Manžel nemá rád môjho syna
Ako by ste riešili situáciu ak by váš muž nemal rád vášho syna z predch. vzťahu?
Nie nepovedal mi to muž doslova že ho nemá rád ale vidím ako s ním komunikuje ako hnusne sa s ním rozpráva. Syn má 10 a už má svoju hlavu a samozrejme si to nenechá a oponuje. Včera večer som si vypočula kedy muž vyžadoval aby už ležal na posteli. Syn sedel. Nie! Má si okamžite ľahnúť. Syn mu chcel niečo dopovedať a on mu skakal do reči a nechcel ho to nechať dopovedať. Potom muž strašne zvyšoval hlas na neho a išiel príkazy rozkazy a vraví mu už drž hubu a ľahni si !!!!!
Keď som išla ja za synom tak sa mi na muža sťažoval prečo sa tak k nemu správa a prečo je na neho zlý.
Potom vravim mužovi čo to akože bolo a on ešte aj na mňa začal zvyšovať hlas a že je to moja na nič výchova a že on môjmu synovi niečo vravi a ten ho má v pi** a že vždy som len na synovej strane. Pritom to nie je ani pravda. Snažila som sa mužovi vysvetliť že spôsob akým komunikuje nie je vhodný a nemôže ísť na neho len príkazy rozkazy. No muž si ide stále svoje . Len ja mám na nič výchovu a potom že sa muž musí rozčuľovať kvôli nám
@maciatkolulu pis k veci ked chces nieco relevantne napisat, nie blbosti o polovici dokonaleho kona.
Diskutujeme o tomto jednom pripade, nie o polovici kona a ako sa sprava vacsina 10rocnych deti atd. Deti su rozne, hormony s nimi mavaju v predpuberte, ale to neznamena, ze su idealnym objektom na ventilovanie nenavisti vulgarnych dospelych. Autorka opisala konkretnu situaciu a v tejto konkretnej situacii sa jej muz spraval ako totalny despota, drz hubu, lahni, nesed... toto normalna zena ospravedlni, ze je to ok sa takto spravat? Pre mna toto normalne spravanie muza a otca nie je, tak nenaznacuj, ze si to chlapec zasluzil, lebo toto si nezasluzi ziadne dieta.
Počúvaj dievča ,, prepáč ale opýtam sa ťa ,, ti čakáš akože na ešte aký iný scenár ?
Tebe toto nestačí ako jasný dôkaz toho ,,
že vás neľúbi ,, toto je zo strany tvojho despotu čisto majetnícke správanie ,, predpokladám že si veľmi zaľúbená do niekoho kto stebou nie je v rovnováhe ,, chápem ťa a viem že to nie je iba tak ako keď mávňeš čarovným prútikom, ale určite na toto ty ten čarovný prútik nepotrebuješ - čo však na to rozhodne potrebovať budeš je tvoja dôstojnosť - ktorú určite máš a ktorú sa ti ten degeš snaží všetkým možným a nájme svojim správaním sa k tebe spochybňovať ...
Skuste si to otocit. Predstavtecsi, ze ste rozvedenr a vase dieta chodi k otcovi a tam po nom takto huci a vyskakuje exova nova zena. By som chcela vidiet, ake by ste s tym boli spokojne…
Autorka, sú aj partneri, ktorí si s dieťaťom rozumejú lepšie ako vlastný otec, je to o povahe človeka. Podľa správania manžela, sa môže stať, že sa bude neskôr k vlastnému synovi správať rovnako arogantne a bez rešpektu, ako k nevlastnému, je to jeho despotická povaha.
@deedol konečne, to niekto povedal nahlas. Ďakujem. Svätá pravda. Rodič, je na to, aby si svoje dieťa zastal, nech sa deje čokoľvek. Aj keď je to moja nová love story.😊
@maciatkolulu
píšeš cez 20 riadkov a pritom o ničom.
vysmiať a uraziť druhú stranu. a ešte si myslíš aká si veľmi ftipnáá. no nie si.
Ja mam dceru z prveho manzelstva ma uz 25 a nikdy nemala problem s mojim novym chlapom. Vzdy vychadzali do bre aj vychadzaju. A mame aj dalsie 2 deti. Dokoly sme sa dali ked dcerka bola prvacka
Autorka vidíš že žiješ s deťmi v toxickom prostredí ak sa manžel nie je ochotný zmeniť čo asi nie je tak áno riešenie je aj odchod od neho
@0silvia0 píšem dosť k téme,najmä tu čítam názor jednej,dosť pozdrazdenej osoby,myslím autorku,ktorú asi,teda ,nikto k ďalšiemu vydajú nenútil. Takže jednoznačne písať,že na vine je pán manzel,ktorého si statočne vybrala ako nového zakoniteho,okrem toho aj ako otca nového dieťaťa. ,že je to teda jednoznačne jeho vina a všetko,je viac než komické. Teda pardon,je to tragédia,lebo ďalšie decko bez otca. Každopádne cele je to napísané iba z jednej strany. A samozrejme MK sa nezaprie,rozvodové papiere treba vypísať. Ideál hneď. A k tomu teda,pani autorka,samozrejme aj výživné a s tým súvisiace zbieranie bločkov, návody a manuály nájdeš tu,sú naozaj niektoré top😅
@mondolina fakt? Mne sa to nezdá ftipne,skôr je to tragické. A velmi.
