icon

Manzel mlčí, chcem rozvod.

katalanka
1. dec 2019

Ahojte, chcem počuť názory co urobit ked muz doma mlčí..sme manželia 2 mesiace, predtým sme boli spolu 5 rokov(vztah raz hore raz dole ale chceli sme byt spolu..) mame spolu vymodleneho 1 ročného syna. Pred mesiacom sme boli u svokry a mužovho otcima. Prisla hádka, otcim mi vykričal ze mojho muza iba využívam svokra mi vulgárne vynadala ze ľutuje ze si ma jej syn zobral za zenu...velmi pre mna nepríjemná situacia. Dodnes sa neviem z toho spamätať no o to viac nevidim svetlo na konci tunela.. muz sa o tom so mnou nerozpráva..jednoducho mlčí...citim ze nas vztah je na konci..ako sa mam na to pozriet z ineho uhla?

arcticcode
1. dec 2019

Horsie veci sa stavaju a ludia sa nerozvadzaju. Muza preplieskaj, nech sa spameta. A na svokrovcov sa vyprdni

maminuska
1. dec 2019

@arcticcode len takí muž sa nespamätávajú to sú zväčša také povahy. Stačilo povedať z jeho strany, nedávajte mu to , je na to ešte malý / malá a mohlo byť vyriešené .
Stačilo reagovať na slovné spojenie o využívaní, mama tak to nie je ...
Jedna vec je byť slušný k rodičom , mať v ich v úcte, na druhej strane asertívne vyjadriť svoj postoj , len tu je to , že takýto muži ani postoj nemajú. Preboha len to nie , zaujať stanovisko , to by ma vyviedlo z mojej komfortnej zóny a musel by som o niečom rozhodnúť , čo keď rozhodnem zle ..kto ponesie zodpovednosť, preboha ja 🙂

maminuska
1. dec 2019

@katalanka toto ešte ni ej na rozvod ,ale takéto chvíle sa ešte zopakujú zrejme. On teraz prosebne čaká kedy to prehrmí a zabudne sa na to , kedy ty na to zabudneš a hlavne nič nebudeš rozoberať a nič riešiť , akokeby nebolo . A keď sa o tom nehovorí akokeby to neexistovalo .1000 krát odžité som to mala 🙂 .

mpg
1. dec 2019

Toto nie je situácia na rozvod, tu sa stalo len to, že dieťaťu dali (v dobrom úmysle) zákusok a aj keď je likérový, jeden mu neuškodí, kvoli tomu netreba hneď vysvetľovať, že takéto určite nie, až dôjde ku hádke. Nič sa mu nestalo a svokrovci vidia v takej mame príliš uzkostlivú mamu, možno to aj mužovi nepripadalo také dôležité, že zato treba robiť nejaké scény.
Keby sa ľudia rozvádzali, za takéto maličkosti a dlhodobe by si ich pripomínali budú rozvedený x-krát. To treba pokojne riešiť a neurážať sa hneď.

