icon

Manžel mi nechce dovoliť, aby som si kúpila auto

24. okt 2021

Ahojte , neviem prečo tu píšem či sa chcem nejakým spôsobom vyžalovať alebo ukľudniť, ale chcela by som vedieť aj váš nazor čo si o tom myslíte...či som blbá sebecká ja alebo manžel.
Ide o to že som na RD, naše bábo má rok a ja už nedokážem existovať bez auta...už ma unavuje chodiť do dr busom (máme to 30 minút busom) alebo byť odkázaná na druhých (sestru, brata, otca) keď potrebujem ísť l dr alebo na pohotovosť alebo na väčší nákup alebo keď chcem zobrať seba aj dieťa niekam na výlet.
Manžel robí v nemecku na turnusy 3 tyzdne tam a 10 dni doma .
Máme na pláne kúpiť auto do konca roka alebo po novom roku. Ale budeme si ho striedať . Raz si ho vezme manžel do nemecka na 3 týždne a druhy x pojde on s kolegom a auto tie 3 tyzdne nechá mne.
(Momentálne sme bez auta lebo sa nam pokazilo a uz šlo do šrotu)
No a dnes pri telefonate som medzi rečou spomenula mužovi že si chcem kúpiť auto dajaké do 3000 eur a ten do mňa vyskočil že mi to nedovolí že si mám chodiť taxíkom alebo busom s dieťaťom keď chcem a potrebujem k dr. Ja som mu povedala ze taxikom nechcem ze je to drahe toľké km platiť a je to takisto ze som odkazaná čakať na toho taxikára a nie ze si ppviem idem do obchodu sadnem do auta kedykoľvek..alebo sa niečo stane a ideme hneď na pohotovosť .
A že keď nechcem tak som ževrsj pyšná .... a slovo pyšná mi zopakoval asi 10x aby som si to uvedomila že keď nechcem chodiť taxikom a chcem vlastne auto (ktore si kupim za vlastne) tak že som pyšná no ...... tak sme ss poškriepili a potom má čaká správa že keď príde domov tak že ide ziadať o rozvod.
A to ked mi tato myslienks napadla som bola cels stastna ze si idem ulahcit zivot a skoncilo to tym ze sa chce manzel rozviesť a nezdviha mi ani telefón ma vypína .....
Ja už neviem čo si mam o tom mysloeť....
Prosim dajte svoj nazor s prijimam aj kritiku ak som ja ta vadná ... vďaka ženy
A za chyby sa ospravedlnujdm pisem to rychlo tak mam urcite aj pismebka popreskakovane v slovach
odpísovať rozvodové papiere

marcellka32
24. okt 2021

Tu vôbec nejde o auto, spomína rozvod, tam je niečo/niekto ine/iný v hre...mi nevrav, že kvôli autu sa bude rozvádzat. Príde domov, žiadna pusa, žiadne túlenie...nič z toho ti nedava podozrenie?

autor
24. okt 2021

@annamalaga tak tak stál 14000 eur a kupuje k nemu vsetko mozne za meviem kolko tisic eur ale jeho obrana ze jemu to vsetko treba .... naposledy kuoena vlecka za 1000 eur ktora bola raz vyuzita ale ako sa ohradzobal ked som mu ppvedala nekupuj lebl treba na stavbu a vyuzita až rsz po 3och mesiacoch od kupy...a ano uz mi spominal ze ns jar ide cely traktor poopravovat a ide kupovat vacsie gumy

marysa21
24. okt 2021

Možno sa bojí o Vás a dieťa, aby sa nič nestalo (neverí Vám ,ako vodičke ) , alebo Vás chce mať pod kontrolou ,keď ste bez auta tak vie ,že ste doma a neužívate si život bez neho (možno je žiarlivý a bojí sa ,že Vás stratí ).

autor
24. okt 2021

@h2 ano beriem vsetly nazory ...... vďaka
A super argument pre pána ..je to na zamyslenie

h2
24. okt 2021

@bloger Autorka viackrát písala, že na auto by použila svoje našetrené peniaze. A to, že na niečo to zhodiť musí, keď si nechce priznať, že sa o ňu bojí, tak ju obviní z pýchy a vyhráža sa rozvodom, tak to je fakt strašná blbosť.

