Manžel miluje milenku
Ahoj,
sú to dva dni, čo som zistila hroznú vec, ktorá ma trápi tak, že som si tu 1.krát založila účet a idem si ani nie tak po radu, ako po pohľad a názor na vec i z inej strany, pretože ja už som to skúšala zanalyzovať z každej strany a nie som už schopná uvažovať triezvo.
Viem, že tém z týmto problémom je tu mnoho, a verte, že som preštudovala každú jednu, ale ani jedna zo situácií nie je podobná mojej.
Môj manžel má po 50tke, ja mám niečo málo pred, sme spolu 30 rokov. Obaja sme vysokoškolsky vzdelaní, úspešní v tom, čo robíme, finančne sme veľmi dobre zabezpečení, a napriek tomu, že nemáme deti, myslela som si, že máme veľmi pevný a skvelý vzťah, že sme tu jeden pre druhého a vždy môžeme spolu počítať.
Chodíme často na dovolenky a dovolím si tvrdiť, že obaja sme stále na svoj vek dobre vyzerajúci, ja som sa celé roky snažila byť pre neho atraktívnou a príťažlivou ženou a myslela som si, že úspešne. Sexuálne spolu už pár rokov nežijeme, no myslela som si, že po tých rokoch a v tomto veku už je to aj normálne, a náš vzťah to nemôže ohroziť.
Pred dvoma dňami si manžel nechal večer telefón na nabíjačke v spálni, zatiaľ čo pozeral TV v obývačke a zaspal tam. Pred polnocou mu niekoľkokrát zavibroval telefón, áno poviete si - také klišé, ale čokoľvek muž kedy riešil na telefóne, jedno ako dlho, nikdy ma nenapadlo, že by v tom bola žena, takú okatú chybu by predsa nespravil. A predsa.
Čislo mal uložené niečo v zmysle "Abc", čo vo mne vzbudilo podozrenie, čo to má byť??? A prečo mu nejaké náhodné číslo píše pred polnocou. Správy som otvorila a keď som si začala prechádzať to vlákno správ, zahmlilo sa mi pred očami, nemohla som uveriť tomu, čo čítam....
Veľa, vlastne väčšina správ vôbec nebola typicky mileneckých, ako dohadovanie si stretnutí a podobne, píše jej na dobre ráno, praje jej krásny deň, tesne pred polnocou na Silvestra jej písal, že dúfa, že si užíva oslavu a že jej praje najkrajší možný nový rok, píšu si večer o tom, aký mali deň, čo mal v práci, písal jej z našich spoločných dovoleniek že jej praje pekné sny, zatiaľ čo ja som bola v sprche, píšu si o tom, čo sa im snívalo, o filmoch, o knihách... ale našla som aj správy o tom, ako myslí na jej krásne mladé telo a ako sa jej chce dotýkať, bozkávať ju, a ďalej ani nepokračujem....
Ja viem, že je tu veľa podobných fór, a vo väčšine sa reakcie nesú v type: "Mladú to omrzí, prestane ho baviť, je to zlatokopka" a podobne, lenže najhoršie na tom je, že sa majú radi. V správach si nevyznávajú lásku, ale cítim to z nich. Keby išlo iba o sex, tak by to bolo o čosi ľahšie, lebo by išlo o pudy, ale ide o city, môj muž ju zbožňuje a ona jeho tiež. A ešte horšie na tom je, že je skvelá. Je mladá, krásna, na svoj vek veľmi bystrá a vtipná, veľmi milá.. raz manžel zrušil stretnutie kvôli tomu, že ja som mala horúčky a ona reagovala slovami, že dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará. Ich pomer trvá minimálne rok.
Na manžela sa nemôžem ani pozrieť, vždy keď si na neho len pomyslím, je mi zle. Je mi zle z toho, že si líha večer ku mne a myslí pri tom na to, že by chcel byť niekde inde. Nespím a nemyslím na nič iné len na to, čo teraz robiť.
Nájsť si aj ja milenca? Mám mu povedať, že o všetkom viem? Požiadať o rozvod?
