icon

Manžel ma vyháňa z domu, máme ročného syna

sunrise99
30. jún 2018

Ahojte. Chcem sa spýtať ako by ste postupovali v mojom prípade. S mužom sme zobrati 2 roky. Pred tým sme spolu chodili 6 rokov. Máme ročne dieťa. Doteraz sme bývali u mojich rodičov. Mesiac bývame v novom dome, ktorý je napísaný na jeho firmu. Keď sme bývali u rodičov, každý sme pracovali a chodili domov večer. Vzťah bol celkom obyčajný, moc sme sa nehadali. Žiaľ začínam zisťovať až teraz co je to za človeka. Pri pôrode nebol, trval 27 hodín. S malým býva veľmi málo. Nebaví ho to podľa jeho slov. Má navarene upratané oprate, všetko čo je treba. Dostávam vynadane že nič nerobím, asi je to z jeho pohľadu malo. Je pravda ze mam dobru prácu, môžem sa po materskej keď pôjde malý do škôlky vrátiť. K rodičom sa vrátiť nemôžem bývať pretože pretože izbu po mne má sestra. Je to ako bludný kruh a jedine moje východisko je nájsť si byt, no z materskej ho nedokážem platiť a všetky úspory som dala do domu. Na to nemám žiadny doklad. Poslala som to mužovi na účet. Nie je toto aj náhodou psychické týranie z jeho strany? Podotykam že toto vyhadzovanie z domu bolo už po týždni bývania úplne bez príčiny, bez hádok, proste sa zobudí a povie mi aby som išla bývat kde chcem. On to mal doma od otca, čo som sa nedávno dozvedela od kamarátky. Čo mám podľa vás robiť? Vyhrozila som sa mu ze to všade a všetkým poviem aby vedeli čo je zač ale s ním to ani nehne. A inak je to navonok dobrý kamarát pre druhých každému pomôže, vybaví.

saslavka73
1. júl 2018

@toskanka Môže skúsiť naprv jedno a potom druhé a povie nám.🙂

saslavka73
1. júl 2018

Kde niet publikum niet predstavenia. Môže fungovať.

toskanka
1. júl 2018

@saslavka73 A kde niet lásky, úcty a porozumenia, nemôže byť vzťah.

saslavka73
1. júl 2018

@toskanka A vieš je veľa vzťahov kde sa vadia, bijú a bárčo si vykričia a na druhý deň jak hrdličky.
Ja si myslím, že potrebuje ukázať, žesa ho nebojí, že ju to nezaujíma, že je trápny.

toskanka
1. júl 2018

@saslavka73 Píšem za seba. Ja by som nestála o človeka, ktorému by som musela dokazovať svoju hodnotu, ktorý by ten druhý opätovne znižoval. Svoju hodnotu už poznám a žiadne zľavy nedávam. Toto, čo uvádza zakladateľka, je už pekne cez čiaru. Podľa mňa naozaj chce, aby odišla.

saslavka73
1. júl 2018

@toskanka Nemám ten pocit. Ale máš pravdu, každý máme iné hranice, iné vnímanie.

peter2404
1. júl 2018

@toskanka
urcite nie som v stave aby som jej poradil nieco konkretne, teda vynadaj mu, ignoruj ho atd..
situaciu nepoznam takmer vobec, len z jej par viet, co je velmi malo - mimochodom rovnako ako my vsetci..
jedine co k tomu mozem povedat je, ze odist je jednoduche.. a mozno ju na konci tejto cesty caka stastie..
ovela tazsie je to dat dohromady. autorka pisala ze ho ma stale rada. a navyse mu slubila - v dobrom aj v zlom....
nemyslim ze od nas/vas ocakava nejaku konkretnu radu, podla mna chce len povzbudit..

toskanka
1. júl 2018

V poslednej vete vo svojom príspevku píše, že je to v podstate fajn človek, komu môže, pomôže. Niečím ho musí iritovať, že takto reaguje. Mne to príde taká čudná zmes arogancie a ľahostajnosti, asi najhoršia kombinácia vo vzťahu. Dotlačila by som ho k rozhovoru zoči voči, nech vyklopí, čo mu na nej vadí a či to myslí vážne, čo hovorí, či chce aby odišla. A nech je úprimný ...

saslavka73
1. júl 2018

@toskanka Vadia sa keď príde od mamy. aspoň tak som čítala. Jeho mama je psychicky chorá.

toskanka
1. júl 2018

@saslavka73 Môže prísť zle naladený, ale nemyslím si, že toto je ten skutočný a jediný dôvod.

peter2404
1. júl 2018

@saslavka73
co znamena "jeho mama je psychicky chora ?"
moja expartnerka je totiz skalopevne presvedcena ze aj moja mama je psychicky chora..
dokoca tvdi ze "hovoria to vsetci :D :D :D". a samozrejme nielen moja mama ale aj ja.. ona je jedina zdrava :D

z jej popisu vidim ze sa so svokrou nestretava.. teda tie problemy nie su len "pridem domov a on mi len tak povie ze mam ist byvat kam chcem".. je tam toho zjavne viac..

saslavka73
1. júl 2018

@peter2404 Vychádzam z toho čo píše.

