Manžel ma zranil
Ahoj ani neviem ako zacat prave sa mi zrutil svet.Mam manzela mame uz jednu dcerku a chceli sme druhe teda aspon som si to myslela.Dnes som sa ho opytala kedy ideme skusat zacat a ze uz ci si vsimol ze mame pohlavny styk raz za dva tyzdne.Porodila soum mu zdrave krasne dieta ktore miluje stara sa vsetko.Ale jehoodpoved ma uplne zranila ze pozri sa pribrala si myslis si ze ma to pritahuje preto nemam chut a abi druhr nechcem pribrala by si a nahodou neschudla.Mala som cely zivot 64kg ked som otehotnela som pribrala co je prirodzene a mala som 75kg.Po porode nie a nie zhodit vzdy som zahrizla vecer do niecoho ked mala spala a ako keby toho nebolo malo mala som poporodnu traumu a depresiva z ktorych som priberala a ked to bolo ok uplne mi prestala chodit ms a uzivam dodnes hormony mam 85kg a neviem co robit cvicim nejem po 18dole to nejde .Som zufala nestastna uplakana a to naozaj som bola kocka ale nemozem zato proste .Ranilo ma to neskutocni sposobom tvrdi ze ma lubi v hneve som mu povedala nech sa teda rozvedie a najde si stihlu zenu.Ze nic take nechce ze nech proste schudnem lebo inak intimnosti nebudu fungovat a ani to miminko druhe nebude.Kocky co mam robit poradte mi?
@vejula PRESNE!!!!! Moja rec....dakujem,ze si to napisala....lebo toto co sa tu riesi a aj co zakladatelkin muz riesi, toto su pre.mna p.coviny....prepacte za vulgarizmus, ale tak to je...toto riesia ludia, co nevedia co od dobroty uz....chvalabohu ze nielen ja ale mam v mojom okoli vela muzov alebo parov ktori taketo veci neriesia....
@zibi dakujem ti pekne, si velmi zlata...prajem ti vsetko dobre v zivote 🙂
vejula@mas pravdu aj som si to vsimla ze si zastavaju muza,muz moze vsetko a zena bude skakat jak piska
@vejula nemusi byt ani jazva, staci napr. nefunkcna stitna zlaza... Potom by mile chudofilne dokonale bytosti videli a vedeli. Po precitani par stran diskusie uz chapem preco sa zeny v skupine stitna zlaza donekonecna nepytaju- kedy budem zdrava ale KEDY SCHUDNEM? schudnuuuuut, schudnuuut, niektore ste tu uz pomaly ako sekta. A tymto dakujem za svojho manzela, ktory chape a nema sproste poznamky. 😝
@vejula Ale veď jej len povedal čo mu vadí, vyslovil proste fakt. Áno, má na to právo. Keby môj muž pribral 20 kg asi by som mu tiež povedala, nech s tým niečo robí, to neznamená, že by som ho prestala milovať alebo ho vymenila... Každý je iný- tvojmu mužovi to nevadí, fajn, inému by možno vadilo. Ja mám po tehotenstve strie takmer všade, už sú tomu 4 roky tak už nie sú natoľko viditeľné, ale vtedy mi tiež muž povedal, že som na to mohla viac dbať (miluje ma, priťahujem ho), proste sú to normálne veci. Autorka diskusie neprišla chvála Bohu o ruku ani nemá vážnu chorobu, proste pribrala, čo sa dá zmeniť. A určite by sa cítila lepšie ona aj jej manžel 🙂
@moniciak strie ti može ,,vytknuť,, len v pripade, že si sa prežierala ako ,,svina,, v tehotenstve a nabrala si aspon 20 kilo...Strie nemá každá zena, prečo? Pretože elasticita kože závisí od mnohých faktorov - dedičnosť, hormonálna činnosť. Ja som si brucho natierala krémamy od Vichy za tisíce - neboli eurá, pribrala som cca 15 kilo a strie sa mi aj tak urobili. Tak ako ešte viac som na to mala dbať? To by so som sa mohla citiť vinná, ale necitim. Urobila som maximum čo je v mojich silách.
Fakt neviem...moj muž pribral aj 20 kilo, potom schudol lebo sám chcel ani slovom som mu nepovedala že je tlstý...a určite by som mu to nezačala hovoriť v suvislosti so sexom ako manžel dotyčnej.
