icon

Manžel miluje milenku

lentvigova
4. jan 2020

Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..

mk22
10. jan 2021

@drzaopica presne tak.. Dokonca 30r zo svojho života sa snažil pri spôsoboval pomáhal bol oporou obetoval.. Nuž zjavila sa príjemná milá možno na zač butl vŕba určite bol unavený možno zničený predsa sama napísala bolo to s nou ťažké.. Možno iný by zduokal po 5r..
Nesudim..

misatko89
10. jan 2021

Jemu davam klobuk dole,ze s nou vydrzal tolko rokov,zachoval sa síce podlo ale bol pri nej dlho ani jedna nevieme ako by sme sa zachovali na muzovom mieste,ano mal jej povedat vsetko narovinu ze trpi aj on pri nej,ale tak kazdy sme nejaky.. jej hlavne zelam vela zdravia a sil nad tou chorobou

drzaopica
10. jan 2021

@misatko89 niekedy zial, aby sa jeden zachranil musi druheho hodit cez palubu.Tak ci tak musel byt ten chlap charakter v dnesnych vztahoch sa pri mensich problemoch ludia rozvadzaju do 5 r

mk22
10. jan 2021

@drzaopica kde nie je žiaden vážny zdr problém

ostorha
10. jan 2021

Zakladatelka v lete prispela k teme bipolarnej poruchy,tusim sa tam priznala ze v priebehu manzelstva v obdobi manie od manzela viac krat odisla cca 10 rokov dozadu mala mimomanzelsky pomer,tu v tejto teme to ani len nenacrtla-ak mi nieco uslo
ospravedlnujem sa,to vrha uplne ine svetlo na cely tento pribeh,ako uz zvycajne to v zivote byva ak clovek nevypocuje obe strany pribehu,pravdu sa nedozvie...Ak je to naozaj tak, tak ten muz bol loajalny cele tie roky viac nez dost,osobne takehoto tahuna ani nepoznam ani som o takom nepocula...

joannita
10. jan 2021

@ostorha fuha tak ak je to pravda.... Tak potom sa klaniam pred muzom....

bmuller
10. jan 2021

No neviem, autorka temy sice prezila s manzelom - vdaka jeho opore - krasnych 30 rokov, ale cele sa jej to zrutilo teraz v 50tke... tak za mna by od neho bolo ovela ferovejsie, keby to nebol "tak uzasne vydrzal" 30 rokov, ale dajme tomu len 10-15... a riesil si svoje veci a tuzby ovela skor nez az teraz, navyse s mladou kolegynou formou nevery.
A podla mna by to bolo prospesnejsie (a z jeho strany aj ohladuplnejsie a zasluznejsie) aj pre autorku, lebo by si bola mohla najst niekoho, kto by s nou naozaj chcel byt aj s ohladom na jej chorobu... Pokial si pamatam, tak autorka asi ani kvoli chorobe dieta mat nechcela, cize keby si nasla niekoho v 40tke, taky chlap by uz mal vyrieseny svoje tuzby ohladne deti (bud by ich uz mal, alebo by ich ani mat nechcel), a zili by spolocny zivot vramci moznosti snad az do staroby.
Ale takto uzasny pan manzel sice vydrzal 30 rokov, lenze nabural manzelkin svet po 50tke, ked je uz pre nu ovela tazsie zacinat nejaky "novy zivot"... (a navyse to este ona vnima o to horsie, ze sa az teraz od neho ukazalo, co vlastne v zivote chcel, a ma pred sebou novy zivot s milenkou a dietatom).
Dufam, ze autorka, kdekolvek uz je, v sebe najde dost sily nehladiet za minulostou, a najst nejaky zmysel v pritomnosti...

kittykat22
10. jan 2021

Tak ja som dodnes neverila ze to bol realny problem - bola som presvedcena ze to je vymysel. A mylila som sa 😵 Mne prislo padnute na hlavu ze po 30r manzelstva niekto pride riesit problem na konika a neriesi to s manzelom. To teda pozeram ako to dopadlo. Je mi luto autorky aj manzela 😕 On asi stastie v zivote najde. Ale co ona ... dufam, ze sa jej podari najst rovnovahu a pohodu.

mk22
10. jan 2021

@bmuller myslíš ze ta bolesť sklamanie z nevery by po 15r bolela menej ako po 30?
V inej téme písala ze cca 10r dozadu si nasla niekoho...milenca? Pán manžel mohol ísť preč.. Ktovie prečo ostal.. Prečo jej tu jej neveru odpustil.. My nevieme.. Ťažko sa vyjadrovať súdiť co mal urobiť nemal skôr neskôr.. Nam sa tu ľahko mudruje co mali urobiť..

bmuller
10. jan 2021

@mk22
Bolest by bola mozno rovnaka, ale sance a vyhlad na nejaky restart, nadej do dalsieho zivota pre autorku (co je dolezite aj pre psychicky stav) by boli o dost vacsie, myslim.
Ano, nenamudrujeme uz nic, veci sa stali, ako sa stali a ine uz nebudu. No ja nesudim, len pisem svoj nazor...

