icon

Manžel nechce dieťa

16. apr 2022

Ahojte,manzel nechce druhe dieťa..Vraj preto že svet je zle miesto,nieje istota či tu nepríde vojna a že taký život preňho nechce.A vraj nemám
ísť naňho s takým klišé,že deti sa rodili aj počas vojny aj počas zlých dôb,lebo u neho toto neobstoji.Zijeme v menšom dome,kde ma syn izbu,viac izieb nemáme a povedal,že takisto nechce aby niekto synovi narúšal sukromie.Financne sme natom tak normálne ale podľa neho je druhé takisto velky finančný záväzok.Povedal mi,že mam rozmýšľať mozgom a nie pudmi..Čo si otom myslieť?

Strana
z3
kassandra25
19. apr 2022

......stane sa mu nehoda, bude cakat decko s inou. To uz prijme...., a ty si povies, co to moje druhe dieta. Stale pocuvam vsade nareky zien , ze "zle pouzita antikoncepcia zlyhala" a "uplne nechtiac", otehotneli, este aj lutovat treba. Vsetko je mozné. Uprimne: ty si matka, je to iba na tebe.

tana5
19. apr 2022

@lunademonica zase nemozeme na vsetko pozerat so strachom a negativizmom...kazde obdobie malo svoje "problemy" vacsie ci mensie...potom by ludia uz vobec nemali deti...a nemusia byt nase deti vedcami, staci ked budu vedeni k laske k prirode, vsetkemu zivemu, budu si vazit to co maju a nebudu vidiet vyznam iba v materialnych statkoch, znackovych vecach a pod...deti kopiruju rodicov a to, ze dnesna mladez je taka aka je, mozeme my sami...

valdovalda
19. apr 2022

@taily30 no u nas zohrava rolu vek, manzel uz chce mat pokoj

diamond007
19. apr 2022

Podľa mňa toto rieši dosť párov. Svokra mala dve deti v dvadsiatke, svokor chcel viac, ona odmietla. Moja mama chcela tretie, tato nechcel tak nemali.
Kamoška je z troch, jej mama chcela štvrté, táto nechcel tak nemali.
Nedonutis.
Prispôsobíte sa jedine. Treba akceptovať že nechce. I keď ste sa dohodli na dvoch, to je iná liga ale zbytočne to hrotit. Ešte odvrhne druhé bábo a budeš mať problém aj psychicky.

diamond007
19. apr 2022

@lunademonica nevieš čo bude zajtra ale vieš čo bude o 30rokov? Tvoji rodičia sa nebáli počať teba?

sono2
19. apr 2022

Proste manžel ďalšie dieťa nechce a vojna a iné veci sú len výhovorka!
A áno je sebecký. Ja som jedináčik a veľmi som chcela aby som mala aspoň dve deti a mam. Aj muž chcela. Dcéry sú parťáčky.
Myslím, že muž je skôr introvert?
Vystačí si sám. Ma rad pohodlie a nechce to od začiatku. Nemám ani trochu pravdu?

elizita
19. apr 2022

Obaja máte vlastný názor a nemyslím si,že počet detí je niečo čo sa plánuje ešte pred svadbou,lebo život aj preferencie sa veľmi rýchlo menia vplyvom vselicoho. Netlac na pílu a užívaj si čo máš. To musíte chcieť obaja. Mne sa tiež páči predstava mať malé voňavé babatinko,ale zaúradoval u mňa mozog a áno uz aj pohodlnosť. Mám kamarátov,ktorí druhé obaja nechceli,že svet zlý,ťažký,financie. A časom sa to zmenilo. Druhé žiaľ potratila,tretie vyšlo po 11rokoch po prvej dcére.

ivka14789
19. apr 2022

Mne zas chcel muž druhé. Ja som povedala že nie. Zhodli sme sa teda že nie, to je privelký záväzok, nemôžeš sa na niekoho hnevať že sa necíti na to byť rodičom ďalšiemu dieťaťu . Áno-áno znamená áno … áno-a čokolvek iné než áno znamená nie.

petulienka163
20. apr 2022

Treba stále manželovi o tom hovoriť a nevzdávať sa.Argumentovať tým,že pre syna bude súrodenec v budúcnosti veľkým prínosom a neraz aj veľkou oporou.Že sa pri ňom naučí deliť sa aj s inými,prihliadať na potreby iných a aj sa o slabších starať a hlavne byť zodpovedným (pravdaže do tej miery,do akej dieťa môže zodpovedné byť).Viem o čom hovorím,ja som si druhé dieťa vybojovala až 6 rokov po prvom...a aj keby nám to s manželom nefungovalo a pôjdeme od seba,nikdy by som toto moje rozhodnutie neľutovala😊.

ikuska27
20. apr 2022

Keby ja poviem, že chcem, muž by chcel tiež hneď...ale skôr už ja nechcem 😄už som rada za svoj kľud, že už mám deti odrastené..mne sa skôr nepáči názor tvojho manžela, že nechce aby synovi niekto narúšal jeho súkromie.. veď bolo by to zase len vaše dieťa..nie nejaký votrelec 🤭

megan777
20. apr 2022

@ikuska27 presne

lunademonica
Autor odpoveď zmazal
diamond007
20. apr 2022

@lunademonica v pohode, ja budem mať aj za teba kľudne 😀

silviaeli
20. apr 2022

@dudos 😮prečo by mala zena ustupovať??
Myslím, že skor by mal muž rešpektovať ženu, ak by nechcela dieta..Ved ona ho vynosi, porodí🤷🏻‍♀️
A pokial zena túži po dieťati a nie je tam iný problem ako typu- doba je zla atd, a jedináčik je super., tak by to mal muž rešpektovať..

