Manžel mi ide na nervy
Manžel mi lezie neskutočne na nervy.
Mám 28 rokov. Dala som sa naspäť na svoj koníček čo som vždy zbožňovala, a to je folklór. Začala som chodiť do súboru. Zatiaľ len skúšky, kým zacnem chodiť na vystúpenia, to potrvá. No už teraz počúvam stále narážky že som dlho na skúške, že treba na naftu stále, že pre neho je to blud, že tam chodím, že 28 ročná stará som sa dala na tanec. Že má.nema nič iné zaujímať len dieťa (ktoré nemáme a ktoré strašne chce). Tlačí tým na mňa a ja sa.na to necítim aby som mala. On o tom vie. Poznámka: šak jasné lebo teba zaujíma tanec. Keď mu poviem že nemáme skúšku z tak je šťastný prešťastny. Ak idem na skúšku, tak ironické poznámky že som tam 2.5 hodiny. A prečo mu nedvíham mobil. A či mi ťažko mu zavolať. No nezavolala som mu, lebo nemám vôbec chuť počúvať jeho debilné reči a telefonát by skončil samozrejme aj tak hádkou a aby som.si kľudne šoférovala domov. Prišla som domov zo skúšky a hádka samozrejme. Nie ja.nemozem mať vlastny záujem lebo tanec a súbor je pre neho konina...a už tymi neustálymi hádkami akurát dosahuje, že ho znenavidim a mám.ho chuť poslať do riti. Sme spolu 8 rokov. Z toho 4 manželia o mesiac. Začínam ho my po krk, lebo sa správa ako despota. Samozrejme všetko otočí proti mnea najhoršia vyjdem zo všetkého ja.ze ja robím vojnu vo vzťahu.
@irusa nič si nevymyslam....ale nie vždy ma všetko napadne keď píšem príspevok
@zoro9836 prečo sa nedržíš toho, čo tu dookola omielaš a nevenuješ sa svojej žene, ale tráviš voľný čas, ktorý by si mal tráviť s ňou a s deťmi s cudzími ženami? Autorka nemôže chodiť raz do týždňa na 2,5 hodky do súboru lebo má voľný čas venovať svojmu mužovi, ale ty ako chlap, môžeš hodiny svojho času venovať cudzím ženám na ženskom fóre. Vodu kážeš a víno piješ.
Tanec je len téma... Ak by to nebol tanec, bolo by to niečo iné... Ja vnímam ako problém, že sa správa nadradene, neberie do úvahy tvoju radosť, túžby, priania, tvoje šťastie vlastne...
Na porovnanie, tancujem orientálny tanec, teraz nechodím, lebo som tehotná a veľmi unavená, ale dlhodobo aj s malou dcérkou som chodila na tréningy 2x do týždňa. Manžel má vždy podporoval, malú strážil, pýtal sa ako bolo, prisiel pozrieť na vystúpenie... nikdy nebol problém, ako sme čisto ženské zoskupenie, ale zase ak by mal chlap žiarliť, tak orient je dosť zvodný typ tanca.
autorka, v prispevkoch pises, ze dieta nechces, ze sa na to necitis, inde pises, ze si nevies predstavit seba ako matku a jeho ako otca. ze mozno zmenis casom nazor, o rok,ale teraz ho nechces. inde pises, ze mas endometriozu, snazili ste sa 2 roky. spis s nim malo a aj to iba cez neplodne dni. cize sa tehotenstvu dlhsi cas zamerne vyhybas?
pises tvrdo, si taka nahnevana alebo si taka vzdy?
nepises o nom nic pekne, iba ze by ti zniesol aj modre z neba (to je asi malo), ale inak z neho robis nechapaveho tvrdohlaveho sebca. naozaj je taky?
mate nejaky zvlastny tvrdy vztah bez porozumenia, ale na oboch stranach. z tvojej strany je tam este nejaka laska, ucta?
o nom sme poculi, ze ti nechce "dovolit" ten subor a ty mienis ist za kazdu cenu za svojim konickom. a co ine ti este robi "zle"? predpokladam, ze vela tych negativnych veci o subore ti povedal v hneve.
mna na jeho mieste byt tiez stvalo, ze si deti chcela a teraz uz nie. viem, ze do tehotenstva ta nikto nutit nemoze, ale keby to bolo naopak a dieta by si velmi chcela ty a muz by zrazu nechcel a by sa sexu vyhybal, tak by ho tu diskutujuce zozrali.
postavili ste dom a ty nechces deti, ja by som mala na jeho mieste tiez nervy v kybli, co teraz s manzelstvom, domom a stratenymi rokmi.
Ďad jeden. Nie že by bol rád, že máš úžasný koníček a nesedis len doma ako taká puťka domáca.