Netuším, či manžel pomyslel na rozvod a netuším, čo aké majú spolu plány...čo som pochopila je, že si obaja uvedomujú veľký vekový rozdiel a že mi manžel nechce ublížiť. Pochopila som ale aj to, že nejde o plytký sex, ale o lásku. Ak je ale naozaj zamilovaný, a je to vážne, prečo ma teda už dávno neopustil?
Úprimne sa už necítim na to, začínať nový život, užívať si s kamarátkami alebo s milencom. To, že mám šťastné manželstvo bolo pre mňa úplne všetkým, bola to moja životná istota.
Premýšľam i nad tým, že to chce možno len čas....čas, kým to celé predýcham a trocha mi vychladne hlava, a možno to medzi nimi predsa len vyšumí, manžel už tiež nie je najmladší a budovať nové zázemie stojí človeka veľa energie. Alebo som len zúfalá?
Budem vďačná za každý názor a pohľad na vec, nakoľko ide o veľmi špecifický problém...díky..
@vroni a čo by si spravila ty?neútočim len sa pýtam.Ja si neviem predstaviť o tom mlčať, ľahnúť si vedľa muža, keď viem, že má niekde milenku a roky sa pozerať ako príde neskoro z práce a ja budem pokorne doma čakať.Ono chyba bolo prerušiť sexuálny styk a intimitu z akéhokoľvek dôvodu a dať mu priestor.Tam by som hľadala začiatky konca.Ja som asi jesitná dala by som mu pocítiť, že pochybil a čakala by som aký krok zvoli a čo si vyberie.A pre mňa by aj to, že by zostal so mnou nebola výhra tu už niet víťaza iba to nejako udrzat
@luccija, ja nie som nastavená na odpustenie nevery, lenže tiež nie je môj muž celým mojim svetom. Mam vlastných kamarátov, záujmy a záľuby a v neposlednom rade deti, takže mi je ľahko byť nekompromisnou takto od stola. Byt v situácii ako autorka, tak - neviem. Po 30 rokoch spolužitia v úplnej dvojici musí byť tá hrozba byť sama desivá. Asi by som nebola taká hrdá a pragmaticka, ale bila sa o svoju jedinú istotu - svojho muža. Možno aj za cenu straty sebaucty. Ono z tej sebaucty nezostane veľa, keď si musíš pripustiť, že si valnu časť svojho produktívneho zivota investovala do sebaklamu. ...
@vroni ale sama musíš vidiet že tá sexuálna chemia je iná ako ked ste začali chodit , po 5 rokoch , po 10 atd
môžete menit polohy, miesta, rekvizity nefunguje , je to viac menej o uvolnení sexualnej tužby nazvyme to , hormomov nič viac , je po ruke , poznáme sa tak si zasuložime ale tá tužba ktorá funguje v prvých 2 rokoch to nikdy proste nebude
a ak si myslíš že to u vás tak nebude tak ste totálny štastlivci
jemu možno ani tak nechyba sex ako vybočenie z rutiny, rituálov, zažitého rytmu preto som písala adrenalinové vylety a akcie nahodit do vztahu
@lentvigova SMSkovú komunikáciu preceňuješ, vždy je to čiastočne aj ilúzia, nemá s reálnym životom nič spoločné, skôr minimálne, je to skôr hra a predstieranie, je to to časť virtuálnej reality. Podstatne je koľko času spolu trávia reálne, ver tomu , že realita môže byť aj bez tých rečí. Psychologicky je to tak, že čím má silnejší vzťah niekto cez komunikácie sms, siete, tým je slabší v realite. Čím je viac aktívny v tejto sfére, tým je menej reálny v realite. K tomu sú výskumy.Len si predstaviš hocijakú komunikáciu, čo sa prezentuje v médiach, tie predpierané, čo sú dnes známe, je to viac hra, ako skutočne na realite postavený vzťah, aj keď sa oni raz za čas stretnú. Tak zrazu je tam niečo nie je. Dneska sú ľudia závislí na tejto "sebaprezentácii" skrášľovaní reality, najmä keď im niečo chýba v živote podstatne. Nejaký zmysel hlbší, nejaké hodnoty, ktoré by tí manželi by sa mali niekde vyvíjať spoločne, stretnúť sa na tej ceste. Pre ňu to môže tiež byť len také príjemé spestrenie života.