Čo sa má čo manžel ,,cítit,, lepšie ak ja schudnem - ja sa v prvom rade musím citit dobre. Ked moj muž schudne tak fajn, podporím ho a poschválim a ked nie tak nie, svet sa nezruti a náš vztah na pár kilách hore dole aj tak nestojí.
@smovlinka no moj je taky isty, uz ta povodna vaha co si uviedla pred otehotnenim by mu bola prilis vysoka pokial nemas cez 185cm... pozname sa roky a na rovinu si rozpravame veci. viem, ze neznasa tucne zeny a vacsina normalnych zien sa mu zda uz s kilami naviac. mam 175 cm a akonahle idem vahou nad 59 kil, tak to okamzite vidi a uz sa mu to nepaci. proste mi narovinu povedal, ze sadlo nema rad. cez tehotenstvo som pribrala 12 kg, ani som sa nejak nekontrolovala ani necvicila. 5 kg mi zostalo navyse a na tie nic nepovedal kym som prvych 6 mes vylucne dojcila ale videl ze potom som zacala cvicit a trochu menej jest vecer. teraz vroku po otehotneni som vahou spat. to len na vysvetlenie.
mne sa to zda ok ze ti to na rovinu povedal, mohol samozrejme jemnejsie, ale lepsie ako keby nepovedl nic a za chrbtom ta podvadzal.... tiez sa mi zda ok, ked si baby udrzuju hmotnost, nielen z estetickych dovodov, ale aj zo zdravotnych. nie si jedina co berie hormony, ma dieta atd. 95% ludi si za svoju hmotnost moze samo... krute ale je to tak, na to nie su vyhovorky. a nepoznam nikoho s kilami navyse kto sa dlhodobo zdravo stravuje, vzdy ked som s takymi travila cas, proste zrali a neuvedomovali si to. a ak teraz si v takej vysokej nadvahe, nechcem ta vidiet po druhom dietati. ja by som tiez nechcela tucnu tetu vedla seba po zbytok zivota. nerozumiem tvojej depresii z pravdy co ti povedal. keby si mala alkoholika, mlatil ta, ziapal, nestaral sa o malu atd, to je problem na depku a antidepresiva. ved ti nic strasne nepovedal, iba pravdu ako to vidi on. poznam baby co zurili po porode ze nemaju co nosit, lebo chceli novy satnik s kilami navyse. nie aby sa trochu posnazili a schudli, cestu a chybu videli samozrejme v debilnom chlapovi co im nechcel kupit nove oblecko... a tak to vidim aj s tebou, vidis chybu inde nez v skutocnosti je.
ja tiez uplne bezne cvicim po 23 hodine. a strava sa da ukocirovat tiez, staci sa trochu zaujimat, mas internet. a hlavne pochopit, ze treba pravidelne cvicit a zdravo jest a obe veci po cely zivot, nielen pocas diety a potom sa vratit spat...
@sardinka333 Ja som sa začala natierať až keď sa mi spravili 😀 Určite by sa radšej ukazoval so štíhlou kočkou, tým by sa asi cítil lepšie a určite aj sex by bol lepší 😀 Netvrdím, že sú to veci na ktorých stojí svet, ale príjemne okoreňujú manželstvo 🙂
@sardinka333 skoda vysvetlovat, taketo zeny neviem ci to niekedz pochopia, este budu svojich muzov ospravedlnovat, vsak je to normalne, ze im to povie a budu sa pretekat a davat sem fotky, ktora vyzera lepsie. Velmi zaujimave, ze poznam niekolko parov, ktori sa "vymykaju" zo spolocenskych idealov krasy a funguje tam sex bez problemov a naopak poznam par,kde zena vyzera ako z katalogu a predsa ju chlap.podvadza....asi chuda nerobi dost pre.seba, mala by este viac....:-/
my si s muzom narovinu povieme co sa nam paci a co nie na tom druhom....aj o vahe sme mali vela debat..jeho otec zomrel v 45 rokoch prave pre obezitu...dostal cukrovku a nasledne infarkt....pre nas je to otazka v prvom rade zdravia....estetika je druhorada ale je fajn aj dobre vyzerat.....muz ma prave 45 rokov a velmi mu zalezi aby tu bol s nami co najdhsie-nie ako jeho otec s nim- a aj ja chcem to iste -za neho aj za seba.