panelacikova
1. dec 2019

@katalanka Ahoj, idem reagovať len k Tvojmu príspevku - otázke. Môj názor je, že už nikdy to lepšie nebude. Keď si nevie zastať svoju ženu a rodinu teraz, NIKDY to už neurobí. Tiež celkom nerozumiem tomu, žeby sa za 5 rokov neprejavil??? Plus ak tomu dobre rozumiem, tak ste už mali pár mesiacov pred svadbou aj dieťa? Neverím, že sa neprejavil, obzvlášť, ak ťa svokrovci neprijali. Museli ti to dávať už aj predtým pociťovať, či nie? A ak, tak ako sa zachoval muž pred sobášom? Tiež čušal? nuž, zváž si dva a dva. Tvoja veľká výhra je to, že máš byt, ako píšeš... Takže keď podáš žiadosť o rozvod a o výživné, pekne ho vysáčkuješ z bytu a budeš určite spokojnejšia, ako žiť pod jednou strechou s deckom, ktoré je so svojou materou spojené pupočnou šnúrou a má z nej bobky.. Ver mi, žila som tak 6 rokov. Potom som sa rozhodla a ukončila to. Dnes mám úžasného manžela, ktorý by ani pol krivého slova nepovedal pred inými ľuďmi na moju adresu. A ak sa aj stalo, že mi chcel niečo vytknúť, alebo že mal pocit, že niekto iný je v práve a ja nie, nikdy nešiel proti mne. Ale potom doma, v súkromí, mi naznačil, čo nepokladal za správne, porozprávali sme sa a vyriešili. To sa stalo párkrát, nikdy nedošlo k nejakej že hádke s jeho rodinou a podobne. Len také drobnosti. No vždy stál navonok na mojej strane a potom v tichosti sme to rozobrali iba my dvaja.... A toto sere teba, že to doma nemáš a ubezpečujem ťa, že nikdy mať nebudeš... môj bývalý si tiež písal maily s matkou, ktorá mu dávala rozumy cez maily, zabudol na to, že viem heslo, párkrát som sa na to pozrela a vychcane sa ho pýtala, odkiaľ má tieto rozumy, či nie náhodou od mamy? NIE! KDEŽE!... Ešte aj klamal do očí, hajzel jeden. Očividne zbrojila roky proti mne (mimochodom, tiež máme spolu dieťa), a podarilo sa jeJ (na moje súčasné šťastie) rozdeliť nás. vôbec neľutujem, že som to s ním ukončila. toto nebol vzťah, to bol večný boj s dospelým deckom a jeho matkou

katalanka
autor
1. dec 2019

@panelacikova úprimne poviem ze ak by som nebola uplne mimo z celej situácie ktora mne pride ako zo zlej rozprávky nepíšem sem...Ano vztah bol ako na hojdačke ale nikdy neprisla takáto konfrontácia. Svokrovcov som akceptovala nikdy neprisla ziadna napätá konverzácia preto som ostala ako obarena a neviem co dalej co ma este caka :( je mi fakt tazko moja takto naštrbená dôvera v nas vztah sa uz nikdy nevráti co je smutne :(

panelacikova
1. dec 2019

@katalanka No veď ja ti rozumiem, ale nemyslím si, že bude lepšie.... svokra to bude dávkovať po kúskoch, muž bude čušať a ty prídeš o nervy...

saskia_98
1. dec 2019

@panelacikova preco by mala prist o nervy ? Staci si svokru nevsimat a ma po probleme. Kolke tak robime a žijeme si šťastne.

eliska13
2. dec 2019

@katalanka robila by som to, ze k svokre by som nesla, do muza nerypala a vlastne cakala co bude....ved nemoze mlcat pol roka.Neviem si to predstavit ty mu nieco povies a on mlci?o dieta sa stara?cez vikend nikam nejdete?Neboj nebudes ani prva posledna co nejde k svokre, ak sa nemate rady naco sa provokovat aspon nebude doma dusno, kto co povedal a ako to myslel?este raz vratit cas spravim to ovela skor.
Vratme sa k muzovi bez tohto konfliktu je aky muz, otec?ked ste sa len nedavno brali asi to nebude tak zle.

panelacikova
2. dec 2019

@saskia_98 nuž, nečítala si si úvodný príspevok? Nie o nervy zo svokry, tú môže mať v paži. Ale z muža. Na figu jej je taký muž - matkin cecok...

saskia_98
2. dec 2019

@panelacikova čitala a ? Jej muz je jak medzi dvoma mlysnkymi kameňmi. Mlčal preto, lebo si nechcel pohnevať ani matku ani manželku. To neznamena že je matkin cecok..

panelacikova
2. dec 2019

@saskia_98 nuž, ja mám svoje životné skúsenosti. Ja osobne by som už v živote nechcela chlapa, ktorý visí viac na matike ako na mne, ktorý by sa ma v tomto konkrétnom prípade, špic pre ručné dieťa, nezastal...

panelacikova
2. dec 2019

@saskia_98 na matke... Mobil prepísal

panelacikova
2. dec 2019

@saskia_98 a ročné dieťa 😀

saskia_98
2. dec 2019

@panelacikova 😂😂😂😂 nevadi. 😁 v podstate ja som toto neriesila lebo moja svokra mojmu dietatu nikdy nic nenukala .. Ani len chrumku alebo chlieb s maslom. Ale napr. Ja som svokre hned povedala keby mu nahodou sla davat jest, (nikdy nevies ze co ju napadne) že to a to nemoze maly papat. Ale s kludom. Povedala ze dobre. Ved autorka nech spise zoznam co jej dieta je a neje a nech da svokre. Viac by som neriesila.. Toto su tak nepodstatne hadky ze az.

