icon

Manžel ma vyháňa z domu, máme ročného syna

sunrise99
30. jún 2018

Ahojte. Chcem sa spýtať ako by ste postupovali v mojom prípade. S mužom sme zobrati 2 roky. Pred tým sme spolu chodili 6 rokov. Máme ročne dieťa. Doteraz sme bývali u mojich rodičov. Mesiac bývame v novom dome, ktorý je napísaný na jeho firmu. Keď sme bývali u rodičov, každý sme pracovali a chodili domov večer. Vzťah bol celkom obyčajný, moc sme sa nehadali. Žiaľ začínam zisťovať až teraz co je to za človeka. Pri pôrode nebol, trval 27 hodín. S malým býva veľmi málo. Nebaví ho to podľa jeho slov. Má navarene upratané oprate, všetko čo je treba. Dostávam vynadane že nič nerobím, asi je to z jeho pohľadu malo. Je pravda ze mam dobru prácu, môžem sa po materskej keď pôjde malý do škôlky vrátiť. K rodičom sa vrátiť nemôžem bývať pretože pretože izbu po mne má sestra. Je to ako bludný kruh a jedine moje východisko je nájsť si byt, no z materskej ho nedokážem platiť a všetky úspory som dala do domu. Na to nemám žiadny doklad. Poslala som to mužovi na účet. Nie je toto aj náhodou psychické týranie z jeho strany? Podotykam že toto vyhadzovanie z domu bolo už po týždni bývania úplne bez príčiny, bez hádok, proste sa zobudí a povie mi aby som išla bývat kde chcem. On to mal doma od otca, čo som sa nedávno dozvedela od kamarátky. Čo mám podľa vás robiť? Vyhrozila som sa mu ze to všade a všetkým poviem aby vedeli čo je zač ale s ním to ani nehne. A inak je to navonok dobrý kamarát pre druhých každému pomôže, vybaví.

saslavka73
30. jún 2018

@sunrise99 Takže príde od mamky a nič od neho nechcieť a vyhýbať sa mu.

sunrise99
autor
30. jún 2018

@saslavka73 asi áno, ja tam radšej nechodím, mam dosť svojich starostí, je to možné že čosi zase rypala a ja som si to zlizla

saslavka73
30. jún 2018

@sunrise99 No a máme to. Ale ja by som podebatila so svokrou, nie pekne naučila syna chovať sa k žene.......

saslavka73
30. jún 2018

Čo tak ísť ku nim keď ťa bude vyháňať?

sunrise99
autor
30. jún 2018

@saslavka73 otca nemá, ten zomrel na rakovinu keď sme spolu začínali chodiť. Jeho mama je chorá psychicky. Tak ja tam radšej nechodím. Manzelov bratranec ( najbližší príbuzný) lebo je jedináčik, sa so mnou raz spojil chceli sme jej pomôcť aby si dala nasadiť liečba žila plnohodnotný život, žiaľ ona nás poslala do p.
.. Nech sa staráme o seba
A odvtedy tam radšej nejdem. Manžel aj s malým tam chodia v nedeľu na chvíľu

saslavka73
30. jún 2018

@sunrise99 No tak bohviečo sa tam deje a má nervy z nej. Je to jeho mama. Porozprávaj sa s ním o tom.

saslavka73
30. jún 2018

Tak ho možno naserie, bohviečo mu povie, možno má doma bordel a ventiluje na Tebe. A možno vôbecx nejde o Teba, len si proste nablízku, jeje vynadať nemôže je to mama, tak Tebe povie hocičo.

rucka77
30. jún 2018

Normálne by som naňho tak nahúkala nech sa spamätá, veď je to váš spoločný domov, máte spolu dieťa a keď to tak nechcel tak si to mal rozmyslieť pred tým a nie už teraz. Poriadne nech si vstúpi do svedomia

didileo
30. jún 2018

Prepáč, no nevidím veľmi ružovo Vaše manželstvo. Aj keď ostaneš bývať s ním v dome, rob si finančné zásoby, o ktorých nebude vedieť. Možno Ti to v budúcnosti veľmi pomôže. Psychické problémy sa dajú držať pod kontrolou, no nie vyliečiť. On ich s najväčšou pravdepodobnosťou má. To je už len krôčik k rozchodu. Začne psychické týranie - to nezvládneš. (V určitých chvíľach možno aj manželove samovražedné úmysly.) Držím Ti prsty.

tenerifka
1. júl 2018

@sunrise99 neviem cim to je, ale dobre a poslusne zeny mavaju muzov hajzlov, a naopak sebavedome zeny az dokonca mrchy mavaju dobrych muzov, pravdepodobne preto, lebo chlap sa pri sebavedomej zene musi mat v strehu a nema cas chovat sa ako debil.
Nenapisala si, aky je teraz vas sexualny zivot, totizto pre chlapa je to dolezitejsi aspekt vo vztahu ako umyta dlazka ci tepla vecera

ebi88
1. júl 2018

A co ze izbu ma sestra, sestra sa zdekuje tiez naspat, ved mala pred tym inu izbu? Ta necha byvat s magorom radsej?
Ja by som isla lrec on sa doplazi. A ked nie tam je to debil.
Nema inu?