autor
24. okt 2021

@lintu uz dost dlho sa nevie normslne porozpravat ale len vyskakuje ..... ja sa to snazim nepripustat ....ale ked sa nad tym zamyslim tsk uz nevie ani zasrandovat s snszi sa kazdu blbost hodit na mna ze js som ta zla ze to je kvoli mne a tak

kika900
24. okt 2021

ja by som to riesila cez brata , ak s nim dobre vychadzas, v pripade, ak by prislo na rozvod, tak polovicu vysudi manzel. Ja by som riesila situaciu. Vo všeobecnosti ja si nemyslim, ze niektore dieta doma oceni zdeptanu matku a otca chuja. Len aby bola rodina pokope.

autor
24. okt 2021

@andrejka1974 raz ma poslal ze mam ist s dietatkm a s jeho oblekom do cistiarne autobusom (mali sme ist na svadbu) .... vravim mu ze nie .... ze ako to mam niest nech mi vysvetli a tsk do mna hulákal ze sa to ds zvladnut ze si mam poradit a proste msm to urobit ....... nesla som niesom blba.....potom prisiel domov a mu vravim ze nech si ide to sako odniest dk cistiarne a on mi odvrkol ze urcite nepojde ze on autobusom nejde ani za svet .... tak som sa ho pytala ze preco to potom kazal mne a este som mala ist aj s dietatom aj s locikom a jeho odpoved ?? Zevrsj ja som zvyknita chodit autobusom s on neni .....a to msl ist len so sskom a bez dietata
Cistiaren je v meste 25 km od nas

kittykat22
24. okt 2021

Muzovi vadi, ze by si mala slobodu, vadi mu ze by si si kupila auto z vlastneho a tym urazas jeho ego. Tvoj muz chce aby si sedela doma na riti s detmi a pekne na neho cakala. Kup si auto a povedz, ze ho potrebujes. Co spravi? Nic 😅 Este dodaj, ze si pysna - a paci sa ti to. A cau 😀

autor
24. okt 2021

@marcellka32 ohrádza sa na únavu a stresy zo stavby domu ...ze je tohl nanho vela zevraj

simona92101
24. okt 2021

Nechapem co mu vadi na tom ak je zena samostatna.od neho velmi nezodpovedne odpratat sa na 3 tyzdne doprdele a teba nechat samu s dietatom na dedine bez auta odkazanu na taxiky(ked zrata za mesiac co ta musia vyjst tolke taxiky tak aj na auto usetris).moj manzel chodi casto na sluzobky mimo SR,alebo je dlho v praci,ja na dedine s malou dcerkou ktora bola casto chora,nas lekar je vzdialeny vyse 30km,casto sme aj v noci bezali s malou do nemocnice,neviem si predstavit to riesit taxikom.alebo len za rodinou ist,tiez kazda babka ci svagrina aspon 50km od nas,ked k nim chodime tak zbalim pol domu do auta,kocik,postielka,pes,tasky,autosedacka..trepat to autobusom alebo taxikom?panko nech si to skusi byt takto sam s dietatom bez pomoci.
Ak nato mas,kup auto aby si bola samostatna a odkladaj peniaze,lebo toto nevyzera dobre🤷‍♀️

autor
24. okt 2021

@marysa21 ako vodičke mi verí s tym nema problem to aj ked sme mslo auto a isli sme nieksm tam chcel abh som jazdila
Mozno to druhe je pravdlu ze sa boji ze si zariadim krsjsi zivot len sama s dietatom ako mam zivot s nim a ze ho vynechame z dobrodruzstuev ....mozno..nevkem

autor
24. okt 2021

@kika900 uz mi brat navrhol ze mi pozicis jeho auto ...ale budem pozerat inzeraty a kupujem vlastne ... a samozrejme budem pytat brata o pomoc ....(taky super chlap a nema zenu...toto je fakt nespravodlive )

autor
24. okt 2021

@kittykat22 joj dakujem ... aj som sa posumiala...to si zapisem a to mu poviem ked si to auto kupim 😂😂 zlatá si vďaka

bloger
24. okt 2021

@h2 pre teba možno on to vidí inak a nemyslím si to iba ja, že sa o ňu bojí dobrú noc

cacianka
24. okt 2021

@bloger áno šetrný je, bojí sa že nezostane e na traktor.
No prd velebnosti,

autor
24. okt 2021

@simona92101 ano ako som spominala hlavne kboli dietatu ...lebo aj aktualne je chora a zajtra idem k dr busom bohuzial...a v tom hnusnom pocasi mi ochorie este viac 😒
Musim si to auto kupit ci sa niekomu paci ci nie .... lebo tiez mam vsetko potrebne tych 30 km od seba

h2
24. okt 2021

@bloger No veď ja chápem, že sa o ňu môže báť. Ale takto sa strach o blízku osobu najavo nedáva.
Dobrú aj Tebe, ja sa ešte spať nechystám.

