icon

Manžel ma zranil slovami

10. feb 2022

Pekný večer, dnes sme mali s mužom výmenu názorov a on mi okrem iného povedal, že ľutuje, že si ma zobral. Vraj mu vadí, že som z chudobnej rodiny a málo zarábam. A že vždy musím mať na všetko svoj názor, ktorý sa nie vždy zhoduje s jeho. Napríklad ma presviedčal, že v kúpeľni na plafone nie je pleseň, že to zle vidím. Aj keď som nízka, vyšla som na stoličku, postavila sa na špičky a vystrieľala to savom proti plesni. Samozrejme to zmizlo ale on si omyl neprizná. V novembri tvrdil, že zbytočne prežívame auto, nebude snežiť a jasné, že snežilo. Vždy musí mať pravdu.
A čo má trápi, že prídem pár hodín po hádke za ním zmieriť sa, povedať mu, že ma to mrzí a on, že choď preč. Nemám na teba náladu, proste žiadny rozhovor, žiadne zmiernenie. Musím deň, dva počkať, kým ho to prejde a keď sa mu uraci začne sa so mnou baviť a tvári sa, že všetko ok. Vie, že nemám rada tichu domácnosť lebo ma tým v detstve trestala mama.
Akoby mu nezáležalo na mojich pocitoch. Doľahlo to na mňa takto pred Valentínom. Darček pre neho už kúpený... Som len precitlevena?

annamalaga
11. feb 2022

Odísť!!! Držím palce, on je oproti tebe veľké viesco, nemá pravo ta ponižovať ani podceňovať. Toto si nezaslúži žiadna žena.

andreagemii
11. feb 2022

Ako som písala vyššie....
Zjavne má nejakú poruchu osobnosti. Mrknite sa na to.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
laila22
11. feb 2022

Je to nevyrovnaný blbeček. Odsťahuj sa do svojho bytu a on môže držať tichú domácnosť celé dni a noci...

charaka
11. feb 2022

Si mladunka, zivot mas pred sebou. Kasli na takeho chlapa. Syna mate velkeho, pochopi rozchod... najdes lasku po akej tuzis. Neznic si zivot... v 35 si mnohe len zakladaju rodinu.

majlo1234
11. feb 2022

@x_mery_x ja som vahy😀ale takto sa rozhodne nespravam

midori123
11. feb 2022

Dobre som to pochopila?? On sa rozplakal ako soplave decko, ked ty si zvysila hlas??
Chory clovek! Prepac, ale on je fakt uplne prepnuty

yoxinka
11. feb 2022

Ty máš 35 rokov a znieš ako starena. Ja mám 37, s chlapom som 15 rokov, mám 10kg navyše po troch pôrodoch, ale pri mojom chlapovi sa cítim ako 20ročná. Ja som oveľa kontaktnejšia ako on, takže sa furt po ňom cápem, ale on sa len smeje a vždy mi povie, že ešteže že ma má, lebo on by sa aj zabudol objímať. Nehovorí mi každú hodinu, že ma ľúbi, ani každý deň, ale jeho skutky to na mňa priam kričia!!! Mám všetko, bozky, objatia, milovanie, darčeky, prekvapenia, večere, dovolenky, vonku ma vždy drží za ruku. Môj chlap zarobí násobme viac ako ja som zarobila, ale on sa nespolieha na žiadne dedičtsvá, všetko, čo má, si vymakal sám a tak sa k tomu aj stavia. Tvoj muž sa správa ako úplný chuj a ty si pri ňom ako taká chuderka … 35 rokov neskoro na nový život? Moja kolegyňa si 50ročná našla frajera, predala dom, kúpila byt, zmenila robotu a keby ti povedala, že má 62 odpadneš! Zdravý a dobrý vzťah ti dáva krídla, tvoj vzťah ťa totálne ničí a ubíja. Mimochodom, darmo budeš pubišovi hovoriť, aké je objatie dôležité … keď to doma nevidí. My sa doma objímame s mužom stále a vždy k nám pricupkajú deti a kričia “aj my sa chceme pomojkať” 🤷‍♀️.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
retatka
11. feb 2022

@x_mery_x Ako si ihneď odhadla ,že chlap je znamenie váhy?Máš podobné skúsenosti?

andreagemii
11. feb 2022

@yoxinka ...krásne, ale ono to nie vždy ide. Pretože niektoré ,,osobnosti" majú problém s existenciou seba samých. Nie každý má šťastie na dobré a najmä mentálne zdravého partnera. Ani tu to nie je pri nich veru inak a vôbec už nie v poriadku.

A najťažšie je odísť, keď toho človeka máte stále rád. Aj keď popri ňom to už nie je ten správny život.

