Manžel má rád pokecík
Ahojte matky, nematky, otcovia, neotcovia...poviem vam uprimne, idem sa vyrozpravat, kedze peniaze na psychologa nemam a statny mi da termin o polroka a mna dovtedy aj klepne 😅 potrebujem poradit, vykecat sa...s manzelom sme spolu cca 15 rokov...mame 2 deti, s mensou dcerkou som este na rodicovskom a starsia je zťp, má detskú mozgovú obrnu, oneskorený vývoj, a iné diagnózy, bohuzial...takze si vyzaduje specialnu starostlivost...ma 5 rokov, ale chodi do specialnej skolky,len na 4 hodinky do obeda, aj to len 2 dni v tyzdni...ostatne dni absolvujeme terapie, rehabilitacie a pracujem s nou aj doma...no a teraz k jadru veci...moj muz sa posledny rok o mna ani nezaujima...sex je len vynimocne...dokonca mnohokrat ked sa ho nieco pytam, mi ani neodpovie...som pre neho vzduch, handra...potrebuje ma iba, ked potrebuje pomoct...starostlivost o celu domacnost, deti, vsetko, je samozrejme na mojich pleciach...uz v minulosti sme mali problemy, lebo si vypisoval na pokeci...vraj sa s nikym nestretol, len potrebuje pisat, nejake asi ozivenie zivota, fantazia, ale tak budme uprimni, zas taka naivka ja naozaj niesom, hlavne ked chodi domov vyvonany ako keby isiel z rande...no a tento tyzden som zas objavila pokec v jeho telefone...nie nesliedim, bola to nahoda, potrebovala som fakturu z jeho mailu...samozrejme, on je na mna este aj nahnevany, ze som to nasla...ked sa chcem o tom porozpravat, povie mi ze on nema o com, odide...ze len ho zbytocne naserem...ja som uz bezradna...opustit ho nemozem, nemam kde ist...ak ho opustim, na dcery sa vykasle a nebudem mat z coho platit terapie pre dceru..co robit? Som na tom uz zle psychicky...mam stavy uzkosti....
Fu, myslím, že ,,ťažký prípad" aj pre toho psychológa, keď k nemu pôjdeš. Pokiaľ večne vypisuje kadejaké fantazmagórie s tínedžerkami na pokeci, ešte asi dobre. Pokiaľ by mal reálnu milenku, niekoho, s kým chodí na rande, stretáva sa, spávajú spolu, tam hrozí riziko, že si povie, že on je vlastne do nej zamilovaný a chce s ňou začať žiť. On absolútne nepríjma to, že má 2 deti, že dcérka má zdravotné problémy, treba sa jej extra venovať a pritom nezabúdať ani na zdravú. On vidí len seba, bohužiaľ.
Tak on potrebuje oživenie do života. Naháňať iné ženy, kým sa manželka stará o deti, to je charakter. Pekne sa obleč, nechaj mu deti a povedz, že si ideš oživiť život. S kamoškou na kávu, cvičiť, do kina alebo len tak sama na nákupy alebo prechádzku. Na jeho úroveň neklesneš, nebudeš na pokeci ako on, ale nech pochopí že vo vzťahu máte rovnaké práva aj povinnosti.
Fuh, no nezávidím Ti. Máš to veľmi ťažké. A v mužovi žiadnu oporu, no naklepnutie. 🥺 Najlepšie by Ti aj tak bolo bez neho, veď okrem peňazí z neho nič nemáš. 🥺
Pozri, kedze v minulosti sa uz tak spraval, tak si vedela, do coho ides.
A nevrav, ze pred rokmi kmital okolo domacnosti, rodiny, bol vsimavy... sama vies, ze nie...
nadpis by mal byť "manžel mal vždy rád pokecík, ale ja som mu naletela, že už to robit nebude a napriek tomu to robí"...
nikdy sa takýto chlap nezmení. sú ako cez kopirák... mrzí ma to, ale moja rada je iba jediná a to sa od neho oddelit. ano povieš mi že to nieje možné, že to je tažke.. jasné že, pre každu ženu je tažké sa od takehoto pacienta oddelit. ale ta sloboda, ten pokoj na duši. to že máš uzkosti je "dobré" v zmysle, že ti tvoje telo a mysel hovoria, čo robiť ...
