icon

Manžel ma včera po hádke vyhadzoval z bytu

24. jún 2021

V skratke, som v obrovskom šoku, toto muž ešte nikdy neurobil. Občas výmena názorov, ale žiadne vyhadzovanie z bytu. Včera 6 ročný syn však bal u zubára, nechcel si vytrhnúť zub. Muž keď sme sa vrátili mu kázal ľahnúť si, zavrieť oči, otvoriť ústa a že mu bude prechádzať prstom po zuboch aby videl že je to ok. Syn bol už vystresovaný, odmietol plakal čoraz viac, až sa zajakaval. Muž po ňom začal kričať. Ja som mu povedala, nech prestane a zobrala syna preč. Večer som si to s ním chcela v kľude vysvetliť, on však po mne hukal že som znížila jeho otcovsku autoritu, nestala na jeho strane. Začal ma obviňovať aj zo synovych problémov so zubami, ktoré mu spôsobili antibiotiká. Aká som hrozná matka a manželka. V hneve som mu povedala, nech už prestane, nech ide do riti s jeho výčitkami a on o 22 začal na mňa hukat, nech sa zbalím a vypadnem. A na druhý deň ide podávať žiadost orozvod. Takýto cirkus nikdy neurobil. Deti to vrieskanie počuli aj ako má vyhadzuje, plakali a on samozrejme že je to všetko moja chyba. Ja som ich ešte hodinu tisila aby spali, že táto to tak nemyslel. Je nervózny z práce. Do rána som nespala, len občas od únavy zdriemla. Teraz cestujem do práce a som úplne mimo Ja

Strana
autor
24. jún 2021

A to bol cez víkend chorý, brušnú chripku, som sa o neho starala. Ja ho nespoznávam po 15 rokoch. Samozrejme všetko je podľa neho moja chyba lebo som sa postavila medzi neho a syna.

danulicek
24. jún 2021

a mimo tejto hádky sa správal v poslednej dobe ako? nebola to preňho len dobrá zámienka?

anjelicek26
24. jún 2021

Uprimne neviem, co chces pocut. Znizila si jeho rodicovsku autoritu - definitivne. Syna nijako netyral, len mu chcel ukazat, ze sa nema coho bat. Ze syn s toho chytal amoky - nuz bohuzial, mozno stacilo par minut pockat a pochopil by to otec sam od seba aj bez tvojho zasahu do toho. Nema dva roky, ale 6, len mu siel prstami cez zubky, proste drama queen syn... Co sa tyka vasej hadky, tak to vyzera, ze je tam toho viac nazbieraneho a nie je to prvy krat a len vybuchol... ako si na tom s vychovou? Nema pocit, ze je cely cas na druhej kolaji? Ze on je na druhej kolaji? Ze si dnes uvedomil, ze vlastne toto a takto zit nechce? Sama si musis dat tie spravne otazky... A riesit to uplne normalne a s rozvahou nabuduce - myslis si, ze syn ma zuby zle, lebo som nieco zanedbala? Ok od dnes cistite spolu a terminy u zubara riesite spolu, ja od toho davam ruky prec... a aj to dodrz.

marzuz89
24. jún 2021

Neverim a nikdy neuverim, ze sa clovek takto dokaze zmenit za den. Predpokladam ze vase manzelstvo nie je stastne a spokojne uz dlhsiu dobu, pre mna osobne je toto nemyslitelne a neodpustitelne. A este aby deti trpeli? Dakujem, nie. Pre mna by toto bol koniec manzelstva.

kvetinka75
24. jún 2021

nehnevaj sa, ale 6 ročný už by mal vedieť odkiaľ pokiaľ. Išlo o 1 zub. Nemá 2 roky. Kvôli tomu robiť taký cirkus. Myslím si, že sa tam toho nazbieralo viac. Možno sa viac zastávaš syna a nestojíš na manželovej strane. Kamarátka sa teraz po 18 rokoch rozvádza. Žiadosť podal jej muž. Lebo celé roky ho nerešpektovala, zhadzovala jeho autoritu pred deťmi. Ke´d im niečo povedal, a deti protestovali, postavila sa na ich stranu. A pootm sa čudovala, že nemajú žiadne pravidlá, vyvádzajú, robia si v podstate čo chcú, vyjednávajú. Tak sa to v ňom nazberalo a povedal si dosť.

