icon

Manžel mi nechce dovoliť, aby som si kúpila auto

24. okt 2021

Ahojte , neviem prečo tu píšem či sa chcem nejakým spôsobom vyžalovať alebo ukľudniť, ale chcela by som vedieť aj váš nazor čo si o tom myslíte...či som blbá sebecká ja alebo manžel.
Ide o to že som na RD, naše bábo má rok a ja už nedokážem existovať bez auta...už ma unavuje chodiť do dr busom (máme to 30 minút busom) alebo byť odkázaná na druhých (sestru, brata, otca) keď potrebujem ísť l dr alebo na pohotovosť alebo na väčší nákup alebo keď chcem zobrať seba aj dieťa niekam na výlet.
Manžel robí v nemecku na turnusy 3 tyzdne tam a 10 dni doma .
Máme na pláne kúpiť auto do konca roka alebo po novom roku. Ale budeme si ho striedať . Raz si ho vezme manžel do nemecka na 3 týždne a druhy x pojde on s kolegom a auto tie 3 tyzdne nechá mne.
(Momentálne sme bez auta lebo sa nam pokazilo a uz šlo do šrotu)
No a dnes pri telefonate som medzi rečou spomenula mužovi že si chcem kúpiť auto dajaké do 3000 eur a ten do mňa vyskočil že mi to nedovolí že si mám chodiť taxíkom alebo busom s dieťaťom keď chcem a potrebujem k dr. Ja som mu povedala ze taxikom nechcem ze je to drahe toľké km platiť a je to takisto ze som odkazaná čakať na toho taxikára a nie ze si ppviem idem do obchodu sadnem do auta kedykoľvek..alebo sa niečo stane a ideme hneď na pohotovosť .
A že keď nechcem tak som ževrsj pyšná .... a slovo pyšná mi zopakoval asi 10x aby som si to uvedomila že keď nechcem chodiť taxikom a chcem vlastne auto (ktore si kupim za vlastne) tak že som pyšná no ...... tak sme ss poškriepili a potom má čaká správa že keď príde domov tak že ide ziadať o rozvod.
A to ked mi tato myslienks napadla som bola cels stastna ze si idem ulahcit zivot a skoncilo to tym ze sa chce manzel rozviesť a nezdviha mi ani telefón ma vypína .....
Ja už neviem čo si mam o tom mysloeť....
Prosim dajte svoj nazor s prijimam aj kritiku ak som ja ta vadná ... vďaka ženy
A za chyby sa ospravedlnujdm pisem to rychlo tak mam urcite aj pismebka popreskakovane v slovach
odpísovať rozvodové papiere

autor
24. okt 2021

@0silvia0 nerozumiem ani ja .....

bu1bu
24. okt 2021

Dala som si tu "námahu" a prečítala celý diskusiu.
Tu nieje problém auto, auto je len zastúpny problém. V skutočnosti sa Vám rúca vzťah, manzel je egocentrik, nevyzrety, zrejma dieťa prišlo neplánovane a on nie je ochotný niečo obetovať pre rodinu ( možno sa mýlim, nie som psychológ, len dedukujem z diskusie). Sám je možno nešťastný, že si nemôže kvôli rodine plniť sny...
Tu nejde o strach o teba a dieťa, chce ta ovládať a takto by si sa mu " vyšmykla" .
Reakcia na info o kúpe auta a následne vyhrážanie rozvodom je viac ako zaujímavá a mne osobne by blikali všetky kontrolky, výhovorky o nedostupnosti bývania tam kde pracuje sú taktiež viac než zaujímavé.
Tu niečo nesedí a nebude problém v aute. Čo by som urobila ja, auto si kúpila, avšak možno o tisícku lacnejšie aby som mala niečo ak by bolo najhoršie, po dohode s bratom napísala na neho a začala riešiť nefungujúce vzťah, resp. rozpadavajuci sa vzťah, možno ho tou žiadosťou o rozvod predbehla, k tomu výživné na teba a dieťa, btw. traktor kupoval už za existencie manželstva?

zmrzlinka2021
24. okt 2021

autorka,
divna otazka, viem, ale preco staviate dom a nie som vztah a rodinu?
Kedy mate budovat svoje manzelstvo, ked zijete si separatne rodiny?
Preco si vobec za tychto podmienok sla s nim do dietata?

