil36 sa do teba vobec nenavazala, iba realne zhodnotila situaciu -- citujem: "Keby mal diagnozu hyperaktivita (je uplne nejdno co mal v detstve na papieri, dolezity je aktualny psychologicky posudok) prejavovalo by sa to inak, nie lenivostou, neschopnostou vstat z postele do prace, agresivitou a vybijanim zubov svojej zene. " koniec citatu
beries to totalne vztahovacne.
na druhej strane, ani sa ti nedivim... pretoze akoze JA mam maslo na hlave ze som dopustila mat deti s clovekom, co ma poruchu osobnosti, ale teda v porovnani s tymto tvojim je to totalne slaby odvar...
Ak sa mas rada, co len trosku, tak sa na mileho pana priatela/ manzela/ partnera vykasles a posles ho kade lahsie... on ta psychicky nici a tyra (ano, tyra, pretoze ty hladas chybu v sebe ze TY za to mozes ze TY si ho vyprovokovala, co je totalna kravina a blbost), do toho nici a tyra aj tvoju dceru (ktora si vdaka tebe raz znici zivot, pretoze jej ukazujes fakt skvely a fantasticky priklad rodiny) a ty s nim este ostanes tehotna????
akoze ja sa nedivim, ze cela tvoja rodina je na teba nasrata, ze si s nim tehotna... Im totiz na tebe zalezi a maju ta radi, akurat teda teraz davaju ruky od teba prec, pretoze -- komu nie je rady, tomu nie je pomoci. A ano, mohlo by mi aj srdce trhat, ak by si bola moja dcera, ale ak by si bola taka sprosta a nedala si povedat a stale si bola v takomto vztahu, s typkom, co ma evidentne psychiatricke diagnozy, ktory ti v pohode vybije zub, ktory ta ma za chuderu a nechava sa iba obskakovat -- tak takej dcere ak by uz fakt neotvorilo oci nic, tak by snad otvorilo oci to, ze ju necham padnut na dno... Pretoze moja mila o toto si ty koledujes, pre teba samu sa cela tvoja rodina od teba odvrhla a nechce to dieta, co sa ma narodit..... Cele zle.
Mas sancu to este uhrat, a zdvihnut sa. Len to by si sa musela prestat hrat na Matku Terezu a pochopit, ze nespasis svet. A psychicky chori ludia su sice medzi nami, ale ty nie si povinna s nimi zit a nicit si pre nich zivot.
Myslim, ze ak prides s prosikom k rodicom aj s detmi, ze ta nenechaju v stichu... akurat musia vidiet, ze to myslis vazne a ze s tymto vztahom, ktory ta mimochodom nici (akurat ty si slepa a to nevidis), bude definitivny koniec.
Inak - nemas sancu.
A toto neber ako nejake kydanie na teba, ani to neber v zlom... Toto je proste realita, taketo su fakty. Kym ho neposles kade lahsie - tym budes mat sakra obrovsky problem.
Nehovorim, ze ked ho posles prec, problem pominie - to nie. Ten az casom, financne ti to bude trvat roky, kym sa das dokopy... ale pojde to. Ale BEZ neho. Nie s nim.
To on má 22 a Ty koľko?
@lapoupe podla vsetkeho, (hlavne podla lieku, ktory uvadzas a podla prejavov) ma maniodepresiu a nie hyperaktivitu. To je vazna choroba, pri ktorej lieky MUSI brat pravidelne. Preto tie zachvaty zurivosti a preto neschopnost rano vstat. S clovekom s touto diagnozou pocat dieta je dost velka odvaha. Je este mlady, tato diagnoza ma tendenciu sa zhorsovat.
Tak si to vsetko zvaz a nabuduce sa nehrn do vztahu - moja rada.

@lapoupe mna by zaujimalo kedy naposledy bol u psychologa, psychiatra? videla si jeho diagnozu na papieri? nemyslim tu detickovsku.....myslim teraz aktualnu 🙂
ADHD nie je dovodom vybiteho zubu....ani ty, ci tvoje spravanie.....
rada: chod k psychologovi, psychiatrovi spolu snim- otvori ti to oci 🙂
ani poruchy pozornosti- co pochybujem, ze je jeho diagnoza, nie su dovodom sediet doma bez prace ci spravat sa arogantne, hrubo.