icon

Manžel nemá záujem o dieťatko

cielitolindo
4. dec 2016

Ahojte...som nesmierne frustrovana z toho, ako sa manzel zacal spravat po narodeni nasej dcery. Absolutne nema zaujem, nepohladi ju, nezoberie na ruky (jedine na poziadanie), ked place je mu to uplne jedno...akoby ani neexistovala. Strasne sa kvoli tomu hadame a ja uz neviem ako dalej... najhorsie na tom je, ze zacinam mat k nemu odpor, zato ako sa chova... dcera mava koliky a je strasne placliva, ja som velmi unavena, ked ju niekedy aj pol dnam mam na rukach... mate niekto podobnu skusenost v manzelstve? Co robit?☹

yennn
4. dec 2016

@marcelatje síce neprispejem k téme, ale musím uznať že toto tvoje slovné spojenie "zmysly vybicovane na maximum, zapalna snura extra kratka" = blahoželám, klobúk dolu 👍 už dávno mi tak niekto nehovoril z duše (u mňa počas PMS každý mesiac 😀 )

marcelatje
4. dec 2016

@evittam ja by som to delila na nezaujem o "normalne" dieta (rozumej take co sa sprava ako dieta 😂 ) a strach z vecne urevaneho 😂 co sa starostlivosti tyka ja na otca svojich deti nemozem povedat kriveho slova. No to co sme prezivali prvych par mesiacov cloveka donuti siahnut si na dno svojich moznosti. Chlapi sa vtedy javia akoze ich to nezaujima. Robia to lebo mozu a je to ich sposob obrany, niekto ori zmysloch zostat musi. Matka nema na vyber a poviem ti ze som uz skutocne niekedy nevedela co robit. Fakt som niekedy nevedela ci to dieta buchnut o zem ci co uz by pomohlo. To su hrozne stavy ktore zaziju len extremne nevyspate, bezmocne matky na pokraji nervoveho zrutenia z nedostatku zakladnych potrieb. Terazto vnimam uplne inak ale aj napriek tomu ze vtedy som si uvedomovala ze to nie je spravne nebola som schopna s tym nic robit. Nepomoze nikto. Kazdy povie len ze treba vydrzat, to prejde ale moze to byt peklo to mi ver.
Pri synovi sme tento problem nemali.
Aj ked nemozem tvrdit ze neexistuju chlapi ktori sa nezaujimaju preto ze ich to skutocne nezaujima. Bohuzial su aj taki 😓

evittam
4. dec 2016

@marcelatje Prepáč, ale to je tvoj názor a ja ti ho neberiem, ale je scestné - aspoň čo sa mňa týka - tvrdiť, že "chlapi to robia lebo môžu"....A prečo by mohli?! Ak sa k tomu takto postavíš tak áno - ale ja určite nie - je to aj jeho dieťa - tak ak potrebuje zvýšenú starostlivosť nech sa tiež na nej podiela a nie že si vyloží nohy a bude sa robiť, že nepočuje, že dieťa plače - to teda nie. Ale každá ako si spraví a naučí tak má.....A áno chápem o čom píšeš - my sme pár takých nocí tiež zažili - naštastie fakt len pár a tiež mal muž tendenciu "zdrhnúť" - ale hold mal smolu.😂
A ak sú chlapi čo sa vôbec nezaujímajú - ako tu niektoré píšu a tie ženy im to tolerujú - tak je to len a len ich chyba - akože na čo si spravím dieťa s takým chlapom? Aby som sa starala potom aj o dieťa, o domácnosť a ešte aj o ďalšie dieťa v podobe chlapa a časom ešte chodila aj do práce?!

