icon

Manžel mi žerie nervy

4. jan 2021

Ahojte, poradte, povedzte, co si myslite. S muzom sa casto hadame, vacsina hadok, a parkrat sme sa skoro pobili, sa odohrava skoro pred rocnym babom. Mam na to take nervy, tak mi to je luto, vravela som tomu nervakovi cholerikovi, nech si to necha na potom, ale este ani raz to tak nespravil. Ja tiez nie som ziadna submisivna Anicka, ale milujem ho, chcem s nim byt, je to dobry chlap, len neviem jednoducho prekusnut, ze za kazdu sprostost hned na mna zdviha hlas, hned ma nervy a ja mam byt ako ticho alebo co, musi mat pravdu, musi byt po jeho, inak je zle. Najhorsie, ze babo vsetko vidi, strasne ma to trapi, skusala som budovat vnutorny pokoj, nereagovat, byt mila, ale unho furt to ste, ze uz nemam motivaciu sa snazit, no tak dokedy???! Uz som rozmyslala, ze mozno by bolo lepsie odist, aby babo mohlo zit v akom takom klude, ale aj ja uz mam psychiku z toho napatia totalne v rici. Hovorim mu, ze mi tym strasne ublizuje, ze ja uz nevladzem, potrebujem byt v klude a nie stale napatie a stres, ze daco bude, ze ani nechcem zle a som v soku, ze ho nieco nahneva, a stale to urobi aj tak. Inak sa stara o vsetko, je dobry ocko, ale hlavne sa riadi velmi naladami, ja ho lubim, on nas tiez, on sa nechce rozchadzat vobec, ale ja neviem ako to zvladnut. Bud sa podvolim a budem pritakavat, a chodit po spickach, len milucka, len aby som mu nahodou nedala dovod na hnev. Ja tiez viem byt furia, ale uprimne mozem povedat, ze vidim tie chyby a snazim sa na nich pracovat. Tak mi to pride, ze stale som len zla, nedobra, dnes som bola tupa, furt len chora, mam sa dat liecit, atd...Ale ked ja sa s nim snazim pekne rozpravat a on furt len rype a ide a ide, tak ma nastve, ze uz parkrat aj mne riadne praskli nervy. Mrzi ma to vsetko, co robit????? Je to normalne, ci co.... co myslite?

Strana
z2
basska_b
5. jan 2021

Bože môj, správa sa k tebe ako k handre a ty že "to nevadí, hlavne nech to nerobí pred dieťaťom". Toto by som žiadnemu mužovi netolerovala. Dá sa žiť aj bez rozvodu, od seba. Ročne dieťa strašne veľa vníma a zničite mu takto detstvo. Môj bývalý mal takýchto rodičov. Obaja horúce hlavy, stále v sebe, žena slovne provokovala resp. začala nadávať, obaja okamžite vzblkli... vieš, kedy sa rozišli? Keď jej rozbil hlavu (búchal o stenu) pred očami 12ročného syna. Pohádali sa, keď sadili na dvore tuje, čiže pravdepodobne nejaká hlúposť opäť

goodidea
5. jan 2021

@namornicka to su tipy ľudí ktori takéto "prepocutie" budú brať ako provokáciu a su schopní to dosť intenzívne riešiť

janage
5. jan 2021

A co ak by si reagovala takto:
1. Buď taký dobrý a hovor na mňa tónom akým hovorím ja s Tebou. (kľudný tón, ak zvyšuje hlas odchod z miestnosti)
2. Ak meria spotrebu mal Ti to povedať, vyhli by ste sa nedorozumeniu (nie je chyba, ze si zapla ohrievač, ale jeho komunikácia)
3. S úsmevom povedať Áno miláčik, máš pravdu a mať to na háku alebo doplniť v tom čase som to považovala za najlepšie.
Mala som podobný vzťah. Na začiatku milý zlatý trpezlivý postupne čoraz viac výbušný, ale zakaždým ľútosť on vie, on na tom pracuje, kvety sľuby. V podstate, ale na vine boli vždy iní. Ja, okolie atď. A pomaly to bolo horšie. Neboli záväzky odišla som prakticky pred svadbou. Neľutujem.