alissawhite
1. júl 2018

Toto ako keby som písala ja, teda až na ten dom. Úplne ťa chápem lebo práve riešim to isté..nič doma nerobím, o deti sa musím starať sama, však je to moja starosť a ja som ich chcela a keď sa mi nepáči môžem odísť. Lenže kam? Bez peňazí, z rodičovského príspevku, s tromi detmi a mužovými dlhmi sa ďaleko nedohrabem a on to vie. Držím ti palce, z tvojich komentov vidím že sa ti moc nechce nikam ísť a dúfaš že sa to zlepší..aj ja takto vyčkávam a je to len horšie. Dúfam že sa odhodláš s tým niečo robiť a ja sa tebou inšpirujem 😉

sunrise99
autor
1. júl 2018

@peter2404 má to potvrdené od lekára,že je psychicky chorá. Najhoršie na tom je, že napríklad dnes je ako vymenený, po včerajšku ako som sa s ním večer porozprávala prečo to robí. Dostala som po pol hodine odpoveď, lebo ty chces odomna pi...y a tvoje garnize drb....e, takze som ho o to Poprosila v nevhodnej chvíli a za zlých okolností, keď malý plakal lebo chcel ísť za tatom na ruky. Cez týždeň je takisto ako vymenený pretože si robí prácu ktorá ho baví a príde domov až večer, tak nemá energiu na hádky.

saslavka73
1. júl 2018

@sunrise99 No vidíš. Ser na garniže. Buď k nemu milá a on sa chytí aj sám.

toskanka
1. júl 2018

@sunrise99 A s takýmto vysvetlením jeho správania si vážne spokojná? Ja žasnem ...

anemone123
1. júl 2018

@sunrise99 Mozno si to od neho ziadala v zlej chvili, ale aj tak nevidim dovod, aby reagoval takto... da sa to predsa povedat aj normalne a slusne a nie hned vybuchnut... ved to je prejav absolutnej neucty, ze mu nestojis ani za to, aby sa s tebou normalne rozpraval.

sunrise99
autor
1. júl 2018

@toskanka nie som spokojná, nemá na to právo, nikde som nepovedala že som spokojná, ale hľadala som dôvody prečo mal takýto výpadok. Riešila som to s ním včera do noci, že sa nemôže takto správať ak to aj videl doma od otca a ak to bude pokračovať odídem aj bez vyhadzovania a to mu bude ľúto.

saslavka73
1. júl 2018

@sunrise99 Hlavne že ste sa nejako pohli a vidíš, že ho to mrzí. Každý má zlú chvíľu.

toskanka
1. júl 2018

@sunrise99 A opýtala si sa ho, prečo ti po povedal aj vo chvíli, keď sa ráno zobudil, keď ste sa vôbec nehádali? To chce byť akože len zaujímavý?

anemone123
1. júl 2018

@saslavka73 a dokedy myslis ze ho to bude mrziet? Vydrzi to den, dva, tyzden? To ma autorka kazdy den trpnut a cakat v akej nalade pride muz domov? A ak mal nahodou zly den, tak sa vyvrsi na nej a na ich dietati? Ved takto sa existovat neda.

sunrise99
autor
1. júl 2018

@toskanka zevraj mu neprišiel materiál a partie museli stat a čakať... A prachy utekajú, toť vysvetlenie od neho. Je to smutné, ale musím vydržať, myslím že keď pôjde malý do škôlky a ha naspäť do práce, bude to lepšie a hlavne nebudem na ňom závislá.

saslavka73
1. júl 2018

@anemone123 Tak povedzme si a oni naše PMS môžu znášať, napr.......

saslavka73
1. júl 2018

@sunrise99 No to by si mala mňa vidieť keď dačo nejde v robote.

toskanka
1. júl 2018

@sunrise99 Zle sa mi to číta a asi už radšej prestanem prispievať, lebo pre toto ja bohužiaľ pochopenie nemám.

11mirka22
1. júl 2018

@sunrise99 ak sa nevie ovládať teraz, nezmení sa to ani časom, iba ak k horšiemu. Požiadaj ho aspoň, že keď bude mať taký "zlý" deň, nech ti napíše sms v tvare "Zlatko mal som zlý deň, potrebujem kľud". Neschvalujem takéto správanie, ale tak aspoň budeš vedieť, že máš chodiť po špičkách okolo neho, lepšie než by ti mal bezdôvodne nadávať...

anemone123
1. júl 2018

@saslavka73 ako dobre, jasne ze obcas ma kazdy zly den, ale ked raz zijem s niekym, na kom mi zalezi, napriek tomu sa k nemu budem spravat slusne... namiesto kriku a vyhadzovania z domu, staci povedat, prepac, teraz na to nemam naladu, mam zly den a chcem byt sam... co je na tom tazke? Obycajna slusnost a ucta k cloveku, ktoru ucime uz nase deti.

saslavka73
1. júl 2018

@anemone123 Vysvetľuj chlapovi, no..........

cacianka
1. júl 2018

@saslavka73 mozno mas pravdu.ja som tiez mojho vselico trpela ale raz som sa teda fest nasrala a jak som mu vykricala a povyhrazala mafianmi(nepoznala som) len vyvalil oci sklapol tresol dverami.chodil potom okolo mna ako milius...

prevenar
1. júl 2018

@sunrise99 skoda , ze si nedokazala zistit este na zaciatku , koho si vlastne beries a s kym sa chystas mat dieta. ..co je dost hrozive, lebo otazka je , ze ked si to nevedela teraz, ci sa ti to podari pri dalsom pokuse. ..a ak sa ti to nepodari ani pri dalsom pokuse, ze co potom.