Ale som rada,že večne zaujem tie isté osoby,zaujímavé.
@maciatkolulu ok a mne si naco zacala pisat? Ja som pisala autorke, nepotrebujem sa dotahovat s tebou v nekonecnych reakciach o nicom. A ja som ani rozvod neradila, cize o co ide? A tych tvojich rehotajucich smailov v kazdej tvojej reakcii ako mame brat? Ironia? Smiech? Vysmech?
@0silvia0 vyber si z tej správy čo chces. Je to tvoja fantázia a aj z tých, kde nie sú smajlíky. Vážne. A aj ten Plural...to čítaš s manželom,či s deťmi? 😅(To je irónia v spojení so smiechom). Ale pekný deň želáme.( Čistá Irónia bez smajlíkov). K téme svoj vyjadrila svoj názor.
@maciatkolulu pises akoby si na niecom ficala. Poprosim ta, daj si ma na ciernu listinu a nereaguj na mna. Dik a pekny piatok. Smailov nepridam, som uz velka.
Citame tie tvoje vyplody viacere, nie som v diskusii sama
@0silvia0 pozerapu sme,čo sme ti také napísali a prečo,myslíme,že by ste mali vedieť pochopiť,čo sme chceli napísať. Nevidíme tam nič zle. Vážne,dokonca ani smajlíkov. Irooonia🙃😉(smajlíkov si skúste vysvetliť po svojom) A sup k téme. Ak sa vám niečo nepáči na mne,zdá sa trápne,nevhodné,buď napíšte súkromné,alebo nahláste. Nespamujte dievčence.
maciatkolulu
•
Dnes o 13:32
@0silvia0 ano,pravda,škoda len,že v poslednej dobe je veľmi veľa tých 10.rocnych,čo sa absolútne nevedia chovať rešpektujúco k dospelým a celkovo k druhým živým bytostiam. Niekde sa robí dosť často chyba,kde sa tak,hmmm.
@maciatkolulu daj si pohov, pa, uz si otravna, pis autorke, nie mne.
@maciatkolulu
už dávno som o teba nazakopla tak si nefandi.
@berta100 To sú tie multipočetné rodiny....on má decko...oná ma decko a ešte si "pre istotu" urobia jedno spoločné decko. Chúďatá tie deti, ona nemá rada jeho dieťa, on nemá rád jej dieťa a tie staršie deti potom nemajú radi to spoločné dieťa🙈 Choré toto celé😢
@maciatkolulu tu nejaký iný názor ani nemôžeš napísať, nevšimla si si to?
Inak fasa prístup ako tu jedna písala, ja neznášam jeho decko, on to moje ale vlastne sme super "rodina" 👌👌👌 nemám normalne slov. Za mna ci som niekoho bio otec/matka alebo nie, pokial žijeme teda ako rodina, je normálne, že mám právo povedať aj niečo do tej výchovy a ozvať sa. Pripadne keď decku poviem, aby šlo vysypať smeti, umyt riad alebo upratať si izbu, nevyleti na mňa, ze co ho buzeujem. Ci som dobry/dobra len na financovanie a inak drz hubu a nestaraj sa? To fakt toto? Tak potom sa nečudujem, že tie "zmiesane" rodiny akosi nefungujú.
Ja mám tiež syna z predchádzajúceho vzťahu a ďalšie 2 deti s mojím mužom. Ale on sa vždy snažil ho rešpektovať, aj keď v puberte ozaj sa niekedy aj pohádali, najmä čo sa týka upratovania. Ale to, čo si opísala je naozaj smutné a tvoj muž sa k tvojmu synovi správa hnusne, prakticky ho úplne ignoruje alebo mu rozkazuje a nadáva. Ja by som sa s ním rozviedla alebo teda urobila posledný pokus o vážny rozhovor, vysvetlila, že takéto správanie nebudeš ďalej tolerovať voči synovi. Ak sa to nezlepší, dajme tomu počas ďalšieho mesiaca, dvoch, tak podaj o rozvod. Musíš sa postaviť za svoje dieťa, nikto iný to neurobí za teba. Lebo naozaj to môže s ním zle dopadnúť, možno drogy, alkohol, partia, bude hľadať únik. A potom príde tvoj muž a nahuka naňho ešte viac. Naozaj toto chces?
@maciatkolulu ty si jedna z tých nešťastných, že?
Autorka Tvoj muž si neváži Tvojho syna a pravdepodobne ani Teba. Veľmi zle sa to číta 😔 ešteže má syn otca v pohode. Ja Ti prajem, nech sa to na dobré obráti.
Neviem preco si sa rozisla s ex ked spolu vychadzate ale mozno to prislo az potom-dobre vztahy
Ale preco si si zobrala debila nechapem uz vobec 🤷♀️

@maciatkolulu a to s tým výživným,to čo si ku mne dovoľuješ vlastne,keď teraz čítam, že ty sama máš pozliepanú rodinu a ešte viac detí ako ja ????