eva112014
24. jún 2021

Keď syn bol vystresovaný v ten deň tak načo ho núti ešte večer nech si ústa otvára?! On si ide budovať otcovskú autoritu krikom a agresiou? A ďalšia vec, ty nie si decko, ale manželka! Aj u teba si autoritu buduje krikom?
Mne to príde akoby mal už nejakú ženskú. Normálny človek takto nevystrája.

nezabudka3391
24. jún 2021

aj 6rocny je stale dieta aj ked nema 2r...treba sa zamysliet ze ani nam dospelym neni prijemne ked nam tahaju zuby nie to dietatu kazdy to preziva inac...co sa tyka muza ked videl ze maly to odmieta tak nemal na neho hned vrieskat stacilo pocka kym sa maly ukludni...toto je nie je rozumne spravanie dospeleho cloveka

martyzpp
24. jún 2021

Manzelovi by som riadne vysvetlila, ze autorita sa nebuduje vrieskanim po vystrasenom dietati. Poznam dospeleho 30tnika, ktory roky nebol u zubarky lebo sa boji a prip. bolesti riesi ibalginom tak co potom take dieta 🙄. Chce to trochu trpezlivosti, prepanakrala a dat mu moznost spracovat v sebe ten zazitok.

simca06022011
24. jún 2021

@anjelicek26 no neviem ci je to drama Queen dieťa, alebo prehana otec. Dieťa vystresovane od zubára, ktoré príde domov určite sa ide potrhat od radosti a bude otvárať ústa otcovi a nechá si behať prstom po zuboch. V živote by ma to ani nenapadlo. A ešte keď vidím ze reve ako pavian, nema to žiadny význam. Radšej mal struhať frajera u zubára, a predtým...

Autorka: nech sa pobali a odíde on. Tento jeho postup mne nepripadá správny, reagovala by som rovnako. S tým ze ja by som si s ním večer nič nechcela vydiskutovat. Celý jeho postup mi príde ponižujúci, je to už veľké dieťa to nie je batoľa ktoré si nechá od otca prstom suchat zuby. Kľudne mohol s nacvikom počkať, radšej začať umývaním zubov atď.
Môj chlap bol tiež frajee, keď išlo o dcerine zuby (ale u nás skôr tak, že mám jej dat pokoj, u zubarka som na ňu zla, ale na druhej strane za ti dva kazy co mala v 7rokoch môžem ja a nie on, keď ju zachraňuje pred umývaním zubov)... tak som to nechala na neho, nech s nou chodí k zubárovi a riesi. Veľmi rychlo zmenil prístup, keď sa vrátili späť domov aj so zubom v ústach.
Inak my sme prvé trhanie zubov odrevali, dostala už mala injekciu a nechcela otvoriť ústa, som ju musela zhucat v ambulancii, deťom kadečo chodí v hlavách a toto je pre nich nové. Ďalšie už bolo lepšie, relatívne 😂

simca06022011
24. jún 2021

A mimochodom on celkovo nie je ok, robi tým deťom stresy, vrieska o 22hej a netrápi ho že mu plaču deti, keď už mali v kľude späť...

anjelicek26
24. jún 2021

@simca06022011 vravim pocujeme verziu s jednej strany, plus ci je postup ponizujuci? On mu (mozno nevhodnym sposobom) chcel ukazat, ze sa nemusi bat. Toto robime maminy detom bezne - ukazeme im nazorne, ze to nie je take hrozne... Kazdy raz, ked ideme na ockovanie detom opakujem, ze to neboli, ze je to len taka vcelicka do ramena... tiez im klamem 😂 . Kazdopadne je pochopitelne, ze otec chce, aby malo dieta zdrave zuby a aby sa to doriesilo. Urcite poslat jeho zo synom najblizsie, nech teda ukaze, ako to funguje no... mozno bude aj pozitivne prekvapena. Tam budu uplne ine pretlaky emocii za tym... hlavne to, ze toho ma muz plne zuby (ze mu do toho, ako sa bavi zo synom zasahuje) a nebude to urcite prvy krat... uprimne ked sa pozrie na seba, je vzdy sto percent korektna tip top vychovavajuca matka, nikdy na dieta nekricala, nikdy jej neplakalo, nikdy mu nedala po zadku? No come on...