biela_sova
1. júl 2018

Ahoj, precitala som si vsetky Tvoje prispevky, v ktorych opisujes spravanie manzela, a podla uvedeneho sa moze jednat o:
Špecifické kritériá pre diagnózu disociálnej poruchy osobnosti
Disociálna porucha osobnosti charakteristická nasledovnými prejavmi:
(a) neľútostný nezáujem o city druhých ľudí,
(b) neotrasiteľný a trvalý postoj nezodpovednosti a bezohľadnosti voči spoločenským normám, pravidlám a záväzkom,
(c) neschopnosť udržať trvalé vzťahy, pri schopnosti vzťahy bez problémov utvárať,
(d) veľmi nízka tolerancia k frustrácii a nízky prah pre uvoľnenie agresie, vrátane násilia,
(e) neschopnosť pociťovať vinu a poučiť sa zo skúsenosti, zvlášť z trestu,
(f) výrazné tendencie zvaľovať vinu na iných, alebo poskytovanie rôznych racionalizácií pre správanie, ktoré jednotlivca privádza do konfliktov so spoločnosťou
https://www.zdravie.sk/choroba/39740/disocialna...
Pri tejto dg ludia kompulzivne (nahle) zvyknu obvinovat okolie z 1) vlastneho nekomfortu (za ktory druhy clovek nemoze, nesposobil ho) 2) neporiadku, prkotin (chory je puntickar, ale aj nemisi byt, len sa zameriava na detaily, aby sa mal od coho odrazit a despoticky tyranizovat, manipulovat, toto je prejav pridruzeneho sadizmu).
Dedukujem to z toho, ze pride domov, kvoli externemu faktoru (praca, svokra) sa na Tebe vyvrsi, deprivuje, zvbavujeTeba aj malinkeho zivotnych istot (domov, zazemie) a v konecnom dosledku mu je jedno, kam sa podejete, no zjavne sa vyziva v tyranizovani, lebo ho opakuje. Sadizmus voci Tebe ale aj voci spolocnemu dietatu. Absolutna absencia citovej vazby voci malemu (Tvoje dieta place, Tvoje dieta si nevies uspat). Ak Ti to sedi nanho, je to vazna porucha, ktora sa musi liecit medikamentozne, no pamataj, lieky nikdy psych. poruchu nevyliecia, len trochu potlacia. Pises, ze aj jeho mama ma poruchu. Tito jedinci su nebezpecni, hlavne ked maly vyrastie, mozu medzi nimi svomi nastat konfliktne situacie, moze ho deptat, mat neocakavane velke, neproporcne prehnane naroky nanho (v styroch rokoch predsa musis vyhrat kazdy futbalovy zapas, co si neschopny???) a to sa do buducna moze tazko podpisat na psychike a sebavedomi maleho....
Prepac za moj negat. prispevok, len analyzujem, co citam. Aby si sa mala v pripade riesenia (rozvod, ine) od coho odpichnut.

mircalla
1. júl 2018

@sunrise99 Inak podla statusov si este mesiac dozadu uvazovala nad spolocnym dietatom? Preco, ked vas vztah je uz zjavne chladny (este predtym ako ta zacal vyhanat z domu) a ma chladny vztah k synovi. Podla tvojich opisov tam nevidim nic ako vzajomne laska, respekt ani z jednej strany. Dom napisany na firmu, kam si vrazila peniaze a nasledne vyhadzovanie ta tiez nevesti nic dobre.

toskanka
1. júl 2018

Súhlasím s predošlým príspevkom, ku ktorému ani niet čo dodať. Radia ti tu odchod z domu, nech sa chlap uvedomí. Neuvedomí, lebo toho nie je schopný. On je bohužiaľ len sám sebou a so sebavedomím to nemá nič spoločné. Zachovať už len chladnú hlavu, prestať si klásť otázku PREČO? Plánovať si odchod z domu. S tými financiami podľa mňa nič nespravíš, ty si mu ich ako keby darovala. Dopĺňam ešte, že za tým naozaj môže byť iná žena.

lanczi
1. júl 2018

@sunrise99 Odíd od neho,radí ti to o dost staršia a niečo v živote preskákajúca žena.. Nezmení sa,bude sa to stupnovat,bude to horšie a horšie!! A zabudni že ak odídeš ta nechá na pokoji,bude slubovat a niaky cas hrat divadlo že sa "zmenil"potom ked sa vrátiš zaútoči znovu a tvrdšie! Je to diagnoza utekaj!

