Manžel nemá rád môjho syna
Ako by ste riešili situáciu ak by váš muž nemal rád vášho syna z predch. vzťahu?
Nie nepovedal mi to muž doslova že ho nemá rád ale vidím ako s ním komunikuje ako hnusne sa s ním rozpráva. Syn má 10 a už má svoju hlavu a samozrejme si to nenechá a oponuje. Včera večer som si vypočula kedy muž vyžadoval aby už ležal na posteli. Syn sedel. Nie! Má si okamžite ľahnúť. Syn mu chcel niečo dopovedať a on mu skakal do reči a nechcel ho to nechať dopovedať. Potom muž strašne zvyšoval hlas na neho a išiel príkazy rozkazy a vraví mu už drž hubu a ľahni si !!!!!
Keď som išla ja za synom tak sa mi na muža sťažoval prečo sa tak k nemu správa a prečo je na neho zlý.
Potom vravim mužovi čo to akože bolo a on ešte aj na mňa začal zvyšovať hlas a že je to moja na nič výchova a že on môjmu synovi niečo vravi a ten ho má v pi** a že vždy som len na synovej strane. Pritom to nie je ani pravda. Snažila som sa mužovi vysvetliť že spôsob akým komunikuje nie je vhodný a nemôže ísť na neho len príkazy rozkazy. No muž si ide stále svoje . Len ja mám na nič výchovu a potom že sa muž musí rozčuľovať kvôli nám
nebola by som s takým mužom. a to hovorím vážne.
Mozno to nie je osobne ze len voci synovi, mozno je taka direktivna povaha tvoj partner a bude taky aj k spolocnym detom
A celá situácia?
Píšeš že syn má svoju hlavu a oponuje.
Tvoj muž sa o neho predpokladám stará, živí ho, a asi chce teda aby mal voči nemu rešpekt a neodvraval. Keď to ale podkopavaš ako sa má cítiť?
Čo tak nejako vysvetliť synovi aby sa k nemu správal respektujuco? Potom sa aj muž bude k nemu, nie?
ak nemate spolocne deti odisla by som ... nezniesla by som aby moje dieta bolo stale v strese len preto,ze ty si sa zamilovala mozno alebo z neakeho dovodu si s takym clovekom .. ako matka mas povinnost chranit dieta,dat mu domacnost plnu lasky ,,ak si to zasluzi ok - v 10 rokoch uz zacinaju vystrkovat rozky,ale sama si si vsimla,ze je to castoa bez dovodu
Nikdy by som si nevzala muza ktory by nemiloval moje dieta. Lebo tolerovat ze ma zena dieta a nejako to prekusnut na manzelstvo nestaci. A myslim ze tvoj muz to tak ma. Toto dobre nebude, syn ide do puberty a tvoj muz ma nejake traumy a zle vzory z detstva= bude vela konfliktov
@lenkakravcova
tu začína podľa mňa puberta, a tak treba aj s chlapcom jednať.
či podľa teba je vhodné a slušné ako s ním jednal ten muž? ľahni, sadni....čo je to pes? a nenechal ho ani hovoriť? rešpekt sa nedá vynútiť....len poslušnosť, za akú cenu?
@lenkakravcova ibaze to ma byt naopak- rodic ma ucit dieta a to aj k respektu tym ze mu respekt ukaze. Teda ze mu svojim spravanim ukaze co je respekt. In mu ukazuje co je strach krikom, nadavkami....On mu ukazuje tymto pocit moci nad nim.
Chudák chlapec
@autorka a prečo (realne) nemôže byť nevychovany práve tvoj syn? Prečo musí byť zlý len muz? Vieme veľmi dobre, aké sú dnešné deti, zase si tu neklamme. Dala si tu len vynatok nejakej situácie... pises, ze vyžadoval, aby ležal a on robil napriek. Keby si bola na jeho mieste ty, ty by si mu čo povedala? Nie, samozrejme nemusis ležkat Peťko? Syn sa ti stazoval na muža a ty si mu čo povedala? Ako uznávam, ze nemusel na neho kričať a nadávať mu, ale keď ma raz spat, tak ma spat. Muž sa sťažuje, že si stále na synovej strane. Je to tak? Dovoľujes mu všetko? Ma nejaké pravo hovoriť muz do jeho výchovy?