marcelatje
4. dec 2016

@evittam napriklad ja to mam tak ze ak mi dieta place som z toho na nervy. No ak place u niekoho (hoc aj u otca) neviem sa uvolnit. Trha mi to usi a automaticky ho beriem k sebe. Teraz hovorim o "tom" obdobi.
Napriek tomu si myslim ze ak sa otec snazi pomahat aspon inak je to polahcujuca okolnost. No situacia placuce dieta+ rozvareny obed+ bordel a otec pri pocitaci to je na gulku 😁

cielitolindo
autor
4. dec 2016

@evittam je to smutné, ale je to pravda... bohuzial, je uz neskoro plakat nad rozliatym mliekom... My sme spolu dokopy 7 rokov a zdalo sa ze ustojime hocico...

cielitolindo
autor
4. dec 2016

tak a nakoniec pan otecko po najnovsej hadke zdrhol...

evittam
4. dec 2016

@marcelatje Hej presne - ale na guľku tomu hovadu čo sedí za tým počítačom.😝

marcelatje
4. dec 2016

@evittam jedine 😂
Nechap ma zle ja jednoznacne zastavam nazor ze obaja rodicia sa maju podielat na vychove aj chode domacnosti. S tym ze chlap zaraba a zena sa stara u mna nikto neuspeje. Ale "to" obdobie to nebola standardna situacia. Ja som bola uplne na dne. Mm sa aj snazil no ja som mala pocit ze vsetko robi zle tak som chcela aby to nerobil. Ale ani to nebolo dobre. No cele zle 😂😂😂

marcelatje
4. dec 2016

@cielitolindo no to vyriesil teda....

cielitolindo
autor
4. dec 2016

@marcelatje s argumentom: mam si oddychnut 😅

sasa1310
4. dec 2016

@cielitolindo prepáč, ale čo ho ofukuješ? Predtým ako ste mali dieťa ti pomáhal v domácnosti? Asi nie, že?
Prečo, keď ti mala plakala doobeda si mu nepovedala od srdca čo si myslíš, že sedí nad pc so slúchadlami?
Ja by som v tom momente malú vzala, obed nechala tak a išla s ňou von a nech si pánko dovarí sám aj prádlo vyveša. A ten obed by som mu nedovarila, aj keby sa na hlavu postavil.

marcelatje
4. dec 2016

@cielitolindo zmysel pre humor ho zda sa este neopustil. A vies co ? Mozno aj dobre. Niekedy nenaplnene ocakavania dokazu velmi vycerpavat. V tvojom stave nie je ziadna rada dobra, poznam to 😅 Ale skus porozmyslat aky sposob natlaku by zabral na tvojho muza 😂 mozno by nebolo od veci konkretizovat co od neho chces. I ked ani to nie je zarukou tvojej spokojnosti, aj to poznam 😅

cielitolindo
autor
4. dec 2016

@sasa1310 jasne ze som ten obed nedovarila! Aj pekne od srdca som mu povedala co si myslim...panko zabuchol za sebou dvere. (Na okraj este: pomahal v domacnosti)

cielitolindo
autor
4. dec 2016

@marcelatje veru, nervy v kybli...ale necham ho vyfucat, mozno mu dopne. Ak nie jemu,tak mne... (ci to ma cele este zmysel)

marcelatje
4. dec 2016

@cielitolindo som optimista, verim a dufam ze je to len prvotny sok.

margotka33
4. dec 2016

@cielitolindo ja som takeho mala.. jeho potreby boli na prvom mieste.. Ked som nenavarila obed.. tiez som ho tym chcela prebrst, tak sa zobral a siel sa naobedovat k mamicke.. Nezaujimalo ho co budem obedovat ja 🙂. Davno som s nim rozvedena..