Problem nie je u vas auto, ale nefunkcny vztah, komunikacia, on si zije uz svoj zivot, ty svoj a ked si "zavolate", uz sa nechapete, ste si cudzi.

A ty?
vazis si ho?
lubis ho?
Ci ste sa vzali len kvoli dietatu?

autor
24. okt 2021

@bu1bu dieťa prislo 4 mesiace po svadbe ale je pravda ze som ho chcela viac ako on ..... on chcel aby sme si najskor zarobili penisze mali zazemie...ale mne blikali biologicke hodiny tak sme ss rozhodli pre dietatko ......byvame v byte s mojou mamou ..a aby sme ss msli lepsie tsk sme zacali stavat dom a on chodi do nemecka aby na ten dom zarobil a popritom si kupuje stroje na traktor , ale na vylety nechodime skoro vobec niesme spolu ...ja len s malou a on len na stavbe a pri traktore..spolu sme len v nedelu a aj to na navsteve u rodiny .....
Ja som mu uz velakrat povedala nech ide robit na svk alebo nech si dohodne aby chodil napr len na 2 tyzdne a 10 dni doma ...ale nie neda sa to ..... byt v nemecku "slubuje" uz od januara tohto roku .....
Myslim ze z nss dvoch som ja tá ktora nems ziaden cas na plnenoe svojich snov pretoze som 24/7 s malou a este aj na stavbu mu chodim nosit jest lebo on nechce stracag čas ze pride na tu pol hodinku domov sa najest a naspat ...lebo chce co najviac urobit ...ale zabuds ze takym stylom niesme vobec spolu .... kym ja nejdem k nemu na stavbu tak ho cez den ani nevidimr ked je doma ...ale toto chapem lebo chce co najrychlejsie dom postavit aby sme boli vo vlastnom ......
Uz mi napisal ako to myslel s tym autom a to tak ze to nove co chce kupit ze ho napise ns mns a bude moje sle to mi je prd platne ze bude na mns ked ho nebudem mat a moct ho vyuzivat
Traktor si kupil hned po svadbe v ten rok cize bol skor traktor nez dieťa

bloger
24. okt 2021

Ja manželku nemám žiadnu a nenadával by som jej. Ak to auto tak potrebuješ a máš na to tak si ho kúp. Možno vychladne a uvidí to neskôr inak pretože, ja osobne by som nezahodil manželstvo kvôli takejto hlúposti pre mňa je to príliš vzácne

autor
24. okt 2021

@zmrzlinka2021 staviame sby sme mali kde byvat lebl sme u mamy
Takymto stylom moc nenabudujeme ja si to plne uvedomujem ale ja ho neviem dostat z toho nemecka naspat domov
Lebo som si myslels ze ake krasne to bude ...ze budeme rodinka....s neuvdomovala som si ostatok ...bola som zaslepena tuzbou stat sa mamou

Ked ti mam pravdu povedat tak ja uz neviem ani co citim

autor
24. okt 2021

@bloger ano kupim si ho lebl si velmi vela odriekam a zabudam na seba .... je ns case zacat si vazit aj samu seba

lauruska1234
24. okt 2021

Mňa ešte napadlo že sa bojí že dôjdeš na prepadovku do Nemecka 🤔
Každopádne kúpila by som auto a napísala na brata
U nás je to tak že vždy som mala bezpečnejšie auto ako manžel že kvôli tomu že vozím deti
Tiež mi príde že auto je iba zámienka na rozvod 🤔

lesana1980
24. okt 2021

Skôr si myslím že mu vadi ze chces byt samostatna a nezavisla na nom a na druhych ľuďoch.. Chce aby si mala obmedzené možnosti a on bol panom všetkého co sa u vas urobi a dovoli...a nech poda o rozvod ten dovod stoji zato veru... Moj byvaly muž tiež takto robil na turnusy a boli sme donuteny kupit druhe auto.. Pretoze tiez sa mali striedat ale vzdy sa našiel dovod prečo mi ho nenehal... Raz mal kolega pokazene, raz potrebovala jeho zena auto a kopu inych dôvodov...

