icon

Manžel nechce druhé dieťa. Ako to zvládnuť?

tatiana234
Dnes o 09:30

Ahojte mame 2 a pol ročnú dcérku a osm znova tehotna obe tehotenstva boli plánované o druhe sme sa dokonca snažili 5 mesiacov. Vzdy sme 2 deti aj chceli taka bola dohoda. Dcéra je dost emotivna nemajú dobry vzťah tym ze muž ma slabé nervy a ona výrazne obdobie vzdoru a este aj je dost na mna naviazaná. Ked som ostala tehotna muž to zle znášal aj znášal dava ji to vyzrat kedze som v prvom trimestri býva ki zle jeho komentar je mas co si chcela stále mi hovorí veci ktorými mi dáva na javo ze to druhé dieťa nechce. Ja sa velmi teším bojim sa ako to celé prebehne kedze som psychicky z tejto situácie utrapena. Som z neho sklamaná poznám ho ako človeka co ma rad deti vzdy mal vzdy bol velmi kľudný do bodu kymxsa nam narodila dcéra s ktorou smecto nemali od narodenia najľahšie ale aj take deti su bohužiaľ. Beriem to z jeho strany ako podraz voči mne takéto správanie. Úprimne sa obávam ze taketo manželstvo neudrzime a pri takomto spravani by to ani s jedným dieťaťom aso jeho nastsven8e v hlave nemenilo ze by si časom problem našiel v niečom inom.

Strana
z2
anonym_cff627
Dnes o 10:21

@tatiana234 sesternicin exmanžel tiež nevedel vychádzať s svojou dcérou, zmenilo sa ta keď mala cca 7 rokov. Rozviedli sa keď mala 4 roky. Keby jeho mama na neho netlačila, že si ma budovať vzťah s dcérou, teraz by sa možno ani nestretávali.

sara07
Dnes o 10:22
@tatiana234

@makodob ja chodím cely cas co som na materskej do prace 2x do týždňa cca o fungovať práveže vie aj s malou aj v domácnosti aj sam s nou problem je ked sme spolu všetci 3 doma ona vystraja a potom prichádza problem s tym ze aj druhé dieťa bude a asi aj strach ze bude to taketo iste k tomu pfpblen ze ked sa vytoci povie veci co su nevhodné a hádka he na svete kedze ja si aj davam pozor co mi ide z úst

@tatiana234 skus manželsku poradnu
možno niektore veci potrebujete vyriešit medzi sebou a v sebe
nerieš on ja ona ale my
každopádne s dalším dietatom ste mohli počkat kym bude dcerka väčšia a zrelšia

tatiana234
autor
Dnes o 10:24
@anonym_c54f03

@tatiana234 prečo ho stále ospravedlňuješ?

@anonym_c54f03 vobec ho neospravedlňuje len neviem co mam robit hovor8m ze ked je s nou sam neni problrm ona nema na vyber vlastne ako náhle sme všetci 3 ona vrstiev len co si ju chyti na ruky a uz jej potom hovori kotliny ako ju nechce nema rad a ze jej vypali a podobne sprava sa ako chuj a nevadilo by mu aj keby je bez nas podľa mojho názoru. Potom nerozumiem naco s nami zostava

anonym_8ad750
Dnes o 10:25

Chlapi su tak debilni,az to boli.Boze,toto ma byt to najkrajsie obdobie vsetkych.Aj ked je zle,ale zase to prejde a bude super.
No zly vyber muza,velmi zly.
My mame 5 deti a na vsetky sme sa tesili rovnako,muz sa o mna staral ako o princeznu.Len som povedala au a uz bol v pozore,co mi je.Len som povedala,ze hm dala by som si a on na to nezabudol a hned ako prve mi to isiel kupit,ale ja uz som na to aj zabudla.
Ked som povedala pridi domov,je mi strasne smutno,plakala do tel.lebo robil v Prahe,tak nasadol do auta a za par hod.bol doma.No potom som to zase lutovala,no hormony.A muz vsetko vzdy chapal.Hladkal brucho,prihovaral sa aj on.Miloval kopacne do chrbata,bol moja poduska.
Jaj,no zly vyber muza.Ked nechcel 2he,mal to hned naraz povedat.A nie takto.