@aurora33 práveže on by takú puťku domácu potreboval, to by bola pre neho ideálna žena. No mal si takú hľadať, oni majú každý iné predstavy o spoločnom nažívaní. Ja to poznám aj naopak, žena puťka, najradšej je doma a muž chodí všade sám, bicyklovať, na grilovačky, na koncerty, sú silno veriaci, tak ostávajú spolu, ale každý si žije svojím životom
Čo sa čudujes keď ste spolu 8 rokov,že chce dieťa?
Ja to vidím asi inak ako tieto ženy,miesto tehotenstva folklór a kto mu dá dcéru,syna vynosiť?? To chce tak veľa?
Povedz mu, že tam prestaneš chodiť, ak on prestane chodiť do fitka. A myslím, že ste porozprávaní... Pekne fifty- fifty.
A toto sa skonci tak, ze on bude mat vlastny konicek, ty budes ta najhorsia a on ta odkopne. Imponuje ti to, ked sa stara, neda ti dychat a ziarli? Ze akoze vidis unho zaujem? Jedno, ze chory, blby, hlavne, ze je...? Keby to preliezlo z neho na teba a odkukas prvky spravania, zacnes mu to vracat, hned bude na teba verejnosti ukazovat prstom a kydat ti, ako mu to vadi. On si to za klobuk neschova. Budes sa s nim handrkovat cely zivot a o vsetkom a jeho despotizmus sa zacne zvysovat. Po dávkach. To pocítiš aj doslovne päsťami. Budes nonstop musiet s nim bojovat o tvoje vlastné Ja a bránit sa mu. Ale aj tvoje reakcie na jeho akcie sa budú stupňovať..... "krásny zivot" ta s ním čaká.....
Podla mna to nie je spravny typ na partnerstvo
No, citam a premyslam, a dochadzam k zaveru, ze tato diskusia je sice o tom, ako manzel netoleruje manzelke zalubu, avsak coraz viac a viac nadobudam dojem, ze pravda bude niekde inde. Ja tak uvazujem, vydavala som sa 29 rocna a do dietata sme sli prakticky hned, po 9 rokoch vztahu, lebo som mala fakt zdravotne problemy a bala som sa, ze to len tak lahko nepojde. Som rada, ze nakoniec to vyslo a rodila som prve dieta ako 30 rocna, druhe v 32 a nasledne este ako 37 rocna tretie. No sesyra napriklad take stastie nemala, ma uz 36 a caka druhe, dufame, ze bude zdrave a donosi ho. A to uz je velky stres. Pan manzel sa asi obava, ze to teda bude problem, co asi aj bude a IVF tiez nemusi vyjst hned. Jemu sa asi ruca ta predstava byt otcom. Ja sa skusam teraz vzit do neho a nejdem ho obhajovat, ak to spracuva takymto sposobom, ale mozno je to fakt trochu inak. Svagrovci sa dockali prveho dietata po tusim 4 rokoch od zaciatku riesenia IVF. Takze za mna tiez uz ten vek 28 moze byt hranicny. A nemusi. Treba si k tomu sadnut a rozpravat sa, byt k sebe uprimni, obe strany a neriesit kto z koho. Mate byt v tom spolu...
myslim, ze to tancovanie je len spicka ladovca. nejde o tanec, ludia sa hadaju aj pre obycajnejsie veci - ponozky, spinavy riad, drahe topanky, ....
ze sa hadate pre subor, je vasa vec, vsetci mame na nieco s partnermi iny nazor. subor nie je ten problem, problem je vas vztah. tu robis z neho despotu, ze ta nepusti tancovat, ty tam vsak aj tak ides, takze za nohu ta neprivazuje nie? a ty ani nie si zakriknuta, ked tam napriek jeho nesuhlasu ides, nie?
takze ze mu vadi tanec, to nie je ten problem, zrejme je tam viac veci, co vam navzajom vadi.
tato diskusia sa vybrala jednym smerom, aky je ten tvoj muz zly, nikam ta nepusti. pritom ty na ten tanec ides, ten benzin, co mu vadi, aj tak minies a ten sex s nim aj tak nemas, lebo prides neskoro a unavena. takze do nicoho nie si donutena a ani donutena, iba musis znasat jeho opacny nazor a on musi znasat to, ze si urobis aj tak po svojom. mne neprides ako nejake chudiatko, co muselo zostat doma triedit fazulu, ked mohlo tancovat.
@janetinka27 komu by nevadili nezmyselne vycitky? on moze, ona nie? myslim, ze kazdy su v zivote niekde inde, mozno by im bolo lepsie bez seba
Baba chce ist raz do tyzdna na 2-3 hodky si zatancovat.