Je velmi smutne, ze nepodrzal, ak9 sa vravi "v dobrom aj v zlom". Je uolne jasne, ze uteka od vasich realnych problemov... Predpokladam, ze o dcerku s dg ani neprejavuje zaujem..
ak nemozes odist tak potom jedine zit si zivot po svojom. vedla neho. nie s nim.
brat ho ako spolubyvajuceho a kludne si chod na ten pokecik aj ty. normalne by som si asi hladala kamosov a mozno aj niekoho na vztah popri tom. ak ma takyto pristup tak sa predpokladam uz nezmeni. cakat nemas ani moc naco.
No dáš si tabletky a budeš fungovať ďalej
Chumaj,toto ma hneď napadlo 🤷
Nemala by si mu chodit do telefonu a nemala by si riesit, ze si pisal, aj keby si aj teraz pisal, ak nevysi na telefone nonstop a nerobi to pred tebou, neries to. Radsej sa zacni starat o vas vztah, este sa to da napravit.
@madeline1 wtf? ty musis byt troll 🙈 fakt, usudzujem aj podla inych dnesnych komentarov... uz sa ani nebudem pytat z ktoreho storocia si sa zobudila
A skúšala si s ním komunikovať o tých jeho fantáziách a bez výčitiek? A s tebou by si o tom písať nechcel? Očividne to máte ťažké a určite to trápi aj jeho. Zrejme hľadá odreagovanie. Ideálne by bolo keby ste sa vedeli odreagovať spolu. Veľa šťastia.
Bolo to tak od zaciatko alebo az potom ako si zacala byt moc zaneprazdnena domacnostou a starostlivostou o deti? Nekedy sa stane, ze je toho na zenu tolko, az zabuda na samu seba, svoje potreby a byt zenou. Aby sa nestalo, ze chlap si najde taku, ktora sa stara o seba ale zato v domacnosti nespravi ani polovicu co ty (ale nemusi to byt tento pripad). Niekedy mi to pripada (co vidim z okolia), ze sa maju lepsie tie, ktore sa nejdu pretrhnut v domacnosti, vedia sebavedomo zavesit cast povinnosti chlapovi na krk a vyhradit si cas len pre seba a chlap moze byt rad a aj je🙂
Ja by som poradila najst si cas na seba, vzdy sa da z niecoho upustit. Dohodnut sa kedy v tyzdni moze manzel postrazit deti na par hodin (nie-mohol by si niekedy postrazit, lepsia varianta je kedy by si mohol postrazit) a ist na massage, kozmetiku, fitko alebo za kamoskou. A ked sa neda, tak si aj s detmi spestrit den, spravit si peknu chvilku a vypadnut niekde von , stylom "milacik dnes nevarim, neupratujem ideme tam a tam, nepridas sa". Pripadne spestrit manzelovi ten jeho den ( ked ma cas na blbosti) a nech ide na rehabilitacie s dcerou on. Partneri by mali byt rovnocenny a delit sa o povinnosti, radosti, starosti.
Netreba brat zivot tak vazne. Ja si vzdy vravim, moze byt lepsie ale aj horsie, treba sa tesit z malickosti a nezabudnut si vazit aj samu seba.
Máš to ťažké riešiť aj deti aj vzťah z manželom ale ak by to bolo možné tak nechaj deti mužovi na víkend doma a ty chod si oddýchnuť niekde ku kamoške alebo kde a keď sa vrátiš všetko sa zmení buď to bude lepšie alebo horšie ale aspoň budeš vedieť na čom si ..
Pošli ho na materskú , ty chod do práce a oživuj si život presne ako on 😉
Neviem si to po pravde predstavit, musi to byt extremne tazke sa takto starat o tak chore dietatko a za to mas moj obdiv. No asi sa u vas proste stalo to, ze deti su na prvom mieste a z vas sa stali uz len ako keby spolubyvajuci a najhorsie , co sa moze vo vztahu stat, je tak povediac stereotyp

Odpovedala si si sama. Nemôžeš ho opustiť, takže budeš s ním a budeš naďalej nešťastná. On sa nezmení, ani kvôli Tebe, ani kvôli deťom. Je vo vzťahu očividne nespokojný, nebaví ho život s Vami a Tvoje pocity sú mu ukradnuté.
Len rátaj aj s tým, že sa môže zamilovať do inej a potom pôjdeš, aj keď nebudeš mať kam.