Manžel nechce kupovať darčeky pre mojich súrodencov
Mám dvoch bratov, máme normálny, pekný vzťah. Sú dospelí, žijú ale u rodičov, nepracujú, neprispievajú. Nikdy som od nich darček nedostala, či už na Vianoce či narodeniny. Ja som im dala vždy. Pretože som chcela.
Manžel ale nechce tento rok mojim bratom nič kupovať, hovorí, že aspoň si to uvedomia keď si pod stromčekom nič nenájdu. Že oni mi nikdy nič nedali a ja sa idem rozdať. A že to nie je správne.
Má v tomto pravdu, ale mne to skrátka nedá im nič nedať. Trochu sme sa kvôli tomu chytili. Ja som aspoň za maličkosť, manžel úplne proti, ale jedným dychom dodal - naštvane, že nech si robím čo chcem, nech sa nechám využívať aj naďalej.
Zaujímalo by ma, či to vidím správne ja alebo manžel..
Co majú brachovci za školy... Tie inzeráty s prácou by asi boli Najviac😭
@toskanka tak zas.... bavme sa reálne a z hľadiska zákona ako takého. autorke na krku nezostanú, nie je dôvod, ona nie je povinná starať sa o súrodencov. ak teda ona sama bude asertívna. ak bude mäkkýš, tak áno, bude jej ľúto a bude robiť všetko preto, aby neumreli hladom. v tom prípade ale príde asi aj o muža. neviem, či jej to za to stojí.
Tvoji bratia aj z tvojimi rodičmi sa asi ináč nespamätajú len zo šoku keď bratia nič nedostanú viem,že Ti zle padne ja somt ak robila zo švagrom priživuje sa na svokrovcoch a je krsným otcom nášmu mladšiemu synovi nič mu nedonesie ožiera sa tak sme mu prestali aj my dávať darček na vianoce,nuž nezmenilo sa nič ale aj ja mám pokoj v duši,že sa necítim zle kvôli tomu,že u nič nedám,keď ani on nič nedá aspoň krsnému synovi,predca je to dieťa má len 8rokov od jeho krstu mu nič nedoniesol,aj to svokra kúpila a dala mu aby on dal,čiže hanba a aj pochybenie vo výchove svokrovcov.Ani ty sa netráp vy...r sa na nich.Im to možno bude jedno tak či tak a možno si ani to gesto tak nevážia že im niečo dáš keby si to vážili bolo by im trápne že dostali a oni Ti nič nedali...
Ako chapem, muz ide na to rozumom, ty citom...je to tvoja rodina, tak to citis uplne inak ako on
...kupila by som im nieco prakticke lacne....sampon,...
...u nas sa darceky tiez dospelym zrusili a ako dobre...covid zrusil darceky i synovcom a neteriam a tiez dobre, staci ze musime vymyslat pre nase 3 deti
@panelacikova Mám v susedstve niečo podobné, bratia tiež nerobia, obidvaja si vypijú, mama sa pominula pred dvoma rokmi. A už predávajú dom, lebo mali exekúciu. Ešteže majú 91-rocnu babku, ku ktorej sa sťahujú. Už skúšajú pýtať peniaze aj do mňa niekedy, spolu sme vyrastali a sme najbližší susedia. Takže predpokladám, že prvá na rade bude autorka, kde to budú skúšať, keďže inak to nepoznajú ako dostať všetko pod nos.
@toskanka no áno, otravovať ju budú, ale nebude povinná im pomôcť.
@toskanka v každom prípade by to mala okamžite stopnúť. už tieto vianoce.
@panelacikova aj to je skvelé riešenie. Lebo naozaj pochopila by som, že je tam akýsi zdravotný problém, to je iná situácia. Ale dvaja mladí chlapi aby ich život bolo playko v detskej izbe je vážne cez čiaru. Chudák manžel autorky, to už asi dlho znášal, a teraz proste sa neovládol.
Kup jeden spolocny darcek do ich domacnosti a vybavene. Napr.kavovar, peknu skrinku na kluce, sadu poharov, tanierov...
Platia si aspoň zdravotné?
Ci rodicia im to zatiahnu...
@panelacikova Bratom aj rodičom treba vysvetliť, aká budúcnosť ich čaká. Buď z nich budú bezdomovci, alebo si štafetu preberie autorka.
Do fabriky nepotrebujú mať prax, tam zoberú hocikoho. Alebo do obchodu za pokladňu. Budete to mať ťažké veru
@elizabet173 Takýchto darmožráčov by som poslala do gulagu na prevýchovu.
