icon

Manžel mi často vyhadzuje, že jeho rodičia nám dali peniaze

30. nov 2019

Čaute, mám taky problem, ked sme prerabali byt, manželovi rodicia nam dali väčšinu penazi na prerabku bytu, už je to dva roky dozadu, ak si vsak dovolím nieco povedať na jeho mamu, ktora mi dosť casto pripada uplne mimo svojím spravanim, tak mi hned odpovie ze mam byt ticho, ze nam dali, ze som nevdacna atd., pritom ziadne peniaze sme si nepytali, proste sami nam dali od seba, lebo chceli... Oni sami to nikdy nevyhadzuju, ze nam dali alebo niečo podobne, len manzel mne, ked si dovolim nieco povedat na nu.... Keby som vedela, ze to takto bude hned by som bola za vacsiu hypoteku, aby sme si prerobili a splacali vsetko sami.... Som teraz tehotna na PN, tak som si vcera vypocula aky som prizivnik, ktory sa prizivil na jeho rodine.... Bolo mi to velmi luto a plakala som, lebo si nemyslim, ze som nejaky prizivnik, naozaj som necakala ze teraz budem musiet byt akoze cely život vdacna a budem musiet drzat hubu pred nim....hlavne preto ze oni teda nic take nehovoria, len mi je neprijemne pocuvat taketo reci od manzela.... Čo na to hovorite? Ako by ste to riesili?

sidicek
2. dec 2019

Navštív psychológa, ktorý ti vysvetli, ze s takýmto človekom sa nedá žiť. Ty stále chceš bojovať, hľadáš naňho finty, ale ty by si mala pochopiť, že jediný postup v takomto prípade je odísť a viac sa s ním nekontaktovat.Ty si už od neho tak zmanipulovana, ze nevidíš všetko reálne, ochrán svoje dieťa pred jeho zhubný vplyvom

autor
2. dec 2019

@negymama to je pravda, pokial sa on sam nechce zmenit, tak ja asi nič neurobim a on sa nechce určite, lebo vo svojej povahe a správaní chybu nevidí, tak na čo by sa predsa menil, ked chyba je vo mne a vo všetkych ostatnych okrem jeho .... asi treba rezignovať, čo sa tyka nejakej jeho zmeny ....

autor
2. dec 2019

@sidicek budem musiet zájsť, aby mi niekto poradil, aj za tým právnikom, aby som nemala ten strach niečo riešiť

evkano1402
2. dec 2019

@negymama
presne, pre mna bola urazka "ku..." ta posledna, samozrejme myslena z ich strany ako sranda, ja som ta, co nechape srande ale najma spravanie k mojim detom - mam dievcata - proste handry, sluzky, dobre len na to aby si do nich kopli, su hlupe, tucne a pod. pritom oni sami su taki - teda -projekcia, premietanie svojich vlastnosti na ineho. Bodka. Bez lutosti - NO CONTACT - a nelutujem, lebo nemam co lutovat

negymama
2. dec 2019

strach je sucast planu... vidim ze si uz spracovana poriadne. Vies on nikdy neurobi nic extra vynimocne zle...aby nepretrhol nit s obetou, to predsa nechce.

Ty si presne ten typ co mu vyhovuje. ked ta podda docista do znicenia...necha ta. nebudes uz vyzivou pre jeho manipulaciu.

Presne si definuj... coho sa vlastne bojis? Co ti take moze urobit?
1. Co si on o tebe mysli? .... óoo, na to mozes zvysoka sr...
2. Co si o tebe pomyslia druhi na zaklade jeho reci? .... su podstatne pre teba reci druhych, ci tvoj zivot a tvojho dietata? tak na toto sa tiez mozes zvysoka...
3, Ďalej čo??? jeho ciny a kroky proti tebe? rozmaznanec ktory sa nemusel namahat a na sebe pracovat. sa zrazu bude snazit, obehovat pravnikov, brat ti dieta aby ho sam vychovaval? No to urcite! Uz vidim ako sa mu chce, skutocna starostlivost o niekoho /o dieta ktore ti akoze podla vyhrazok vezme/ je mu uplne cudzia.
3 .