janage
5. jan 2021

Alebo kľudne povedz preberieme to, keď dám malého spať.
Či ho požiadaj aby odišiel z miestnosti, že teraz to nemieniš rozoberať.
A vždy zdôrazni, že žiadne v jeho očiach Tvoje chybné konanie mu nedáva právo na Teba ziapat. Do aj v robote tak kolegom, ci šéfovi, či zákazníkom vynadá?

mikadooo
5. jan 2021

Choď aspoň ty k psychológovi/terapeutovi, to vie veľmi pomôcť upratať si v živote, spolu s ním premyslieť/prediskutovať čo a ako ďalej. Terapeut ti nedá návod, ale vie človeka nasmerovať, v rodine aj u známych máme len dobré skúsenosti s týmto. Aj keď jeden známy fakt musel prejsť myslím cez troch štyroch terapeutov, kým si sadli s tým správnym. Čiže-môže to byť beh na dlhé trate (rok, dva...). Treba teda samozrejme nájsť takého terapeuta, ktorý ti sadne. Normálne by som mužovi povedala, vieš čo, hovoríš, že som chorá a na hlavu, tak idem sa liečiť, hádam to pomôže... Takto ako existuješ teraz, je to len trápenie. Možno aj pre všetkých troch. A presne ako už niekto písal, dieťa bude rásť, bude mať viac nárokov, prídu obdobia vzdoru (okolo 2,5r), bude viac stresu, nervov len z dieťaťa a z jeho nevysvetliteľného chovania a situácia sa bude (asi) len zhoršovať. Tak radšej riešiť hneď teraz, respektíve čím skôr. Veľmi držím palce a je super že si uvedomuješ čo sa deje a chceš to riešiť.

janage
5. jan 2021

A ak chceš s ním ostať tak potom nerozumiem celkom ak vieš aká bude reakcia jeho, prečo mu pri tých blbostiach nedáš za pravdu. V konkrétnom prípade čo píšeš tak si kľudne mala povedať Máš pravdu, nenapadlo ma Ti to oznamovať. A bolo by po hádke pred malým. A večer sa kľudne k tomu vráť , že konkrétne chceš vedieť co presne mu máš oznamovať Pranie, žehlenie zapnutie telky? Že nemáš sklenenú guľu, takže ocakávaš jasnú chlapskú komunikáciu. Nie si vedma a necítaš myšlienky.
Pri argumenty, že mala si vedieť..tak to môžeš aj Ty povedať, že mal vedieť.
A kľudne pridaj, že tieto výlevy Ťa unavujú a teda ak na Teba neprestane ziapat po prvom upozornení pokiaľ vždy odídeš z miestnosti. A keď sa ukludní môžete si vydiskutovať. A dodrž to.
Ak sa spamätá máte šancu ak nie, uvedom si, že v tomto bude vyrastať vaše dieťa

konikkon
5. jan 2021

To ze na teba kričí je problém. Avšak ty ho ľúbiš a nechceš sa rozísť. Tak nech sa hnevá, no a čo... Nemusíš sa podvolovat, urob si vzdy po svojom s úsmevom na tvári a jeho nechaj nech si,, užíva" svoj hnev.

hopsadobrandejsa
5. jan 2021

Nesmies sa na mna hnevat, ale podla mna by si potrebovala radu od psychologa pretoze to co si momentalne nahovaras vobec nie je zdrave.

Ak ti nieco hovori Stockholmov syndrom, myslim, ze sa v tom velmi dobre najdes. Tvrdis, ze ti zerie nervy, ze sa k tebe chova zle, zvysuje na teba hlas, nadava ti, ublizuje az do bodu kedy musis brat lieky pretoze si maximalne zufala. Napriek tomu ho obranujes, ze vie byt mily, pozorny, ze je dobry otec.