@kaja73 no presne. jedna vec je sa upokojovat ze vsak po porode a druha vec su potom tie nasledky na zdravi. niekto prezije s diabetom dvojkou cely zivot, niekto vydrzi pol roka. to su strasne komplikacie z nadvahy. moja mama tiez niekdy nebola chuducka, ale nechala to zajst dost daleko. dnes ma vymeneny klb. doslova sa jej zodral jej nadvahou. a ked uz nevladala chodit, tak pribrala este viac, lebo proste ten pohyb chybal a dnes si to uz zdovodnuje vselijako, bohuzial. ja tak dopadnut nechcem. takze je to fakt ze v zaujme kazdeho jedneho cloveka - zdravie. a vyzerat stihlo je uz len bonus k tomu.
@smovlinka fuha manzel je sice sprostak ale iba pomenoval veci...
ja mam 168 a teraz mam 55 a to je podla mna idealna vaha na tuto vysku, max do 60 ale mat 85!!! to je na lekara, ja osobne neznasam obeznych ludi lebo su to proste lenive tvory, neda sa... nemozem, nestiham... vsetko sa da len treba chciet, nehovorim ze to bude modelkovsky ideal, al eak uz mlada baba rozkysne ako to s nou bude v 50ke? ak mas uz teraz +25kg navyse ako by si vyzerala ? najma ak sa nevies sama dat do laty. ak ste obezny obaja, ci ty teda si a on zrejme tiez , lebo nazyvat u muza pivne brucho, "bruskom" je taky eufemizmus, treba zmenit stravu odpodlahy... okrem benefitu ze schudnes , budete aj zdravsi
@eeffka ved toto, preco ma ako muz vycitat zene a sam je tlsty... a este si klast podmienky, ze nebude dieta, kym neschudnes.... Ona aspon pojeda nejake hormony a aspon sa snazi a bola tehotna a ten chlap pribral preco????Zo solidarity? 😉 Nech je ako je, ale jeden inteligentny a milujuci manzel a navyse tlsty, nema svojej manzelke takzmto sposobom povedat, ze je tlsta. Som za to, aby sa veci hovorili na roviny, ale da sa na stopro aj inteligentnejsie
@maciatkolulu nuz ja si myslim ze sa vyjedli spolu resp sa zena spustila a on bol taky vzdy, tak to vacsinou byva
ja osobne mam so sadlom velky problem , sa mi to proste bridi. ak by som si zobrala atletického muza co aj mam a on by sa mi za 3-5rokov vyzral na +25kg asi by som mala problem to predychat.
@vejula presne takto to citim aj ja.. 🙂 aj som mala nejake snahy a pokusy vyssie, ale tak som to vzdala..niektore veci proste nema zmysel vysvetlovat 🙂 to musi clovek iba zazit 🙂 taku lasku a tak 😵 a aj ja dakujem Bohu za svojho manzela ..co citam, vidim , pocujem ake su vztahy a ako ludia ziju ... je mi z toho fakt smutno
@vejula
@zibi tu sa nikto nebavi o odtrhnutych koncatinach, odrezanych prsnikoch, jazvach, popaleninach a podobne.
moj muz mi NIKDY nic nepovie a nepovedal na ovisnute prsia, lebo som oddojcila dlhodobo dve deti, ani na strie, ani na brusnu diastazu, co mam po porode, ani na urazy, co by sa mi mohli stat. lebo to su veci, za ktore zena NEMOZE a velkrat su nezvratne. ale porovnavat s tym vahu, tuk z vyjedenia? ved s tym sa predsa da nieco urobit aj bez plastik a lekarov a moze si za to sama. ved kolko zien sa lieci na stitnu zlazu, beru hormony a nie su tucne a ani sa tym neobhajuju... a este jedna vec, poznam vela zien, co sa nikdy nedozvedia, ze ich vaha ich muzom prekaza a ziju v sladkom klamstve, lebo im to mlcky toleruju z nejakeho dovodu. a ver mi, ze ja som rada, ze mi to moj muz vie na rovinu povedat...
Ja si myslim ze tvoj manzel mal na to ist uplne inak. Ak ma sam 100 kg tiez asi nie je ziadny stihly model. Mal ti navrhnut spolocne aktivity. Sem tam zajst na tenis, zabehat, zacvicit si doma ked mala zaspi, fitko...da sa ale spolu. Nijak by ta neurazil prave naopak, motivoval by ta. Toto by zranilo aj mna. Sama mam 85 kg a mala som uz aj 100. Postupne znizujem vahu, snazim sa neprejedat. Ale mm mi nikdy nepovedal ze som tlsta ani len naznak. Ked sme sa spoznali bola som vzdy proste plnostihla a nema so mnou problem ani v posteli. A keby on pribral aj 30 kg tak by som mu nikdy nepovedala ze je tlsty alebo pod. Proste milujem ho a brala som si ho s tym ze ma pritahuje aj fyzicky aj psychikou a svojou povahou, vazim si ho atd. Par kg, vrasok a nedostatkou neriesim ani by som nikdy neriesila. Je pekne ak sa clovek o seba stara a ty sa staras a toto by mu malo byt pritazlive.
