icon

Manžel mi zakazuje ísť na vianočný večierok

29. nov 2025

Ženy vy si tiež musíte pýtať povolenie či môžete ísť na vianočný večierok ? Pracujem mesiac po RD a som pozvaná v decembri na večierok. Pred materskou v starej práci som pracovala 5 rokov ( už sme boli po svadbe) a na vianočnom mecheche som bola len raz a i to mi už vtedy muž vyvolával do kedy budem, prišla som na 18:00 a 19:30 mi volal do kedy budem že po mňa príde len aby som tam už nebola.
Povedala som mu, že druhý decembrový týždeň máme večierok a začal sa ku mne správať ako totálny ignorant ja som niekto a ty si nikto. Dokonca to zachádza do takého extrému že mi povedal keď sa ti nepáči môžeš ísť a nájdi si iného. A takto mi neustále vkladá do úst jeho slová a posiela za inými.
Pritom synovi sa venuje takým spôsobom, sedí v obývačke a je na mobile.
Financie: máme spoločný účet kde nám chodia výplaty a vykrikuje mi koľko môžem minúť koľko si môžem zobrať utratu na večierok. 🤬

autor
29. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor to sa naozaj pýtaš

@minenkaa tak áno, ako rozdielnosť pováh, odopieranie finančných prostriedkov, narušená komunikácia, ale obmedzovanie osobnej slobody tam nemôžem dať lebo reálne ma doma nezamyká

minenkaa
29. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa tak áno, ako rozdielnosť pováh, odopieranie finančných prostriedkov, narušená komunikácia, ale obmedzovanie osobnej slobody tam nemôžem dať lebo reálne ma doma nezamyká

@anonym_autor staci čo si napisala
Staci napísať tyranie a upísať ako sa správa

autor
29. nov 2025
@minenkaa

@minenkaa áno psychické a ekonomické týranie to je myslím aj na koňa dosť

autor
29. nov 2025
@minenkaa

@minenkaa ráno odišiel ani slovo nepovedal a ešte ho nie je. Tady jedna strana si robí čo chce a druhá musí držať pusu a krok

anonym_bde7c4
29. nov 2025
@anonym_autor

@alickapusinka toto plánujem. Takže pošlem mu len na jeho účet polovicu za bývanie a zvyšok si nechám

@anonym_autor a ako budes riedit deti ich financovanie a ostatne veci? ked das polovicu na byvanie predpokladam,ze pre neho to tympadom hasne a zvysne veci budes tahat sama... co jedlo? kozmetika do domacnosti? cistiace veci? necakane vydavky? a co domace prace? aj to by tympadom malo ist na pol ... toto si skor premysli ako nanho vysteknes... ty konas zbrklo rovnako ako zbrklo tu odpovedas na rady ... zrejme budete mat s muom co to spolocne

pikachu999
29. nov 2025

@anonym_autor každý rok taká to tema

deedol
29. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa áno psychické a ekonomické týranie to je myslím aj na koňa dosť

@anonym_autor presne tento dovod

radostka
29. nov 2025

nic sa nepytam, hodim to do kalendara aby si v ten vecer nic neplanoval a mohol strazit deti… Sama vies, ze vasa situacia nie je ok, nastav si hranice co najskor (ak uz nie je neskoro)

zuzubb007
29. nov 2025

Fúúú dobre dáš zo sebou zametať, spoločny účet by som hneď zrušila, som vydatá roky, a nikdy by som neprístupila na spolocný účet, sloboda je život, robím si čo chcem, idem kde chcem a s kým chcem, takže nepýtala by som si žiadne povolenie a ešte by som si z toho spoločného účtu naschvál kúpila outfit na večierok nech debilko vie, dokonca, keď dakde idem môj mi nevola ani nevypisuje, povie prídem dakedy ale neoznamujem nikdy čas však neviem či bude zábava do druhej rána alebo do desiatej večer 😘, obyčajný manipulátor, pre tvoje dobro odporúčam rozviesť sa hneď

eleanor2510
29. nov 2025
@anonym_2a3963

Ja, mám tiež na všetky taketo večierky a podobne akcie rovnaky názor, ako muž autorky. Pre človeka, ktory nechlasta a nevyhĺadava mimomanzelke flirty a sex na jeden večer , je to útrpnosť tam vydržat aj tie tri hodiny. Veĺa manželstiev, zostane takto rozhadanych pred sviatkami, skrz takéto, nezmyselné akcie.