number19
24. jún 2021

Na co sa tvoj muz este hrabal synovi v ustach, ked videl, ze to dieta zle nesie? A ked uz sa zajakaval ja by som asi reagovala rovnako. Dieta treba upokojit a nie este viacej zbytocne hecovat...

margitaf
24. jún 2021

Zhadzovať autoritu.... Matka je ta co ma byt na strane dieťaťa, ma ho chrániť, má to robiť aj otec, ale....aku traumu musí si odniesť dieťa z takej situácie, keď ma z niečoho strach a stres a ti co by ho mali chrániť stoja proti nemu? Dieťa sa vráti od zubára vystresovaný a vystrašene a otec ho čapne na posteľ a na silu ho bude držať, že bude len prechádzať prstom po zube, čo keď sa podvoli a ten zub mu rovno vytrhne?? Prečo sa niektorí k deťom správajú horšie ako k psom? Lebo je to len dieťa? Takato nevinná situácia môže toho malého človeka poznačit a takúto traumu si ponesie a prejaví sa mu kľudne ďaleko po 30tke

777januska777
24. jún 2021

@simca06022011 podľa mňa mamička zbytočne dramatizuje, veľmi rada by som počula reakciu manžela. Lebo mne sa nezdá, zeby manžel kričal ako zmyslom zbavený a ze by to dieta plakalo úplne od stresu. Maminka to zdramatizovala, muža vykreslila ako blbca a samu seba ako tu dobrú a spravnu. Dieta stresovalo podľa mna hlavne z matky samotnej, ved ten otec mu nič nešiel robiť. Ale matka namiesto toho aby zachovala chladnú hlavu a prestala stresovať pred manželom sa sama zachovala ako trúba a dieta ešte v tom strachu a strese podporila.

oslo1
24. jún 2021

To co je za idiota stresovat vecer dieta po narocnom dni u zubara tym, ze mu bude prstom prechadzat po zuboch? To kde videl? On je zuby hygienik, ze vie, ako sa zuby kontroluju? Mohol but rad, ze mu prst neodkusol.
Ja chodim tiez vystresovana I zubarke, lebo z detstvo mam velmi zle skusenosti.
Zubarka mi hovori, ako 40 tnici chlapi, velki ako hora, sa u nej potia a zajakavaju od strachu.
Zubatka ma velmi Vela klientov a vychodnej europy.
Autorka, dobre si urobila. Kto sa cloveka v nasili nezastane, tak sa stava nasilnikom ties.
Ten tvoj manzel mal dat synovi na noc ibuprofen a rano, led bude vyspaty, teraz myslim syn, mu kuknut do pusy, ci nema zapalene dasno, popripade as zub nekyve. Ked je taky macho, nech si spolu so synom rano a vecer zuby umyva.

lvula
24. jún 2021

Otec sa nevhodne a neempaticky spraval k synovi a nasledne este sa vyvrsil na tebe. Nesúhlasím, ze syn je drama queen, kazdy mame limity inde a ked mame z niečoho strach, tak určite sa nebudeme usmievať ked príde niekto a začne sa 'sparat' v tom, co nam nie je príjemné a sme z toho vydeseni..
Zas podla tejto jednej situácie si nedovolím hovoriť, ze koniec manželstva, ale dala by som mužovi riadne pocítiť, ze to prehnal voci mne aj synovi a musel by dlho zehlit. Otazka je, ci chce.
Pretože tento jeho vybuch mi pripadá, ze sa v nom hromadilo dlho, asi mate nejaké problémy alebo on ma problémy s tebou.

anjelicek26
24. jún 2021

@777januska777 ved presne tak... preto pisem, ze toto je jeden uhol pohladu... otec by mozno napisal uplne opacnu verziu...chcel som synovi ukazat, ze to neboli, ze je to len tlak na zubkoch, chcel som mu prejst po zubkoch...syn bol protivny, nechcel, zacal mrncat, dosla zena, sprdla este aj mna, ze co to robim a urazeneho syna odviedla do izby... Sam neviem, ako vyriesime tie jeho zuby, bojim sa, ze sa mu tam spravi zapal, opuch, cele to zle vyzera a zene sa to zda ok, ze u zubara dnes nic nevybavili. A s jej pristupom k synovi ani nevybavia.