makodob
@tatiana234

@makodob ja chodím cely cas co som na materskej do prace 2x do týždňa cca o fungovať práveže vie aj s malou aj v domácnosti aj sam s nou problem je ked sme spolu všetci 3 doma ona vystraja a potom prichádza problem s tym ze aj druhé dieťa bude a asi aj strach ze bude to taketo iste k tomu pfpblen ze ked sa vytoci povie veci co su nevhodné a hádka he na svete kedze ja si aj davam pozor co mi ide z úst

@tatiana234 tak ho nechaj sa s tým vysporiadať samého, nechaj mu čas. Ale ak má takéto reči, tak zodpovednosť za danú situáciu prenáša na teba. Čo je klamstvo. Ty to ale nemusíš riešiť, nie si jeho matka, ale partnerka. Nenesieš za jeho životné postoje zodpovednosť a zmeniť ho nedokážeš. To on musí začať pracovať sám na sebe, iba vtedy príde zmena. Čím skor si toto uvedomíš, tým ľahšie sa ti bude žiť.

tatiana234
autor
@anonym_f5f1da

@tatiana234 detsky psycholog nic?

@anonym_f5f1da napadlo ma to ale dcera este tak nerozpráva plnohodnotne ze by to podľa mna prinieslo nieco iné ako strach z jej strany

tatiana234
autor
Dnes o 10:28

A co je za mna extremny problem on mi na počkanie pove veci typu ako uz neurobí talu chybu ze by mu urobil 2 dieta a ze to ľutuje a potom o 5 min sa tcsri ako nic lebo veď nic sa nestalo nepozna vobec váhu slov. Nechcem ani aby dcérke nadával jednak sa učí debilne od neho jednal nechcem aby bola smutná z toho co počuje od vlastného otca

minenkaa
Dnes o 10:34
@tatiana234

@minenkaa tak dufam ze potom ako budete posmeskovat tehotnu zenu co si pyta radu mate lepsi den

@tatiana234 nie lepší ,len vies keď niekto strčí ruku do plynceka a vie že je to zle a potom to spraví ešte raz a sťažuje sa ,že to boli a ostane bez prstov ,tak sa nepobav na tom človeku

anonym_ae4157
Dnes o 10:38
@tatiana234

@anonym_c54f03 vobec ho neospravedlňuje len neviem co mam robit hovor8m ze ked je s nou sam neni problrm ona nema na vyber vlastne ako náhle sme všetci 3 ona vrstiev len co si ju chyti na ruky a uz jej potom hovori kotliny ako ju nechce nema rad a ze jej vypali a podobne sprava sa ako chuj a nevadilo by mu aj keby je bez nas podľa mojho názoru. Potom nerozumiem naco s nami zostava

@tatiana234 a ty sa cudujes, ze s nim mala nechce byt? Bohvie co sa deje, ked si v robote, mozno jej aj pleskne. Raz neviem pochopit preco si s nim otehotnela aj druhykrat.

anonym_c54f03
Dnes o 10:40
@tatiana234

@tatiana234 a odkiaľ máš tú istotu že keď nie si doma nie je problém? Máš tam nejaké skryté kamery? Máš len jeho verziu a dcérka ti nepovie. Nebola by som si taká istá. Povie ti to tak, aby ste z toho vyšli vy ako tie zlé a on ako ten macher, čo to zvláda.

jeennyv
Dnes o 10:40

@tatiana234 poviem ti to takto..ano poznam plno ludi muzi, zeny, co maju krasný vztah k detom, ale cudzim a v rodine….ty si si myslela, ze ked budete mat vlastne ze to bude take, ale casto je to prd…o vlastne sa starat musis, plus ked pises, ze ma svoje naroky o to viac… v rodine ponunkas, pohras a dovi mas svoj klud….priprav sa, ze budes na to sama, on na real staranie sa uz o deti nema trplezlivost

lienka.7
Dnes o 10:43

@tatiana234 cudzie deti ma každý rád, nakoľko ich ma iba na chvíľku. Vlastne mas 24/7. A to už taká sranda nie je.
Nechce sa mi to tu cele čítať, ale zamysli sa, kto to dieta reálne chcel. A aspoň za mna, keď teraz píšeš, že prvé dieťa mate náročné, tak to sa potom teš keď sa ti narodí to druhe. Sa nad sebou trosku zamysli a pokračuj na výchove lebo to s tebou a tvojim mužom naozaj nevidím ružovo.

