icon

Nervy z manžela: Ako zvládnuť nezáujem a lenivosť?

Dnes o 18:20

Ahojte babeny, idem sa vám tam vyrozprávať, možno aj troška poradiť. Chodíme spolu 7 rokov, sme zobratý 3 roky a skoro 3 ročne dieťa. Mne sa môj muž normálne znechutil. Nie vyzorovo ale správaním a tým čo rozpráva. Keď ho poprosím vynes smeti, tak povie to nie je chlapská robota, ale jeho “roboty” robím ja. Všetko je na mne, aj keď som sa s ním rozprávala, že mi nepomáha tak aj tak nepomohlo. Ako sa nám narodil syn, bol dokonaly, úžasný, staral sa, veľmi som sa na neho aj tešila, vždy sme ho čakali. Teraz som radšej keď je v robote, je neskutočne lenivý. Už nemám na toto nervy, chcem si našetriť nejaké € a rozviesť sa. Som mladá mám 24 rokov a nechcem takto trpieť cely život. Možno som sebecká ale ja toto nedávam už. Nehadam sa, načo, povie mi, že si mám najst lepšieho. Stále všetko riešim ja, či to boli opravi všetko. Už minule Domaša pristihla ako som ležala pri ňom a v hlave som si hovorila, že normálne mi je z neho zle, asi ma už nelubi, neviem, aj mi je to ľúto ale to ponižovanie nechcem počúvať cely život. Dakujem len zato, že som to mohla napísať, niekomu povedať. Takéto veci nechcem hovoriť mojej mame, aj keď je úžasná nechápala by to

domkakvet
Dnes o 18:30

@anonym_autor na co to budes natahovat, povec o tom tvojej mame, aj ked sa bojis reakcie.

belllinka
Dnes o 18:39

@anonym_autor ked sa rozvedies, nebudes na vsetko sama?

haley7897
Dnes o 18:39

@anonym_autor našetri, nájdi škôlku ked bude syn aj ty pripravený...👋🏽
Uz len tym vedomím, ze táto situácia je pre teba dočasná a budeš "vidieť svetlo na konci tunela" bude pre teba každý ďalší deň znesitelnejsi...

autor
Dnes o 18:42
@belllinka

@belllinka no veď budem, teraz niesom? Na nákupi chodím ja, upratujem ja, varím ja, riešim všetko ja, nedokáže opraviť nič. Keď nieco potrebujem len frfle. To budem na všetko sama, s kľudom že nikto ma neponižuje a neleží na gauči a všetko komentuje

sova7
Dnes o 18:46
@belllinka

@belllinka ale bez debila na krku

sova7
Dnes o 18:46
@anonym_autor

@belllinka no veď budem, teraz niesom? Na nákupi chodím ja, upratujem ja, varím ja, riešim všetko ja, nedokáže opraviť nič. Keď nieco potrebujem len frfle. To budem na všetko sama, s kľudom že nikto ma neponižuje a neleží na gauči a všetko komentuje

@anonym_autor presne tak! Správne rozhodnutie držím palce.

anonym_8fa256
Dnes o 18:51

Ja len žasnem... že niektoré ženy musia takto dopadnúť, aby konečne pochopili, že najlepšie je byť sama, bez nejakého muža, ktorý je aj tak nanič. Ja žijem celý život sama, som 40tnička a ani to už neplánujem meniť.

haley7897
Dnes o 18:53
@anonym_8fa256

Ja len žasnem... že niektoré ženy musia takto dopadnúť, aby konečne pochopili, že najlepšie je byť sama, bez nejakého muža, ktorý je aj tak nanič. Ja žijem celý život sama, som 40tnička a ani to už neplánujem meniť.

@anonym_8fa256 z núdze cnosť?

kavasmliekom
Dnes o 18:58

@anonym_autor aspoň vieš, že to zvládneš sama, keď sa rozvedieš. Podľa mňa je to len taká kríza a aj na teba je všetko veľa. Už je načase ísť do práce, zamestnať hlavu, odpútať sa len od domácich prác a okolo dieťaťa. A nechať bez vysvetľovania, bez rečí domácnosť aj na neho. A čo nespraví, to nebude mať. Myslím vypraté, navarené, atď...rob len pre seba a dieťa a on pochopí...a ak nie, aspoň budeš silnejšia a odjodlanejšia sa rozviesť.

anonym_1843e3
Dnes o 18:59
@anonym_autor

@anonym_autor dava ti prachy, zaraba? Aspon nieco, ked hej... Taki grazli este zenu nechaju vyhadzat sa z penazi a potom idu lovit na lepsie. Z akej je rodiny, vela priestoru na toto pozorovanie si si nedala, ze??? 🏴
Mmm, vynes smeti🤣 davam priebezne do sackov od rozkov a kto ide von, ten vyhodi. Cudujem sa zenam, ze to nechaju kvasit v kuch. vo velkych kontajneroch. Ja mam ten maly, na kompost, od mesta. Niekedy to nenaplnim za 2 dni.

