icon

Manžel mi zakazuje ísť na vianočný večierok

29. nov 2025

Ženy vy si tiež musíte pýtať povolenie či môžete ísť na vianočný večierok ? Pracujem mesiac po RD a som pozvaná v decembri na večierok. Pred materskou v starej práci som pracovala 5 rokov ( už sme boli po svadbe) a na vianočnom mecheche som bola len raz a i to mi už vtedy muž vyvolával do kedy budem, prišla som na 18:00 a 19:30 mi volal do kedy budem že po mňa príde len aby som tam už nebola.
Povedala som mu, že druhý decembrový týždeň máme večierok a začal sa ku mne správať ako totálny ignorant ja som niekto a ty si nikto. Dokonca to zachádza do takého extrému že mi povedal keď sa ti nepáči môžeš ísť a nájdi si iného. A takto mi neustále vkladá do úst jeho slová a posiela za inými.
Pritom synovi sa venuje takým spôsobom, sedí v obývačke a je na mobile.
Financie: máme spoločný účet kde nám chodia výplaty a vykrikuje mi koľko môžem minúť koľko si môžem zobrať utratu na večierok. 🤬

minenkaa
29. nov 2025
@anonym_2a3963

Ja, mám tiež na všetky taketo večierky a podobne akcie rovnaky názor, ako muž autorky. Pre človeka, ktory nechlasta a nevyhĺadava mimomanzelke flirty a sex na jeden večer , je to útrpnosť tam vydržat aj tie tri hodiny. Veĺa manželstiev, zostane takto rozhadanych pred sviatkami, skrz takéto, nezmyselné akcie.

@anonym_2a3963 on chodí ,ona nemoze,citis tam ten rozdiel?

lizatko1009
29. nov 2025

prepáč, ale je to kus debila, moj ma terwz nonstop vianocne vecierky,ale pracovne. V pondelok pre CSOB, stvrtok pre telecom a ani ma nenapadne mu pocas vyvolavat, pisat a ziarlit😂

anonym_4a376d
29. nov 2025

@anonym_autor ty si ta splosta, si si navarila, tak jedz. si myslis ze sa zmeni? och zeny

anonym_7a83b4
29. nov 2025

@anonym_autor povedz mi, prečo Ti neblikalo výstražné svetlo už pri prvom mecheche? Nikto nevie, čo ho v živote čaká a ako pôjde život ďalej, ale drvivá väčšina problémov sa začína zlým výberom. Myslím, že aj Ty si zle vyberala a lepšie bude vrátiť sa z kratšej cesty. On sa nezmení a bude to len horšie...a na mecheche choď, potom uvidíš, čo sa bude diať a ďalšie rozhodnutie bude na Tebe.

alex49
29. nov 2025

Sprav si účet a šetri, s takýmto debilom ta nič dobe nečaká.

maja249
29. nov 2025
@lucyjka6

@anonym_autor to by bola jeho posledná veta....zoberem syna a ochadzam...

@lucyjka6 a na rozlúčku mu plesknem jednu po nevymáchanej papuli 😁

zmrzlinka2021
29. nov 2025
@anonym_2a3963

Ja, mám tiež na všetky taketo večierky a podobne akcie rovnaky názor, ako muž autorky. Pre človeka, ktory nechlasta a nevyhĺadava mimomanzelke flirty a sex na jeden večer , je to útrpnosť tam vydržat aj tie tri hodiny. Veĺa manželstiev, zostane takto rozhadanych pred sviatkami, skrz takéto, nezmyselné akcie.

@anonym_2a3963

To sa v akej spoločnosti cnosti pohybujetes?