Preco nepracuju? Neni im to trapne?
Baby všetky máte pravdu. A rovnaké otázky si pokladám aj ja. Čo bude keď sa pominú? No predsa, že ja sa postarám. Ja ale nemám silu ich zmeniť, toto mali robiť rodičia aby z nich vychovali mužov.
Do fabriky by nikdy nešli - ich odpoveď.
@ahhola Zdravotné platia rodičia za nich.
Dostali by akurát tak rýľom po k.k.t.e.
Teraz aj potom.
My mame doma podobnu situaciu. Vkuse sme sa na tom pochytili, kedze u nas v rodine je to tak “materialne” pobrate, ze aj ked nikdy neboli peniaze, tak vzdy si kazdy pod stromcekom nasiel aspon nejaku drobnost alebo vyrobene nieco a mne to ostalo - manzel zas Vianoce (aj vsetky ine sviatky) nema rad, je to taky grinch. Cize keby bolo po jeho, tak darcek dostane len svokra. Cize vsetky sviatky/narodeniny/meniny v rodine riesim ja(financne aj organizacne, manzel prispeje len ak tak svokre na darcek sem-tam) a “nema pravo” mi do toho frflat. Napr mame v rodine deti, ktore si dane veci nevazia a maju toho kopu + ani sa s nimi velmi nestretavame ale je to vpodstate cast z najblizsej rodiny, cize na narodeniny/meniny im uz nic nekupujem, ale na Vianoce mi to neda a aspon nejaku drobnost dostanu aj od nas. (Stale kupujem/vyrabam len drobnosti, aj tak sa toho nazbiera, jedine par ludom a niektorym detom davam vacsi rozpocet 20-50€, podla okolnosti a moznosti).
@toskanka Povedala som im to a aj rodičom.
Za mna ma manzel pravdu...nekupila by som im nic...
@elizabet173 Mne mama koľkokrát kúpi tam topánky, tam blúzku alebo svetrík...ale nie že ja by som od nej niečo chcela, ale bola v meste a niečo jej padlo do oka pre mňa a kúpila mi to. Ja jej tiež kupujem. Ale viem ako to myslíš a súhlasím.
Myslím si ze darčeky by sa mali dávať preto ze chceme, nie preto ze očakávame niečo naspäť .
Ja ako sa poznám bratia by isto dostali niečo malé, drobnosť, vonné tyčinky čaj alebo tak.
Ale ako sa poznám aj by som sa s nimy porozprávala, že co planuju dat rodičom rodičom, tebe. Keď nemajú peniaze aspoň niečo vyrobiť. Ci im to nieje trápne dostať darčeky a nedať nič.
Svojim sposobom ma tvoj muž pravdu, trochu sa kupovaním darčekov spolupodielas na rozmaznávani bratov, vo veľa rodinách by bolo nikomu nedať nič totálny pruser a u vas sa to tisko toleruje roky. Pritom možno škoda dvoch šikovných chalanov toto z nich vytvorit, takéto larvy.
Milá autorka.... ľutujem ta. Moj muž, segra, bracho cestujú za prácou 2*50km zo vstavaním o 4.30.Vidia to ichaj naše deti a tiež sa snažia, zarobiť na život, na príbytok,na penziu. Tvoji rodicia iste tiež makali, aj ty sa snažíš, prečo hentie 2 lemry nepobrali príklad z rodiny?
Ja by som na žiadne vianoce 🌲k vašim v roku 2022 nešla. Posledná kvapka, pohár pretiekol. Zavolala zajtra, prepáč mami, ale vždy od vás dôjdem zdeprimovana, s manzom sa vadíme a musím si uchrániť aspoň manželstvo, ked môj muž nemôže na svagrov ani pozrieť, aby sa nepovracal.
On sa za moju rodinu hanbí a každú otázku na bratov v jeho rodine zahovorí.
Nikdy mi nenapadlo, ze budu žiť ako osadníci a toto som si nezaslúžila. Dovi, dopo. 💔
Do fabriky by nešli, tak ja potom nechápem. Otec má udrieť po stole, dať ultimátum a hybaj do práce. Môj dom, povedal som a tak to bude. Nepáči sa ti? Tam sú dvere šup do voľnej prírody. Dovi dopo

V tomto prípade ti ich ľúto byť nemusí, nie sú to malé deti ani pubertiaci. Rozhodli sa tak dobrovoľne a musia pochopiť, že all inclusive nebude trvať večne. A ozaj, ešte aby ti nezostali nakoniec na krku. Daj na rady svojho manžela