Manžel mi neustále berie osobný priestor
Moj muz je dobry clovek, no je extrovert, aj narcis, jedinacik, v praci nauceny vystupovat, prejavovat sa,viest.
Lenze v sukromnom zivote sliape po mojej autonomii, identite,casto mi skace do reci,ked sa s niekym bavime,dopoveda za mna myslienku, komentuje na doc.sietach za mna, minule som pisala mail,tak ma zdrbal,preco robim taky vylev,ked je to ziadost o zamestnanie....Nemame pred sebou co skrivat,ale nastvalo ma,akym pravom mi cita poza chrbat a vyjadruje sa k tomu,ako jacsa chcem prezentovat.Alebo mi pise kamoska na FB a odpise jej on,mame spolu konto,resp.ja FB nemam,tak som sa s nim fohodla,ze kvoli 3 kamoskam si pisem s nimi cez jeho konto.
Ach,uz som mu to tolkoX povedala,ze nie je na svete sam,ze ma nechat priestor aj mne, ale uz ma to doziera !
@syslik81 mas pravdu, len musim v sebe toto vediet spracovat a taketo reakcie viem,co ho pred ludmi ponizia,preto som to nikdy neriesila
možno preto ti kontroluje životopis, aby si v slove skrývať už nenapísala viac mäkké "i".... a čo sa týka témy, otázka za milión: doteraz taký nebol? pred svadbou sa neprejavil? vtedy ti to nevadilo?
Všetko čo to robí sa absolútne vylučuje s tým, že je dobrý človek. Za mňa je to arogantný sebec, ktorý chce ovládať. S dobrým človekom to nemá nič spoločné. Popracuj na svojom sebavedomí. Nekomunikuj cez jeho sieť. Ak ti príde za chrbát, prestaň písať a povedz že si svojprávna a vieš odpísať sama. Keď to skočí do reči, nechaj ho a potom asertívne povedz "a teraz sa vyjadrím ja". Musíš začať dávať najavo, že jeho správanie nie je okej.
@panelacikova 😂 pardon, pisem na mobile a necitala som po sebe 🙂bol vzdy taky narcis, krotil sa,ale nejak som si nevsimla, ze by som nemohla dopovedat vetu
zaloz si svoje konto na soc. sietach, mail s heslom ktore on nevie a stale sa dosledne odhlasuj. Ked ti skoci do reci, prestan rozpravat a fixuj ho upretym pohladom.
Mne tak muz neustale skakal do telef. rozhovorov... Co chce, ako sa ma? prisiel ku mne a prekrikoval ma do telefonu.
dohovaranie nepomahalo. OK. Tak co najviac telefonujem bez jeho pritomnosti, hlavne pribuznym ktorym nevolam kvoli konkretnej veci, len pokecat.
ked mi niekto zavola v jeho pritomnosti, odchadzam do zahrady, do inej miestnosti a zabuchnem pred nim dvere.
v inych pripadoch sa mi ale do osob. priestoru nestaral, len pri tom telefonovani bol vzdy zvedavy a nasilu sa pripajal.
Nabuduce ked za teba nieco bude chciet povedat pred ludmi, tak ho zahriakni a povedz mu, ze nemas rada ked za teba dopoveda a zaroven sa ho spytaj, ci to nutkanie nevie premoct. Bude sa citit trapne a uz ti to nespravi. (dufam)
Mimochodom taketo povahy neznasam. By som mu dala... 😀
autorka: ver mi, nežila by som s takým hňupom.
@solange7 takym ludom nestaci hovorit, ze to a to spravanie od nich nam ublizuje....vzdy najdu vyhovorku, ci dovod, preco to oni mozu robit...typu. ja ti len chcem pomoct, len som bol zvedavy, myslel som ze uz nepokracujes...
to nie je tym, ze by oni nevedeli, ze je to druhym neprijemne. oni to vedia, ale ten pocit vsade sa zamiesat ako vegeta, im je dolezitejsi ako ucta voci druhej osobe.