ankare
24. okt 2021

Osrat ho. Auto si kúp.

andrejka1974
24. okt 2021

Mala si ist a dieta mu nechat, a prist az po dlhsej dobe nie ze do hodiny tak za 3 hodiny to by snad uz pochopil

marca12
24. okt 2021

Myslim si,ze si si vybrala nevyzreteho jedinca. Vyhrazat sa rozvodom kvoli autu? On by ti ho mal kupit,aby ti ulahcil zivot. Predpokladam,ze mu vyjovuje,ze si uvaznena doma asi sa boji,ze autom sa dostanes hocikde. Nie je nahodou aj ziarlivy,majetnicky k tebe?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
24. okt 2021

moj manzel tiez nechcel. A uz mame 5 rokov auto a je rad 😅 nedaj sa! A mas pravdu. S autom zivot ovela lepsi.

marca12
24. okt 2021

S tou stavbou je to uplne normalne ved aj cas,ktory stravite na stavbe spolu,je vasim casom. Vela veci vidis negativne. Bohuzial,dom sa sam nepostavi. Musis to brat tak,ze teraz staviate,toho casu je malo. Ty mas vztah zidealizovany. Tak si vyber,ci chces stavat 19 rokov a mat muza doma pri sebe s mamou v byte,ale si maknete a budete za par rokoch byvat spolu. Nikdy to nebude tak,ze mate cas na vylety,rozhovory. Vzdy je robota okolo domu,ale do tej roboty sa da zapojit aj dieta a uz hned mas spolocny cas. Musis trosku aj ty zmenit pohlad sa suzitie a bude vam lahsie. Tiez sme stavali a boli sme nervozni,nemali sme ziadni cas na seba. Nechceli sme sa s nicim zdrziavat,nikam sme nechodili,len sme chceli rychlo postavit a byvat. Vtedy islo vsetko bokom. Dom bol prioritou. Jedinym nasim dnom bola nedela a aj ta bola stravena navstevami,ale aj to bol cas straveny spolu. To uz nie je ako ked chodite spolu a mate moznosti kam vybehnut ako zahnat nudu. Rodina je uz iny zivot.

kika900
24. okt 2021

vo vseobecnosti sa nestacim divit, co zeny len v mojom okoli prehltnu vo vztahu. Od fyzickeho nasilia, po vydelovanie jedla, naberanie polievky lebo je tucna a musi schudnut, dalsia mala doma tichu domacnost, lebo si kupila drahy keks, nebol v akcii, dalsia lepila blocky, lebo vraj rozhadzuje a sused si priniesol v noci frajerku domov a dufal, ze si to v dvojizbaku nikto nevsimne...

mabenn
24. okt 2021

ak by to bolo tak, ze doteraz idylka a zrazu rozvod kvoli autu, tak poviem, ze to je nejaky retard, ale asi tam toho mate uz nazberane doteraz viac, ze?

marcellka32
24. okt 2021

@kika900 omg

karolinakr
24. okt 2021

@mabenn to už je posledná kvapka

acrobaleno
24. okt 2021

Mozes byt pysna akurat tak za to, ze si si nasetrila a chces byt samostatna.

madeline1
24. okt 2021

ojazdene auto za vlastne si mozes kupit, aj, ked on to asi berie tak, ze v manzelstve su to vase spolocne peniaze a potom je to vela... To s tym rozvodom sa mi zdalo prehnane.