@moniciak nie nevyslovil fakt,, ten sa vyslovuje inač. Vyslovil skôr niečo ako výčitku, pdomienku : NEspavam s tebou lebo si pribrala, nebude druhe dieťa aby si nepribrala... Toto je podla teba vyslovenie faktu? Druhá vec je, že zakladatelka zmenila jedalniček, dokonca si ho nechala vypracovať trénerom a stravuje sa podla toho. Neverím, že si to manžel nevšímol. TEda moc dobre musí vedieť, že sa snaží schudnúť, že nevyžiera po večeroch chipsy atd. Takže každému aj podpriemerne inteligentnému človeku by došlo, že ona asi sama vie a uvedomuje si, že pribrala, robi niečo pre to aby schudla, len sa zatial nedarí a to posledné čo potrebuje v tejto jej životnej fáze je počuť, že je taká otrasna, že s noiu ani spávať nemôže. Takže neviem o akom obyčajnom vyslovovaní faktov tu pišeš.
@vedorka ako som napísala vyššie, zakladatelka si to uvedomuje, ma vypracovaný jedalniček trénerom, ktorým sa riadi, snaží sa. Takže v tejto fáze je to vlastne to isté ako keby mala na tele jazvu, za ktoru tiež nemôže, pretože ona svojim konaním svoju nadvahu nezapričinila. Takže si myslím, že moje prirovnanie vôbec nebolo odveci. Iné by bolo, keby pre to nič nerobila, ale ona sa snaží, jej manžel to vidí, že sa zdravo stravuje a namiesto podpory a pomoci ju zhodí uplne podlomí posledne kusky jej sebavedomia. A vy ho tu ešte obhajujete a robite z neho chudáka, ktorý vlastne v tom všetkom trpí najviac, lebo jeho žene sa nedarí schudnúť. Bože ženy 😔 A o výhovorkách tu prosim ťa nehovor, každý človek je iný, aj lieky na každého môžu pôsobiť ináč. Zatial čo jedna žena pri nich nbepriberie druhá pribrať môže a predstav si môže mať aj obrovský problem pr inich schudnuť. Na toto je treba pozerať individualne a nepaušalizovať, že ked to tato bere a je chuda tak môžeš aj ty. Nie nie, tak to nefunguje.
@smovlinka je to chrapuň a chudak zaroveň. Takto sa zrely chlap nespráva
poviem to tak,žiadny chlap nemá rád tlsté baby,čo aspon poznám,a viem.ako to je.ani môj.preto ,ked som pár kg ribrala,vyhadzoval mi to na oči,logika.ale je od neho nepelné,ked po pôrode ti toto povie,chápem,že ty za to nemôžeš,to veľmi dobre viem,ale zase,aby ti toto neľútostne povedal?je to kretén.ale z chlapov vystane všeličo,preto by som to neriešila.snáž sa mu ukázať,že je kretén,a že ty dokážeš byť kočka ako si bola pred pôrodom.je otrasné,ked muž sa nechce milovať so svojou ženou kvôli váhe ..je to desivé,a keby si bola chorá a náhle ochorela ?že by si bola samá kosť a koža,tak čo ?tiež by ťa nechcel ?to sú hrozné veci toto.ako ja tomu nechápem fakt,aj môj partner pribral 15 kil a čo?práveže som rada,že mu chutí,lebo mal obdobia,kedy mu nechutilo.a čo ?mám ho opustiť preto?e to od neho strašné
a rada pre teba !
nechci mať dalšie dieťa,priberieš aj na sto kíl,najprv sa daj dokopy.a potom niečo rieš.a nech si ťa začne všímať atd.