MK nie je kvalifikovany pomoct ti v tomto, potrebujes radu odbornika. Nezhody ci hadky su beznou sucastou vztahu, ale ja si neviem velmi dobre predstavit nadavat na osobu ktoru lubim, ze je chudera ci sprosta a zakazdym na nu zvysovat hlas. Ja by som takto ani nechcel zit.

Pride mi to ubohe ublizovat blizkej osobe takymto sposobom. Si matka jeho dietata pre boha a napriek vsetkemu zlemu ho stale lubis.

Nech uz mate akekolvek nezhody ci ponorku kvoli korone, ako muz ti mozem povedat, ze toto je pre mna neakceptovatelne spravanie. V takychto casoch treba byt jeden druhemu oporou, vzajomne si pomoct a riesit nezhody s chladnou hlavou.

Setrenie energii je v poriadku, ale neda sa o tom porozpravat spolocne na gauci pri pohari vina? Najst riesenia ako znizit spotrebu aby ste nemali zbytocne preplatky. Je to naozaj nutne zene vynadat za trocha spaleneho prudu? Ved sa to robi pre vase dieta.

Urob nam vsetkym prosim ta sluzbu a prestan o nom tvrdit, ze je to dobry chlap. Mna osobne toto uraza, ze takehoto chlapa povazujes za dobreho.

Ak je tvoj muz dobrak ako o nom tvrdis tak ja som potom z neba zoslany anjel pretoze tak ako funguje Vas vztah, toto urcite normalne nie je a neviem ktora, zena by mne takito cirkus dlhodobo doma tolerovala.

Moji rodicia by sa prepadli od hanby keby som sa k svojej zene takto choval.

zuzicka256
5. jan 2021

@hopsadobrandejsa vyborne si to napisal 👌😌

samosvk2004
5. jan 2021

@zuzicka256 zuzicka recognize me

autor
5. jan 2021

@kittykat22
@janeninka Ano, zmenilo sa to k ovela horsiemu, akoby si ani neuvedomoval, ake dosledky to jeho spravanie moze mat na nas vsetkych. Asi by som povedala, ze ma naucene take spravanie, jeho mamka je taka "splachovacia" a on casto tak zdviha hlas a mama len mavne rukou, neriesi to, a on po chvili prestane. Ale niekedy ho nastve uz len to, ze vidi, ze som nasrdena, ale nehadam sa, ze co sa vobec rozculujem. Asi aj ta celkova zivotna nespokojnost v poslednom obdobi, ze je to narocne, akoby sa uzatvoril do svojej bubliny. Ale ako
@goodidea spomenul, tak to mame tiez niekedy
A uplne presne, ako vravi
@majkeel ja nie som prirodzene submisivna, raz za cas sa da, jasne, ze ano, jednym uchom dnu, druhym von, ale je to pre mna neprirodzene takto stale reagovat

autor
5. jan 2021

@janage Ano, aj to uz som skusala..... Ja viem, mohla som mu dat za pravdu, neda sa vzdy, uz ked som mala nanho nervy z poobednajsej hadky, ale i tak som sa mu snazila v klude vysvetlit, ale po jeho divadle, aka som hrozna, som uplne vybuchla 😓

autor
5. jan 2021

@hopsadobrandejsa Ano, dobre si to povedal. Nechcem zo seba robit uplnu chuderku. Nasi rodicia by toto neakceptovali, obaja pochadzame z normalnych, beznych, stastnych rodin. Ja musim skusit tu terapiu, mam dieta, tak sa musim drzat pre babo hlavne. Ja pri nom niekedy dost emocionalne stradam, ked je necitlivy. Ked ma dobre dni, tak je naozaj dobry muz, o vsetko sa postara, pomoze, urobi, zariadi, len ked ma tie vylevy, niekedy to zvladam, niekedy uz nie, najma v poslednej dobe. Aaaano, vidim, vsetci sa divia, ze vravim, ze ho lubim. Ano, lubim, a brala som si ho z lasky, ale viem, ze len laska nestaci. Myslim, ze on asi svoju osobnostnu krizu prenasa do vztahu a vsetko, bohuzial, ventiluje doma, a to tym najnevhodnejsim sposobom. Ak bude treba, tak odidem, aj nase babo si zasluzi pokojne a stastne detstvo, tak ako sme ho mali aj my, ale este s nim skusam vyjednavat, ci by pre dobro nas vsetkych skusil prijat nejaku vztahovu pomoc, aj ja, samozrejme