A inak ako ti tu vravia iné... fakt, rozved sa.
To je hrozne. Chudak chlapec.
@zuzinka888 on ale nie je jeho rodič. Toto by mala riešiť matka. On je de facto cudzia osoba.
@mondolina neviem. Nemáme tu odpoveď a opis druhej strany. Ktovie ako by to popísala druhá stránka a ako syn. Sú aj takí, ktorí náhradnými otčimovi vynadaju do očí alebo za chrbtom hneď keď sa obráti. Takže na základe výpovede jednej osoby, ktorá počula len polovicu situácie by som úplne závery nerobila.
Keby to bolo také hrozne ako to opísala, určite by s ním už nebola, lebo by nemala dôvod, či?
Autorka... Ma tvoj muž dieťa?... Ak nie potom nevie ako sa ma k nemu správať a nevie sa vžiť do role otca... Mam s tým skúsenosť... Môj terajší partner tiež nieje otcom ( zatiaľ) a moja dcéra, keď niečo chcela, tak ju bral ako svojich zamestnancov v práci... Proste vysvetlil jej to ako dospelému človeku a dieťa to nepochopilo.. Pre teba bude dieťa vždy na prvom mieste a partner na druhom... Žiaľ, s tým musel počítať, keď išiel do vzťahu s tebou s tým, že už mas dieťa s iným... Treba si sadnúť spolu a vykomunikivat si to medzi sebou..
ako dlho ste spolu s muzom? kedy sa zacal takto chovat k tvojmu synovi? lebo ked s tym zacal az teraz ked zacina puberta a doteraz bol muz kludny lebo chlapec bol mily zlaty poslusny... tak sprataj muza, ze takto sa nedohodnete a ty mas inu predstavu ako riesit pubertalne stavy ...na to daj priklady....ak ale bude na teba len vyskakovat ako aj na syna...tak neviem to uz je na tebe... ja mam sice dceru a muza co nie je jej otec... a mlada dava zabrat niektore dni lebo s nou trieskaju hormony, ale moj manzel sa vie lepsie ovladat nez ja ... to mna radsej posle prec lebo explodujem... nevhodne... mozno je tento pripad aj tvoj muz teda sa len dohodnite ze on pojde prec a ty vyries situaciu
Ak tvoj muz nezmení správanie tak sa priprav na poriadne ródeo ked príde tvoj syn do pubertalneho veku to ich budú na druhom konci chotára pocut ked sa do seba pustia
niekedy aj ten dospelak by mal zvazit ci je autorita na mieste, lebo ak sedel na postel a dospelak chcel len dosiahnut aby si lahol tak tam by uz ten partner mal zvazit ci ist si dokazovat autoritu aj cez mrtvoly. Ine je keby povedal polozartom ze ved povedal som, ze mas lezat a zasmiali by sa alebo vrieska na cely byt a lahni si...povedal som lahnut a dieta sedelo mozno aj z trucu.strachu.....podla mna muz nevie reagovat alebo je len dilino co sa doraba na dietati
@lenkakravcova fakt cudna logika. Predpokladam, ze vedel, do coho ide, ked sa brali, preco by mal byt cudzim clovekom? na zaciatku ano, ale kazdy normalny dospely clovek ide do vztahu, kde je dieta s tym, ze si k nemu chce najst cestu. a respekt sa da budovat aj inym sposobom, ako tym, ze bude po nom hulakat a nadavat mu.
@lenkakravcova ak je on cudzia osoba( co nie je - su rodina) nema potim pravo vyzadovat od dietata aby si lahol namiesto sedenia. Ci aj tebe ked "cudzi" clovek zaveli pocuvnes??? Ak sa rozhodli pre manzelstvo a spolocnu domacnost a sucastoh tejto rodiny je aj chlapec tak sa maju spolu podielat na jej chode. To ale neznamena ze nemoze chlapca usmernit ci vychovavat. Moze ba aj musi. No s respektom. A tkto nie je respekt.