Ale ako som pisala, tam toho bude nahromadeneho uz v oboch rodicoch za posledne tyzdne viacej...

avril299
24. jún 2021

@kvetinka75 boze ved 6 rocny je este dieta, mozno ide o jeho prve vytrhnutie zubu, boji sa, nevie co to je, ci to boli... Tvoje deti si v 6 rokoch davali bez problemov trhat zuby jak na beziacom pase a ani nepipli? neverim...

kristina2412
24. jún 2021

Ja sama chodím k zubárovi s veľkým sebazaprením. Po skúsenostiach zo základnej školy so zubarkou -masiarkou 😟Vždy hovorím že radšej rodiť ako trhať zuby. Domov má byť pokojne ,bezpečné miesto a keby mi niekto išiel preventívne simulovať moj najväčší strach asi by som tým ako dospela nebola nadšená . Manžel by sa mal spamätať. Jeho správanie bolo absolútne neadekvátne , dieťa treba pochopiť ,povzbudiť a nie zhadzovať jeho strach a zľahčovať ho....že predsa o nič nejde. K detskym emociam treba pristupovať citlivo a empaticky.A to ako sa správal k tebe nejdem radšej ani komentovať.

number19
24. jún 2021

Mne sa nezda byt vhodne oznacit 6 rocne dieta drama queen. Ak v tej situacii niekto bol drama queen tak to bol otec, ktory namiesto pomoci spracovat 6 rocnemu istu situaciu ho absolutne vyhecoval do zajakajuceho extremu...a este v noci totalne vsetky deti priviedol do placu z vyeskalovanej hadky s manzelkou...ten chlap ma problem.

777januska777
24. jún 2021

Neviem dámy ale citat tu tie komentáre, tak nechápem. Najviac dieta stresuje práve to, ze vy stresujete a nie zo situácie. Občas by ste mamičky mali nechať tých chlapcov vychovávať aj vašich mužov, lebo takýmto tempom z tých synou vychovate chudacikov co sa boja akéhokoľvek záväzku. Polutujeme, pomojkame, ale do vzťahu otca so synom sa nezasahuje. Nikdy. Ich vzťah je ich vzťah. Ked muž to dieta netýra, tak nemáte vôbec právo ich vzťah riešiť. Tak ako muž nema pravo zasahovať do vzťahu dieťaťa a matky. To sú úplne rozdielne vztahy a úplne rozdielne postoje. Ak budete zasahovať do vzťahu muža a dieťaťa, tak nikdy nedovolite, aby dieta dospelo. Ved tých mužov ste si predsa vzali a mate s nimi dieta, pre niečo ste sa do neho zaľúbili, dovoľte aj mužom budovať ich osobný, drsný vzťah medzi sebou.

kvetinka75
24. jún 2021

@avril299 no never, ale moja dcéra s tým problém nikdy nemala. Vysvetlilo sa jej čo sa jej ide robiť, museli sa vytrhnúť 2 zuby, lebo začali rásť nové a staré ešte boli v ústach. Dostala injekciu a vytrhli sa. Pravidelne chodí k zubárovi. Nemá žiadny stres z toho. A nikdy nemala, a nemala ani problém otvoriť ústa a dať si skontrolovať zuby. Možno aj preto, že chodí od 2 rokov a vždy keď idem ja na preventívku alebo muž, tak išla s nami. A doma sme nikdy nerobili cirkusy akož e bože idem k zubárovi ,to zase bude. U nás je to normálne ako keď ideš do obchodu, žiadne stresy, nervy. Tie mám viac v tom obchode. A to sa nachodila k zubárom kvôli strojčeku.

number19
24. jún 2021

Ak je 6 rocne dieta totalne rozrusene, uplakane, vystrasene tak ho ma normanly otec nechat upokojit a vklude nechat spracovat situaciu. Svoje pokusiky si ma otec nechat na neskor ked je dieta v klude.
Vyjadrujem sa k tejto konkretnej situacii, nie vseobecne ku vztahu otca a syna....