mamutka
24. okt 2021

Jednu stranu som vynechala, ale už fakt nechápem. To sa vážne v okolí nenájde menší byt, ktorý by ste si mohli kúpiť? Naozaj "mat sa lepšie" znamená hrdlacit kvôli baraku, obetovať rodinu, všetok čas, akúkoľvek pohodu a obrat dieťa o jedného rodiča? Veď keď je chlap tri týždne preč, také malé dieťa ho ma ako brat, keď sa potom dovali domov? Nerozumiem ako môže byť stavba dôležitejšia ako rodina. Moje deti obe každý deň od malinkata čakali kedy už pride tata domov, lebo majú skvelý vzťah. Neviem si predstaviť, že by som im mala vysvetľovať, že to bude o týždeň a viac, lebo rodicia chcú barak.... Oni sa nebudú tlačiť v byte.... Viem, odbočujem od témy, ale tohto chlapa by som nechcela ani za nič. Pokiaľ by mal možnosť robiť na SK aby ste boli spolu no on radšej ide preč, lebo veď barak treba stavať celé roky, tak ďakujem pekne za také fungovanie. Ešte aby diktoval ohľadom auta. Keď je dieta choré a treba behať k Dr, na pohotovost a pod, pricom vie, že všetko máš ďaleko, to už čo je za prístup? Naozaj sa radšej dohodni s bratom, napíš naňho a starý o tom ani nemusí vedieť, na koho je písané. Keď sa velkomozne odhodlá k tomu rozvodu, potom len bude kukať.

petulda333
24. okt 2021

Ja by som si to auto kupila a vytlacila nejake rozvodove papiere a hodila mu ich do tvare, ci by bol taky hrdina

vanda323
24. okt 2021

@bloger Boji sa o ňu? Ako chápem ale až takto? Aby sa vyhrážal rozvodom?

elizabet173
24. okt 2021

@vanda323 nie, nebojí sa o ňu, bojí sa o seba, že nebude mať kontrolu nad ňou. jemu súčasný stav maximálne vyhovuje, na mieste autorky témy by som sa ho viac nič nepýtala, iba mu oznámila, že auto som si kúpila a napísala som ho na brata, pretože financie naň som mala našetrené ešte pred svadbou a to auto bude určite viac využité ako traktor, ktorý stál niekoľkonásobne viac a kupoval sa zo spoločných financií. Na brata som ho napísala zámerne, lebo podľa jeho prístupu k nášmu vzťahu, ku mne a k dieťaťu to pomaly ale iste k rozvodu speje a auto dôvodom nebude.

vanda323
24. okt 2021

@elizabet173 Mne je tak smutno keď vidím toto, že muži sa dokážu takto chovať...že pre hlúposť zahodila všetko....a čo je horšie že keď sa oženia , chovajú alebo niekedy sa začnú chovať majetnicky....prečo k tomu dochádza a ako že z normálneho chlapa sa vykľuje blázon...?

fleur1111
24. okt 2021

@vanda323 taký chlap nikdy nebol “normálny”, len po svadbe strhol masku a správa sa ako pán tvorstva.

vanda323
24. okt 2021

@fleur1111 Chudatko potom žena a deti že sa nechala Takto obalamutiť

elizabet173
24. okt 2021

@vanda323 mne je smutno z toho, že ženy prehliadajú varovné signály, chcú za každú cenu dieťa a klamú samé seba, že dieťa muža zmení

vanda323
25. okt 2021

@elizabet173 A načo je to dobré? Ísť bez hlavo do vzťahu kde sa buď budeš trápiť alebo riešiť rozvod....je to hrozné. Aj muži by sa mali trošku uvedomiť, a správať sa slušne...môj muž keď je protivny alebo začína byť, inak teraz keď sme v karanténe to je taký test pre naše manžel by som povedala vták mu veľmi rýchlo spomeniem čo všetko ja robím v našom manželstve 😄 Samozrejme aj on. Ale zaberie to 😄 Ostane ticho keď spomeniem pôrod prvý druhý tretí a že štvrtý ma čaká 😄😄😄