@sara07 prosím Ťa môžeš ho zobrať kde chces, keď ma v hlave a srdci niekoho iného.
@vroni chápem, ale nie za cenu sebaúcty veď to by aj bolo trápne sa zobroniť o lasku, pozornosť.Ja by som nechala na ťahu muža nech on sa rozhodne ktorým smerom sa to bude vyvíjať.Nech on si teraz urovna čo spôsobil To, že si ho bude teraz hýčkať, robiť výlety neznamená, že sa do nej znova zamiluje.Je si istý.Bud by som s tým vyrukovala, alebo sa snažila emocionálne odpútať trávila viac času mimo domu, oprášila kamarátstva, začala sa niečomu venovať a možno si muž uvedomí, že mu uniká, že nebude tá, čo naňho čaká a možno taká ani nie je.A je možné, že ona získa sebadôveru, že to zvládne aj bez neverneho muža či sa zahladi inde.Horsie, ak to je manželstvo kde je nejaké postavenie, prestíž to potom žena, aby v hanbe nezostala bude tolerovať všetko len nech ostatní nevedia ako dopadla, lebo pre ňu by to bola hanba a on by získal uznanie.V dnešnej amoralnej spoločnosti by to nebolo nič neobvyklé.
@lentvigova môžem sa len spýtať, nad adopciou ste nikdy neuvažovali, ak teda ste sa rozhodli kvôli zdravotným rizikám nemať vlastné dieťa?
" dúfa, že mi bude čoskoro lepšie a nech sa o mne dobre stará.." z celého príbehu ma toto normálne až zabolelo. A to by bol ten moment, keď by som manžela vyprevadila, von z môjho života, von z môjho srdca.
ale obdobie ste obaja zazivali ked sa zacal vytracat sex ? kedy ste mali naposledy dobry sex? ja ti radim. chod k psychologicke. napr. institut virginie satirovej. drzim ti palce.
@luccija možno to vyznie trochu pateticky, ale možno práve o to ide, takéto skúšky do života neprichádzajú náhodne, ožno práve má byť ich sebaúcta trochu pokorená, možno sa mali už "príliš dobre" a boli si všetkým príliš istí...a preto prišla skúška vzťahu. A teraz je otázka čo kto zvolí, čo kto dokáže kvôli vzťahu obetovať? Obaja ak budú chcieť zachovať vzťah ( čo je samozrejme otázne) budú musieť niečo obetovať. On milenku a ona svoju sebaúctu. Samozrejme obaja si musia položiť otázku, či im to za to stojí a rozhodnutie je len na nich. Každý má hodnoty niekde inde, niekto si viac váži vzťah a tak obetuje sebaúctu a niekto si viac váži sebaúctu a tak obetuje vzťah. Súdiť čo je lepšie je zbytočné, my nie sme v ich topánkach, proste toto rozhodnutie musia urobiť oni a následky tiež budú niesť len oni. Nech sa rozhodnú akokoľvek.
@luccija, nie, mala som na mysli, ze budeš robiť veci úplne inak, ako by si na to mala chuť. Budeš sa milo usmievať na muža, ktorému by si v skutočnosti práve radšej upravila fasádu ci chladne odkyves, že ma večer program, hoci by si sa mu najradšej hodila do náručia - takú stratu sebaucty som mala na mysli. Nie takú, že sa mu budeš podkladať, atakovať tu druhu ci urobíš škandál po celej ulici. To už je strata ľudskej dôstojnosti 🤷♀️
@lentvigova v prvom rade ,obdivujem ta ze s tym dokazes zit a nepovedat mu to..ja by som mu na rovinu povedala ze o vsetkom viem..a spytala sa ho ako si to dalej predstavuje..a co sa tyka sexu..ten chlapa nikdy neomrzi, v ziadnom veku..ked ho nemal doma,isiel hladat inde..😕
@sara07 nesyhlasim ze chemia uz nefunguje ani po 15r. Som vydata cez 22r.a u nas chémia funguje. O vzťah sa treba starať to uz kazdy pocul. Takže zalubit sa navzájom do seba je mozne aj niekoľko krat. A inak aj tie intimnosti su dolezite. A nie, niesu nedolezite. Su a dost
A to mam uz bližšie k 50-tke
@lentvigova nečítala som všetky reakcie na Váš príspevok, možno ste sa už vyhovujúcej rady dočkali. Nikde nespomínate, či manžela stále lubite a nechcete oňho prísť. Pokiaľ je to tak, že o Váš vzťah budete bojovať, asi by som zvolila sofistikovanejšiu cestu ako mu to všetko vysypať z rukava a "ísť s bubnom na zajace." Dávala mu podnety, aby sa znova do Vás zaľúbil. Nežila iba vedľa neho, ale s ním. Chápem, že Vás esemeskova komunikácia zranila, ale nemôžete vedieť, koľko má spoločné s realitou.