margitaf
24. jún 2021

@777januska777 podľa tohto by mali byť terajší 40,50,60tnici empaticki správni tatkovia? Vo väčšine sú to burani, ktorí nemajú ani poňatia kde majú doma vidličky a kam chodili do školy ich deti , o deti sa majú starať obaja rodičia a nie ze chlap urobi zo syna chlapa, ten syn potrebuje aj tu ženskú stránku výchovy, podľa tvojej sa potom kde vzalo toľko zakomplexovanych neschopných chlapov? A to nemyslím tých 20+,ale 40+

vendulka80
24. jún 2021

Prečo mam pocit, ze tu mame pandemiu kktov…tieto príspevky za poslednú dobu na MK su neskutocne.
@777januska777 lenze vzťah otca a syna sa nebuduje tak, ze idem vyplasenemu revajucemu synovi pchať prsty do úst a ked to nejde tak naziapem na celu rodinu, vyhodim zenu z domu a idem rano v klude do roboty. Ked ma syn zle zuby tak on nebol pri nom? On mu ich necistil? To su take typy. Do 5 rokov si decko nevsimnem lebo nemam s nim co robit, nudim sa pri nom a potom ide byt zo mna velka autorita. A za vsetko zle je zodpovedná zena.
Ked chce budovať vzťah tak to sa robi uplne inak podla mna

henikap123
24. jún 2021

Čítam ostatne komentáre, tak len Toľko držím palce aby sa to doma vyriešilo, vždy len deti trpia :( to má mrzí. Možno aj manžel bol vystresovaný, aj to teplo robí svoje a teda aj jeho praca stáva sa niekedy že v hádkach si ľudia povedia niečo čo nemyslia vážne. Netreba robiť závery treba počkať čo bude dnes doma. Ja by som dnes zavolala syna pred manželom a povedala nech mu ocko prejde po zuboch že to nič nie je.

kvetinka75
24. jún 2021

@vendulka80 ktožvie ako to bolo v skutočnosti. Tu čítame pohľad jednej strany. Možno keby to vidíme, by sme zhodnotili, že veci nie sú také ako sú popisované. Ktožvie.

anjelicek26
24. jún 2021

A ak ti mozem poradit, zubar musi byt rutina (my sme s auti synom chodili kazdy mesiac), kym ziskal doveru, kym si dal vobec nieco urobit, ale vo veku tvojho to uz islo potom, len to chcelo bozsku trpezlivost, ukazat, vysvetlit..pracovali sme na tom a nakoniec to islo. Starsia dcera sla pod narkozu v tom veku, tam to proste neslo vobec. Dnes si daju vsetci styria riesit zuby ukazkovo... oni maju furt nieco. Chapem synov strach, ale chapem aj muza, ze je nasraty, ze sa mu do toho staras, ako sa rozprava zo synom. To je problem a to je dovod vybuchu vecer, nazbierane emocie a to, ze ma nervy v praci tomu este doliali... proste pocit, ze "nikde nie som dost dobry" a samemu mi bude lepsie pocit sa dostavil v plnej miere. Nechaj ho vychladnut a asi by som mu navrhla zobrat si co najskor par dni dovolenky, ze mu/vam to len prospeje..

777januska777
24. jún 2021

@margitaf ved ja nevravím, ze ženská stránka výchovy je zanedbaná, je dôležitá, ale to je iný vzťah. Žena a syn majú krásny a svoj vzťah, tak ako otec a syn môžu mať krásny svoj vzťah. Problem je ak žena má potrebu aj ten vzťah otca a syna nejako korigovať a riešiť. Prečo máte ženy pocit, ze musíte zasahovať do toho co nie je vôbec vaša vec? Muž so synom ci s dcérou si poradi podľa seba, tak ako matka so synom a dcérou. Ja svojmu mužovi nikdy nezasahuje do ich vzťahu, skôr ich podporujem a to isté vyzadujem od môjho muža. Ak muž napriklad urobi niečo s čím nesúhlasím, nikdy, opakujem, že nikdy to neriešim pred deťmi.

777januska777
24. jún 2021

@vendulka80 to je ich vzťah, muž ho netyral ani nič mu také zlé nerobil, tak nechápem to rozhorčenie. To ze žena by to urobila inak je jej vec, muž to chcel urobiť inak. Prečo milé dámy mate pocit, ze viete ako to je správne a ze chlap to isto urobil a robí zle? Aj zenanpo ňom kričala ci akoze ona mohla? Žena môže povedat a urobiť čo chce a ak chlap urobi to iste už je zle? Dámy, dámy prestaňte ta dramatizovat a prežívať každú hlúposť a každé slovo čo občas každý z nás povie.

Strana