autor
2. dec 2019

@evkano1402 to som si inak tiez vravela, ze svoje nizke sebavedomie projekuje do mna, ze ma uraza aka som nemozna a neviem čo, vlastne hovori sam o sebe ....

autor
2. dec 2019

@negymama ja sa nebojim, čo by si o mne myslel on alebo jeho rodina, to už by mi v čase rozvodu bolo uplne jedno, skorej o to dieta, ale tiez som si presne vravela, ze ved taku obetu by neurobil, aby on bol s dietatom sam, len ma tu matku a ta nerobi a je doma, vies dvaja psychopati by sa spojili, toho sa bojim, ze vlastne ona by sa starala a on by bol rad, ze mi urobil zle, ale tiez si hovorim, ze ona tiez asi by nechcela mat teraz dieta na krku stale .... snazim sa racionalne ten strach vyvratit

negymama
2. dec 2019

@evkano1402 ano viem o com hovoris, tito ludia velmi opovrhuju zenami, a to uz od malicka, od dievcatka. Mam 2 dcery, potom 2 synov.
svokor si velmi daval zalezat aby moju dceru znevazoval proti vnukovi /svagrov syn/. to co on robil, to je nieco neskutocne, kto nezazil snad ani nepochopi. Keby ze tu zacnem davat prihody a hlasky ... ako z ucebnice o sociopatoch.

autor
2. dec 2019

@negymama a inak presne, moj muž je proti zenam vysadeny, je to podla neho podradna rasa, ako sa vraj zo srandy vyjadruje

0silvia0
2. dec 2019

@negymama prosim ta, pises ze tvoj svagor je taky isty ako svokor. Nevies aki su tito ludia ako deti, teenageri? Mam totizto iste podozrenie u mojho syna, len neviem to presne v jeho veku identifikovat.

negymama
2. dec 2019

samozrejme ze svokra by to dieta nastalo nechcela... maximalne sa ho budu snazit pri navstevach uplacat, tahat na svoju stranu, teba ociernovat.

.... no vidis...mam davat este dalsie priklady, co ta caka a neminie? ak bude syn,, bude ho ucit svojmu ehm pohladu na svet a zeny... ak dcera bude najprv jeho spojenec proti tebe, v puberte nou zacne pohrdat ako zenou a da jej sebavedomie uplne dole.

autor
2. dec 2019

@negymama zatial to vyzera na syna podla doktorov .... cize z neho spravi to, čo je on

negymama
2. dec 2019

@0silvia0 takto... urcite crty ma aj moj namladsi syn, v hodne zriedenej podobe, a ja na tom velmi pracujem aby sa to neprejavilo.
co sa tyka synovca 16 rocny ... je makky submisivny po matke, otec ho tak zdeptal ze je extremne pasivny, bez kamaratov, bol sikanovany rovesnikmi ...ale zato sa naucil hnusnemu pokrytectvu a zakeractvu. ublizi niekomu, alebo spravi nieco zle... poobzera sa ci ho niekto nevidel, ticho spravi niekolko krokov nabok cupne si a hraje dobruckeho chlapceka co o nicom nevie. Ma krasnu tvar, na dospelych hraje divadlo tichunkeho dobruckeho chudacika ktoreho nik nechce, deti ho ale odmietaju pre tu zakernost. prestala som ho volat pred 3 rokmi na prazdniny, par x zakerne ticho ublizil mojim , keby ze to neodhalim, nik sa nedozvie ze to bol on. Vyzera ako obet, ale zaroven je aj velmi nebezpecny.
Dcera ,a 13r... ma dar reci po otcovi, posobi sebavedome a priebojne, tiez vie ale klamat telom, naucila sa uz manipulativnej komunikacii. mne osobne je s tymi detmi neprijemne, davnejsie som verila, ze budu ine, ale zanecha to stopy.