Chlapovi sa to nepozdava (nafta, cudzi chlapi...).
Baba sa neciti na dieta proste nechce a je jedno, ci tomu predchadzali zdravotne problemy, alebo len prednedavnom otocila, lebo sa jej cosi nepozdava, ale proste nechce. Mozno bude chciet o rok, dva o pat a mozno nikdy. Sama nevie, ako sa vyvinie situacia.
Chlap chce dieta, najlepsie hned.
A do toho vycitky, preco este nie je dieta, preco mu nedviha (ani ja mimochodom nedviham, ked viem, kto vola a co bude nasledovat), preco hento a tamto.
Ja si myslim, keby ju nechal dychat, keby ju nechal tancovat bez vykrikovaciek, keby ju nechal, kym sama nebude citit, ze chce dieta, proste nechal tomu celemu volny priebeh...vsetko by bolo, aj konicky, aj rodinna pohoda na oboch stranach a aj dieta by lahsie prislo napriek zdravotnym problemom...ale nasilu to nejde...lebo JA chcem babiku tu a teraz, lebo JA chcem aby si ty to a to robila a takto sa spravala. To normalneho cloveka znechuti ak rovno nevystrasi k dalsim aktivitam napr. mat spolu dieta.
@evkano1402 Presne to tak vidim aj ja, ved sa o dieta snazia stale, no nie vzdy to ide na prvu. Ale konicek predsa snazeniu o dieta nijako nebrani. Pravdaze autorka hovori, ze UZ dieta nechce - byt v klietke a este k tomu byt poistena dietatom, to by kazda jedna z nas zavahala. Ved ma len 28 rokov, ivf, ak sa vztah ustali, pokojne mozu riesit v 30tke, dovtedy sa mozno aj prirodzene podari. Ale ja by som si to velmi rozmyslela, lebo ak zakazuje zene konicky teraz, co bude po detoch? Tiez si nebude moct 1x tyzdenne odist zatancovat? Nie vsetci muzi su ako zoro z 19.storocia, moze si najst muza takeho, ktory bude stastny, ze ma spokojnu manzelku. A jej manzel si moze najst putku podla svojich predstav. Win-win
A tá jeho ex, ktorá kedysi tiež chodila do súboru, nepodviedla ho s niekym odtiaľ? Pripadne si nezačala vzťah s nejakým zo súboru? Nebojí sa skôr toho?
Vieš, ak nie ste kompatibilní ohľadom deti, veľa manželstiev sa pre to rozviedlo, ze jeden videl naplnenie manželstva v tom, že budú aj deti, druhy zas nie, len toto ste si mali medzi sebou zadefinovať pred svadbou a nie až po nej.
@katkami123 Ale oni na dietati realne pracovali v manzelstve. Ja som tiez po 3 rokoch neuspesneho snazenia si povedala, ze zacnem brat antikkncepciu a na cele plodenie sa z vysoka mozem...kolko je talych parov, ze isli do manzelstva s tym, ze chcu mat deti. Ale je rozdiel ked sa zadari do polroka bujareho sexovania a rozdiel si planovat suloze, pichat injekcie a absolvovat milion neprijemnych procedur. To nie je kazdy povinny akceptovat. Vela ludi to skusilo a ked zistili, ake tazke to je, tak uz v tom nepokracovali a zili radsej bez deti. No ale odhliadnuc od tohoto vsetkeho - nic nebrani mat zene konicek, toto vsetko na pozadi sa da absolovovat s konickom a podporujucim partnerom. Jej partner sa ale ukazal, ze taky teraz nie je, preto ma plne pravo teraz povedat na dieta NIE, pretoze je velky predpoklad, ze takyto a mozno aj viac obmedzujuci bude aj v partnerstve s dietatom..
@katkami123 aj keby si ta ex začala s niekym so súboru je to minimálne 8 rokov, keď ho odkopla. Za 8 rokov nebol schopný spracovať fakt, že si našla lepšieho ako on. Za 8 rokov mu nedošlo, že jeho súčasná manželka je iná osoba? Po ôsmich rokoch riesi krivdu z teenegerskych rokov na úplne inej zene? Však to je jasný dôkaz nevyzretej osobnosti.

@irusa Ved oni sa +2 roky o dieta snazili..ty vies co to je ist na umele oplodnenie, aky velky zasah do tela a psychiky zeny to je? Mimochodom moja velmi dobra kamoska s tazkou endometriozou, ked im povedali, ze dieta budu mat len cez ivf, prirodzene mesiac pred ivf otehotnela a potom mala 2 deti prirodzene...to ze este nechce riesit umele oplodnenie je jej pravo, ved ma len 28 rokov