@negymama že vegeta 😀 😀 Už viem, prečo ju ani nemám doma.... 😀
@solange7
@negymama
@ivkazba nie je to len o tom FB, zalozit si konto je to najmenej....
Ja nerada ponizujem ludi, nakoniec obaja vyznieme ako tupci, ked sa pred niekym takto budene dotahovat, ale asi nemam na vyber
Fakt rozmyslam,co si o mne mysli,ze vsetko za mna musi riesit, lebo som blba a vie to lepsie?
Dnes ma to nastvalo preto,ze kvoli tomu,ze odpisal kamoske, pokazil radost mne....ona v noci porodila a pisala mi,lenze som spala.Tak jej odpisal on,,este sa aj podpisal, v tej nasej zenskej skupine !
@negymama aj mne sef skakal okolo riti ked som telefonovala. Jak u retardov. Potom som vzdy na neho zazrela, dala si telefon z ucha prec a ironicky som sa ho spytala ci nieco potrebuje alebo naco tu stoji. Chvalabohu s tym prestal. Aj tak som vtedy dala vypoved. Bol to zmrd, ktory chcel mat pod kontrolou vsetko. Hrabaval sa mi aj v suplikoch. 😀
@panelacikova no ja tak volam svojho muza obcas, ze si jak vegeta.
Tak ked mu ja nieco hovorim, vtedy nepocuje, prehliadne.
staci ze nieco rozoberam s niektorym dietatom, uz leze do izby, ci nacuva... "co hovorite, co riesite?
Skus kopírovať jeho správanie.. Možno mu docvakne, keď to pocíti na vlastnej koži..
@negymama presne tak....aj dnes: tak mas mat svoj fb ... !
aha, takze len oddelene konto ta zabrzdi?
cize spolocne konto znamena, ze ty si ja?
on si na ten FB tak zaklada, ach...ako keby to fakt bola ludska identita
@ada309 tak to by som mohla,ale s mojou povahou by to chcelo vela zapretia
autorka: prečo vlastne máte spoločné konto? na druhú stranu, keby sme s mužom mali spoločné konto, tak mne by vôbec nevadilo, keby kamarátke odpísal on napríklad. ak ti to vadí, urob si svoje vlastné a nech ti dá svätý pokoj.
Neporadim ti. Mám takú kamarátku, ku všetkému sa vyjadruje,niečo sa ťa opýta a hneď si aj odpovie, počúvam ju,a ja sa k slovu nedostanem. Stále spochybňuje,čo som spravila a prečo som to spravila tak a nie onak. A tiež by som povedala,že ako človek je dobrá. Len mi hrozne lezie na nervy 😁 Mne pomohlo,že som s ňou obmedzila kontakt, miesto viackrát do týždňa sa stretávame priemerne raz do mesiaca. Lenže pre teba je táto rada asi nanič 😁
nie na kazdeho zaberie zrkadlenie. napr. mojmu muzovi to absolutne nedochadzalo, ked som robila to iste. tak nabuduce s nasiroko otvorenymi ockami ... "vsak aj ty to robis" u mojho ani tak nejde o narcizmus alebo snahu o kontrolu... skor o nepomer medzi vysokou technickou a kreativnou inteligenciou a nizkymi socialnymi kompetenciami.
Ked sa tvoj muz chce predvadzat a vtierat do tvojej osobnosti za kazdu cenu. na to treba tvrdsi kaliber. On musi pocitit , ze s kazdym takymto zasahom do tvojej ucty ci osobnosti, strati nieco z teba, strati nejaky aspekt vasho vztahu. Treba aby si to robila priamociaro a odvazne. Ziadne naznaky, doprosovania sa, vysvetlovania...nerob zo seba obet
@negymama presne si to vystihlava aj som tak reagovala, povedala som mu,ze s kazdym takytmo spravanim si u mna zatvori jedny dvere, lebo mi dava najavo, ze si ma nevazi, nevnima ma, nevidi ma,ze mam aj ja co povedat
napr. na to ako ti povedal ze mas mat vlastne konto... by som so sebavedomych usmevom odpovedala, OK urobim si svoje, nebudes mat pristup. Vsade kde ti zasahuje, si urob vlastny priestor...nech ostane obrazne "pred zamknutymi dvermi" ...toto najviac vytresta jeho zvedavost a nutkavu potrebu ta obkolesovat a stavat do popredia svoju osobnost. Uvedom si, ze ty si ta zrelsia, on je ako male decko, co sa prekrikuje so surodencami...mami mne daj, na mna sa pozri, aha co som ja nakreslil...
vidis , aj tu predstavu s dverami sme napisali skoro subezne.
