icon

Manžel mi často vyhadzuje, že jeho rodičia nám dali peniaze

30. nov 2019

Čaute, mám taky problem, ked sme prerabali byt, manželovi rodicia nam dali väčšinu penazi na prerabku bytu, už je to dva roky dozadu, ak si vsak dovolím nieco povedať na jeho mamu, ktora mi dosť casto pripada uplne mimo svojím spravanim, tak mi hned odpovie ze mam byt ticho, ze nam dali, ze som nevdacna atd., pritom ziadne peniaze sme si nepytali, proste sami nam dali od seba, lebo chceli... Oni sami to nikdy nevyhadzuju, ze nam dali alebo niečo podobne, len manzel mne, ked si dovolim nieco povedat na nu.... Keby som vedela, ze to takto bude hned by som bola za vacsiu hypoteku, aby sme si prerobili a splacali vsetko sami.... Som teraz tehotna na PN, tak som si vcera vypocula aky som prizivnik, ktory sa prizivil na jeho rodine.... Bolo mi to velmi luto a plakala som, lebo si nemyslim, ze som nejaky prizivnik, naozaj som necakala ze teraz budem musiet byt akoze cely život vdacna a budem musiet drzat hubu pred nim....hlavne preto ze oni teda nic take nehovoria, len mi je neprijemne pocuvat taketo reci od manzela.... Čo na to hovorite? Ako by ste to riesili?

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
autor
2. dec 2019

@zuzka1117 tak mozno sa dokazal, aj preto, ze ked sme spolu chodili tak sme spolu neboli kazdy den, boli sme napriklad 2x za tyzden a tak....

autor
2. dec 2019

@zuzka1117 sak prave, ako keby nadobudol istotu, a potom uz sa prestal ospravedlnovat, ked aj nieco urobil, pripadne este vuac to hrotil a smial sa mi do tvare, vyslovene tak, ze sak neodides aj tak, takze mozem ta tu ja sikanovat

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
2. dec 2019

@dilino dilino, nevidel, ok😂😂😂😂😂

autor
2. dec 2019

@zuzka1117 ano az po svadbe, lebo nam sa prerabal este byt, boli sme teda uz nejaku dobu pred svadbou u jeho rodicov, lebo maju velky dom a miesta, ale tak sem tam som isla este aj k nasim na den dva a tak.... Ale tak uplne až po svadbe

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
evkano1402
2. dec 2019

@zuzka1117
hovori sa, ze kazda skusenost, aj ta zla, ta posilni a tak...
Ale normalne a uprimne ti poviem, ze skusenost s narcisom je tak hnusna a neludska, ze ju nielen ze neprajem nikomu, ale casto som rozmyslala, ze ake posilnenie, ze fakt neprosim.
Niekde som citala o narcisoch aj ako o "no-human being", proste o neludoch a je to fakt.
Niekto, kto je veriaci, tak hovori aj o nejakej diabolskosti v tele narcisa, toto neviem...

autor
2. dec 2019

@zuzka1117 nedalo sa, vies oni veriaci, to by nedovolili, aby sme zili spolu pred svabdou a jemu to urcite pasovalo.... Mohol sa pretvarovať

autor
2. dec 2019

@evkano1402 vidis a on je veriaci a mne hovori, ze ja som satan 😁 to uz smiat sa musis niekedy

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
autor
2. dec 2019

@zuzka1117 on by nešiel proti nim.... Alebo hlavne proti nacistickej maminke, ktora by to asi silno riesila.... Ale hlavne mu to asi pasovalo, vedel, ze potom neuvidim plne aky je

zuzka1117
Autor odpoveď zmazal
autor
2. dec 2019

@zuzka1117 ja by som tiež isla pred svabdou kludne, ale on nie, vies lebo to je ich alibizmus, my chodime do kostola, my sme dobri ludia, na oko podla kostola vsetko a co sa deje za dverami je druha vec....

negymama
2. dec 2019

moj svokor nikdy nikomu nepovie prepac. ani svokre, sama mi to povedala. proste on nie, on je daco extra, ma pocit bezvinnosti. a svagrovi som raz zadrela ze je pysny tak vyhlasil bohorovne , ze on teda s pychou nikdy problem nemal.
a svokor, podla svojich slov nelutuje ani sekundu svojho zivota, co urobil. Ej, mozme mu len zavidiet, malokto si to moze povedat.

