icon

Manžel nemá ambície

13. mar 2023

Ahojte, len som sa prišla posťažovať. Môj manžel je už druhý rok PN, čo je samozrejme z mojej strany ok, pretože nie je PN iba tak. Ale.. behom tých dvoch rokov sa mohol vzdelávať, dorobiť si školu, proste niečo.. má učňovské vzdelanie, nemá ambície žiadne. Vraj mu učenie nikdy nešlo, nechce, neviem.. žijeme len z mojich peňazí, ja zarobím okolo 3 tisíc, podnikám, mám VŠ vzdelanie. Je mi z neho trocha smutno. Keď ukončí PN, pôjde znova niekde pracovať, kde zarobí možno o polovicu menej ako ja. Chcela som, aby sme sa mali dobre, ale nielen vďaka mne. Inak je to úžasný chlap.. vyplakaná 😁..

autor
13. mar 2023

@tykat áno, čakáme, čo sa bude diať. Podané už má.

lucas1981
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
13. mar 2023

Lenže to neni o tom, či chce, či nechce. Momentalne je PN, pracovat nemôže.Ty sa uštves, tiež ta môže vypnut Ked budete 2 PN, kto vas potiahne, do toho choroba v rodine Pokial on nemože fyzicky pracovat, mal by ti pomahat a jejedno, žeho to nebavi Proste ina možnost sa nenaskyta v ramci jeho stavu momentalnom A čo sa stavebnej partie tyka, tam možeš zohnat ludi a zhaňat im zakazky, vyučtovania, material, muž aksado toho rozumie, može napracu dohliadať

ropucha6
13. mar 2023

Tak ved a on hovori na tu situaciu co? Ma nejaky plan B, keby nemohol robit to, co robil? To su normalne validne otazky, ID je tazke ziskat a je to tiez len par eur.

karolinakr
13. mar 2023

Mimochodom aj s učnovkou sa da zarobit 3000 remeslo ma zlate dno a fiči teraz, no murari v Rakusku pod 2 nejdu, elektrikari ani nehovorim.Instalater si za 5 minut roboty pytal 70 eur odo mňa, elektrikar vymenil poistku za 55 eur, rovne 3 minuty u mna bol.Takže ja neverim, že menej ako 2 zarobia a to su na Slovensku, furt sa niekomu niečo pokazi..

luccija
13. mar 2023

@ropucha6 podľa mňa to, že to necháva vyhnit.Ani do lava ani do prava, to nemôže robiť, čo by mohol nechce, lebo ho nebaví.A možno je ona ťahúň vo vzťahu nielen finančne a on čaká čo navrhne, vybaví.Autorka aspoň doma sa postará o dcéru, navarí, nakúpi?

kitycat
13. mar 2023

No ked ste sa brali, tak hadam, ze on vedel, ze ty mad VS a dake ambicie a ty si o nom vedela, ze on ma zase v ruke vyucny list bez nejakého ultra myslitelstva.
Kym robil, tak vam stacilo a teraz, ked je tonuz dlhodobomlen na tebe a on nechce doniest "viac" ked ro bude mozne, tak ta zo skratka sere.
Ale ved 1500 neni tragedia a kedze poznamenal, ze je v podstate vydrziavany, tak ty mozes len spokojne prikyvnut, ze ty si veru ta, co nosi domov 3 litre a dat mu 10 eur, nech si nieco pekne kupi..
Ked vyzdtavie, tak daku pracu najde a aj ten mensi. Plat ulahci

luccija
13. mar 2023

@karolinakr Áno, ale na to už asi nemá zdravie, alebo zatiaľ nevedia či zvládne....jasné, že zarobia kurenari, elektrikári, obkladači....kamarátka robí v autopredajni a hľadajú autoelektrikarov za 2500 eur na Profesii a je s tým problém každý robí sám na seba za ine peniaze

luccija
13. mar 2023

@kitycat skôr ju serie aspoň mňa by... to, že má posmešky na karieristov.Ze na snaží, platí a ešte ju vysmial.

andrejka1974
13. mar 2023

To ako myslíš vážne ,prečo myslíš že nemozete žiť len z tvojich peňazí aj keby zarobil čo i len 500 eur mala by si si ho vážiť a nie sa povysovat že ja zarábam viacej a on je nič a že ty zarobia 3000 eur je krásna suma z toho sa dá krásne ušetriť a zabezpečiť aj opatrovateľku ,ktorá by pomohla mužovi sa rýchlejšie dostať z pn si nevďačná mala by si mužovi viac pomôcť a to tak že ty budeš zarábať ešte viac keď sa ti mali

lucas1981
Odpoveď bola odstránená
amelie2017
13. mar 2023

@andrejka1974 3000 je len suma. Vobec nie krasna. Nepoznach ich vydavky. Mali 2 platy, teraz len 1. Mozno len tie povinne platby su 2800 a na zitie im ostane 200. Keby videla moznost zlepsenia, asi by nebola taka zufala.

amelie2017
13. mar 2023

@lucas1981 kludne nalozim, lebo slovac vidi sumu 3000 a uz sa vidi na Mal divach. Pri tom je to uplne normalna suma, ktoru minies ako nic.