bruneta880
4. dec 2016

No kočky, nedá mi nezapojiť sa 😁 .Ja som si tiež prešla všelijakými stavmi dokedy nemal náš syn pol roka ... Ale teda mne manžel bol veľkým pomocníkom, povedala by som dokonca že často to zvládal oveľa lepšie...keď mal koliky náš malý, tiež to nemalo konca kraja...to bolo dojčenie, odgrgnutie, pestovanie, prebalenie, dojčenie, odgrgnutie,pestovanie, prebalenie..........mala som pocit že vlastne ani neexistujem čas pre seba nula, domácnosť, malý do toho ešte pes, keby mi vtedy manžel nepomáhal?To si nechcem a nedokážem predstaviť....na antidepresívach s istotou.Keď malý plakal mala som pocit že mi odumierajú nervové bunky, mala som chuť ho zabaliť do zavinovačky, dať do košíka ako Mojžiša a zazvoniť susedke...a prísť si ho vyzdvihnúť keď bude mať tak tri roky....čisté zúfalstvo niekedy.A tiež som bola ako fúria, spoločenský život?Návšteva ktorá nám prišla pogratulovať...a ja som sa len modlila aby už vypadli...mala som dosť všetkého a všetkých dokonca aj muža, a to ešte raz opakujem mi pomáhal ako mohol...teraz sa na tom spolu smejeme a už je dobre.Súhlas s marcelatje aj som mala skreslené predstavy 😊...ale ako hovorím, do pol roka a bolo už len lepšie a lepšie teraz má malý 14 mesiacov a už môžem povedať že je dobre 😉.Ono to podľa mňa aj niektorým nám mamám dlhšie trvá stotožniť sa s touto novou a neznámou situáciou -Som mama- ,aspoň u mňa to tak bolo a o to viac že sme to tiež odkladali (sme zobraný 7 rokov), a predsa len je to iné, nové (KRÁSNE), ale aj povedzme si pravdu pekne náročne, ešte ak sú k tomu koliky...Podľa mňa hlavne ty sa musíš trošku ukľudniť aby si bola v pohode (na túto vetu som bola alergická), ale naozaj, nejaké vitamíny -magnezium, železo.A jednoducho prijať fakt že ti s malou nepomôže, ale maximálne ho zapojiť do domácich prác...a hlavne sa toľko nerozčuľovať (ja viem ľahko sa mi to hovorí), ver mi to ťa vyčerpáva ešte viac.Jednoducho ja som to brala tak-a čo dnes bude suchá večera, riady počkajú do večera (na muža 😁)...niesom stroj a nechcem sa ani zblázniť ...držím ti palce

timea7
4. dec 2016

@cielitolindo skutočne ti pomáhal v domácnosti? Nemyslím tak, že raz za týždeň vyniesol smeti a urobil nákup, ale tak, že bolo pre neho prirodzené povešať prádlo, očistiť zemiaky, povysávať...Dieťatko ste plánovali obaja? No ja by som si prestala asi všímať jeho. Nevarila by som, len sebe nejakú rýchlovku, alebo by som si objednala niečo, kašlala by som na jeho špinavé veci, ale pozor! Bez hádky! S úsmevom. Venuj sa malej, rob si svoj program. Možno mu bude vyhovovať, že po ňom zrazu nič nechceš, kým bude mať čisté slipy a kým mu párky na večeru nepôjdu aj ušami. Potom by to chcelo rozhovor, ale bez zvyšovania hlasu a obviňovania. Rozprávaj o tom, ako ti pribudlo povinností (mužom niekedy nedopne), ako sa cítiš, uvidíš, či sa niečo zmení alebo nie. Niektorí muži nevedia, čo s bábätkom, keď začne behať a rozprávať, tak sa stanú parťákmi, ale od tvojho manžela mi to príde ako ignorácia najvyššieho druhu ☹

slimstar
4. dec 2016

Mužom treba povedať, čo spraviť. Ja mu to kážem, že treba to urobiť, alebo tamto a on to urobí.

timea7
4. dec 2016

@slimstar no niektorý to neurobí, ani keď povieš....potom čo? Manžel autorky témy síce kočík hojdal, ale slúchadlá na ušiach a dieťa revalo na celé kolo. Ja by som mu tie slúchadlá strhla a šmarila von oknom, toto je veľa aj na mňa. Môže sa vykašľať na prach, ale nie na vlastné dieťa, ktoré plače.