mk22
10. jan 2021

@bmuller ja za seba vbc neviem povedať akoby som sa zachovala ja.. Netuším.. Neviem si to ani predstaviť žiť s danou diagn fungovať..

bmuller
10. jan 2021

@mk22 To asi nevieme ani jedna, ale sudiac podla toho, ze autorka je inteligentna zena, tak taka by sa po nevyhnutnom smuteni asi otriasla a snazila si zariadit podla moznosti kvalitny zivot dalej. S ohladom na diagnozu je to ale asi radovo tazsie (a s pribudajucim vekom tiez, preto moj nazor vyssie).
No ale tak ci tak, drzme jej aspon virtualne palce 🙏

drzaopica
10. jan 2021

@bmuller nemozeme vediet ake excesy sa za tie roky stali, urcite nemal naplanovane vydrzim 30 r a potom rozchod.asi sa zamiloval a dostal nadej na iny zivot.To nikto neplanuje...Viac menej sama pisala, ze roky spolu sexualne nezili a bol to uz len vztah z lutosti, zotrvacnosti myslim, ze citil zodpovednost za nu vzhladom k chorobe.Mozno to roky v sebe dusil venoval sa podnikaniu, cestovali zatlacil tuzbu po potomkovi do uzadia, az sa musel rozhodnut bud, alebo...mozno roky trpel viac ako ona.Urcite je znevyhodnena, ale aspon jeden ma nadej na dieta, klud v manzelstve.A myslim, ze nebolo tu urcite napisane vsetko BP je najnevyspytatelnejsia psychicka choroba.
Par rokov dozadu tu pisala vydata zena s vacsimi detmi ake veci porobila v manii rozbila auto, cele tyzdne nespavala, pominala peniaze musi to byt tazke pre celu rodinu

ktochytavzite
15. jan 2021

@zooeynka no pretoze je uz stary cap a zapodieva sa s mladou pritom dokedy s nou bude,?Je to zveatene a pwrverzne ale tak uchylakov je dost medzi chlapmi

ktochytavzite
15. jan 2021

@zooeynka nie ale so 40tnickou by to eate slo,nie?a nie s 25r uchyl to je fuj perverzak aj ta mlada pri nim strati mladost a o 10r ho kopne do zadku.Decko si mohol aj skor urobit,nie na stare kolena sa mu gulky zapaluju

jeliz59
15. jan 2021

Nemáš má!e deti ....máš kde bývať niesi od neho finančne závislá ....čo ti bráni osamostatniť sa a užívať si života ....nikto a nič ti nebráni máš možnosti a možnosti ešte máš dobrý vek tak nestrácaj čas....nepoviem že nemáš príjem malé dieťa nemôžeš do práce si Zavislá finančné na mužovi aj s bývaním si odkázaná na neho nemá ta kto podržať (príklad rodina)a on ťa podvádza atď....tam je to pre tú ženu poľutovaniahodné ale ty máš všetky dvere do života otvorené.....

domafi
15. jan 2021

ahoj, ja mám 41 rokov, môj manžel 48 rokov, máme spolu 4 deti. Píšeš, že niekoľko rokov už sexuálne spolu nežijete. Napíšem ti, ako to vnímam ja. Sú a boli obdobia, keď sme s manželom nemali tolko intímneho kontaktu z rôznych dôvodov, ale veľmi vnímam, ako to mne a aj manželovi nesmierne chýba. Tu nejde len o samotný sex a vyvrcholenie, tu ide práve o tie intímne a blízke chvíľe, ktoré som ja schopná zdieľať iba s mojím manželom, sú to pre mňa vzácne chvíle, ktoré chcem venovať iba jemu...snažím sa v hlave odložiť všetky starosti a ten čas venovať iba jemu...aj veľký silný muž potrebuje chvílu ležať v obajtí milujúcej ženy, len tak pritúlený telo na telo, vnímať jej blízkosť a lásku, častokrát úplne bez slov....takto mi to povedal môj manžel...a a vnímam, ako to medzi nami funguje, keď môžme mať takýchto chvíľ viac a keď ich máme naopak málo....píšeš, že z tvojho pohľadu ste mali krásne manželstvo...v manželových smskách si našla odpoveď, čo mu veľmi chýba a kde to našiel..aj môj manžel mi niekoľkokrát povedal, ako veľmi ho poteší, keď mu počas dňa len tak napíšem, že ho ľúbim, že mi chýba.....ja určite neviem plne precítiť tú hroznú bolesť a sklamanie, ktoré prežívaš vo svojom vnútri ...ja na tvojom mieste by som si vyhradila čas, možno aj celý večer a poprosila manžela, že sa s ním potrebujem potrebujem v pokoji porozprávať a že to bude nadlhšie...v čo možno najväčšom možnom pokoji, by som mu opísala, presne to, čo si napísala sem a potom mu nechala priestor, aby sa k tomu vyjadril a požiadala ho, aby ti povedal, ako to chce riešiť a potom by som mu ja povedala, ako by som to chcela ja....ste obaja zrelí a úspešní ľudia, podľa toho, čo som čítala, nechcete zbytočne jeden druhému ubližovať...želám ti veľa odvahy, trpezlivosti a pokoja...ver mi, ak budeš počúvať a pýtať sa manžela v pokoji, verím, že dostaneš odpoveď na všetky otázky...

