Manžel nemá rád môjho syna
Ako by ste riešili situáciu ak by váš muž nemal rád vášho syna z predch. vzťahu?
Nie nepovedal mi to muž doslova že ho nemá rád ale vidím ako s ním komunikuje ako hnusne sa s ním rozpráva. Syn má 10 a už má svoju hlavu a samozrejme si to nenechá a oponuje. Včera večer som si vypočula kedy muž vyžadoval aby už ležal na posteli. Syn sedel. Nie! Má si okamžite ľahnúť. Syn mu chcel niečo dopovedať a on mu skakal do reči a nechcel ho to nechať dopovedať. Potom muž strašne zvyšoval hlas na neho a išiel príkazy rozkazy a vraví mu už drž hubu a ľahni si !!!!!
Keď som išla ja za synom tak sa mi na muža sťažoval prečo sa tak k nemu správa a prečo je na neho zlý.
Potom vravim mužovi čo to akože bolo a on ešte aj na mňa začal zvyšovať hlas a že je to moja na nič výchova a že on môjmu synovi niečo vravi a ten ho má v pi** a že vždy som len na synovej strane. Pritom to nie je ani pravda. Snažila som sa mužovi vysvetliť že spôsob akým komunikuje nie je vhodný a nemôže ísť na neho len príkazy rozkazy. No muž si ide stále svoje . Len ja mám na nič výchovu a potom že sa muž musí rozčuľovať kvôli nám
@lienka.7 ono mne muž aj povie že sa hádame len kvôli môjmu synovi. Vzťah s ex máme veľmi fajn,sme kamoši, vychádzame si, rešpektujeme sa.
Doteraz po ňom až tak nebliakal, poslednú dobú je to hrozné. Sám syn sa ma pýtal prečo ho David nemá rád že čo mu urobil. On si to všimol a všimol si aj to, že mi potom kvôli nemu nadáva. Doslova mi to takto syn povedal. Syn ho má rád,len nechápe to správanie
@deedol veď toto. Puberta za dverami a syn s takýmto prístupom mi príde rizikový,aby tam neskôr neboli drogy,alkohol alebo čo ja viem čo.
A čo muž na to? Že tak to bude vizitka mojej výchovy. A prezentuje sa muž ako keby bol vždy jednotkár a posluchal na slovo. Už zabudol že aj on bol mladý. Zabudol vôl že teľaťom bol
@lienka.7 zo začiatku nebolo badateľné, nakoľko syn bol dosť malý
Tady platí len to čo povie muž. Len podľa neho sa máme riadiť. Keď nie,tak je zle
Toto bol pre mňa pre nás absolútne zlý nevhodný výber partnera. Ešte si dovolí na mňa povedať, že veď aj ja ho mám v paži. Neviem prečo má potrebu mi podsúvať také veci, reči. Ani si nenechá vysvetliť opak.
On nemá vzťah k tvojmu synovi a nikdy mať nebude. Čo je veľmi smutné. Ale, deje sa to aj v bio vzťahoch... Tvoj manžel je slaboch. Ja by som nedokázala žiť s takým mužom. Ak nebude po jeho, nebude nijako. Nebolo by lepšia ak by syn žil u bio otca, ak ten je normálny? Odložiť svoje egá a urobiť čo je najlepšie pre dieťa?
Toto je typ chlapa, ktoreho asi nedostanes k odbornikovi, to je typ, ktory vie vsetko najlepsie a vsetci sa maju ucit od neho (asi tomu hulvatstvu a tvrdosti🙄).
Obavam sa, ze ked s muzom zostanes, prides o starsieho syna. Bud bude chciet zostat u biootca natrvalo, alebo ti v 15tich zdrhne na internat.
Taku napatu situaciu doma a nepohodu nechce zazivat nikto. Ani tebe ani synovi to nerobi dobre.
Mas to tazke, rozhovory nefunguju, skus sa o tom porozpravat s exmanzelom, ked s nim mas dobry vztah. Je to aj jeho syn a evidentne mu na nom zalezi a nechce aby jeho syn zazival taketo psychoprostredie.