@anonym_2a3963 to ja potom chodim na velmi nudne vianocne vecierky, chlast sice ano, ale ziadne grupace sa tam nekonaju, kde sa mozem prihlasit na taky "zabavnejsi" vecierok, ake spominas?

autor
29. nov 2025
@zuzubb007

Fúúú dobre dáš zo sebou zametať, spoločny účet by som hneď zrušila, som vydatá roky, a nikdy by som neprístupila na spolocný účet, sloboda je život, robím si čo chcem, idem kde chcem a s kým chcem, takže nepýtala by som si žiadne povolenie a ešte by som si z toho spoločného účtu naschvál kúpila outfit na večierok nech debilko vie, dokonca, keď dakde idem môj mi nevola ani nevypisuje, povie prídem dakedy ale neoznamujem nikdy čas však neviem či bude zábava do druhej rána alebo do desiatej večer 😘, obyčajný manipulátor, pre tvoje dobro odporúčam rozviesť sa hneď

@zuzubb007 čo by si mu povedala za ten dnešok napr? Sa mám tváriť že sa nič nedeje? Ráno niekam odišiel a do teraz neprišiel, neviem kde je, s kým je, ozvať sa neozval, zatiaľ čo ja doma sama s dieťaťom...ani s nami neobeduje, neučí syna ako stoluje rodina 🤬
Potom si príde a robí si svoje a my sme kusy nábytku

anonym_334e5b
29. nov 2025

Podľa mňa si to celé premysli. Konať zbrklo vie každý, aj robiť naschvál, že veď nech sa aj na hlavu postaví. Ja by som sa pri takomto chlapovi obávala, ako by reagoval, keby som tam šla - z dlhodobého hľadiska. Radšej by som prehltla že nepôjdem na večierok a premyslela si, ako od neho odídem. Mať svoj účet, svoje peniaze. Ak mi niekto blízky býva v dojazdnom okolí od práce, poprosiť o dočasné ubytovanie. Jednoducho radšej oželieť jeden blbý večierok, ako si to ešte viac doma pokafrať a možno si tým zahatať únikovú cestu. Ty ho poznáš najlepšie. Premysli si to, ale keď budeš mať vyriešené miesto kam odísť aj so synom a svoj účet, pri prvej príležitosti vás pobaľ a odíďte - podľa mňa bez scén, keď bude mimo domu. Možno mu to dopne, keď sa nevrátite domov niekoľko dní alebo týždňov (sú muži ktorí sa naozaj otočia po takomto radikálnom kroku zo strany ženy) a možno sa nadobro zbavíš toxickej osoby. Tak či tak, odíď. Ak bude treba, rozdvod môžeš riešiť potom.

natalka13
29. nov 2025
@anonym_2a3963

Ja, mám tiež na všetky taketo večierky a podobne akcie rovnaky názor, ako muž autorky. Pre človeka, ktory nechlasta a nevyhĺadava mimomanzelke flirty a sex na jeden večer , je to útrpnosť tam vydržat aj tie tri hodiny. Veĺa manželstiev, zostane takto rozhadanych pred sviatkami, skrz takéto, nezmyselné akcie.

@anonym_2a3963 ??? Na kolkych vecierkoch si uz bola?
A rovnaky nazor ako jej manzel? Ved on na tie vecierky a teambuildingy chodi.

anonym_5d72c7
29. nov 2025

Prečo by si mala držať hubu a krok? To že ste sa zobrali neznamená hneď že si jeho majetok .
A viac by som sa o večierku s nim nerozprávala. Ak ti čo povie rovno mu na plnú hubu povedz až s tym láskavo prestane a chova sa ako dospelý človek a nie ako rozmaznané arogantné decko . V deň večierka maj nachystané alternatívu kto ti postraži dieťa kľudne aj za ečka polovicu stráženia zaplať ty a polovičku on aby vedel že nemá vymýšľať. O dátume vie v predstihu . Vianoce ešte s nim preži nejako a radím ti po novom roku riešiť nové byvanie , alimenty , rozvod . A nech sa vyhráža niekomu inému a nie tebe . A sex rovno by som mu povedala tak ako sa ku mne správaš nemam chuť vôbec niečo s tebou mať. A aby nebolo že on ma druhu a preto ti to takto nadhadzuje stále

lentakyterapeut
29. nov 2025
@anonym_653f04

A naco si si ho vlastne brala, ked je to ziarlivy debil? 😀 Len aby si bola vydata? Tak si to teraz uži 😂

@anonym_653f04 hlupy komentar povrchneho cloveks

lentakyterapeut
29. nov 2025

Je to chory clovek. Chory

pribinak
29. nov 2025
@anonym_autor

@deedol aký dôvod pre rozvod by si uviedla?