slimstar
4. dec 2016

@timea7 ja neviem, u nás to funguje a ešte ho aj pochválim. Už tu bola raz taká téma, niečo v zmysle ako naučiť mužov, aby pomáhali a u nás to je tak. Možno nie je nato pripravený, alebo čo sa mu stalo. To sa ho nato priamo spýtať a vykomunikovať si to spolu. Môj priatel mi povie, že nechce, aby som bola nervózna. Nervózne matky, majú nervózne deti.

ludmilaka
4. dec 2016

@marcelatje likujem ťa ako divá. Akoby si o našej situácii písala. Ja som vtedy zvykla hovoriť - jedna z nás to neprežije😁. Prežili sme, obe, teda všetci traja. Ale neviem ako by bolo keby mm sčasti nepomáhal. Koľkokrát ju do 3.00 uspával a potom mi ju doniesol, že ide ráno do práce.

timea7
4. dec 2016

@slimstar u nás to bolo tiež tak, z dieťaťa bol celý vedľa, staral sa od prvej sekundy, čo sme boli doma, v noci k nemu vstával, kúpal ho od troch týždňov, ale ak máš ignoranta, tak je to ťažké,, niekedy nemožné. Ja si myslím, že manžel autorky témy sa až tak strašne netrhal, ani kým prišlo dieťa

jasmika
4. dec 2016

Nečítala som komenty...ale u nas to na začiatku bolo dosť podobné...bola som prekvapena a sklamana že všetko ostalo na mne...cela starostlivost o maleho...aj ked prisiel z prace,vobec nešiel k nemu...vobec si ho nevšímal..mrzelo ma to,ale neriešila som to....užívala som si malinkeho...A aj ked to bolo na mňa moc naročne tak som to zvladla....A teraz ma malý pol roka a majú spolu úžastný vzťah...malý ho hľada a zbožňuje- rovnako tak starý 😊..niekedy možno potrebuju viac času...

marcelatje
4. dec 2016

@ludmilaka bolo to na maslu. Vtedy som bola vdacna za sietky na oknach. Predsa len sa to dieta cez ne zle vyhadzuje 😂😂😂
Dalsieho dietata sme sa velmi bali ale mm bol zasadne proti jedinacikovi tak sme to riski ale lepilo nam riadne, obom 😂

jvlo
4. dec 2016

Nie ze by bol chlap vdacny za zdrave dieta. Zdrave a placlive je stale zivotna vyhra. Takeho chlapa by som poslala kade lahsie....Ako male decko

sugarfree999
4. dec 2016

@marcelatje rezne maju bez debaty terapeuticky ucinok. moj manzel miluje ten zvuk skvrciaceho oleja, ked sa smazia 😂😂😂 je vtedy ako v tranze!

alby2014
4. dec 2016

vzdy som si myslela, ze moj muz je priemer,potom som objavila MK a doslo mi pri citani, aky mam doma poklad.

maminuska
5. dec 2016

Tak môj muž je oproti tomu čo čítam poklad . Od prvého dňa čo sa narodili im venoval každú voľnu chvíľku ,prebaľoval , uspáva , nosil pri zuboch , kúpal , kŕmil. Ale spomínam si ako som mu ukazovala ako sa prebaľuje dcéra a hovorím mu keď sa ti dokaká , tak jej musíš vytrieť aj pipinu . A on na mňa A to sa jej mám tam hrabať ? Nebude to úchylné ? ..Nuž viac úchylné je jej tam nechať hovienka.
Ale keď sa dokakala tak kričí na mňa :panebože ona sa dosrala a má to aj v tej pipine, pripadám si ako pedofil 🙂 . Naučil sa , zvládol , dievčence ho milujú .

marcelatje
5. dec 2016

@sugarfree999 😂😂😂