Autorka ešte k tvojmu poslednému príspevku.. Lebo pre neho je najlepšia obrana útok.. Neprizná si chybu.. On je ,,dokonalý,,.
Alebo napr skončila som náhle v nemocnici hospitalizovaná a zrovna v tem týždeň bol syn u nás. A manžel keď mi volal,tak povedal, že by som mala kontaktovať ex aby si prišiel pre syna, že nech je u neho keď ja som preč
Očividne to bol strašný problém ho odviezť priviesť zo školy a spraviť s ním úlohy!
@0silvia0 ano,pravda,škoda len,že v poslednej dobe je veľmi veľa tých 10.rocnych,čo sa absolútne nevedia chovať rešpektujúco k dospelým a celkovo k druhým živým bytostiam. Niekde sa robí dosť často chyba,kde sa tak,hmmm.
Autorka chápem tvoju frustráciu ale tu sa budeš už zbytočne rožčuľovať, tu už musíš podniknúť radikálne zmeny aj za cenu, že dáš mužovi zbohom... Vieš jedna vec by bola keby na neho vypenil ale by mu aj prejavoval pozitívne pocity ale tu sa to nekoná.... Si matka a si v prvom rade zodpovedná za svoje deti. Tvoje staršie dieťa môže dopadnúť dosť zle ak to urýchlene nezačneš riešiť
@angeli121212 vyriešim to jedine odsťahovanim?
@maciatkolulu čo znamená to rešpektujúco k dospelým? Môžeš mi to upresniť? Lebo neviem čo si mám z toho vydedukovať.
@yanni aj ja si myslím tiež že k tomu nakoniec dôjdem.Máš pravdu
Som mužovi povedala že ak by aj po mne nekdo v kuse bliakal tak tiež ho budem mať v paži.
Moja zlatá , tento názor na svojho muža , vo vzťahu ku tvojmu synovi ťa kedy osvietil ?
Prepáč za výraz ,, ale myslím si že toto nebol prvý incident ktorý si opísala, či..? Neviem ako dlho ste s mužom vo vzťahu , tak ale predpokladám že nejaký ten čas určite ..! Okamžite mu daj ultimátum zmeniť prístup ku tvojmu synovi ,, lebo v opačnom prípade od neho odchádzaš ,, a ver tomu že pokiaľ mu záleží na tebe tak to veľmi rád urobí ,, no a druhá možnosť - ťa najvýchodiskovejšia je že sa s ním rozideš ,, a keby som bol tak otcom tvojho dieťaťa a dozvedel by som sa to - tak by na tú posteľ na ktorú núti tvojho synčeka zostal ten despoticky had počas zvyšku života odkázaný ..!
Je mu toho chlapčeka ale aj teba ľúto,,
a pravdu povediac neverím že to ten tvoj kretén bude chcieť meniť , podľa mňa on sám určite bol v detstve terorizovaný a takto si kompenzuje svoj komplex menejcennosti ...
Každý jeden to má inak,pre niekoho je ok,keď sa decko svacne k stolu,"mama daj piť", napríklad,hej...pre danú matku je to ok,pre niekoho nie. Pre niekoho,je po povedané,zatváram izbu ľahnúť a spat,ok,Este 2 hodiny behať hore&dole a hrkutat,lebo dieťa,chce hento,ono,pre iného nie. Brala si si muža,ktorý nebol otcom tvojho syna a teraz,zrazu zmena,divne.... No každopádne veľa síl,sama s dvomi deťmi,od dvoch otcov. Výborná konštelácia. A ďalšie decko bez otca. Lebo,čo? Chlap je sprosty,žena a deti, samozrejme za nič nemôžu. Buď si sedím na kabloch,alebo je niekde aj inde chyba. A ver tomu,že vínny nebude len muž. A zbytočne ťa budú podporovať v Tom,že je to sviňa. Úplne zbytočne. Lebo záver bude ďalšia rozpadnuté rodina. A ďalšie dieťa bez otca. A ženská,čo bude vyfnukavat,aké výživné a zbierať bločky a a a a.
poznám rodinu kde si tiež žena po rozvode našla druhého, mala dcérku z 1 manželstva, druhý muž doslova vyhnal jej dcéru k otcovi. a ona to dovolila 😢, lebo už mali spoločné dieťa.
a teraz sa rozchádzajú. v živote by som si neodpustila, že som zradila svoju krv, kvôli dementovi.