autor
24. okt 2021

@bloger ty tiez ked sa bojis o manzelku tak jej vynadas s zakazujes ? Alebo mi to nejsko inak vysvetli lebo tiez tomj nerozumiem ako to myslis

annamalaga
24. okt 2021

Presne toto mame v rodine. Traktor môže byť za 20000€, ale žena nech sa vyváža s deckom na autobuse. Toto nevymysliš, to je život. Hneď som vedela, že je to lakomý somár. Vydrž dievča aspoň tie dva roky a hľadaj podnájom a hlavne neotehotni druhýkrát. Toto bude chlap, čo pozerá len na svoje potreby.

autor
24. okt 2021

@annamalaga ano na traktor sa najdu prachy vzdy a vzdy je to velmi potrebne ..... uz som mu vela x aj nieco zakazala kupit ale potom si hubu otvaral ked to trebalo a bola som najhorsia ze si tk kvoli mne nekupil tak uz radsej cusim ohladom traktorov

cacianka
24. okt 2021

Skús ho prekvapiť, keď príde nech ho na stole čakajú papiere.
1. Návrh na rozvod, a efektne zvýrazní dôvod -manzel mi nedovolí kúpiť lacné auto pre potreby našej dcérky
2. Rodičovská dohoda.
Smiech ho prejde a liečba šokom, veď sa chce rozvádzať tak mu šetriš písanie.
Veď podať nemusíš, ale ostentatívne ich odloz s vetou že dátum ľahko prepíše na aktuálny

annamalaga
24. okt 2021

Nieje pre teba vykúpenie , keď je v Nemecku? Máš kľud ? Si s malou sama. Dom kedy dorobi? Dúfam , že to tiež robí svojpomocne. To bude ešte dalších x rokov trvať. Pouvazuj , či si vôbec šťastná v takom vzťahu. Či by ti aj menej nestačilo. Ale zato partnera, ktorý ta pohladí, pritúli , pochváli , budete chodiť spolu na výlety a tak. Čo robí ten tvoj, keď príde z Nemecka. Venuje sa len domu a traktoru predpokladám.

salome123
24. okt 2021

Choď raz taxikom a povedz mu, že veľký sympaťák ťa viezol,že ťa pozval aj na kávu 🙂

autor
24. okt 2021

@cacianka ked si to tak ziads ....raz ho prekvapim ..... nech sa potom ukaze ako chlap

autor
24. okt 2021

@annamalaga dom by mohol byt do do buducich vianoc hotovy ....
Ano niekedy som rada ze odchadza a niekedy ani neviem ze bol vobec doma ....trefa dl cjerneho......len dom a traktor a vecer ked pride zo stavby tak ma v ruke mobil a pozers si dalsie stroje a traktory a tvari ss ze sa hra s malou

fleur1111
24. okt 2021

Je to arogantný hnup. Ako som písala, napriek tomu, že ste manželia, sprav si po svojom, tu ide hlavne o vaše dieta, a to s tou čistiarnou ma dorazilo 🤦🏽‍♀️ Brat nech to auto napíše na seba, pokial máte tak dobrý vzťah. Ja si neviem predstaviť život bez auta + dieta. My mame s mužom každý svoje a už keď teraz on musí chodiť do roboty a ja tehotná po doktoroch, tak si to neviem predstaviť, že by som bola odkázaná na neho, keby nám jedno vypadlo, alebo na autobus/taxik.

autor
24. okt 2021

@salome123 hmm uz aj pochybujem zeby ziarlil

jaskolka
24. okt 2021

@limetka69 autorka to síce vysvetlila, že sú to jej úspory z čias pred svadbou. Čiže v tom prípade samozrejme sú to jej peniaze.
Ale keď ste už manželia,tak potom už nemáte každý svoje. Jednoducho su to spoločne peniaze, v manželstve neexistuje "moje a tvoje" na to je aj zákon.
Iste niečo iné je kúpiť si topánky za 30 eur a úplne dačo iné prasknúť 3000 eur.

0silvia0
24. okt 2021

Moj muz tiez robi v DE, vzdy sme mali 2 auta, nikdy sme neriesili, kto ho kupuje za ake peniaze, peniaze boli a su nase spolocne. Cize nerozumiem vobec tym cudnym reakciam tvojho muza.
Ked ho potrebujes, tak ho potrebujes. Je to o vzajomnej komunikacii a ta vasa evidentne nefunguje