Vsetci su blbi, sprosti, ku, ko a pi - len oni dvaja lietadla na atomovy pohon😝

autor
2. dec 2019

@negymama strasne fakt, ze taketo individua existuju, to maju v hlave uplne pokazene..... Som aj citala, ze testovali nejake vlny v mozgu u narcisov a beznych ludi, ze im ukazovali rozne emocne obrazky a proste narcisti a psychopati nic, ziadne reakcie v tych vlnach....

negymama
2. dec 2019

presne tak, preto ti hovorim, ze ked sa pri takom cloveku budes citovo angazovat, trapit sa , placom si vynucovat sucit, privodis si len sebe dake srdcove problemy, ja ich uz mam .. pred porodom posledneho syna mi tak ublizil, ze som bez prestania 2 dni plakala, nespala...

tak to nie. city lasku treba davat ludom ktori o to stoja a vieme si vzajomne nieco dat pomoct si. LUtujem len, ze som k tomu nedosla skor. Ty mas obrovsku sancu , nie si este tak znicena. si mlada, dostanes sa z toho dobre. Jojoj... po svete chodi kopec ludi s normalnym citovym prezivanim. toto su vynimky. A popracuj na svojom sebavedomi aby si tie vynimky nepritahovala.
tito "moji" dvaja psychopati, akonahle zistili ze uz nado mnou nemaju moc, prakticky okamzite prestali. mam svaty pokoj.

negymama
2. dec 2019

a este co sa tyka tvojho syna neboj sa. Citala som niekde ze tato porucha casto vznika vinou bezcitnej matky, ktora nedava dietatu dostatocne naplnenie. samozrejme musi byt aj nejaka dispozicia v hlave..
priklad moja svokra nevie s detmi, materialne sa postara, mali az prehnane ochranarsku vychovu v niektorych ohladoch, ale nejake city neboli.. avsak dieta ktore nema na to predpoklady, ma frustraciu, trapi sa, nevie vsak byt taky manipulator, moj muz videl ako sa spraval jeho otec, videl tie vzorce aj ich obcas skusa...ale neda sa mu to tak, nema na to "talent" na to je prilis citovy, ma rad spolocnost, rad si pokeca, posedi s kamaratmi, proste jeho povaha mu neda byt takym maniupulatorom, lebo mu zalezi na ludoch a ma k nim citove puta.
svagor je bez skutocnych kamaratoch, rad sa zaobera len sebou, svojim uspechom, jeho zivotne motto je "byt lepsi ako brat" aj deti zenu berie ako nieco co ma zvysit jeho status. taki ludia skor sa dostanu k k patologiam v spravani, lebo nemaju citovu vazbu.

autor
2. dec 2019

@negymama kks to je sila, najviac ublize presne toto, ze ty sa trapis, plakala si a neviem co a jemu to bolo jedno.... Ako moze byt taja bezcitnost v niekom.... Toto aj ja, mozem plakat, este sa mi vysmeje a povie, ze ja placem nasilu, namiesto nejakej empatie, uz pred nim ani neplakavam, to som prestala davno, radšej si poplacem sama niekde, lebo ked som plakala pred nin este viac do mna ryl, aby ublizil.... Presne, takyto si nezaslúžia emocie od nas

autor
2. dec 2019

@negymama a inak presne toto ako pises, moj muz tiez nema ziadnych kamaratov v podstate, za to ja mam vela kamaratok, rozumiem si v podstate s kazdym, ale on, chladny.... Bez nejakych vzťahov

negymama
2. dec 2019

moj svokor ma okolo seba ludoprazdno . doslova. dakde mimo domu k cudzim sa vie prekonat, hrat mileho, ale akonahle by mal mat s niekym blizsi vztah. uz sa prejavi. Raz mi povedal ze on ma sto kamaratov... jo jasne, klucky odpadavaju v dome z tolkych "kamaratov" , svagor, jeho syn nema kamaratov, jeho vnuk ten s pretvarkou nema kamaratov... nahoda to asi bude.

