Manžel nechce pracovať
Sme manželia 4 roky. Už rok nepracuje, posledné 3 mesiace je so synom na rodičovskej dovolenke. Silou mocou sa chce odsťahovať do iného mesta, čo by ale znamenalo pre mňa, stratu nároku mať striedavý starostlivosť na dcéru z prvého manželstva. Finančné je to hrôza, ale jeho nenápadne ísť do práce. Stále iba výhovorky. Pracoval mesiac a vyhodili ho.... mal ísť na zdravotnú prehliadku, pol hodinu pred tým mi dal vedieť, vraj nech ho zoberiem autom, aj keď videl, že už som na ceste do svojho zamestnania. To že bude meškať ani neohlásil v nemocnici a keď sme došli do mesta, kde mu mali prehliadku robiť, povedal že nejde že tam musí byť presne. Samozrejme, ďalší termín mu už nedali. Z posledných dvoch zamestnaní s ním tiež skončili pracovný pomer. Chcel by aby jeho otec bol s nami a strážil malého a že potom pôjde do práce, čo neprichádza v úvahu, nakoľko jeho otec má kopu dlhov a nežije zodpovedne. Ako ho motivovať aby konečne začal byť zodpovedný?
Boze zena.. nikdy nepristup na to aby jeho otec zil u vas, budes mat na krku dvoch darmozracov.
Kolko ma syn? Do jasli, skolky ho dajte a on do roboty.
Bez debaty. Inak rozchod, to naco ti je toto?
asi pracoval, lebo sa nemal na kom prizivit, tak aj ty ho zaval domacimi povinnostami, aby mu to nebolo pohodlne, napriklad aj mne je v praci niekedy lahsia praca ako doma, varti prat upratovat... tak aj ty ho to nauc, nejako sa aj ty vyhovor, tak ako on sa vyhovara, ze nemozes robit domace prace, lebo si chora, mas stres v praci a ze "docasne" su domace prace na nom...
@denkatn niekedy ich robí a niekedy nie. No o to nejde. Stve má, že vidí že máme málo, že moji rodičia a jeho mama nám finančné už veľakrát pomohli, ale jeho to netrápi.
@amiaja to je ten problém. Chcela som ho dať do škôlky, odmietol, že nepodpíše prihlasku
ja by som nebola uplne konfrontacna na zaciatku, skor by som mu na veceru davala len chleba, s tym ze maslo je pre deti a podobne, sice tazko zariadit, ale musis sa trochu ponamahat.. aby nebol u teba ako v bavlnke
daj mu tazke domace prace, nech aj zehli, vyhovor sa ze treba, aby si ho vyhecovala sameho ze treba to riesit. takto on nema motivaciu to riesit.
A pred tým? Normálny človek zvykne pracovať celý život po skončení školy, môže mať krátke obdobia bez prace ale vtedy hľadá prácu a nie vymýšľa podmienky prečo pracovať nemôže.
Sama vidíš, že sa mu nechce, že ešte chce aby si živila aj jeho zadlzeneho otca, ešte aj platila jeho dlhy. Zjavne si to mladý pán pekne vymyslel.
@denkatn on nebude robiť na pokyn veci. Som rada, keď navarí a keď občas Poprata. Ja prídem mŕtva z práce, robím na zmeny plus dochadzam
sak prave na pokyn nie, ale ked mas peniaze len ty, tak nakupuj menej potravin a povedz ze viac by si sa v robote ponamahala ak by ti viac pomahal...nehovorim, ze to bude lahke, on ma prax vo vyhovorkach, ty si zodpovedna, ale musis na neho vytvorit tlak, aby mu nebolo pohodlne takto zit. ale nie slovny tlak.. to nepocuva, lebo mu to nevyhovuje..
Normalny chlap sa ide zodrat aby mal kde byvat, aby mal syn vsetko co ma mat, aby rodina bola spokojna, aby mal aj svoje konicky - motorku, ryby, zahradu (priklad :D ), ked treba chodi po tyzdnovkach a ty mas chlapa ktory nerobi NIC, zivis ho ty, byvate v podnajme , nema zaujem nic riesit a este ti chce dotrepar aj svojho otca? Ako ak to nevidis tak na 99.9 percent je iste ze toto nedopadne dobre a v blizkej buducnosti ho posles dokelu, co je aj jedine spravne riesenie. Myslim, ze nikto sa nenarodil aby premrhal svoj zivot s niekym takymto.
@wheel kazdy chlap ma nejaku chybu, kazdy clovek, iny chlap zase podvadza, ale sa zle sprava k detom. mozno sa autorka ma naucit ako sa nedat zneuzivat od blizkych a ked ho vystahuje, cim narusi synovu citovu vazbu na otca a ostane sama, tiez neviem ci je to vyhra byt s malym dietatom sama. niekedy treba hladat ine riesenia, mozno ma jej muz len taku chvilku.. nevies aky bude tvoj muz o 10 rokov..