anna777115
Dnes o 10:49

Tak vieš nie každý človek má vzťah a nervovu sústavu na deti. Mať rád deti a denne sa zodpovedne starať a vychovať, nie je to isté. Partneri by sa mali v takomto dôležitom rozhodnuti navzajom podporiť a snažiť sa pochopiť citenie toho druhého. Mate náročné dieťa a preto obavy z jeho strany su opodstatnene. Viem, čo je mať taketo dieťa nakolko som si s tym prešla a to bola dcéra vymodlena, vytúžená a mala som ju ako 36 ročná. Vzdy som chcela veľkú rodinu, ale prave dcéra ma presvedčila, že by som to už proste nedala. Teraz som rada že je samostatná jednotka a surodenci jej vôbec nechýbajú. Má množstvo koníčkov, krúžkov, kamaratiek, ledva to stiha počas školského roku vykryť.

michaela329
Dnes o 10:51

Je neviem aké rady čakáš. Už s prvým dieťaťom to Tvoj muž nevedel, očividne je nezrelá osobnosť, má problémy sám so sebou a Ty si s ním urobíš druhé - ale fakt, akú radu očakávas? Akože je mi ľúto, ale tu si si mala ako jedna žena a matka povedať, že buď manžel zájde na terapiu, aby sa správal ako jeden zrelý dospelý človek - taký by dcére tie veci nehovoril. Alebo s ním jednoducho ďalšie dieťa robiť nebudem. Úprimne - ja by som mala problém s ním aj zostať, keď sa správa takto. Teraz máš buď možnosť ho na tú terapiu poslať, alebo trpieť, kým nejako nedospeje - ak vôbec.

natalka13
Dnes o 10:52

Si si ista ze dceru zvlada, ked s nou je sam?
Kedze ho o a odmieta, asi k bej velmi mily nebude.
Mas narocne bavstko a hned sa snaxis o druhe dieta🤔 jedine ak ty mad 40 a chlap 50 ze ste sa tak ponahlali.
A aju radu chces? Nic sa nepytas.
Kamoska tiez takto dopadla, muz uplne ignoroval druhe tehotenstvo, a aj sa rozviedli.
On uz mal milenku ked otehotnela.

anonym_80abb7
Dnes o 10:55
@tatiana234

A co je za mna extremny problem on mi na počkanie pove veci typu ako uz neurobí talu chybu ze by mu urobil 2 dieta a ze to ľutuje a potom o 5 min sa tcsri ako nic lebo veď nic sa nestalo nepozna vobec váhu slov. Nechcem ani aby dcérke nadával jednak sa učí debilne od neho jednal nechcem aby bola smutná z toho co počuje od vlastného otca

@tatiana234 máš doma "burana" a vôbec sa nedivím, že dcérka s ním nechce tráviť čas, bojí sa ho.

anonym_c4ca5d
Dnes o 10:59
@makodob

Ja neviem, to ozaj dnes neexistujú zrelí muži, čo podržia svoje manželky v láske? To čo sú dnes muži zač, absolútne nefunkčná generácia mužov! To je výchova jeho rodičov, on je nezrelý muž, resp. chlapec v mužskom tele. Tu pomáha len tvoja tvrdá konfrontácia a tvoje nastavenie hraníc. On splodil to dieťa s tebou, nie, že máš čo si chcela. Kde bol on? Nech prevezme zodpovednosť a vzchopí sa! Problém je, že stráca komfort a už nemože toľko brať, lebo máte dieťa, ktoré tiež berie. Ozaj čím skor ho zapoj do celého chodu domácnosti, on je plnohodnotný rodič. Skús mu apelovať na zdravý rozum, že on má byť ten správny vzor muža pre svoju dcéru, či je hrdý na to čo teraz stvára?

@makodob rada je to dobra ale tieto typy muzov-padaviek skor utecu ako sa spamätaju.