lucas1981
Odpoveď bola odstránená
amelie2017
13. mar 2023

@lucas1981 ale ty si nepochopil, jej nejde o to, ze je chory, jej ide o to, ze ani po skonceni PN nema ziadnu ambiciu na zlepsenie. Na staru pracu nadaval a za ten cas nerobi nic preto, aby ziskal lepsiu. Tak nech sa nestazuje. Ak sa nechces posunut vpred, nerobis nic preto, nestazuj sa na to, co mas. V mojom manzelstve uz boli rozne situacie a vzdy sme jeden druheho podporili, lebo obaja sme vedeli, ze za niecim treba ist. Aj moj muz dal vypoved, bol nejaku dobu bez prijmu, pretoze nechcel byt "otrokom",..tahala som ja, rovnako ako tazal on, kym som bola s detmi bez naroku na MD. Ale obaja sme vzdy vedeli, ze ten druhy si chce najst dobru pracu, nie sa len spoliehat na druheho. Nie vzdy to ide, niekedy treba pockat, niekedy treba urobit ustupok, zamakat, polavit, zmenit bydlisko, ale tahat za rovnaky povraz. A tu mam pocit, ze taha len autorka. A ak je to dlhodobo, cloveku dojde energia, chut,

autor
13. mar 2023

@lucas1981 ty musíš byť veľmi smutný zo života. Písala som, že muž je inak super. Nevymenila by som ho, ale toto je nieco, čo ma mrzí na ňom..

autor
13. mar 2023

@karolinakr áno, ja si tiež myslím, že je jedno, že ho to nebaví, ale je to proste istá práca, kde by pomohol aj mne, aj sebe..

autor
13. mar 2023

@ropucha6 no, nemá práveže žiaden plán B .. viem, ID je smiešna suma, ktorá pokryje možno náklady na internet a vodu...

autor
13. mar 2023

@luccija ja dúfam, že som to dala anonymne, lebo všade píšem dieťa a ty píšeš dcéru 😁 variť nevie, nakupujeme spolu a malú zoberieme ráno do škôlky spolu aj ju spolu vyzdvihneme. Vie ju vziať na dvor, alebo sa s ňou zahrať s legom. Umyje riad, povysáva.

autor
13. mar 2023

@kitycat áno, len nevieme, čo bude robiť. Je murár a to už asi nezvládne, pochybujem..nič iné robiť nevie..

autor
13. mar 2023

@andrejka1974 to že toľko zarobím neznamená, že si z toho môžeme ušetriť a áno, keby aspoň 500 eur zarobil, bolo by to super

autor
13. mar 2023

@amelie2017 och, ďakujem ❤️ úplne výstižne zhrnuté všetko to, čo som ja kuskovala..

alexas56
13. mar 2023

Nerozumiem tie nenávistné komentáre, ale nič si z toho nerob. Fakt mi to od niektorých príde ako závisť. Ja ťa úplne chápem, mám kamarátku a má zatiaľ len snúbenca, ale ona je veeeeľmi ambiciózna. Učí sa 3 jazyky, študuje ďalšiu vysokú školu popri práci, maká na sebe a jej priateľ robí v jednej firme a nemá žiadne ambície. Žije stým, že je spokojný tak ako sa majú a nemá potrebu sa ďalej posunúť. No už jej to začína vadiť..myslím, že je to naozaj dobrý chlap, ale nehodia sa k sebe. Ju to už unavuje, on nemá pre ňu pochopenia a ona zas nerozumie jeho ,,štýlu''. Ja ti úplne rozumiem, čo tým chceš povedať...neviem ako ti poradiť, ale snáď keď sa mu polepší v zdraví, nájde si prácu ktorá ho poriadne nakopne a namotivuje na sebe makať🙂

zobaka
13. mar 2023

autorka - a keby sa pridal k tebe k podnikaniu? teba by to odbremenilo, nemusela by si tolko casu stravit za pc a mali by ste spolu viac (teda ak je to mozne)

naozaj su ludia, ktori nemaju ambicie, ale tak to clovek vie uz pri svadbe, ludia sa nezmenia rokmi, uz sa len zmierit, alebo...

autor
13. mar 2023

@alexas56 ďakujem ❤️ verím, že sa to zázrakom zlepší 😊

autor
13. mar 2023

@zobaka nechce, chcela som ho zaučiť, ale jeho to nebude baviť podľa jeho slov 🤷

liljana
13. mar 2023

Mate to vo vztahu naopak. Casto nemaju ambicie zeny a cakaju na vyplatu, co donesie muz z prace domov. U vas si pracovitejsia ty.

zobaka
13. mar 2023

autorka - chapem, takto sa len utrapis, zameraj sa na to, ze je dobry clovek, pripominaj si jeho pozitivne vlastnosti, ja tiez nemam doma abiciozneho muza, ale ma pre mna velku hodnotu ako manzel a otec

vilma7
14. mar 2023

Ja si myslím, že je teraz dôležité, že je to správny chlap. Nie všetci majú ambície, ono sa to ani nedá, aby sa celý národ honil vždy za niečím viac.
Teba samú to dohnalo k diagnóze (ako sama uvadzaš), takže určite by nemalo význam aby sa aj manžel driapal za niečím, čo by ho zložilo ešte viac a možno psychicky na vždy.
Sama vidíš čo ambície obnašaju - robiť denne 12 hodín, zdravotné problémy, žiaden čas na dieťa... stojí ti to za to?
Chápem že účty zas platiť treba, ale vo všetkom treba tú zdravú rovnováhu.
Zdravie máme len jedno.

lucas1981
Odpoveď bola odstránená