@wheel všetci, okolie mi to vravia, že ho mám poslať preč. Ale on nepôjde. Neodíde preč aj keď ho posielam. Veď kam by aj isiel
"od mňa ešte chce, aby som jeho otcovi pomohla s platením dlhov"
a preco mu nepomoze sam, ved je to jeho otec, nie tvoj. 😀 Milujem, ked jeden partner nepracuje, ale chce este aj zachranovat svojho rodica z penazi toho druheho. Ked ta dostatocne vyzmyka, zakyva ti pa pa a este ta bude ohovarat, ze si lakoma a nepomohla jeho otcovi (viac).
@liljana dobrá otázka.
Odpoved je, ze si si nasla manipulatora (tlaci ta sa prestahovat, chce, aby si pomohla jemu, aj otcovi. aby sa otec nastahoval k vam) a vyzirku v jednom.
Moc na výber veru nemáš. On preč nepôjde. A metoda,že dať mu robiť nejaké ťažšie práce? To je úplne smiešne. Vykasle sa ti na to. On ani komunikovať nebude,lebo to pokladá za zbytočné.
@liljana vieš čo je sranda? Že aj keby on tieto odpovede videl, netrápilo by ho to. Necítil by sa pre to nijak zle. Skrátka, ja by som bola tá zlá, čo za to môže, že ľudia majú na neho taký názor.
Kurnik a to načo si mala dieťa a vôbec začínala vzťah s takým človekom? Akého si si našla, takého máš. Prvý vzťah stroskotany, si si mala dať väčší pozor na výber ďalšieho partnera. Ja nechápem tieto robenia detí a detí už pomaly s hocikým
Keby manipulatori mali svedomie, tak by neboli manipulatori. Oni vidia iba to, co je dobre pre nich samych. Argumenty proti blahosklonne prehliadaju ako nepodstatne a nepravdive.
nepodpisal synovi prihlasku do skolky ????? a ty si stale s nim a zivis ho ? nieco mi unika ? to je taky dobry v posteli ? alebo preco musia tvoje deti trpiet za to ze si s nim ?
Nerozumiem, naco je takyto chlap. Oddelit v domacnostu, prat si bude sam, jest len to, na co si zarobi. Ak nepomoze, vyhodit. Lenivy darmozrac. Malo sa zapajam do tychto tem, lebo zvycajne aj druha strana ma iny pohlad na vec, ale... aby chlap - mlady a zdravy nerobil, no fuha...
A s byvanim to mate ako?
@emily_666 sme v podnajme, ale sťažuje sa, že chce iný, lacnejší, ale v inom meste. Tu on bývať odmieta :D tak nech býva s oteckom bez elektriny
Veď nemusíš čakať na neho, že odíde. Píšeš, že bývate v podnájme. Nájdi si ty podnájom sama s deťmi a mladý pán nech sa zariadi ako chce.
@emily_666 chcel by, aby som vzala hypotéku na dom v okrese odkiaľ pochádza, tam sú lacné domy, ale musela by som dochádzať do prace
Akosi sa mi nechce veriť ze z pri kladného oracoviteho človeka sa stane taky lenivec kt nie je schopný vydržať v žiadnej prácu mesiac.
Ak ti da ultimatum ved mu povedz ze si sa rozhodla. A on nech teda ide.
A odporúčam rozdeliť bsm, aby ti ne narobil dlhý a dúfam ze keď je doma aspoň navarí a uprace, operie, ozehli
tak presne to mu povedz, ze iba vtedy si vezmes hypo, ked aj on bude s tebou splacat polovicu. to nejde mu takto povedat?
tak mupovedz je hypo nech je na neho, hned po tom ako si najde pracu a vybavi to.. odist zo vztahu mozes kedykolvek aj pocas toho ako bude splacat hypo, stale sa to da predat aj ked je to tazke. skor este hladaj pricinu, preco nechce pracovat. hlbsi rozhovor, mozno ma z niecoho komplexy..alebo si mysli ze ty si superzena ze vsetko zvladnes, tak hovor vela o sebe - bez utokov a vycitiek, ze ake je to pre teba tazke, necitit v nom financnu podporu.. proste co najcastejsie mu hovor co citis. cim viac budes muza presviedcat slovne na nieco konkretne, tym menej to bude chciet urobit..

@denkatn on by to zvládol, len aby nám mohol byť na krku. S jednou jeho 2 týždňovú návštevou už mám skúsenosť. Do 2 izbového bytu ešte narvat jeho Gotta, ktorý muža za odmenu že ho živím, zas bude huckat proti mne. Ďakujem, neprosim