anonym_7870c7
Dnes o 11:10

Manzel hovori dcere, ako ju nema rad a krici po nej. Autorka musi byt velka myslitelka, ked si s tymto 2.dieta urobila...naozaj bravurny napad. Gratulujem🙄

domka222
Dnes o 11:16

Tvoj muž má rád deti,ale nie na svojom dvore. Asi toľko

anonym_4834ac
Dnes o 11:22
@tatiana234

@tatiana234 akoze.. on dvojrocnej povie, ze je nechce, nema ju rad a ze jej vypali!!! a ty si s nim urobis druhe dieta?!?! nie je normalny ani on, ani ty

anonym_98a469
Dnes o 11:27

Ale to vôbec nie je o tom, či má rád deti alebo nie. Aby sa jeden dospelý muž takto správal k 2 ročnému dieťaťu. Ja nerozumiem. Keby som toto mala doma, tak beriem dieťa a rozvádzam sa a nie si s ním robím druhé dieťa. Už teraz čo ti poradiť, začni myslieť na tie deti a dopraj im prosím pekné detstvo bez tráum. My sme mali tiež náročnú druhú dcéru, stále je vysoko emotívna, citlivá....ja musím zo sebou pracovať, aby som ju niekedy ustála, lebo mám tvrdšiu povahu. Môj muž je pre ňu od mala proste nekonečná istota, je to jej opora, ma s ňou trpezlivosť.

anonym_4c21f2
Dnes o 11:30
@tatiana234

@anonym_f5f1da napadlo ma to ale dcera este tak nerozpráva plnohodnotne ze by to podľa mna prinieslo nieco iné ako strach z jej strany

@tatiana234 tebe napadlo, ze potrebujete psychologa ore dieta? A nenapadlo to, ze psychologa potrebuje v tejto rodine niekto iny? V prvom rade tvoj muz a mozno aj ty. Lebo vo vasej rodine nie je problem vase prve dieta a ani vase druhe dieta, ktore je na ceste, ale spravanie sa tvojho manzela.
Mate dieta, ktore je v narocnej faze vyvinu, nazyvaj to obdobie vzdoru alebo obdobie ega alebo ako chces, ale je to prieodzena vyvinova faza dietata. Bude mat dalsie obdobia vzdoru vo vyssom veku a ked to nezvladate uz teraz, je to na zamyslenie sa, nad vami dvomi.
Ked sme sa rozhodli pre dalsieho potomka, neviem ci ste ocakavali alebo ratali s tym, ze pridu rozne situacie, ako tvoje nevolnosti, problemy v tehotenstve a pod. Ja ta nechcem hanit, ale zatvaras oci pred realnym stavom veci.
Pisem ti to ako zena, ktora ma 2,5 rocnu dceru, ktora je tiez narocna, lebo ma prekvapivo obdobie vzdoru. Aktualne som tehotna, prve mesiace som prespala a prevracala na wc. Mala som rizikovy zaciatok tehotenstva a niekolkokrat bavstevu lekara a urgentov. Manzel sa na nas nevykaslal, prve aj druhe dieta sme chceli obaja a podrzal rodinu v tazkych momentoch.
Ja mam pocit, ze tvoj manzel ta nevie suplovat a straca nervy z uplne beznych situacii, ktore su sucastou aktualneho obdobia vasho prveho dietata.
Aj nasa dcera revala prvych 9 nesiacov zivota, je to dievca s dusou chlapca, nedas pozor sekundu, prizabuje sa. Kazdy den sa hadze o zem, ak ma pretlak emocii. Ale aby sme za nou chodili a hovorila jej take veci ako tvoj muz. Pardon. Samozrejme, ze nemaju vztah a jediny kto je za to vinny nie je to dieta ale tvoj muz. Ktory je dospely a mal by sa vediet emocne zregulovat. To dieta to nevie, reguluje sa za vasej pomoci. A este ti spomeniem. Mne a dcere sa vztah tiez nastrbil, pri tom, ako som nemala energiu, zvracala som, nemohla som ju dvihat na ruky, proste nic a tiez som si presla potratom pres 3/4 rokom. Nedavala som dcere za vinu to, ze partner bol pre nu cislo jedna. Vedela som, ze to bola moja chyba a chyba toho, ze som s nou netravila dostatocne mnozstvo casu, ale ze by som jej, 2,5 rocnej davala za vinu nastrbenie vztahu ako tvoj muz vasmu dietatu? Vztah sa nam zlepsil ako som sa preklenula za polovicu tehotenstva a polepsilo sa mi fyzicky a prestala som zvracat a mam ovela viac energie na to, aby som ju investovala do dcery. Mas pri sebe nevyzreteho, emocne neukotveneho partnera. Prvy, kto by mal vyhladat odbornika je on.

anonym_7870c7
Dnes o 11:35
@anonym_4834ac

@tatiana234 akoze.. on dvojrocnej povie, ze je nechce, nema ju rad a ze jej vypali!!! a ty si s nim urobis druhe dieta?!?! nie je normalny ani on, ani ty