maminuska
2. dec 2019

@saskia_98 a ak by napriek takémuto niečomu čo by si jej s kľudom dala , pchala do dieťaťa niečo čo nie je na zozname , s odôvodnením že si mladá ( lebo si mladá ) a prd vieš ? Sú svokry a svokry , niektorým povieš a rešpektujú a niektoré jednoducho nie. Tam potom treba aby zakročil manžel jej syn , a nie sedel a čučal . Slušne , asertívne...mama toto nie, to nemôže.

saskia_98
2. dec 2019

@maminuska to moja mamka tak skusala do maleho pchat blbosti ale rychlo som jej povedala ze bud mu bude davat to, co moze jest alebo ho neuvidi kym sa nespamata. A ja som toho schopna. Cize dava mu jest len to co moze, lebo fakt by ho nevidela. Ale to ze som mlada a neskusena som si vypocula zas od svokry ale tej som rychlo vysvetlila s raznym tonom ze ona ma 2 deti, tam si mohla svoju vychovu uplatnovat, toto je moje dieta a bud bude po mojom alebo bude po mojom. A presne pre to chodim do svokry aj ked to tam neznasam len aby som mala maleho a ju pod dohladom ked su spolu.

maminuska
2. dec 2019

@saskia_98 ano , ale predstav si situáciu ktorú si opísala u tvojej mamy, u tvojej svokry , povieš jej že ak mu bude dávať hlúposti , tak ho neuvidí a ona začne po tebe ziapať, hovoriť ti že sa priživuješ na mužovi, urážať ťa tvoj manžel bude ticho sedieť a čučať , jednoducho nič, nula ...nič nepovie ako to budeš vnímať

kittykat22
2. dec 2019

@katalanka ved ty sa rozvadzas s manzelom, lebo mas problem s jeho rodicmi 😀 Tak jedine, co sa ti podari, je dat svokre za pravdu, ze nemas rozum. Ak si chces na niekom vyliat zlost, tak si vylej tam, kde ta nahnevali. Na rodicoch manzela - a to tak, ze tam jednoducho nepojdes. Ved ona svokra a svokor este zaplacu, ked neuvidia vnuca, zenu a vo finale asi ani syna nejaku dobu. Mozno im to len prospeje. A ty, nebud hus, porozpravaj sa s manzelom. Este aby si si rozbila rodinu, synovi zobrala otca, lebo tvoj svokor a svokra nemaju taktu ani ako chrust. Si sa zblaznila. Chapem, ze sa hnevas - to je v poriadku. Mozes sa zlostit, nakricat po manzelovi, revat, vycitat - ale nie sa rozvadzat.

saskia_98
2. dec 2019

@maminuska nic by som si z nej nerobila kedze viem aka je a neraz mi to uz vykricala a ja som jej na oblatku povedala ze furt lepsie ked manzel taha domacnost ako mat manzela na okrasu ako ma ona. V tom bola ticho, ja som sa zbalila a odisla. Ale s muzom som to neriesila. Naco ? Ked viem aka je.

panelacikova
2. dec 2019

@saskia_98 no vidíš to, ale ono to pôsobí tak, že autorka má manžela tiež len na okrasu 😀 a ešte aj čuší ako voš pod chrastou...

maminuska
2. dec 2019

@saskia_98 možno by si to riešila keby tam stál a pozeral a tvoja svokra by bola akčnejšia a k nezadržaniu .

saskia_98
2. dec 2019

@maminuska pochybujem. Nad moju povahu uz neni. Cize mne by sa take nestalo. Fakt. Ja viem byt taka sarkasticky arogantne mila ze toho co sa so mnou hada ide rozdrapit od nervov. Skorej by ju slak trafil jak by so mnou hadku vyhrala..