A Tebe gratulujem, chápavý vzťah je najviac, plný lásky, opory, porozumenia a istôt. Je to to najviac, čo si prajeme asi každý. Nech sa darí. 🙂

aliii3
11. feb 2022

Nemyslím si, že bude len tak schopný sa len tak zmeniť a ty pri ňom len trpíš, keďže takýto vzťah si proste nepredstavuješ. Nie si stará na to odísť a hľadať proste šťastie niekde inde

lucmirka124
11. feb 2022

Zena moja si mladsia odo mna, mas cely zivot este pred sebou, nemrhaj cas s tymto chlapom,kt nestojis ani za objatie.vsetky veci kt od vztahu ocakavas ty su v poriadku, normalny nieje tvoj muz. Mas v nom daku oporu? Pochopenie?
Ja som vahy ked ma nasere moj chlap a chyti ma zlost ozaj poviem veci kt ma aj mrzia, ale vacsinou sa uz potom normalne porozpravame, obimeme, dohodneme ,,,
Moji rodicia su spolu 40 rokov, stale sa lucia vo dverach alebo vitaju pusou, ked sa ide, pride z prace.
Je to normalne. Ja som si minuly rok prezila velmi tazky,, a poviem ti pocit ked ta tvoj chlap obijme, pobozka, aj ked ty sa nechces ani v zrkadle vidiet je obrovska opora..( mala som po chemoterapiach) ,, si mlada zena, zi pre syna a pre seba,, nebud s clovekom ktory si ta ani ako cloveka nevazi. Prajem ti naozaj vsetko len to dobre, pekne a vela lasky do zivota

zuzizu2
11. feb 2022

Zit cely zivot po boku takehoto cloveka, tak akoze dakujem neprosim. To si ani len neviem predstavit, zeby mi clovek ktoreho milujem a s ktorym zijem povedal nieco taketo. To sa neda len tak zobrat spat.

mandala77
11. feb 2022

určite je to veľmi neuctivé, ako sa k Tebe chová. Neobviňuj sa, že si, aká si. Ale skús sa odpútať myšlienkovo od svojich predstáv - objatia, pús a podobne. Od neho to nedostaneš, zmier sa s tým. A čím viac budeš tlačiť, rozprávať mu o tom, vyčítať mu, že je aký je, tým ničomu nepomôžeš. Len napätiu medzi vami. Si schopná odísť od neho, nájsť si milenca? Nie? Tak jednoducho potrebuješ prijať situáciu aká je. A objať môžeš syna, alebo nejaké zvieratko - aj keď viem, že to nie je to, po čom túžiš a čo by si potrebovala.

Ak niečo môžeš urobiť, tak môžeš zmeniť len svoj prísup. Samozrejme, nejde to ľahko. Si naučená tak myslieť aj správať sa. Ale iná cesta nie je.

Zmeniť svoje naučené správanie a reakcie. Ak sa pohádate, určite sa nechodiť mu ospravedlňovať, u vás ste naučení, že on vie, že na Teba toto funguje - pocit viny a tým Ťa trestá.
V tomto vidím veľký problém u Teba - pocit viny a on s ním dobre vie robiť. Ako ho v Tebe vyvolať a Ty potom za ním s prosíkom chodíš ako pes a on je hore. Na tomto by som pracovala ja.

victory7897
11. feb 2022

Moji rodičia sa rozviedli keď som mala 13rokov,prežila som bolo to ťažké a na môj úkor ale prežila som to a chápala to,ja som lásku medzi nimi nevidela ... a viem ako ma šťastné manželstvo vyzerať, a ako sa k sebe mame správať,láska nebolí a nevydiera citovo..keď tam už nieje a jeden trpí treba odísť...tvoj muž ťa neľúbi a aj keď prejaví ,, akože,, nejaké gesto zrejme nasilu tak ho opäť nejakou vetou zmení na ubližovanie či už slovami alebo ignoráciou..asi tu už cesta späť neexistuje, zo dňa na deň ho asi nezmeni ani poradňa ...báť sa odísť nemusíš,na syna ti bude prispievať a práce sa podľa tvojich slov nebojíš.ale ak máš pocit že tam je nádej ,hraj ty ignoráciu,možno spozornie,a zmení svoj postoj,nepros ho ,nehadaj sa s ním ,zakus si do jazyka zájdi do mesta sama a večer hraj unavenú..keď sa nebozkava tak nemusí byť ani sex..možno stráca záujem práve tým že za ním chodíš a prosiš ho o udobrenie..proste kašli na neho aj keď ne vo vnútri ale aspoň naoko..

