icon

Manžel necháva extrémny neporiadok: Hľadanie riešenia problému

30. máj 2024

Ahojte, potrebujem sa asi vyrozpravat… mam 27 rokov, 3 roky sme manzelia, pred svadbou sme spolu zili 1 rok a 1 rok sme fungovali oddelene.Deti nemame a ani si to neviem predstavit… Moj manzel je dobry chlap. Ale je extremny bordelar a neustale sa na tom hadame. Ja nie som ziadna puntickarka, vobec si nepotrpim na tip top poriadok ale toro co robi on je extrem. Nie su to len pohodene ponozky vedla postele, ci vedla kosa na pradlo. On nechava vsetko a vsade, oblecenie… ak by som ho nezbierala a neprala , tak by mal porozhadzovane oblecenie po celom byte az kym by si nemal co obliect a az tak to hodil do kosa na pradlo. Pracuje z domu, takze obaly od jedla, taniere, nedojedene jedlo je vsade po byte. Ked vari, necha v kuchyni extremny neporiadok… to si ani neviete predstavit…a odide. Pridem domov a len zbieram, alebo sa pohadame, ze “vsak on by to odlozil”… mame doma psa, ktory ma citlivy zaludok a bezne necha jedlo na stole v obyvacke, odide a ten pes to zje. Potom riesime veterinu. Podarilo sa mi vydobit si aspon to, ze cez vikend povysava, poznasa svoj bordel do kuchyne a utrie prach. Mozno to takto neznie az tak hrozne ale po tych 4 rokoch co spolu zijeme mi kvoli tomu zacal liezt neuveritelne na nervy. Idem domov z prace a najdem ho pred telkou zahadzaneho bordelom, ktory urobil cez den. Ak nanho nakricim, tak to po sebe uprace ale nikdy… NAOZAJ NIKDY neupratoval z vlastnej iniciativy. Napr v skrini ma neuveritelny bordel, ked nieco hlada vyhadze celu skrinu na zem a necha to tak az kym mu to nenahadzem spat alebo az kym nanho nenakricim.

Ide o to, ze sa kvoli tomu neustale hadame, som nanho kvoli tomu uz normalne alergicka, neustale som ofucana a neprijemna. Kazdy sa nas pyta kedy budu deti ale ja si neviem predstavit zit v takomto chlieve s dietatom. Ale naozaj… proste neviem si predstavit s nim mat dieta, neviem si predstavit, ze by mi pomohol nieco upratat. Ja viem, ze existuju aj horsie problemy v manzelstve, ale uz som rozmyslala aj nad rozvodom… este nemam ani 30, kolko zien si v takom veku haldalo odznova partnera? Ale rozvadzat sa kvoli bordelu? … samozrejme, ze sa s nim o tom snazim rozravat, no on mi nato vzdy povie, ze on je raz taky, nic s tym neurobi a vedela som, ze je bordelar ked som si ho brala a ze vsak okrem toho je dokonaly chlap a on sa so mnou nechce hadat lebo ma lubi a ukonci debatu 🤯 ano… vedela… ale netusila som, ze to dospeje do takehoto stadia, a ze sa nebude snazit to zmenit.
Mate skusenost? Podarilo sa vam nieco? Ja uz naozaj rozmyslam realne nad rozvodom, kedze nemame deti.

Strana
z2
kykymora
Autor odpoveď zmazal
marcellka32
30. máj 2024

@kykymora myslím že tu nejaká Katka či Janka na návšteve s ním nepohne

mykaellle
30. máj 2024

mne napadlo len oddelené bývanie. Možno má pocit, že po čase "vyšumíš", zahundreš si a všetko bude v starých koľajách. Ak chceš razantnú zmenu, ukáž mu, že nepoľavíš. Odíď ku kamoške, alebo si prenajmi izbu aspoň na tri mesiace. Musí vidieť, že máte obrovský problém.

timing
30. máj 2024

Sebecky lenivec. On sa menit kvoli Tebe nechce,ale ty sa mas zmenit kvoli nehu- ignorovat jeho bordel/ upragovat ponom

Jasna vyhrazka smerom k rozvodu by isla z mojich ust. Nechaj ho nech ma plne gule aj 3 mesiace a mozno pochopi,ze aj ine veci su dolezite.

autor
30. máj 2024

Ak ma prist navsteva tak upratuje… to ano. taketo “vacsie” upratovania ho nechavam robit sameho. Mna hneva hlavne to, ze ten poriadok nevie udrziavat. Uprace a do 30 min je tanier v obyvacke, na linke, 3 pohare… obal od niecoho atd

daniela2202
31. máj 2024

Když rozvod - tak rozvod ...😁😂😁..... dobre spravíš, načo by si sa nervačila ďalších xy rokov 👉j

levkaa
2. jún 2024

Necitala som komentare, ale mas NESKUTOCNE stastie, ze este nemate deti. 30 je v pohode vek na hladanie vztahu. Moze to chvilu trvat, ale uvedom si, ako ta to vsetko uz teraz hneva a sam ti povie, ze sa nezmeni. Pribudnu deti a deti robia tiez velky bordel (a naucia sa od ocinka, ze mamina je predsa na upratovanie). Budes vecne nahnevana, frustrovana, nestastna upratovacka, chlapa znenavidis a vtedy to len bude dilema - rozbit rodinu “len kvoli tomu, ze je bordelar”. Mnohi ta nepochopia, tomu ver. V klude by som sa s nim rozisla. No big deal, ked nie su deti.

gabina135
7. júl 2024

Ahoj, uplne ta chapem. A mudro vravis deti si s nim urcite nerob. Vsetko sa len zhorsi. S detmi je mnohonasobne viac bordelu aj prace. Potom zostanes v slepej ulicke a kvoli detom by si nakoniec vzdy upratala ty. Myslim, ze potrebuje k sebe rovnaku bordelarku, alebo taku co mu to bude upratovat😣. Ty moja utekaj kade lahsie, este si mladucka najdes si takeho, co si ta bude vazit❤️.

pikachu999
5. okt 2025

@anonym_autor ja nechápem na čo mu zbieras jeho oblečení?! Poviem idem prať daj veci a keď nedá nebude mať čo nosiť..tak isto bordel z jedla napchaj mu to do postele a keď bude niečo hovoriť povedz že keby si to sprace má kde spať
Veterinu keď pes zje čo nemá nech platí aj chodí s ním on proste ho nechaj nech si vyzerie dôsledky svojho bordelu a ty choď von na masáž alebo kdesi beuoratuj po ňom

cacianka
6. okt 2025
@pikachu999

@anonym_autor ja nechápem na čo mu zbieras jeho oblečení?! Poviem idem prať daj veci a keď nedá nebude mať čo nosiť..tak isto bordel z jedla napchaj mu to do postele a keď bude niečo hovoriť povedz že keby si to sprace má kde spať
Veterinu keď pes zje čo nemá nech platí aj chodí s ním on proste ho nechaj nech si vyzerie dôsledky svojho bordelu a ty choď von na masáž alebo kdesi beuoratuj po ňom

@pikachu999 téma je vyše roka stará, ale bolo by zaujímavé sa dozvedieť , ako dopadli

pikachu999
6. okt 2025
@cacianka

@pikachu999 téma je vyše roka stará, ale bolo by zaujímavé sa dozvedieť , ako dopadli

@cacianka wtf to som si ani nevšimla ..😅😂 ktovie ako dopadli

Strana
z2