Raz mu jeho sestra povedla nech sa s nou tak arogantne nerozprava, tak sa prestal rozpravat uplne...desiatky rokov, su vzdialeni 2 km. s bratom v jednej dedine tiez nekomunikuje desiatky rokov, moj muz by bratranca z tej istej dediny nespoznal na ulici. nikdy sa nevidali.

negymama
2. dec 2019

ako tu napisala @evkano1402 , ludia ktori s nimi ostanu, ich partneri, sa ich naucia po rokoch ospravedlnovat, este okoliu vycitaju ze nechapu jeho srandu, jeho dobre umysly. a ze to my sa mame zlepsit aby on bol k nam dobry.
tam nie je ina moznost...bud sa pridas na jeho stranu proti celemu svetu vcitane vlastneho dietata, alebo budes proti nemu ale dlho sa to znasat neda.

negymama
2. dec 2019

a pocase mu budu vadit aj tvoje kamaratky, ak este teraz nie. aj tie ti odreze.

tucniacka11
2. dec 2019

moem ti povedať, že sa to bude len a len zhoršovať. ked už teraz vidíš, aký je arogantný, sebecký, zaleožený na mamonu, bude ti to vadiť viac a via a ak sa on nezmení, čo asi ťažko, jedine keby sa niečo v nom zlomilo, niečo vážnejšie, a pochopil by, že hodnota je o niečom inom, a nie, kto čo dal, a nedal. nebude to dobre, vravím z vlastnej skúsenosti. drž sa,

0silvia0
2. dec 2019

ďakujem, môj syn nie je zasa vôbec zákerák, ale strašne je manipulatívny, keď niečo chce. Zoberie si niečo do hlavy a bez hanby skúša, skúša, skúša. Vysvetlíš mu, tvári sa že chápe, ale o chvíľu zasa skúša. Keď vidí, že naozaj s tebou nepohne, tak sa uspokojí a tvári sa v pohode. Vôbec nie je naštvaný, urazený, nič, keby neskúšal dokola, ani by sa mu to asi nerátalo. Je tak sebestredne orientovaný, len jeho záležitosti sú dôležité, ale to môže byť spôsobené ešte vekom a nevyzretou osobnosťou. Keď sa nedeje podľa neho, tvári sa strašne nešťastne a má tendenciu si niektoré veci prekrúcať. Raz mi to povie tak, potom inú verziu, niekedy mám pocit, že si vymýšľa a keď ho začnem konfrontovať a pátrať po pravde, dráždi ho, že to riešim... Neviem či má len manipulatívnu povahu alebo aj črty narcistickej povahy. Niekedy sa fakt čudujem, ako toto môže byť náš syn, my sme s mužom úplne iné povahy, je v mnohom kópia mojej mamy.

tucniacka11
2. dec 2019

a ako ste da vobec mohli dať dokopy, ked je taký uplne rozdielny od teba?

autor
2. dec 2019

@negymama vadi mu, ze si s nimi pisem a stretam sa, lebo vie, ze nehram pretvarku a ze im poviem, ked sa nieco deje, to mu vadi, ze su ludia, ktori vedia, ze nie je tak, super, ako sa hra

wifonka2112
2. dec 2019

neprečítala som všetky príspevky, len pár prvých..ale niektoré ma naozaj zarazili..s manzelom prave čakáme prírastok , prerabali sme dom, vačšinu uz mame porobenu ale stale nemame vonkajšok , ani kompletne zariadené. Hypo sa nám minula a teraz vždy kupime až keď našetríme..jeho rodina je velmi milá a nesebecká, vždy keď majú navyše a vidia že ešte by sa nam tu hodila skriňa či nový gauč..radi sami od seba dajú peniaze nech si kúpime..teda vôbec nejde o 100 000 € ani o žiadne obrovské čiastky..ale neskutočne si to aj tak vážime, a ani nečakáme kedy potrebujú oni s niečim pomôcť , sme prví ktorí sa ponúnu..či ide o urobenie nákupu, poskladanie nejakeho nabytku, pomoc niečo vybaviť..a som len rada , že sa im viem odvďačiť aspoň pomocou. A ani my sme od nich nikdy v živote peniaze nepýtali, keby sami od seba nedajú , počkáme kým si našporíme...Hľavne v rodine je vždy dobré hľadať na človeku tie dobré veci, jasné že nikto neni dokonalý..ale možno ani nevesty niesú pre svoje svokry dokonalé a aj tak sa snažia..dajú tie peniaze aj keby nemuseli...a na oplátku pomôcť kde viem je len zadosťučinenie a aj ja sa cítim určite lepšie, ako by som mala hľadať výhovorky, prečo zase nie...Asi sme sa s manželom v tomto našli, lebo rovnako pomahame jeho aj mojim rodičom vo všetkom a bez rozmýšlania..okrem iného si takto nebudem môcť nikdy vyčítať , že som sa nestarala ...