V živote som to takto nevnímala, mám super kolegov.

autor
29. nov 2025
@anonym_4a376d

@anonym_autor ty si ta splosta, si si navarila, tak jedz. si myslis ze sa zmeni? och zeny

@anonym_4a376d prečo máš potrebu ma urážať? Ty si nikdy žiadne chyby neurobila?

alickapusinka
29. nov 2025

v prvom rade nedavaj peniaze na spoločný účet čo najviac odkladaj v prípade odchodu aby si mala finančnu rezervu.Ja by som si na tvojom mieste zriadila svoj účet.Kde by mi pán tvorstva nemohol diktovať čo si môžem čo nemôžem kupiť.O mojich financiach pri takom chovani by stratil úplný prehľad.Nie za mna nie skôr to vidim tak že aby si mala peniaze rezervu na horšie časy.

autor
29. nov 2025
@alickapusinka

v prvom rade nedavaj peniaze na spoločný účet čo najviac odkladaj v prípade odchodu aby si mala finančnu rezervu.Ja by som si na tvojom mieste zriadila svoj účet.Kde by mi pán tvorstva nemohol diktovať čo si môžem čo nemôžem kupiť.O mojich financiach pri takom chovani by stratil úplný prehľad.Nie za mna nie skôr to vidim tak že aby si mala peniaze rezervu na horšie časy.

@alickapusinka toto plánujem. Takže pošlem mu len na jeho účet polovicu za bývanie a zvyšok si nechám

anonym_60eb4a
29. nov 2025

Mne by ani nenapadlo si pýtať povolenie na druhej strane len raz by mi dal také divadielko kvôli večierku... je to tvoj manžel a ty si svojprávna alebo je tvoj manžel zároveň opatrovník a ty máš obmedzenú svojprávnosť? V tom druhom prípade viem pochopiť tvoje rozhorčenie. Niekedy žasnem nad tým koľko žien žije dobrovoľne vo vzťahu nie rovmomernom ako manžel a manželka ale pripominajúcom otca a dcéru.

anonym_4a376d
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_4a376d prečo máš potrebu ma urážať? Ty si nikdy žiadne chyby neurobila?

@anonym_autor takuto chybu nie, ano urobila a vela inych. ale potom na co tu places ked uz predtym ti ukazal pravu tvar. mrzi ma to. takyto sa nemenia. ziarlivec je ako drzgros.

anonym_52f00c
29. nov 2025
@zmrzlinka2021

Nerob neschváli. Normálne si spolu sadnite a od komunikujte tieto veci.

@zmrzlinka2021 so žiarlivcom sa dá nejako komunikovať? Fakt?

autor
29. nov 2025
@anonym_4a376d

@anonym_autor takuto chybu nie, ano urobila a vela inych. ale potom na co tu places ked uz predtym ti ukazal pravu tvar. mrzi ma to. takyto sa nemenia. ziarlivec je ako drzgros.

@anonym_4a376d to je pravda

anonym_52f00c
29. nov 2025
@anonym_autor

@bolarazjedna ano ano presne pre to som sa pýtala aby som mala istotu že niečo nemá aby bol zo synom

@anonym_autor navečierok by som išla, aj key som syna zaniesla mame, sestre, opatrovateľke, to je fuk, ale išla by som. Preto mala problém s tým, že pôjdeš do práce, lebo ťa chce mať nonstp pod kontrolou. Vybav si ten účet, ak sa o domácnosť a dieťa staráš len ty, tak mu neposielaj polovicu, ale menej. A už by som sa ani nezdržiaval tým, že by som mu navrhovala odbornú pomoc, lebo tu nejde len o žiarlivosť, on ťa má úplne na háku, tu už nie že nie je láska, tu nie je ani úcta z jeho strany. Šetri a pripravuj sa na rozchod

anonym_cfd085
29. nov 2025

Išla by som a vypla mobil (nerobím to, ale práve preto ako sa chová ten tvoj by som to urobila ), a prišla až ráno 🙂 nech sa postaví aj na hlavu ..nie si jeho majetok ! Jaj žena si ekonomicky aj psychicky týraná

anonym_043e4a
29. nov 2025
@anonym_2a3963

@anonym_2a3963 To medzi akymi ludmi robis???
Kto chce, zahne a nepotrebuje na to vecierok.
U nas su taketo akcie na to, aby sa ludia zabavili, spoznali sa aj inak ako pracovne, utuzili kolegialne vztahy. Nie na to, aby tam s**ili.