evkars
2. dec 2019

Začínam sa báť čo bude keď raz budem svokra😣a to ma synator len 5 rokov, och joj

janickacrazy
2. dec 2019

@evkars nič si z toho nerob, ja mám 3 synov a najstarší má už 20, tiež si to neviem predstaviť, že donesie za chvilu nejakú krásavicu k nám, bude to divné 😀

maris5
2. dec 2019

@katalanka ja ta chapem
Ak si cely zivot pracovala, dokazala si si na seba zarobit a zrazu pride cudzia zena, ktora ti vykrici, ze si prizivnicka.... velmi to rani dusu a ked vidis, ze tvoj muz sa ta nezastane.
Bude to tazke, dlho ta to bude trapit. Mozno skute poradnu.

evkars
Autor odpoveď zmazal
jumama
2. dec 2019

@katalanka Teraz budem trosku za zlu. Ludia na druhych neznasaju to, co v sebe nemaju sami vysporiadane. Ludia si zrkadlia. Myslis, ze je to pravda? Tak ako tvrdosijne zastavaju svokra, ci otcim svoj nazor, tak aj ty svoj. Svojim sposobom ste si podobni, tvrdohlavi, hoci kazdy na opacnej strane nazorovej barikady. Naozaj mas na to pravo, rozhodovat o svojom dietati. Tak ale si vyber - chces mat rodinne stastie a teda druheho trosku tolerovat alebo chces vsetko rozbit a mat si svoju pravdu, ale osamela s dietatom. Co bude vo vysledku pre teba a dieta stastnejsia situacia? Naozaj ak rozbijete rodinu a ak nebude mat starych rodicov? Zrejme ste nikdy neskumali s muzom, ci mate rovnaky nazor na vychovu, mozno je cas zacat sa o tom rozpravat. Naucit sa komunikovat, ako dospeli ludia. Nie utocne: musis sa ma zastat, musis mat nazor ako ja. Skor naozaj s otvorenou myslou a otvorenym srdcom hladat kompromisy. Velmi tazko najdes kohokolvek s uplne rovnakymi rodinnymi zvykmi a nazormi ako si sama, ak teraz od toho utecies a nevyriesis, dobehne ta to v inych vztahoch. skus sa trosku uvolnit, lebo sa zblaznis, ked dieta pojde do skolky a budu mat na neho vplyv ucitelky a ine deti a v skole uz ani nehovorim. Cim viac si budes dieta piplat podla seba, tym viac v urcitom veku ono zacne vzdorovat a bude chciet skusat veci, ktore ty nedovolis a zakazes... Takze ak muz mlci a nezacina rozhovor, skus ty. Skus sa vsak rozpravat o buducnosti, skuste si vysvetlit a splolu predstavit, co ak by podobna situacia nastala v buducnosti, co by ste jeden aj druhy ocakavali a skusit najst kompromis, ak budu vase nazory prilis rozdielne. Potlacte ego, potlacte urazenost, potlac vycitky, chci vidiet cestu a nebj sa na nu vydat prva. Skus si studovat vselico o vyvoji dietata dopredu a dopredu si rozmyslite a predebatujte vase nazory s muzom na vychovu, hladajte spolocne riesenia, spolocne kompromisy.

panelacikova
2. dec 2019

@jumama ja si myslím, že oni kým sa dohodnú, dieťa bude mať tak 4-5 rokov a už bude zle. bude mať dvojstrannú, nedajbože aj viac.... výchovu a celé to bude o ničom. keby som ja bola mala rozum, keď dcéra mala 2 roky (vtedy som odišla prvýkrát od maminho cecka žiť preč, sama), tak som mohla mať dnes veľmi pekne vychované dieťa. no presvedčil ma, vrátila som sa a dcéra má necelých 10, je doslova protivná a zlá. šikovná, bystrá, ale sebecká, protivná. pýtaš sa prečo? ja som učila základy slušného správania, ako je prosím, ďakujem, podeliť sa... učila som empatii. biologický otec učil spôsobom: ak poslúchneš, kúpim ti to, či ono.... urobil z nej totálneho sebca. preto nesúhlasím s tvojim názorom, nie každý človek totiž dokáže komunikovať, obzvlášť o nedokážu maminkine cecky. skrátka, keď nezažiješ, neuveríš 🙂😅

janickacrazy
2. dec 2019

@panelacikova aj keby si od neho odišla, otcom by ostal a dieťa by ho navštevovalo a zase by mal vplyv na jej výchovu, rozmaznával by ju, kupoval jej darčeky, atd.