kinderzwillinge
20. apr 2022

Mna by teda zaujimalo, len cisto ako uvaha, neriesim vobec nikoho ani zakladatelku, preco, ked si muz dupne, ze mu jedno dieta staci a dalsie nechce, preco ma zena sklopit usi a prisposobit sa, preco zena taha za kratsi koniec, preco ma sediet a cakat, ci muz naaahodou casom /o kolko rokov??/ nezmeni nazor?? Je snad muz nieco "viac", lebo sa rozhodol a ma na to svate pravo a zena ma pravo drzat usta a dufat a prisposobit sa??

kvetinka75
20. apr 2022

ani môj časom nechcel a narušilo nám to vzťah. Doteraz som sa s tým nezmierila. Časom zistil, že to bola chyba ale čas sa už nevráti späť.

tana5
20. apr 2022

@kvetinka75 ved prave...a potom by clovek aj chcel ale neda sa uz

zuzikq91
20. apr 2022

@kinderzwillinge a co ma robit ta zena ked ju neoplodni?😀bud cakat ci si zo nerozmysli alebo rozvod, ale v tom mali mat jasno este pred tym ako planovali rodinu ze ako si do s detmi predstavuju do buducna…

kinderzwillinge
20. apr 2022

@zuzikq91 V tomto sa neda mat jasno dopredu, pretoze zivot prinasa situacie, ktore nevieme predvidat. Moze prist choroba, strata byvania, zamestnania, ale rovnako sa moze zadarit vo vsetkom a nebude problem viac deti.
A tvoja otazka, co ma zena robit... no ma dve moznosti, bud riesit svoj zivot alebo sediet doma a trapit sa a byt nestastna, ina cesta nie je.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
ka3eena
20. apr 2022

Manzelia su dvaja a mali by svoje tuzby a predstavy respektovat - je to ich spolocna rodina a zivot. Rovnako ako nie je v poriadku, aby muz tlacil na zenu nech ma viac deti nez chce, nie je to v poriadku ani opacne. Pre vsetky tie, co tu pisete aky je to podraz ak by zmenil nazor - ludia sa casom a okolnostami menia. A nazor ze je to dovod na rozvod je uplne scestny a sebecky. To skutocne keby sa dohodli na 3 detoch a manzel bude potom chciet len 1 alebo 2 tak sa s nim radsej zena rozvedie lebo jej neurobil povoli a nebude jej vadit ze budu trpiet deti/dieta, ktore uz maju? Pre mna je to vrchol sebectva. A ze su to vyhovorky - nejaky dovod na to ma, nie je dovod nazyvat to vyhovorkami. Mat dieta je zavazok a zodpovednost. Mozno nazor zmeni a ak nie, clovek si vacsinou v zivote aj tak nesplni uplne vsetko po com tuzi, mozr vselico lutovat. Je to sucast zivota, ale partneri by sa mali navzajom podrzat a byt jeden tim. Drzim palce.

mandarinka555
20. apr 2022

@pininka1 Ale, čo ak sa dohodli na jednom dieťati a ona teraz začala vymýšľať ? To nevieme, autorka to nenapísala...Nie každému mužovi sa páčia vrieskajúce...plačúce deti, čo stále otravujú...Potom sa ženy stále sťažujú, že majú napr. tri deti, nevedia si s nimi rady, lebo chlap nepomáha, nikdy nie je doma....No ten chlap totiž odtiaľ uteká a radšej trávi čas v robote a s kamarátmi...

pininka1
20. apr 2022

@mandarinka555 tak taky chlap nech si ide kade lahsie. Nie vsetky deti su taketo ako pises a ked niekomu vadia vlastne deti, nech uz akokolvek uvrestane tak nech sa nezeni a ostane radsej sam. Ja by som s takym nebola ani den.

tianna
20. apr 2022

Je to síce o dosť odlišná situácia, ale napíšem ti môj pohľad.. teda náš. Detičky máme 3 a s mužom sme cítili že ešte nám predsa ktosi ,,chýba". Plánovali sme ešte jedno - už posledné - bábätko. No ak sa nezmení svet k lepšiemu tak do ďalšieho dieťaťa už isto nepôjdeme aj keď kdesi hlboko vo vnútri po ňom obaja túžime. Do tohto sveta by sme to brali ako veľmi nezodpovedné rozhodnutie (samozrejme jedná sa len konkrétne o nás a naše pocity, nikoho vonkoncom neodsudzujem) mať ešte ďalšie dieťa.

sparrows
20. apr 2022

@kinderzwillinge ak jeden nechce dieťa, tak ten druhý by to mal rešpektovať alebo sa rozísť a nájsť niekoho, kto ho mať bude chcieť. Dieťa majú chcieť obaja, nie je len že žena si dupne, že bude dieťa, tak bude, aj keď ho ten muž vôbec nechce. Však to čo je za postoj? Spravíme si decko, aj keď ho nechceš, lebo ho chcem ja. Však to nie je hračka

kinderzwillinge
20. apr 2022

@sparrows Ja som nikde nenapisala, ze si ma zena dupnut. Dupat by nemal ani jeden, mali by hladat riesenie take, aby boli spokojni obaja.

janickacrazy
20. apr 2022

@kinderzwillinge ono v tomto prípade je ťažko nájsť riešenie, keď jeden dieťa chce a druhý nie, vždy bude niekto nespokojný

valdovalda
Autor odpoveď zmazal
zuzanna33
30. mar 2024

Buď rada že je férový a povedal to ešte pred splodenim sú muži ktorí sú ticho a potom sú len nešťastný a hlavne deti trpia. Dieťa nieje problém urobiť ale vychovať a byť rodina vo všetkých smeroch.

Strana
z3