@lentvigova ako ju po roku známosti nazývať silným spoluhráčom? Ty si s ním koľko? Tak snáď nebudeme miešať hrušky s jablkami.... Neviem ci nájdeš dobrú radu práve na MK, podstatne je to co chceš momentálne ty. Ja osobne by som sa ho opýtala ci mi k tomu chce niečo povedať a ako chce s tým naložiť. Prečo by mali byť rozhodnutie na tebe, ktorá si nepodvadzala, hm?! Každá minca má dve strany. Ak niekoho ľúbim tak nebudem si hľadať, niekoho druhého. Ak niekoho ľúbim robim všetko pre to aby mu moje správanie neublizilo.... Ak niekoho ľúbim tak som s nim a basta.
A za ďalšie nechápem prečo si nechával všetky správy v mobile? Možno sám chcel aby si ich nasla.... A rozhodla sa, jemu iba možno pomohla v tom ze ty vás vzťah ukončis a bude voľný.
Veľmi má zaujalo s akou pokorou všetko píšeš. Ja by som už manželovi od nervov dávno oči vyskrabala. Toto naozaj obdivujem. Necitala som všetky príspevky a v prvom rade ti chcem povedať, že lepšie napisat na koníka a pokecať s nezainteresovanymi ľudmi ako urobiť nejaký hystericky výstup pred manželom. To by bolo v tvojej situácii ešte horšie. Porozprávať sa s manželom alebo sa tváriť, že o ničom nevieš? Skús sa zamyslieť, či dokážeš žiť s pocitom, že si piate kolo na voze. Píšeš, že máte dobrý vzťah, ako dlho dokážeš hrať pred nim divadlo? Ak to dokážeš a budeš s týmto v pohode, tak mu nič Nehovor. Ale musíš každý deň čakať, že on príde s týmto priznaním. Chceš žiť v tomto strese?
To že budeš mat 50 neznamená, že už si nikoho (osobu s ktorou budeš mat aj sex a ktorá tá nebude podvádzať) nenájdeš. A mozes byt ešte šťastnejšia ako si bola doteraz.
Alebo sa manžel od milenky odvráti (alebo ona od neho, naozaj nevieš ako to medzi nimi je, aj v správach mohla zahrať divadlo) a ešte môžete byt spolu, jasne, že by to bolo ťažké ale poznám par, ktory po nevere žije lepšie ako pred ňou.
A inak aj manžel môže hrať divadlo pred ňou kvôli sexu.
Teraz si plná neistoty. Dokedy s ňou dokážeš žiť?