monro
15. jan 2021

@domafi to, co pisete je sice velmi pekne....ale treba si precitat celu diskusiu....veci sa uz zmenili medzitym...

janka2273
18. jan 2021

@domafi obavám sa,že tieto rady jej už nepomôžu 🤔je to z januára 2020 a teda rok staré 😉

lucitta9
20. jan 2021

...

teleskop
20. jan 2021

@lentvigova toto by som sama nedala, nasla by som dobreho manzelskeho poradcu, peniaze na to mas, to, ze spolu nezijete sexualne po 50 bohuzial nie je zdrave ani bezne

mandarinka555
20. jan 2021

@domafi
@teleskop Dievčatá halóóó....je to stará diskusia....všetko sa medzičasom zmenilo.

teleskop
21. jan 2021

@mandarinka555 a ako halooo to skoncilo?

eeffka
21. jan 2021

@mandarinka555
@teleskop

dievcata skuste citat s porozumenim a az do konca, skoncilo to tak ze pani je sama, zdravotnie nie velmi dobre, dlhorocna psychiatricka pacientka, co asi zrejme svoj stav ani sama pred sebou nechcela velmi pripustit, to co pisala tu bola len 1 strana a ta druha az taka idealna nebola a pan manzel si s mladou ide zalozit rodinu co sa mu nemozno cudovat

reni1512
Autor odpoveď zmazal
mandarinka555
21. jan 2021

@teleskop Rozišli sa, on sa odsťahoval....ešte si prečítala pár jeho správ a mala dosť....ako pri nej trpel a podobne...

mandarinka555
21. jan 2021

@eeffka Ja som čítala celú diskusiu, viem ako to skončilo....

teleskop
22. jan 2021

@lentvigova ahoj mila autorka, v mojom uzkom okoli mam par psych. chorob medzi rpiatelmi dalsie, poznam x ludi s uzskotami depresiami-tych je vela okolo, a vela si ludia ani neliecia, poznam aj schyzofrenikov aj ludi s maniodepresiou Jedna co ma maniodepresiu je velmi uspesna psychologicka uz 30 rokov. 🙂 Netreba to tabuizovat. 🙂 To co spravil tvoj manzel nema nic s tvojou chorobou, to je holy fakt, takto laska ani manzelstvo nefunguje, v zivote by som nezmyslala o mojom drahom ze mi vadi to a to vysava ma to a to. Chapes kam tym mierim? Keby nemas BIpolar tak tvoj manzel najde iny dovod na ktory sa milneke stazovat aby sa vyvinil, proste podvadzal a chel najst naplast na vycitky svedomia. Dam si odtat pravu ruku za to co hovorim, ze keby nemas bipol. tak sa stazuje ze si neporiadna, alebo rozhadzujes peniaze, alebo neches sex, alebo si panovacna...proste by sa VYVINOVAL pred svojim svedomim 🙂. Tvoja choroba nic neovplyvnila, tak laska a vztahy nefunguju 🙂. Koniec koncov ked ho to tak unavovalo mohol otvorit pusinku a nieco ti povedat za 30 rokov. EXCUSES!!!! Proste sproste vyhovorky a ty budes mat do konca cely zivot mindraky, ze si menejcenna to je to smutne. Pritom holy fakt je ten, ze si si vzala bezcharakterneho cocota. Opakujem mam vela tycto chorob v okoli, vidim ako ti ludia funguju v partnerskych vztahoch, vidim ako sa citia partneri...Odporucila by som ti psychoterapeutku, kt ti da sebavedomie dokopy, lebo ziadna choroba nie je dovod na taketo ....te chovanie

teleskop
22. jan 2021

@eeffka ????????????????nemozno sa mu cudovat ze si ide zalozit rodinu, lebo ma ona maniodepresiu. Boze ty si kus primitivneho telata, toto je moja prva nadavka na modrom koniku. Prajem ti len to aby tato choroba postihla niekoho v tvojom okoli. Pre taketo telata ako si ludia nechodia lekarom, pachaju sebevrazdy, kazdy druhy slovak chlasta. Je mi s teba zle!!!!!!!!!!

eeffka
22. jan 2021

@teleskop hmm hlavne ze ty si super ze? skus si prejst do druhej temy , tam si precitat co si s nou zazil za 30r, co povystrajala a das mu medailu za vydrz. bezny clovek sa pri takom spravani ako davala otoci na pate po roku, on vydrzal 30.

aha...vidim ze je to osobne... spomen si na tu trafenu hus.