Toto je vysledok polepenych rodin, kde ma zena kazde dieta s inym.Preto si treba riadne zvazit, ci ist do takeho vztahu aby nebolo o jedno, dve, tri traumatizovane deti viac.Vies si vobec predstavit co to dieta musi zazivat a co to narobi s jeho psychikou.Ako to s nim pojde celym zivotom, nachylnejsim spadnut do nevhodnych partii, drog, gemblerstvu, alkoholizmu, toxik spravania.Ci bojkotovanim, utekom z domu, zaskolactvom, zlymi znamkami atd.
Veľmi nevhodny vyber muza a neverim, ze v inych oblastiach je ok a znaky jeho arogantneho spravania si si uz zrejme vsimla pri chodeni s nim.Takze teraz treba hladat riesenie aby chlapec nebol poznaceny hulvatskym spravanim tvojho muza aj za cenu rozchodu.Ved mladsi otca bude mat nadalej, moze sa starat a zo starsieho moze este vyrast zdravy clovek
@lenkakravcova je vidno, že ste to nezažili. Problém je v to, že on môže,, priateľa svojej mamy'', považovať za cudziu osobu. Čo je úplne v poriadku, a má na to právo. Hovorili, by ste, toto iste aj o,, priateľke jeho otca? ''. Celkom, by ma to zaujímalo? On sa nemá k nemu, takto správať. Keď sa rodičia dieťaťa rozídu už to môže na chlapca, vplývať veľmi zle na psychiku, a keď sa ešte k nemu, takto správa,, priateľ jeho mamy'', tak sa vôbec nedivím, že reaguje ako reaguje. Pekný deň.
@menly86 to máte fantastické,príde k vám jeho dcéra a ty ju ignoruješ,lebo on má iný ton k tvojej a následne teda iný ton ty k jeho a tak,jedna šťastná família. 🙃a teda dospelá osoba si kompenzuje svoju frustráciu na druhom dieťati. Akože,pardon. Nemám slov.
@maciatkolulu tie čo sú tu s deťmi alebo dieťaťom z predchádzajúcich vzťahov znovu vydaté a majú aj ďalšie deti/ rodiny, práve si ich hnusne urazila.
@maciatkolulu aha, takze tym chces naznacit, ze asi si za to ten 10rocny moze sam, ze ho otcim neznasa? Lebo aj v inych rodinach hento a toto... a ty nemas nahodou pozliepanu rodinu?
Nechápem ako,lebo sama mám dve deti z predchádzajúceho vzťahu a jedno zo spoločného.
@0silvia0 neviem,teraz sa mám asi uraziť,že má "pozliepanu" rodinu🤣. Nuž,nie,neurazam sa. Ale myslím si,že každého jedného rodiča jeho vlastné dieťa vie parádne vytočiť. Anoooo,viem polka koňa je dokonalá,v živote nekricala,nesvacla jednu decku,nič. Iba všetko vysvetluje a má samozrejme dokonale deti. Tie "zle" matky vedia,ako dokážu decká byť šikovné,vedia,kde a ako a kedy rypnut aby....nuž a a pokiaľ autorka má také peklo doma. Nechápem,načo rieši tu,má sa rozviesť a hotovo. Je to také jednoduché. Veď to rádia skoro všetky a pritom ani trochu nepoznajú pozadie. To je tak tragikomické.

Ak to nevyriesite, tak ti syn odide. Bud v puberte za bio otcom alebo v 18-ke kamkolvek. Toto by som netolerovala od muza ani k vlastnemu dietatu.