negymama
2. dec 2019

@0silvia0 videla si film Good boy M. Culkinom? /ten co hral v Sam doma/... pozri si ten film, tak nieco take ale synovec nie je az taky extrem.

negymama
2. dec 2019

nepripada ti teraz... ked viac o nom pises, ze tvoje problemy temy o vytykani penazi od svokrovcov...su vlastne banalne? Hlavny problem je niekde inde.

autor
2. dec 2019

@negymama ano, je to uplna banalita, v podstate v tom probleme bolo skryte, to ako sa on ku mne sprava vseobecne a nie o tu situaciu konkretne

negymama
2. dec 2019

@0silvia0 dalsie crty..znizena empatia, tvar maska, nehybna. Emocie prejavuje, iba ak je ublizene jemu. ked boli surodenci mali, neterke sme doniesli vacsi byciklik po nasich detoch, Na novom bicykli uz dokazala dobehnut brata, vo chvili ked bola vedla neho, ju zboku sotil na strkovu cestu, ona dokrvavena plakala, on sa dalej spokojne vozil s miernym usmevom na tvari. ale sme boli na navsteve a dcere aby som nenudila doniesla take matrice na obkreslovanie. Ponukla ich bratrancovi, ze nech aj on ma...na to ju skopol po stol, dalej si spokojne maloval, vyplazeny jazycek sustredeny na pracu, ani sval sa mu v tvari nepohol. to bolo x takych situacii. nemal ani nejmensie pohnutie, ked niekomu ublizil.
ja chapem ze deti zavidia , ziarlia a si kvoli tomu ublizia...ale normalne dieta pri tom prejavi aj nejake emocie, zlakne sa, pride mu luto, on nemal nikdy sucit.

autor
2. dec 2019

@negymama ano ten sucit im chyba tymto narcisom, lebo su sebci, oni sa nezamyslaju nad tym, čo urobia inym, ale ked niekto ublizi im, to je uz najvacsia katastrofa na svete, ale oni môžu....empatia, ze by sa vzili do druheho, ze im spravili zle, to chyba .... to vsade pisu tak a je to tak, keby im boli robene testy na EQ, tak by to asi bola katastrofa, uplne dole

negymama
2. dec 2019

a este to ti chcem povedat, ze pri tychto ludoch prakticky nema zmysel ocakavat pozitivne zmeny napr. navstevou psychologa.
Oni su tak mazani ze vedia aj skuseneho psychologa obalamutit, ze im psycholog uveri, a dokonca od psychologa naberu grify a skusenosti , ktore potom uplatnia voci obeti.

Psycholog pomoze pri beznych chybach komunikacie a nespravnych vzorcoch spravania, kde obe strany maju ochotu spolupracovat...tak tam ma to zmysel. Psycholog je dobry akurat pre teba, aby si pochopila ako mas ty postupovat. V podstate nie su ziadne sposoby ako s manipulatorom vyjst rovnocenne... mozes sa len naucit ako sa od neho oslobodit.

autor
2. dec 2019

@negymama to som si inak presne vravela, ze on by hereckym vykonom, ze by to zahral na chudacika, ktory je vlastne šikanovany a on sa len brani ešte okaslal aj jeho .... lebo to jak sa on dokaze pretvarovat, na grc mi je

negymama
2. dec 2019

no ja som sa od svokra dozvedela oneho casu, ze vraj mam EQ -50. 😀 Heh, ale nepodarilo sa mu dojat ma.
Pozri jeho herecke etudy neovplyvnis, len ty sa prestan hrat na uplakanu anicku,

Prezradim ti , co jedine na nich zabera a vie ich najviac nahnevat... LAHOSTAJNOST.
Ten kto s nimi nehraje ich hru, kto neda sa vtiahnut do melodramy s nazvom "Kto je vacsi?" /geroj ci chudak podla situacie/ - sa od nich oslobodi.