katkati
11. feb 2022

Hrdosť. Rýchlo ju nájdi, keď si ju stratila.

autor
11. feb 2022

@midori123 on plakal aj u psychologicky, keď nevie ako reagovať tak sa rozplače. Alebo prejde do agresivity. Keď s ním sa nedá hádať, myslím argumentovať, dohodnúť sa na niečom. On sa zatne, postaví okolo seba múr. Hovorí vety typu ako: Nechcem sa o tom baviť, Nechcem sa rozprávať, Daj mi pokoj, Chod preč, Zase som určite len ja ten vínny, Keď sa ti nepáči, nájdi si iného, Mňa tvoje psychologické žvásty nezaujímajú. Potom to prejde do: Povedal som ti aby si vypadla, Vypadni z izby, Do p... čo na tom nechápeš, že sa nechcem s tebou o tom baviť.
Potom je tretia fáza: Idem od vás preč ( obúva sa, oblieka), alebo Pobal sa a vypadni, alebo plač alebo Zajtra podám žiadosť o rozvod.
Štvrtá fáza je útek z bytu, otváranie okna akoze ide skočiť, tlačenie žiadosti o rozvod, zastrašovanie fyzickou silou.

veronika_e
11. feb 2022

No a ty by si sa mala vziat a proste odist. Podla mna nebude ten chlap kompletny a takto ta vydiera len ked sa boji, ze proste odides. Mala by si nabrat silu a odist a zacat konecne normalne zit

mareka49
11. feb 2022

Co ma znamenie váhy spoločne s tou diskusiou?

yoxinka
11. feb 2022

Tak ty by si sa mala zobrať a odísť naozaj. Žena, máš 35 rokov!!! Celý život pre sebou …

autor
11. feb 2022

@veronika_e mne sa zdá akoby mu posledné roky preplo, bez urážky.

victory7897
11. feb 2022

Vidíme len jednu stranu mince..možno sa nechce hádať ,nerad sa hada ,nevie sa hádať...čo tak proste nechat ho tak? Normálne si každý robte doma svoje ,a skúste sa nehadat o pi..vinach ako je pleseň v kúpeľni.. postriekaj ju keď ju vidíš a nehuč o tom..nehnevaj sa ale niektoré ženy sú fakt otravne a človek keď chce mať kľud musí ich poslať do pi .. možno preto robí cirkus lebo chce mať kľud a doma ho nemá..

autor
11. feb 2022

@lucmirka124 oporou mi nie je, čaká ma operácia a on sa tvári, že ide o trhanie obočia. Tebe veľa zdravia a som rada, že v láske sa ti darí a v mužovi si mala oporu.

midori123
11. feb 2022

Boze, to sa az tazko cita, nie to este zije😟
Tvoj manzel nie je uplne psychicky v poriadku. Ja nie som ziadny psycholog, no prezite uz mam dost aby som si dovolila tvrdit, ze on ma nejaky problem.
Otazka znie, co s tym? Pokial si to on neuvedomuje ze ma problem, ty s tym vela nenarobis. Vtedy je nacase zvolit odchod, lebo ta to znici. Skratka zachranit seba, pokial nedokazes zachranit jeho…

autor
11. feb 2022

@victory7897 tu nejde o pleseň ako takú. Ja mám 165 cm, on 180 cm tak je logické že keďže bola pleseň na plafone že ju nastrieka ten vyšší. On sa však stále hádal že ju tam nevidí. Tak som ja krpata musela na stoličke na špičkách sa naťahovať aj tak to bol boj. Neboj, robím si svoje. A nie som otravná. Ani nehucim. Ale keď sa mi niečo nepáči, snáď sa môžem ozvať. Jediný kto u nás hučí je on. Ja hovorím tak potichu, že sa ma často aj dvakrát opýta čo som povedala.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
11. feb 2022

Neviem moja, akymi slovami by sme ti mali napisat, ze tvoj muz je v lepsom pripade uplny dement a v horsom psychiatricky pacient. Si uplne mlada, mas odrasteneho syna. Perfektnu vychodiskovu poziciu.
Do toho druheho bytu by som sla ihned. Poriesila najomnikov a ahoj.

nikynike
11. feb 2022

Tvoj muz ti hovori ze kto by ta chcel lebo mas 35 a rokov a jedno dieta? 🤣🤣 mam o par dni 37 a 3 deti a mozem si vyberat. Tolko k tomu. Nedaj sa zdeptat a neprijmi tie klamstva co ti vtlka do hlavy. Vela sil ❤

tncka
11. feb 2022

Darcek by som mu na valentina obuchala o hlavu rovno s rozvodovymi papiermi. Naco ti je takyto chlap?!