teegreen
Odpoveď bola odstránená
obsadenemeno
1. júl 2018

ako vidim, moderatori zmenili nazov temy... (zase!!!!) 😨 Co je zle na nazve, ako ho da autorka temy??? A to nespominam ten extra dlzen co tam nepatri, kedze ma hned oznacia za "grammar nazi".... ale nemali by moderatorky ovladat rodny jazyk a neopravovat slova, ktore boli napisane spravne???? 😒

toskanka
1. júl 2018

@obsadenemeno Potom to tak vyzerá, že gramatiku neovláda zakladateľka ...

stanulienkat
1. júl 2018

Prepac,ale neverim,ze az teraz sa tak zacal spravat a pred dietatom ste nemali problemy. Mozno si len nechcela prist o chlapa a prehliadala si to. Neverim,ze ste mali roky dobry vztah a teraz sa otocil. A psychickej poruche by som to urcite nepripisovala,on ta ma jednoducho plne zuby. Dieta ste planovali obaja??

obsadenemeno
1. júl 2018

@toskanka presne. Nechapem, preco a ako si vobec dovolia zmenit nazov - samozrejme je to ako v novinach, titulok predava.... sa cudujem, ze nezmenili na " Vrazila peniaze do domu co je na firmu, neuverite, ako sa k nej teraz manzel sprava" 😵

samanta44
1. júl 2018

@sunrise99 kamarátke sa to tiež stalo srmtavali dom pred svadbou všetko to dotovala a to nezarabala malo a ten chujko dal dom skolaudovať pred svadbou na seba.po nie dlhom čase skončila u mami bol to riadny psychopat a nedostala nič poriadne ju obabral ešte sa snim stále o výživné ťahá

toskanka
1. júl 2018

@obsadenemeno Neviem, ako to tu teraz funguje, rok som tu nebola. Ale zmena názvu témy sa neodsúhlasuje s jej zakladateľkou? Ja sa čudujem, že tam rovno nenapísali, že: "Naivka dala mužovi peniaze na dom a teraz nemá kde bývať."

obsadenemeno
1. júl 2018

@toskanka nazov temy bol iba "Vyhana ma z domu" - dnes rano som mala na nu upozornenia, ale ked som klikla, vyhodilo mi, "ups, tato podstranka neexistuje". A prave vcera tu jedna kocka pisala, ze nemoze najst svoju vlastnu temu a potom jej odpovedali, ze tema stale existuje, len moderatori zmenili nazov - takze je to akoby "nova" tema. Vyzera to, ze moderovane su uz nielen skupiny, ale aj diskusie, tak si davaj bacha, co pises. Niektore maju pri mene ze "moderatorka", ale niekedy to tam nemaju, lebo "spehuju", pardon, moderuju v silent mode 🤐

toskanka
1. júl 2018

@obsadenemeno Tak to je fakt sila, diskusné fóra nenavštevujem často, ale takýto prístup som ešte nikde nevidela ...

sunrise99
autor
1. júl 2018

@toskanka snažím sa písať správne, celkom som sa dobre učila a gramatiku poznám veľmi dobre, ale ak náhodou ste našli chyby, tak sa ospravedlňujem ;)

toskanka
1. júl 2018

@sunrise99 nečítali ste správne, narážka tu bola na ZMENU Vašej témy zo strany moderátorov a ešte k tomu gramaticky nesprávne. Ja som pôvodný názov témy nevidela.

sunrise99
autor
1. júl 2018

@toskanka jaaaaaj :D musím sa vrátiť medzi ľudí, lebo asi mi šibe na materskej keď nechápem jednoduchý humor

som_ponorka
1. júl 2018

A keby si mu normálne povedala, že ak máš odísť, tak chceš vyplatiť z domu? Aspoň tie svoje peniaze naspäť? Neriešiť to, keď ťa vyhadzuje, ale keď bude mať svetlejšiu chvíľu?

sunrise99
autor
1. júl 2018

@som_ponorka ja to tak aj urobím, nechám si čas a potom to skúsim. Nenechám len tak niekomu niečo o čo som sa snažila 8 rokov a to 5 rokov som pracovala popri výške.

marseillefan
1. júl 2018

Silno držím palce... to, čo robí tvoj manžel, je podlosť. My sme nedávno kupovali dom a sám som uvažoval, že ho kúpim na firmu, aby som si ho mohol odpisovať v nákladoch. Ale potom som si povedal, že pre pár ušetrených eur na daniach sa mi neoplatí mať manželku v hrsti. Dom sme napísali na obidvoch a to mi dokonca núkala, že ho môžem dať len a seba, keďže ho vlastne kupujem za svoje. Muž, ktorý má potrebu držať manželku vďaka peniazom/majetkom ako rukojemníčku je ten najväčší slaboch akého si viem predstaviť.