anonym_016cb7
Dnes o 18:59

Možno som jediná ktorá si myslí, že neexistuje aby sa z dokonalého manžela stal zrazu leňoch a ignorant na N tú

anonym_95556d
Dnes o 19:01
@anonym_016cb7

Možno som jediná ktorá si myslí, že neexistuje aby sa z dokonalého manžela stal zrazu leňoch a ignorant na N tú

@anonym_016cb7 ale toto tu citame stale dookola,on taky nebol.Ale bol len to zena nevidela,ruzove okuliare mala.A neriesila,lebo chodila do prace a boli len oni.

anonym_ddab26
Dnes o 19:06
@anonym_8fa256

@anonym_8fa256 tak to vyzerá keď silou mocou chcú mať vzťah a dieťa, nezáleží im natom že je chlap debil ale nechcú ostať samé 🤦‍♀️ dnešná doba

autor
Dnes o 19:08
@anonym_95556d

@anonym_016cb7 ale toto tu citame stale dookola,on taky nebol.Ale bol len to zena nevidela,ruzove okuliare mala.A neriesila,lebo chodila do prace a boli len oni.

@kavasmliekom ale ja chodím cca raz za týždeň do práce, mám svoje zákazníčky.
@anonym_1843e3 Neviem čo tu riešiš tie naše smeti, to bol príklad. Si predstav že išiel von a zato som mu to vravela, dokonca som dnes už vynášala keď som išla ja von len som varila a nechcem aby to kyslo. Chodili sme spolu dlho, nebolo to šup šup, poznám jeho rodinu dobre a mám ich rada. Toto je o ňom

@anonym_95556d hej aj ja si myslím, ze z časti je to aj moja chyba, bola som mladá a neriešila som to tak. Nevšímala si. Nehovorím aj ja som určite pochybila a niesom dokonala

autor
Dnes o 19:09
@anonym_ddab26

@anonym_8fa256 tak to vyzerá keď silou mocou chcú mať vzťah a dieťa, nezáleží im natom že je chlap debil ale nechcú ostať samé 🤦‍♀️ dnešná doba

@anonym_ddab26 ale to nebolo že som nechcela zostať sama, mala som 17 rokov keď sme spolu začali chodiť. Ja som nechcela silou mocou, ja som ho ľúbila a ja som vďačná aj za syna

anonym_fae922
Dnes o 19:10
@anonym_016cb7

@anonym_016cb7 Zrazu prisiel "cvak" a uplne sa zmenil😏 ale tak v 17tich ti to asi tak nepride. A potom pride realny zivot s chlapom v 1 domacnosti a bum.

anonym_afe411
Dnes o 19:15

Povedz to mame.
Sobas bol pravdepodobne preto, lebo ved "uz bolo dieta na ceste"...?
Drzim Ti palce.

anonym_bc7347
Dnes o 19:22

@anonym_autor sprav presne tak ako si písala, pomaly šetri, odkladaj bokom a rozved sa...a nebudeš sama, máš synčeka...len daj pozor, aby si neostala znova tehotná, potom to bude oveľa ťažšie...keby som tak mala znova tvoj vek a rozum, ach....držím palce

autor
Dnes o 19:31
@anonym_afe411

Povedz to mame.
Sobas bol pravdepodobne preto, lebo ved "uz bolo dieta na ceste"...?
Drzim Ti palce.

@anonym_fae922 hej presne, bola som ešte dieťa.
@anonym_afe411 Áno bol, hlavne mamina nato tlačila keďže som z kresťanskej rodiny. Kvôli tomu to s ňou ani nechcem riešiť

autor
Dnes o 19:32
@anonym_bc7347

@anonym_autor sprav presne tak ako si písala, pomaly šetri, odkladaj bokom a rozved sa...a nebudeš sama, máš synčeka...len daj pozor, aby si neostala znova tehotná, potom to bude oveľa ťažšie...keby som tak mala znova tvoj vek a rozum, ach....držím palce

@anonym_bc7347 moja teta, 3 deti a muž ju podvádzal. Zistila to až po poslednom, zároveň aj alkohol. Zostala s ním len kvôli deťom. Ale trápi sa, krásna žena, dobrá. Nechcem sa trápiť ako ona.

anonym_fae922
Dnes o 19:36
@anonym_autor

@anonym_fae922 hej presne, bola som ešte dieťa.
@anonym_afe411 Áno bol, hlavne mamina nato tlačila keďže som z kresťanskej rodiny. Kvôli tomu to s ňou ani nechcem riešiť