@lentvigova A nie je to len virtualny vztah? Aj sa skutocne stretaju? Lebo virtualne je mozne vselico, no realita by mohla byt uplne ina. Sama si naznacila, ze si len o vselicom pisu, ale stretnutia nedohaduju, emocionalne, jemne eroticke nevynimajuc, ale to este neznamena, ze aj v realite by to bolo tak. Neznamena to, ze citovo to neboli alebo neexistuje, ale nemyslim, ze si vo vztahu lutovana, ze je muz s tebou len z lutosti. Uvedomuje si zrejme, co ma v tebe a nechce o to prist. Ako skoro kazdy muz je mozno polyamoricky. Ma nejaku tuzbu a nejako mu treba pomoct, aby si uvedomil, ze ju ma nasmerovat smerom k tebe, ze nemusi von z vasho vztahu. Zacni malovat obrazy, ako arteterapiu, premyslaj nad tym, co prezivas a daj to do obrazov, abstraktnych, farebnych, plastickych... ziskate novu temu na rozhovor, ziskas novy konicek pre seba. Pripadne vyhladaj web Zuzana Medzay, vikendova zazitkova enkaustika... nadherne medovym voskom rozvonany atelier, da navod ako prezivat emocie v obrazoch.... vytvaraj mu domov, v ktorom bude tuzit byt viac ako kdekolvek inde nielen telom ale aj myslou, dusou. Ja si myslim, ze mozno vytvarat dielka, ktore emocionalne niekym hnu. Rozpravaju sa o knihach? Kup si danu knihu a rozstrihaj ju, alebo hoci aj rozdriap ako to driape tvoje srdce, na kusky a potom z tych kuskov sprav nejaku mozajku... maj to kludne par dni rozlozene na najvacsom stole, nech sa mate o com rozpravat, povedz, ze to potrebujes, ze mas velku chut tvorit... nemusi byt nikomu okrem teba zrejme, ze je to ta kniha, o ktorej sa bavili. Alebo sa prihlas na nejake tance, kde zase citovo pre seba vela ziskas, odburas stres, najdes seba. Znova ho mozno zaujme, co sa deje, budes mu mat o com rozpravat. Lebo seba mozes naplnit hlavne ty, tak ako o tom, ako sa rozhodne muz, to je zase na nom. Zena vytvara ponuku. Muz si vybera. Aj to virtualne moze casom zahodit, ak doma najde citovost... A napokon, cesta je ciel, ak by to aj neviedlo k uprave vasho vztahu, budes mat najmenej dva nove konicky a to tak hlboke a nekonecne moznosti ponukajuce, ze ti pomozu zmierit sa so situaciou a zit naplnene sama so sebou,
Ja sa smejem na tom ako ti kazda hovori, ze mu to nemas hovorit, ale vytvorit mu teply domov.Predstav si situaciu naopak- ja by som podvadzala muza s mladym krasavcom, a moj manzel by bol smutny, ale vital by ma vecer v zastere s napecenymi kolacikmi a potom by mi vecer robil masaz nohy, po tom, co som si dala ciselko s milencom.Splnil by mi kazde prianie.Asi by som ho povazovala za uplneho ubožiaka bez guli.Keby mi strelil zaucho z orichodu a spytal sa ma, s kym som bola a zacal si balit veci a kufre k odchodu, dostala by som strach, ze ho stratim
Takze tak
@zazvorka87 presne
@zazvorka87, no, ja keby som muža podvádzala (nechystám sa), tak by mi bolo srdečne štyri, či si zbali kufre. A keby mi jednu slahol, tak si ich zbali aj keby som žiadneho zajačika nemala. Takže by bol riadne sprostý, keby sa takto pokúšal udržať si ma. Keby ma, ja neviem, pozval na dovolenku ci spravil príjemný večer, skôr by som sa chytala za hlavu, čo som za kravu a načo mi je iný. Nuž ale, každý sme iný, niekoho presvedčí pozornosť, iného jedna po papuli.
@lentvigova ja si myslím že chyba je na oboch stranách prestali ste spolu spávať a možno on to začal vnímať že ty si citovo ochladla. A našiel to niekde inde tu nehu. Muži sú sexuálne dlhšie aktívny. Píšeš že si pred 50tkou a ženy sú tiež v tom veku ešte dosť aktívne, neskúšala si sa poradiť s gynekológom a by ti predpísal nejaké hormóny na doplnenie. Myslím že si ťa váži a si preňho istotou že v starobe nezostane sám. Zabojuj a vyrieši si svoj sexuálny problém a začni sa s ním milovať. Myslím že je veľká šanca to zachrániť. Teda ak ho ešte stále ľúbiš.
baby vy tu asi nečítate, autorka písala, že s tým sexom to bolo tak, že on prestal spávať s ňou, ona by ešte aj ale proste jemu už sa nechcelo. Nie je to vina autorky, že ten sex medzi nimi zakapal.
Ako sa to vyvinulo? Povedala mu to autorka? Ci hra mrtveho chrobaka?

@luccija, konfrontácia nepomôže nikdy. Maximálne prelesti ego.