icon

Manžel mi s ničím nepomáha, už som v koncoch

nelkas
18. apr 2019

Ahojte vsetci, moj zivot je taky : Moj muz mi v domacnosti nepomaha, mame maly byt dve Izby jedna kupelna, mala kuchyna, jedine co urobi, vari, ale to len preto, aby nebol hladny... Mame dve deti, v podstate bol vychovany tak, ze u nich doma vsetko robila jeho mama. Ked mu poviem, aby nieco urobil, tak mi povie, trochu som povysaval, kupelnu, toaletu, kuchnu neumyje nikdy. Teraz mal volno skoro dva tyzdne neurobil nic, ja tazko pracujem fyzicky, upratujem, nevladzem potom este doma dalej upratovat, jednoducho ma boli cele telo. Vcera som upratala cely dom sama, potom co on bol doma skoro dva tyzdne. Treba mi zehlit mam dva plne kose, neviem kedy to urobim. Ked aj navari, riady necha umyt mne. Nemame zahradu, takze tam nic netreba robit. Vacsinu dni sa citim ako zbity pes, cely manzelsky zivot som len unavena. Dalsia kapitola su peniaze, sam od seba mi neda nic, o vsetko ho musim prosit, aj pre deti... Vacsinu

Strana
z2
anna_maria1
18. apr 2019

@nelkas zase taky velky byt nemate, chapem, ze pracujes a upratovacka nie je lahke povolanie, nerobila by som to, a ano mal by ti pomahat, ale treba si o tom normalne pohovorit 🙂 nie len si vykrikovat a vycitat 🙂

janinah
18. apr 2019

Poriešte si to s peniazmi,dáko divne to máte....moje ,tvoje..ja ti dám,ty mne nie...kde sú jeho peniaze? napísať čo kto koľko platí,nejako nemás prehľad....raz má peniaze na účty,raz nemá ako to?

lucyluv
18. apr 2019

Tak u mňa by bolo riešenie jasné a jednoduche, ked nechce pomáhať, tak musí zaplatiť gazdinú, keď ty nevládzes

mamcotka
18. apr 2019

@nelkas presne takéhoto egoistu som pred mesiacom vyhodila.. a je mi lepšie. A mám menej roboty lebo nemusím ešte aj po ňom umývať a zbierať chlpy jak po psovi..

vroni
19. apr 2019

No len raz by mi muž povedal, že nie je upratané (akože odkedy nemáme upratovačku nie je perfektne upratané takmer nikdy), handru do paprce a makaj, frajer, keď sa ti nepáči. Ja by som mu dala role. Zorala by som rovno na ňom. Ale je fakt, že si neviem predstaviť veľa upratovania v dvojizbaku. Neviem, na čo ti je taky muž. Peniaze ti nedá, nepomôže a ešte aj mindzuje. Upratala by som hlavne jeho, to bude otec storočia, keď by hneď utekal, ak by ste sa rozviedli. Ci čakáš, až na to deti prídu samé, čo za paka si im vybrala za otca?

evittam
19. apr 2019

@marion09 Takže chlap ma valat šunky a nic nerobiť?!
@nelkas Prepac, ale pri takýchro diskusiách ma vždy napadne len jedno-kde na takýchto de.ilov chodíte a preco s nimi máte dieta/ti....

oslo1
19. apr 2019

Myslim, ze upratovanie a pomahanie v domacnosti od tvojho chlapa je pravdepodobne u vas ten najmensi problem.
Ale teraz k vam
ujasni si, co chces, ci chces byt s muzom a cely zivot mu robit sluzku a prekonat dalsie problemy, ktore v manzelstve mate. On sa nezmeni.
Alebo jednoducho sa rozidete a kazdy pojde svojou cestou.
Ak sa rozhodnete pre rozchod, tak predpokladam ze nakolko byvate v social housing, tak ty s detmi zostanete byvat, tam kde ste a muz odide prec. Bol by to s prepacenim dobry chrapun, keby si ty musela odist a ist si hladat podnajom za market price a on by zostal tam, kde je. Ale tak ty vies, koho si si zobrala za muza.
Inak, to najomne co platite, tak za to u nas nemate ani podnajom jednej izby (Londyn), tak by ma zaujimalo, kam tvoj muz ulieva peniaze. A to autobusari dobre zarabaju.

kluska
19. apr 2019

problem su tu teda hlavne financie, to ze mate rozdelene a on neprispieva velmi. Mas na vyber 2 moznosti, bud ho nejako donutis aby ti daval peniaze alebo ho vykopnes. Zostanes slobodna matka a neviem ako v anglicku, ale v irsku slobodne matky maju od statu celkom ok peniaze, takze kebd ho vykopnes, tyak isto budes na tom financne lepsie ako doteraz. Len treba prezit zaciatok a zistit si ake su podmienky, kolko treba zit v separacii pokym nedostanes one parent payment. Nazaciatok pohrozit mu a potom zrobit takto. Najlepsie by bolo kebys te mali financie spolocne alebo aby sa dostatocne podielal na financovani, sak su to jeho deti aj a na ne neplati? plati len najom? spisat vsetky platby za mesiac a ukazat mu kolko kto plati, no neviem financie isto vas naj problem.

marion09
19. apr 2019

@evittam to nie,len som tým chcela povedať že v takom priestranstve nie je tej práce až toľko.a žienka písala že aspoň vari....