Vies ich nedojme , ze nad nimi zvitazis, to beru ako vyzvu, tesia sa ze mozu kut plany na vratenie a pomstu. dojme ich ked ich mas na salame - nic viac nic menej. Niet javiska, niet hladiska...herec straca angazma. Normalny realny zivot ich neláka.

autor
2. dec 2019

@negymama inak aj toto som si vravela, ze co moze takemu narcisovi vadit, no ked ho mas na haku a nedavas mu ten pocit dolezitosti, ktory on vyzaduje .... len tym, ze som citliva a on to vyuziva, vacsinou vie, ze ja to nevydrzim byt taka lahostajna ....musim to vydrzat, aspon sa tak tvarit

negymama
2. dec 2019

Citliva? ale no. Kazda zena vie byt aj tvrda, ked to zivot vyzaduje. Bach...keby si potrebovala priklad zachranit svojmu dietatu zivot, tak das nabok citlivost.

autor
2. dec 2019

@negymama no ved, asi sa vo mne ešte tiez ozve tá levica 🙂 ked bude to male na svete

autor
2. dec 2019

@negymama citala som inak knihu o psychopatoch, kde v podstate sami takýto psychopati vo vypovediach hovorili, ze vyslovene dokazali uz napohlad určit, ktorá žena je citlivejsia, empatická, že majú ako keby radar na to v sebe

evkano1402
2. dec 2019

ta citlivost, dobre chapem 😂
ja som od malicka plakala pri dokumentoch o zvieratach, na ktore polovali ludia...
a nespravodlivost ako taka sa ma bytostne dotykala, aj ked bolo niekomu inemu ublizene, v skole a pod.
kasli na to...
Asi ti to momentalne tak nepride, ale tu ide len a len o teba a tvoje (vase) dietatko.
Nie je v tvojej moci svojho muza porazit, zmenit, ani nastavit mu zrkadlo...
Ak ho opustis, jemu to nebude luto, jemu bude luto len jeho sameho, zranene ego, preto rozmyslaj ako odist bez toho, aby ti mohol ublizit, pomstit sa.
Jednoducho mysli na seba ako sa zachranit, bez nasledkov.
Neviem, ale asi budes musiet do buducna pocitat so striedavkou, pripadne davat mu dietatko na vikendy a pod. neviem, toto je dobre mat osetrene este sudom.

zuzka1117
2. dec 2019

Kedy si začala pozorovať prvé príznaky takéhoto správania? Zaujíma ma ako dlho sa dokážu takýto ľudia pretvarovat

autor
2. dec 2019

@evkano1402 presne toto som si povedala, ze ked aj odidem tak si normalne myslim, ze on bude mat na haku, len jeho ego bude urazene, ze som pokazila nejaky jeho idealny obraz, ktory pred vsetkymi hrá .... no hlavne sa zamysliet, poriesit, aby som z toho s malym vyšla čo najlepšie, aby bol u mňa a aby nemal na neho taky vplyv a na mňa už vôbec....

autor
2. dec 2019

@zuzka1117 vieš čo, asi po roku začal mať take nejake tendecie, ze sme sa pohadali napriklad a ja som plakala a on kludne vedla mňa ležal, pustil si tv a smial sa, ako keby ma ani nevnimal, pripadne mi povedal, ze nebude ma lutovat, lebo ja plačem len naschval, taka bezcitnost ako keby bola prvy prejav .... ale zo zaciatku sa vždy ešte na druhy den alebo za dva ospravedlnil alebo tak .... potom sa to zhoršovalo, hlavne po svadbe, ked ako keby ndobudol istotu, to už sa ani neospravedlnil nikdy alebo sa mi ešte smial do tvare ako teraz a tak ....

evkano1402
2. dec 2019

@zuzka1117
toto co opisuje zakladatelka diskusie poznam z vlastnej rodiny, moj brat...
Svagrina, inac velmi empaticka, ale aj velmi rozumna zena, mi povedala, ze po roku zacala mat podozrenie, ze vsetko u neho nie je s kostolnym poriadkom a do dvoch rokov uz boli rozvedeny