som_realistka
29. nov 2025

Zabezpec si syrazenie pre dieta, ale jemu to nepovedz, ked zacne tesne pred vecierkom vyskakovat, vezmi dieta, odvez a ty chod na vecierok a este mu povedz, ze si sa zariadila ako ti povedal, a skutocne bude najlepsie ak sa zacnes pripravovat na odchod od neho, lepsie to nebude. Len horsie.

anonym_a5a5e9
29. nov 2025

Ja si neviem predstaviť, že by mi muž niekam zakázal ísť. Ale, na večierky už pekných pár rokov nechodím- som skôr introvert a necítim sa na takých akciách dobre. Nebudem klamať, nemám dobrý pocit, keď tam ide muž. Nikdy som mu to nezakázala, ale už som sa raz ocitla na ich firemnom večierku a bolo to nechutné po pár hodinách, keď hladina alkoholu v krvi všetkým stúpla. Nie všetci, ale to, čo som videla, mi stačilo na názor. Pošomrem, ale vždy ide. Taktiež, keď idú na školenie z práce- krycí názov- inak ožieračka, bazény, sauny grátis. Po čase sa mi priznal , že boli aj v bordeli. Muž sedel len pri bare podľa jeho slov ešte s jedným ženatým. Nemal na výber-boli na jednom aute. A to si teda nemyslím, že ma niekedy podviedol ale nepáči sa mi nikdy , keď tam ide. Zákaz nemá, je svojprávny.

rachel36a
29. nov 2025

@anonym_autor prepáč ale napíšem to úprimne...nie, nič mi nezakazuje, nevzala som si debila...taktiež ja mu nezakazujem keď maju niečo z prace alebo s kamarátmi...obaja sme dospelí a svojpravny...a už vôbec nie peniaze...kúpim sj co chcem, miniem kolko chcem....samozrejme ze vacsie investície riešime spolu, alebo aj by sme mali napriklad 100€ do vyplaty ( co sa nestava, vzdy máme rezervu) tak sj nepôjdem kúpiť čižmy za 100€..

anonym_e00b7a
29. nov 2025

Urob uskok-
... "vies co, nejdem na vecierok, pojdeme spolu do mesta... naplanuj nieco...
A bude jasno, z coho mu zayebkava, ci ma tych traum viac...

danica2711
29. nov 2025
@anonym_2a3963

@anonym_2a3963 ty si chlap alebo prudérna žena, zamrznutá v 19. storočí?

anna777115
Autor odpoveď zmazal
anna777115
29. nov 2025

Ja som robila v zariadeniach, kde sa konali taketo akcie a musim povedať pravdu, že sme tam boli svedkami, všetkeho možneho . Detaily, radšej nenapišem

pribinak
29. nov 2025
@anonym_2a3963

@anonym_2a3963 blbosť. Ale že strasna blbosť

Kto chce podvádzať a chlastat tsk nemusí čakať na vianočný večierok

Takýto názor majú zakomplexovaní jedinci, žiarliví a bez kúska zdravého sebavedomia

valria
29. nov 2025

@anonym_autor To je reálny prípad? Znie neuveriteľne, hlavne tvoja údajná poslušnosť, trpezlivosť....

bytc20
29. nov 2025
@anonym_2a3963

@anonym_2a3963 To sa v akej spolocnosti prosim ta pohybujes? 🤯

deedol
29. nov 2025

Tvoj muz je nesebavedomy ziarlivy chudak. A mozno ta prave on podvadza, casto to tak byva. Uprimne, rozviedla by som sa, pre mna je respekt a sloboda vo vztahu klucova.

autor
29. nov 2025
@deedol

Tvoj muz je nesebavedomy ziarlivy chudak. A mozno ta prave on podvadza, casto to tak byva. Uprimne, rozviedla by som sa, pre mna je respekt a sloboda vo vztahu klucova.

@deedol aký dôvod pre rozvod by si uviedla?

minenkaa
29. nov 2025
@anonym_autor

@deedol aký dôvod pre rozvod by si uviedla?

@anonym_autor to sa naozaj pýtaš