@bona_dea presne tak. A ja som sa s byvalym rozisla kedze pribral 30 kil pocas sestrocneho vztahu. A odmietol schudnut napriek prosbam. A stale som ho mala rada avsak vztah nefungoval a ani nemohol - ako ma mohol oritahovat niekto s takou nadvahou?
s trenerom a vypracovanym jedalnickom chudnu aj morbidne obezni ludia na liekoch. takze aktivna zena s 85 kilami nemoze mat problem za rok zhodit z nadvahy. uz tu vyvstava len otazka, ci skutocne ma trenera, ci skutocne ma jedalnicek a ak ano, ci sa toho skutocne drzi. a na druhej strane by ma zaujimal aj nazor manzela, jeho vyjadrenie, ci to povedal tak ako to povedal a ci vlastne nie je vsetko uplne inak.
nic neobvykle, ked je novo zalozena diskusia namierena proti niekomu a v skutocnosti sa veci maju uplne ale uplne inak.
a to uz je na svedomi kazdeho. ci sa len autorka chcela virtualne vyplakat a nechat sa pomojkat v tom, ze to bolo necitlive a narozpravat nam tu bajky ako drie, stravuje sa zdravo a maka na sebe a schudla iba 1 kilo. mozno nic z toho nie je pravda. a my sa tu len zbytocne dohadujeme 😅
reagujem iba na uvodny prispevok.
stav, ked "spravim nieco", bude ma ten druhy lubit,chciet, budem sa mu pacit... nie je pre mna postoj lasky, toboz nie sposob akym to tvoj manzel vyjadril...
no casom priberame, starneme... pridu vrasky...neforemnost...aj vytahane ciciky hlavne po dojceni... proste to je zivot... a ano..su veci,..kde by sme mohli zapracovat (napr. ta vaha), ale muz by mal vidiet v zene v prvom rade jej vnutornu krasu....hodnotu..taku hodnotu, aku jej dal Boh... pretoze je vzacna...a milovana....
tvoj manzel ma v tomto smere chory postoj....
@mima4 chora je nadvaha, obezita. to je chore.
@vevesh ale ano, zazila som aj ja, vyhovorky preco to nejde. ano, tiez som to zvalovala na vsetko mozne. vzdy existuje pri nadvahe riesenie. vzdy. ale priznat sam sebe alebo verejne, ze ano, vyhovaram sa, ano, nevenujem sa tomu tak ako by som mala, ano, zozrala som cokoladu vecer a cely den som nepohla ritou, tak to je uz umenie.
ja viem, co sa tu snazis naznacit, tiez som bola na hormonoch, tiez som pribrala, ja viem co to je. ale aj viem, ze sa to da riesit 🙂
obezita nie je dobra, to suhlasim..ale myslis si, ze je motivacne takto cloveku ublizit?
mmotivacia musi ist z vnutra, nie z vonka.... clovek musi byt s tym vnutorne stotozeny... ja sama som plnostihla..ale hlupe narazky ma dokazu dost zranit...vobec nie motivovat..nastartovat... a toboz..manzel je pre zenu najblizsi clovek... preto take reci mozu ranit niekolkonasobne viac... toboz ak jej dava jasne najavo..ze jeho postoj k nej, jeho vztah, pritazlivost zavisi od fyzickeho vyzoru...

No vidím, že sa to tu zvrhlo na ospravedlnovanie muža. Tak to sa milé žienky, ktoré tvrdíte, že muž je absolutne v práve hovoriť takéto veci žene, dokonca s nou nespavať , lebo nevyzerá ako si on predstavuje, aby Vám nahodou nemuseli odrezať prsník, abyy ste náhodou neprišli o ruku, nohu, aby ste náhodou nemali nikdy na tele škaredu, škaredu jazvu, či popaleninu,. lebo tým pádom, podla vašich tvrdení má Váš muž absolutne právo Vás ohrdnuť, vysmiať a ešte aj obviniť za to, že s Vami nespáva lebo sa mu nepáčite... kedže sex je podla vás len o fyzickej príťažlivosť.
´Dakujem Bohu za môjho muža, ktorému bolo jedno či som bola tehotná, alebo to, že dojčím už tretie dieťa a moje prsia to poznačilo a on mi dokáže povedať, že som kásna, že sa mu moje prsia pačia viac ako ked som bola bezdetná atd. Mpžno to nieje pravda, možno sa mu moje ovisnuté prsia nepáčia viac, ale viem, že ma miluje a velmi mu záleží na tom, aby som aj ja milovala samu seba.
Tu nejde o to, že zakladatelka by sa prežierala, každý den sedela vo fastfoode, a pila litre koly. Tak sa milé dámy zamyslite nad tým, čo tu vlastne píšete.