Bez ohladu na vsetko ostatne, samozrejme, ze odpisuje s konta na FB, ktore mu patri... co je toto za napad mat spolocne, ste dve osoby, nie jedna...
@anjelicek26 ja nemam doslova konto s nim,ja len na msg cez neho pisem s 3 kamoskami, jeho konto ma netrapi, ma svoje meno, svoje prispevky, neriesim
Mna este prekvapuje, ze by si mala konto len kvoli 3 kamaratkam. Podla mna to je prekvapujuco malo. Ano aj ja mam dobrych kamaratiek len par, teda konkretne len jednu 😂 , ale mam skupinu kamosiek zo strednej, skupinu kamosiek z vysokej, z kazdeho zamestnania min.jednu osobu s ktoru som obcas v kontakte, cca len raz za rok sa stretneme, povieme si co nove... a potom mam "kamosky" z cvicenia, kolegov, blizku rodinu - tam je to intenzivnejsie - porozmyslaj, s kolkymi ludmi by si este mohla byt v kontakte a stretnut sa s nimi bez pritomnosti svojho muza. Ved to ze si jeho manzelka, neznamena, ze si stratila svoj zivot.
Normalne si nainstaluj whatsapp a piste si tak s kamoskami, ja neviem, uz ten krok je zvlastny, ze to riesis takto.
@anjelicek26 lebo tie moje baby maju len msg, tak to nejak nenasilne vyplynulo,raz,dvakrat mi napisali a komunikacia ostala....
ale mas pravdu, zalozim si sama nieco,hoci to potrebujem len obcas
Preberá velenie, lebo si necháš😉si taká povaha submisivnejsia.Vzdy bude mať na vrch jedine, že sa začneš ohradzovat a zase môžu prísť konflikty.Teraz je to odpovedanie za teba..neskor Tá môže zhadzovat pri deťoch podľa mna má takú povahu a ani si neuvedomuje, že Ťa utlaca
Urob svoje konto a nech o tom vie - povieš mu že si vyhodila svoje kamošky z jeho fb, lebo už mas svoj aby si si tam s nimi písala.. No každopádne si ďalšia zo žien, ktorá najprv istú mužovu vlastnosť prehliadala a po rokoch je z toho problém, lebo to už začne vadiť.. Ja osobne toto nepochopím..Každý sme iná povaha, ale ak by mi niekto zasahoval do súkromia na ktoré mám právo a chcel vyjadrovať za mňa názor, tak s ním niesom ani týždeň. Pre mna nepochopiteľné ako môže niekto takúto vlastnosť prehliadnuť.. Teraz už len "bojovať s ním" a nedávať mu zbytočne priestor (ty sama ides na jeho fb aby si si tam pisala s kamoškami a teraz riešiš - pri jeho povahe - že im odpísal...🤷🏽♀️) takže aj ty by si sa mala naučiť vedieť si vytvoriť svoj priestor, ked ti skočí do reči tak ho rázne hneď zastaviť a dopovedať to čo chceš..
@dadis zlata 🙂 tieto kamosky ziju mimo SK, a dve daleko odo mna, ostatne kamosky mam tu poruke, s nimi som nazivo, cize si nepiseme takto

sprav si svoje konto-staci ti messanger na mobile ...aj kvloy 3 kamoskam sa vyplati ... ked bude za teba odpovedat taktne mu podakuj pred vsetkymi a povedz nieco v zmysl dakujem milacik ale viem sa vyjadrit aj sama ... musis sa nenutene vediet predrat pred neho .. jeho nezmenis ale mozes popracovat na sebe