evittam
20. apr 2019

@marion09 Aspoň? A ano nie je toľko prace a tak ako ju moze spraviť zena moze ju spraviť aj muz. 😉

marion09
20. apr 2019

@evittam tak mne by stačilo keby aspoň vždy navaril.moj nevarí vôbec ale zas robí iné

evittam
20. apr 2019

@marion09 A presne o tom pisem. Moj nerobí toto moj zase tamto. A prečo? No lebo maju najskor mamicky a potom zenusky co sa chodia sťažovat na MK ako nič nespraví a este sa tomu čudujú....😁😉

lujza123
21. apr 2019

@nelkas keď to iné ženy zvládajú tak potom iný muži sami od seba všetko platia a nepýtaju na účty.
Vieš ten váš vzťah pan a slúžka nevznikol zo dňa na deň, pestujete si ho navzájom uz roky. Môj ex bol tiež hentaky typ, všetko boli len ženské práce a on pan velkomozny akože nemusí prstom pohnúť. Predpokladal že namiesto mama hotel bude frajerka hotel. Z omylu som ho vyviedla hneď na začiatku ako sme spolu začali bývať. Ničoho som sa nechytila, vyse mesiaca sa u nas nevysavalo, totálny hnoj všade, on si protestne nakupoval stále nové ponožky, slipy len aby mi ukázal že on prať nepotrebuje.... Ale mňa nezlomil, vydržala som to a odvtedy sme upratovali spoločne.... A ver tomu ze z domu bol naučený presne ako ten tvoj...

Že sa dáš vôbec presvedčiť takým smiešnym argumentom že iné ženy zvladaju... Tak nech ti takú ukáže. By som mu veru nejakú inú a takú poriadnu sekeru na chvilu dopriala, by chlapec plakal...

Ale vieš co si myslím, že teba to upratovanie v skutočnosti netrápi (lebo by si to riešila už dávno). Podľa mňa ti ide ten chlap na nervy, nechces byť s ním ale si koli nejakému falošnému pocitu obetovania sa koli detom.....
Zacni sa mat trochu rada, chlapa posli kade ľahšie, kúp si umývačku riadu, sušičku, na žehlenie sa vykašli, deti nauč upratovať tiež a namiesto leštenia kúpeľne radšej vyloz nohy a relaxuj. Život máš len jeden tak s nim nalož rozumne

bodka1234
21. apr 2019

@nelkas nerozumiem prečo si sa ešte nerozviedla, máš 3 deti doma nie 2. Takého luzra by doma nikto nestrpel, nech sa vráti k matke keď ho nič nenaucila. Pri takomto chlapovi láska rýchlo pominie. Výživné dostaneš aspoň 300-400€ na dve deti plus by som žiadala výživné na manželku ak má vyšší plat ako ty a z toho by sa dalo vyžiť slušne aj bez ďalšieho prizivnika čo potrebuje len obskakovať.

derdia
29. júl 2019

Poradím ti jedno....nezehli, ja prádlo keď vyberám z práčky tak ho povytriasam a poukladám do koša a odnesiem na šnúru zase povytriasam a vyvesam ..nezehli nič iné okrem manželoch triciek...alebo keď to takto napíšem tak zehlim 10% z toho čo som žehlila ak nie 5%....konečne má tu necaka hromada pradla....nonstop....síce to zaberie viac casu to vybratie z práčky a vesanie ale nemusí hodiny zehlit....pre mne je toto top!!!

zuzu11166
6. apr 2024

@nelkas
No,ja neviem....
Pises,ze mate maly byt a niekedy aj on povysava,okrem toho vari
No teda.... moj nevari,ani nevysava-take nic nerobi a ja mam 2 domacnosti,cize ja to robim vsetko dvojmo a teda vobec si nestazujem,ani to od muza necakam.
On ale robi ine veci.
Mame včely,stara sa o ne,zahradu,kam ja zasa nechodim jemu pomahat
Chodi mi na nakupy-ani nepamätam,kedy som nakupovala potraviny.proste sme v pohode.
No prepac,ja celkom nechapem co vlastne od neho chces.
Aj ked mas taku pracu,chapem,ze mas plne zuby upratovania,ale zas dvojizbovy byt,ked mas navarene,este aj povysavane,zahradu vraj nemate,tak zas az tak veeela ti tej roboty nezostava,či?
Mne keby moj este aj navaril,to by uz bol pre mna uplne dokonalyyy😁

januarova
6. apr 2024

@zuzu11166 téma z roku 2019😉

saxana000
6. apr 2024

Obetuj 1000e a kup spotrebice co budu robit za teba zaklad dnesnej doby je roboticky vysavac umyvacka riadu a susicka.nauc sa ich rozumne pouzivat najdi si system napriklad odlozeny start je vyborna vec prat dam na noc rano prehodim do susicky alebo poslem.dceru.toto uz ozaj zvladne aj skolkarka.susi sa.ked nie sme doma vtedy beha aj vysavac pridem domov podlahy spravene len vyklepem zasobnik.pradlo teplucke uz len vyhladim a poskladam do skrin ziadne zehlenie.nakup.stiham cestou z prace.po vareni napcham riaady do umyvacky pridam vsetko co zaspinime do vecera.sporak pretriem vylestim drez.prebehnem praskom a hotovo to zvladne aj muz ziadne hory riadu ziadna mastnota a bordel.a.hodinu sa suchtat v kuchyni.pustim na noc rano suche ciste vylozim.hned zistis kolko volneho casu zrazu budes mat raz tyzdenne utriet prach a vecer po sprche pretriet umyvadlo a baterie to je 5minutova zalezitost..

Strana
z2