@zuzinka888 v tom prípade by ale nemal ani povinnosť mu prispievať, na školu alebo jedlo, ošatenie atď. Ak má ako nebio otčin povinnosť - resp sa od neho toto vyžaduje, tak potom má právo na to, aby určoval danému dieťaťu pravidlá a vyžadoval ich dodržiavanie. Buď aj práva aj povinnosti alebo ani jedno. Autorka vie ako to majú. Tým pádom musí zvážiť čo a ako. Vždy môžu ísť od seba ak sa jej nepáči, že sa on zapája svojim spôsobom do výchovy ale aj živenia daného dieťaťa. Lebo pochybujem, že mu nič neplatí.
Vsetkym bio rodicom, co nikdy nestratili nervy s vlastnym dietatom, ci uz v obdobi vzdoru alebo puberty, blahozelam. 😬
Autorka, nepises, ci sa toto stava casto, ako dlho spolu zijete, co bio otec, aky vztah ma syn k obom muzom, z jednej situacie by som nerobila zavery.
Takéto správanie voči dieťaťu (ani od vlastneho otca) by som netolerovala .
Ja si skôr myslím, že je tu na vine tvoj syn, a nie muž. Syn je podľa mňa flegmatik a využíva to ze on nie je jeho otec, tak si môže dovolovat na nho. Najmä keď je v tomto predpubertalnom veku. Lebo keď mu povedal, že si už má ľahnúť, tak si mal ľahnúť bez slova, a neodvravat. Bodka.
Ako píšeš syn má vlastnú hlavu, zajvne trošku skáče po hlave všetkým a rozkazuje, akoze nejaký rešpekt by malo mať dieťa a aj poslúchať, nieje to sice jeho pravý otec, ale žije s Vami predpokladám, že sa aj stará aj platí, a ak je malý trošku rozdrapeny a nepočúva mám pre toto po pochopenie, treba trošku aj trest ak vyskakuje, lebo potom v 15 tich nebude rady s ním, to ako v dobrom myslím, musí tu byť nejaký rešpekt a posluchanie, cítim, že partner má v niečom teda pravdu
Toto bude ešte zaujímavé. V puberte deti rebelujú. Aj proti vlastným rodičom. Tomu sa zabrániť nedá. Ty by si si mala uvedomiť, že to nie je jeho dieťa. Ty máš byť tá čo ho vychováva. Nech rebeluje proti Tebe. Zároveň máš podporiť autoritu svojho manžela, aby v budúcnosti aspoň trocha rešpektoval aj jeho. Keď sa ho budeš zastávať, syn to bude využívať a žiaden rešpekt ku nemu mať nebude. A to máš potom veľký problém doma. To si si potom nemala nájsť autoritatívneho muža, ale ťuťka čo si dá skákať po hlave. Ty si jediná, ktorá to môže zvládnuť diplomaticky ukočírovať. A budeš to mať veeeeľmi ťažké, keď máš pod strechou dve tvrdé hlavy. Buď si rozbiješ vzťah s manželom, keď ho budeš podkopávať, alebo so synom, ak to nezvládneš u neho. Mala by si si asi uvedomiť, že v puberte sú bežne dopeláci trápni a nepopulárni, takže aj Ty budeš musieť byť trocha nepopulárna pre svojho syna a podporujúca pre Tvojho manžela.
Neznášam chlapov s malým vtákom, ktorý si za každú cenu musia niečo dokazovať! Chalanisko má 10r, nie je bábätko. Podľa mňa tiež nič zle nerobí. Niekedy ma aj môj manžel (otec syna) také debilné narážky, a rozkazovačky na nášho. Vždy sa zastanem syna, načo doňho rype. Odpoveď som doteraz nedostala
Máme aj spoločného syna a teda akože vidím dosť veľké rozdiely
A spolocny syn ma kolko rokov? Asi nema 10 a nie je uz v puberte, je to este male "relativne poslusne" dieta...?
Autorka nemohla by si opísať celú situáciu? Takto sa to celé zle hodnotí keď nevieme o čo vlastne išlo
@tetapetra to akoby si nspísala, že Tvoj má malého vtáka a potrebuje si niečo dokazovať 🫣 U vás to môže byť tiež zaujímavé a iste má otec rešpekt dieťaťa, keď podľa matky len do neho rýpe.

tak toto zabolí...
ako dlho ste spolu ? je tvoj muž so synom od malička, alebo prišiel už keď bol syn väčší.