@anonym_4834ac Ja neviem, co musi mat ta zena v hlave, ked toleruje takehoto kretena. A este si s nim dobrovolne(!) urobi druhe dieta. Vsak ako by to bolo, keby dcera nemala surodenca, ze😏🤦‍♀️ ked henten pako nepotrebuje minimalne psychologa, tak uz nikto.

patta89
Dnes o 11:47

Dcerku nedavas teraz od septembra do skolky ? Lebo moja ide, tiez je narodena ako tvoja v 10/2023. Mozno dcera zmeni spravanie ked nastupi a nebude tak odmietat otca. A aj on mozno zmeni postoj k nej a zacne sa tesit aj na druhe.

anonym_a3a6d1
Dnes o 11:48

robit si druhe dieta s clovekom ktory sa neosvedcil pri prvom je sialenstvo

tatiana234
autor
Dnes o 11:57
@patta89

Dcerku nedavas teraz od septembra do skolky ? Lebo moja ide, tiez je narodena ako tvoja v 10/2023. Mozno dcera zmeni spravanie ked nastupi a nebude tak odmietat otca. A aj on mozno zmeni postoj k nej a zacne sa tesit aj na druhe.

@patta89 ano ide do skolky

anonym_14b986
Dnes o 12:42
@anonym_7870c7

@anonym_4834ac Ja neviem, co musi mat ta zena v hlave, ked toleruje takehoto kretena. A este si s nim dobrovolne(!) urobi druhe dieta. Vsak ako by to bolo, keby dcera nemala surodenca, ze😏🤦‍♀️ ked henten pako nepotrebuje minimalne psychologa, tak uz nikto.

@anonym_7870c7
Asi tam bohviečo nemá, pôsobí tak

anonym_7993ff
Dnes o 13:09

Momentalme mam.doma 3 rocne dieta a tak sa snazim si predstavit ...
Cele jeho bytie je zavisle na nas ,veri nam ,lubi nas a potrebuje nas a vo faze vzdoru ,je to este horsie ,lebo to dieta ta potrebuje citit na 100% ,musi sa citit prijate ,pochopene ..ono nemoze za to ,ze teraz trucuje ..dozrieva mu mozog a aj pre neho je to zle ... ....a zrazu pride muz ..chyti ho a zacne mu hovorit ,ze nemam ta rad,vypalim ti ,prestan a ono sa citi este horrsie ..atd ..
Skus si to predstavit ty na sebe ,ako by si sa citila.. citisxsa mizerne ,a namiesto podpory ti niekto nadava a robi z teba chuderu ...

A na druhej strane mi pride extrenbe smiesne,ze od decka sa ocakava,ze sa bude správať a dospely clovek to nevie.
To ,ze ho nechce je logicke . Ani ja by som nechcela ....to dieta uz je zdeprane az az a to ma iba 2 roky ...

Rada ? Odid ...cim skor ,..lebo budes mat 2 detske trosky doma a ty budem casom tretia ...

anonym_7a0a51
Dnes o 13:37

@tatiana234 nerozumiem ako si túžila mať s takým pán m druhé dieťa. Moja dcéra bola maličká asi 3mesiace mala a môj narcisticky manžel už básnik o druhom dieťati. Povedala som mu nech zabudne, že sa nestará ani o to čo má. Tiež mal milenku. Netrvalo dlho a rozviedla som sa s ním. Raz v noci, ešte bola maličká v perinke, na mňa kričal, nech jej dám ,,žrať,, nech je už ticho. Časom svojej dcére zničil život. Pred rokom zomrel. Nech horí v pekle 100 rokov. Tiež sa tváril ako má rád deti.. cudzie.. Raz sme sa stretli s jeho kolegyňou ona mala staršie dieťa asi o rok a pol a miesto nášho kočiara, zobral jej dieťa a tlačil trojkolku do kopca... Rád sa ukazoval pred inimi, aký je dokonalý. Pritom to bol tupý kk..t bez empatie.

anonym_cb6ef1
Dnes o 14:02

Že ty si si to dieťa vydupala aj keď vieš že je to debil, len aby si sa nemusela vracať do roboty a ťahala ešte tri roky doma 😀 inak by to žiadna príčetná žena nerobila

Strana
z2