@anonym_autor citové odcudzenie, nedôvera, žiarlivosť, manipulácia, ….

zuzubb007
29. nov 2025
@anonym_autor

@zuzubb007 čo by si mu povedala za ten dnešok napr? Sa mám tváriť že sa nič nedeje? Ráno niekam odišiel a do teraz neprišiel, neviem kde je, s kým je, ozvať sa neozval, zatiaľ čo ja doma sama s dieťaťom...ani s nami neobeduje, neučí syna ako stoluje rodina 🤬
Potom si príde a robí si svoje a my sme kusy nábytku

@anonym_autor čo by som mu povedala, podala by som mu rozvodové papiere na podpis, realne by som si to vypísala a nech si robí čo chce, poviem ti to tak každý si je strojcom svojho šťastia, čiže môžeš to zmeniť ak chces ak nechceš tak trp, ale potom sa nestažuj

anonym_8f5a09
29. nov 2025

@anonym_autor Nie, nikdy mi nikto nic nezakazoval a keby ano, uz by som s nim nebola. Nie som nikoho majetok

lienka.7
29. nov 2025

@anonym_autor tak ako prve vlastný účet, neviem ci si nesvopravna alebo co a ako druhé mu objasniť, ze nevoľnictvo bolo zrušené este Jozefom II. za čias Rakusko-Uhorska a vtedy a vtedy mate z prace posedenie a ty tam jednoducho ideš. Bud pocjopi alebo nie. Keď nie, je na tebe co urobíš...

gab1sol
29. nov 2025

@anonym_autor áno, pýtam sa muža, či môžem ísť. Ale nie pre povolenie, ale aby si on vedel zariadiť prácu tak, že bude vtedy s deťmi sám (nech si spravia program spolu), príp. či to nie je nutné z mojej strany zrušiť, napr. kvôli dôležitej služobke. Ale ešte sa také nestalo a vždy som bola. A on je aj v podstate rád. Ja som viac spoločenská ako on a preto je v konečnom dôsledku rád, že sa idem zabaviť, zatancovať, vie, kde som, s kým som, kolegov pozná, pozná aj mňa a keby bolo treba, je ochotný aj nad ránom po mňa prísť (to si ale volám taxík vždy).
Ale u teba nie je problém povolenie na vianočný večierok. Prečítala som si len tvoje prvé komentáre a čudujem sa, že s takým chlapom si… Aj napriek tomu, že máte spolu dieťa.

bludna
29. nov 2025

@anonym_autor To je riadne psycho! Ja som akurat s kamaratkou na dovolenke, moj drahy je doma a ani netusim co robi. Nepytala som sa, len som mu oznamila, ze idem a ze pre mna pride na letisko ked sa vratim 😀 Daj sa dokopy a zacni si zit svoj zivot ako ty chces, nie podla nejakeho zakomplexovaneho chmula.

mk22
29. nov 2025

Nepýtat sa, oznámiť kde ides, kedy sa vrátiš.
A ty chodíš do orace, mas plat a ide ti niekto zakazovať dirigovat co si môžeš kúpiť?
Zriadiť svoj účet a gazdu si sama. Je to tvoja výplata.
Je to chuj.

lapersefona
Autor odpoveď zmazal
lapersefona
29. nov 2025

On bol aj predtým taky pred svadbou a dieťaťom?

ankare
29. nov 2025

@anonym_autor je to chrapun. Nerob si s ním žiadne ďalšie dieťa, prosím.

bluka2
29. nov 2025

Normálne tam pôjdes, zabav sa a choď až s poslednými domov tak o 4-6 ráno 😂 ešte by som aj skúsila, či zvládam piť ako za mlada a kúp si aj nové šaty. Potom si dobre pospi ďalší deň a objednaj si donášku do postele. A samozrejme výplatu si daj posielať na svoj účet

autor
29. nov 2025
@mk22

Nepýtat sa, oznámiť kde ides, kedy sa vrátiš.
A ty chodíš do orace, mas plat a ide ti niekto zakazovať dirigovat co si môžeš kúpiť?
Zriadiť svoj účet a gazdu si sama. Je to tvoja výplata.
Je to chuj.

@mk22 áno výplata mi chodí na spoločný účet pritom on zarobí dvakrát viac a ešte mi ide určovať koľko smiem zobrať

autor
29. nov 2025
@anonym_autor

@mk22 áno výplata mi chodí na spoločný účet pritom on zarobí dvakrát viac a ešte mi ide určovať koľko smiem zobrať

Prišiel domov pred pol hodinou, mne ani bú ani mé, upratal sa do obývačky aj so synom... Neskutočný cynizmus najhrubšieho zrna. Ten človek ma nemá rád a dosť pochybujem že niekedy mal.

mk22
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor on je kto. Aby ti určoval koľko kozes minút zo svojej výplaty??
To je tvoj otec a ty mas stud účet ze ta riadi??

Daj si výplatu posielať na svoj účet.
Podeliť výdaje a kupuj si co chceš.
Aby mne niekto rozkazovať co si môžem kúpiť zo svojej výplaty.