icon

Manžel minul dedičstvo na virtuálne hry: Čo robiť?

26. jún 2024

Ahojte, pred pár dňami som zistila, že manžel minul obrovskú sumu peňazí na virtuálnych hrách, kde kupoval vo veľkom nejaké truhlice, mysliac ci, ze mu tam dá nejaké virtuálne hovadiny, ktoré si myslel, že ich predá a zarobí. Sme spolu 11 rokov, manželia vyše roka. Myslela som si, že ho poznám dokonale. Penize, ktoré minul, boli jeho dedictvo. Mame spolu hypoteku na starsi neprerobeny dom, ktory sme kupovali pred manželstvom. Tvrdil, ze hypo nebudeme vyplacat, radsej za peniaze zrekonstruujeme barak. Ja som ho do nicoho ani netlacila, sama som mu hovorila, ze nemusi ich davat do spolocneho majetku, nech si kupi byt ako investíciu napriklad atd. V skratke.. zo zdedených 123 000 na dom použil cca do 50 000 € a zvysok nejakch 77 000 € minul behom možno roka a pol na tieto.. nechcem byt vulgarna. Pregemblil! Nepriznal sa sam. Stale odkladal akúkoľvek prerabku, stale boli vyhovorky. Ked som spomenula prerabku bol podráždený atd. Posledne peniaze minul koncom minuleho roka. Tak som isla na jeho mail a nasla vypisy z uctu a bolo mi uz vsetko jasne 😒 Brali sme sa v case, ked uz toto robil, takze s obrovským klamstvom. A ja neviem co mam robit. Mam sa rozviesť? Pocas posledneho roka, bol extremne divny, ja som videla, ze nieco nie je ok, nikdy nebýval taky podráždený, nechcel so mnou spavat. No a vsetko dava zmysel, vedel co spravil, prisli vycitky atd, nevedel co spravi. Deti nemame, mam za sebou operaciu krcka maternice a plan bol, ze od augusta uz sa mozeme zacat pokusat o babatko. No teraz, neviem ani ci chcem s tymto clovek zostat. Rok a pol ma klamal, prehral vsetky peniaze, mame hypo a neprerobeny dom. Je tu niekto, kto zažil nieco podobne a manželstvo, vztah to vydrzalo? Som na prášky. Bojim sa dat šancu, ze sa to zopakuje ale nechcem ani urobit unáhlene rozhodnutie lebo inak je to dobry chlap a stale ho mam rada 😒

Strana
z9
1fifinka1
28. jún 2024

@subartic môj manžel si po liečení spravil vysokú školu a vždy chcel pracovať v poľnohospodárstve. Dorobil si aj vodičak na všetky poľnohospodarske stroje, teraz dokonca spolu pracujeme. Ja som po vyhoreni odišla z kancelárie od PC po 25 rokoch doslova do maštale. každé ráno si dám montérky a gumáky a cely deň mám konečne pocit, že moja práca ma zmysel. Ľudia čo má poznajú krútia hlavou. Muž sa v tom rovnako našiel, sme spolu a ja som dokonca teraz na neho veľmi hrdá, že to nevzdal a šiel dalej. Ideme domov, mame čistú hlavu a nemusíme premýšľať o nesplnitelnych plánoch, poistkach, účtoch a podobne. Ja viem, divne no. Ale fyzická práca je na toto asi najlepšia.

karolinakr
28. jún 2024

@subartic a prečo si toto chodec bral do papule a večne sa tu z toho vysmieval? však toto je uplne ine, ked to takto opisuješ..on nema zakladnu moralku, našťastie ho vykopli..za každym človekom sa skryva nejaky pribeh

macatt
28. jún 2024

@karolinakr nezamestnaný isto nie, to si ma s niekym mýliš.. inteligentní, rozhladeni a dobre vyzerajúci muži, s ktorých sa neskôr vykľuje násilník, gembler😀

subartic
28. jún 2024

@karolinakr chodec15 bol emocionálne plochý človek . Nemal ma rád , lebo som prezentovala úplne iné názory vo vzťahu k mužom ako on mal, odišla od neho žena aj s dieťaťom , proste klbko nervov a frustrácie . namiesto toho aby analyzoval kde urobil chybu tak tu vešal fotky spustnutých 50 tničiek že aha ako vyzeráte v 50 tke a čo si mám z toho vybrať.

namornicka
28. jún 2024

@subartic tvoj podľa všetkého nie je gambler, ale zle investoval. To sa stáva. Nebolo to pred par rokmi, keď padla ta krypto burza? Vtedy sa viacerí popálili. Aj minulý rok nejaká burza zahučala a kto nerozložil riziko tak zle dopadol.

subartic
28. jún 2024

@namornicka bohužiaľ bol tak zadefinovaný psychiatrom . On nie je taký ten klasický ale závislosť a opakované investovanie tam bolo . Spĺňal viaceré kritéria.

karolinakr
28. jún 2024

@macatt maš pravdu, to bol niekto iný✌

misanthropicdann
29. jún 2024

@hiro counter strike pravdepodobne. Veľa ľudí z týchto bedni vytočilo veľké peniaze. Samému sa mi náhodou podarilo zo 7e debnicky vyhrať 1200€. Problém týchto hier je ze ťažké tie peniaze odtiaľ dostať. Ono je to stavané ziskavas oblečenie do hry nie že na tom ideš zarábať. Takže ak tie peniaze odtiaľ chceš musíš nájsť reálnu osobu ktorá ti pošle peniaze na účet s ty jej pošleš to hráčske oblečenie

Strana
z9