@anonym_autor Nj, to su tieto vztahy od puberty a potom clovek nema sancu zistit, co vlastne vo vztahu chce/nechce.

anonym_95556d
Dnes o 19:37
@anonym_autor

@kavasmliekom ale ja chodím cca raz za týždeň do práce, mám svoje zákazníčky.
@anonym_1843e3 Neviem čo tu riešiš tie naše smeti, to bol príklad. Si predstav že išiel von a zato som mu to vravela, dokonca som dnes už vynášala keď som išla ja von len som varila a nechcem aby to kyslo. Chodili sme spolu dlho, nebolo to šup šup, poznám jeho rodinu dobre a mám ich rada. Toto je o ňom

@anonym_95556d hej aj ja si myslím, ze z časti je to aj moja chyba, bola som mladá a neriešila som to tak. Nevšímala si. Nehovorím aj ja som určite pochybila a niesom dokonala

@anonym_autor nie si sama,neboj.Je vela takych zien,co sa im otvorili oci prave na tom rodicaku.Uz je len otazka:Co s tym urobis??

anonym_bc7347
Dnes o 19:38
@anonym_autor

@anonym_bc7347 moja teta, 3 deti a muž ju podvádzal. Zistila to až po poslednom, zároveň aj alkohol. Zostala s ním len kvôli deťom. Ale trápi sa, krásna žena, dobrá. Nechcem sa trápiť ako ona.

@anonym_autor ja tomu rozumiem, preto ti píšem, že držím palce , máš právo byť spokojná a šťastná v zivote

lindusss2016
Dnes o 19:39
@belllinka

@belllinka je rozdiel byt sama a osamela vo vztahu. To druhe je na nevydržanie...

autor
Dnes o 19:42
@anonym_fae922

@anonym_autor Nj, to su tieto vztahy od puberty a potom clovek nema sancu zistit, co vlastne vo vztahu chce/nechce.

@anonym_fae922 hej hej, niesme vo filmoch 😁 možno naše babky tak boli ale oni nemali na vyber, teraz sa mi ženy vieme aj finančne zabezpečiť.
Ďakujem vám všetkým aj za rady, za vypočutie 😊

autor
Dnes o 19:42
@lindusss2016

@belllinka je rozdiel byt sama a osamela vo vztahu. To druhe je na nevydržanie...

@lindusss2016 áno, najviac ma vie vytočiť keď mi povie že mám ísť niekam sama. Kvôli mne to nemusí robiť, ale aspon kvôli synovi

marca12
Dnes o 19:45
@anonym_8fa256

@anonym_8fa256 Ale vsetci muzi nie su taki. Ja zase nechapem,kde na nich chodite. V rodine aj v okoli mam sikovnych,zrucnych muzov. Takisto moji byvaly boli sikovni,ziadne ponizovanie,zosmiesnovanie. Poznam len zopar hovad,ale ich zeny su take, ze spravia vsetko za nich. Asi je chyba aj v zenach,ze pritahuju take hovada.

anonym_95556d
Dnes o 19:48
@marca12

@anonym_8fa256 Ale vsetci muzi nie su taki. Ja zase nechapem,kde na nich chodite. V rodine aj v okoli mam sikovnych,zrucnych muzov. Takisto moji byvaly boli sikovni,ziadne ponizovanie,zosmiesnovanie. Poznam len zopar hovad,ale ich zeny su take, ze spravia vsetko za nich. Asi je chyba aj v zenach,ze pritahuju take hovada.

@marca12 mamicka 2

autor
Dnes o 19:50
@marca12

@marca12 súhlasím, asi aj moja chyba že tak postupne som všetko začala robiť ja. Ale podľa mna aj svokra si ho tak vychovala. Veľa krát povedal (už po tej svadbe, aby niektoré hneď nehovorili že to bol red flag), že svokra len sa napil hneď umývala upratovala. Ale hovorím ako sa maly narodil sj predtým keď sme boli len sami, varil a ja som umývala a naopak, on to berie tak, že ja som doma tak nech robím. Ved predsa doma aj tak nič nerobím. Je to samozrejme aj moja chyba. Minule ma už vytočil, neumyvala som, neupratovala cely deň, vtedy bol donútený to urobiť on. Inak nechápem ani ja, jak chlap môže byt takto lenivý a nič nevedieť 🤣

klodyka76
Dnes o 20:02

Podobného som mala doma.....už dávno letel aj s kabelami a mne je fajn. Starám sa len o syna a o seba. Chlap má byť rovnocenný partner a nie ďalšie decko, o ktoré sa treba starať.