autor
5. jan 2021

Uplne vsetkym vam dakujem za vase uprimne nazory, velmi si to vazim, aj vas cas, ktory ste venovali mojmu problemu a trapeniu. Je mi lahsie na dusi, ze som to trochu mohla dostat von. Pekny vecer vam prajem

zuzicka256
5. jan 2021
sslobodnamama777
Odpoveď bola odstránená
autor
5. jan 2021

@sslobodnamama777 😫 Tak nie je to ako by to malo byt, ja to viem.. Ale nebude to tak naveky, ak sa veci nezlepsia aspon trochu v dohladnej dobe. Uz davno by som isla prec na niekolko tyzdnov, vyvetrat hlavu a vsetko premysliet, ale namiesto toho som tu ako v base. Uvidime, ci nase manzelstvo prezije a ci sa manzel bude vediet posunut o krok vpred. Mozno len nie sme kompatibilni, ale klamat nebudem, ak by som ho nemala rada, uz davno tu nie som. Nechcem to tak lahko vzdat, az ked budem vidiet, ze to fakt nejde. Skusim precitat nejaku literaturu, ako mi tu spominali, dat da dokopy, a potom uz budem musiet vyriesit aj vztah.... ☹ Je to pre mna velka bolest a zlyhanie......

lolazmola
5. jan 2021

Je to normálne výdrž ešte 2 Rok pokiaľ nepôjdeš do práce iste sa ti zlepší

autor
5. jan 2021

@lolazmola ❤ Dakujem, aspon nejaka nadej

tinapa
5. jan 2021

Prepáč, no prečítaj si to prosím ťa po sebe.. Dobrý chlap??? Odporuješ si ale poriadne.
Dobrý chlap nezdvíha hlas zakaždým keď ho niečo rozčúli, alebo s ním nesúhlasíš, nemusíš chodiť po špičkách, neschyľuje sa k bitke, nenadáva do tupých a sprostých... a pred dieťaťom. Inak je ale dobrý ocko, áno..keď je po jeho vôli..hej? To sa ti zdá normálne? Nič iné si nezažila? A nebodaj si to aj zaslúžiš, nie? Ponižovanie, deptanie psychiky, sebavedomia.. Nedočítala som ani do konca tvoj príspevok poriadne, ani komentáre, možno zajtra.. Úprimne, ty zhoď ružové okuliare alebo..nečakaj na zázrak, rieš to hneď. Buď sa spamätá, alebo vyvoď dôsledky jeho činov, konania, správania.
Asi si pozri znaky manipulátora, tyrana, či to nebude na neho sedieť..

autor
5. jan 2021

@tinapa Ano, nema to robit. Predtym to nebolo az take, dost sa to zhorsilo. Viem, musim vyvodit dosledky. Aj chcem, pretoze citim, ze to nie je spravne, na druhej strane mam velke obavy a tuzim po mojej rodine. Srdce mi puka a zialim, ze som v takej situacii

tinapa
5. jan 2021

Áno, je to smutné.. a nešťastné obdobie celkovo teraz, možno aj to prispieva k jeho správaniu sa, čo ale vôbec teda nechápem, že to robí pred dieťaťom, malé sa ho musí báť..nie? Možno pomôže párová terapia, ak skutočne chce zachrániť váš vzťah, tak sa na to dá..

sslobodnamama777
Odpoveď bola odstránená
sslobodnamama777
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2