Manžel nemá záujem o dieťatko
Ahojte...som nesmierne frustrovana z toho, ako sa manzel zacal spravat po narodeni nasej dcery. Absolutne nema zaujem, nepohladi ju, nezoberie na ruky (jedine na poziadanie), ked place je mu to uplne jedno...akoby ani neexistovala. Strasne sa kvoli tomu hadame a ja uz neviem ako dalej... najhorsie na tom je, ze zacinam mat k nemu odpor, zato ako sa chova... dcera mava koliky a je strasne placliva, ja som velmi unavena, ked ju niekedy aj pol dnam mam na rukach... mate niekto podobnu skusenost v manzelstve? Co robit?☹
Kolko ma teraz mala?Ono moze chvilu trvat,kym si muz najde vztah k tomu novemu cloveku,ktory okrem toho nonstop kradne zenu😅.Ale zase odtal-potal!
tu druhu stranu som celu nečitala, ale kurnik šopa....my zeny sa musime po porode do ,,minuty,,oklepat, ,,decko,, vam šlahnu na izbu a staraj sa - bolesti, nebolesti, vieš sa hybat nevieš sa hybat a nikto nerieši či ste so svojou novou ulohou stotoznene a nečaka aby ste si zvykli...(humanistky nech to nečitaju)
A tu furt chlapov ofukovat, ze si chudačik nezvykol a musi si najst vztah a neviem ake dristy....do márie tak ked vam medzi nohami skakal, tak na to si velmi rýchlo zvykol, tak teraz nech si velmi rýchlo zvykne, ze to čo sme spoločne splodili a priviedli na tento svet tak s tými mi minimálne má pomahat. Sociálna rola matky - kojit do omdletia, spat s dietatom,nosit...a otec čo? Salám, parek, sekana....a furt ofukovat. A to mam take kamošky, čo si to aj same robia....miesto toho aby dieta dali otcovi a povedali zlatý moj ja idem na 2 hodiny na kavu a ty sa postaraš tak povedia, že ále on to nevie, a dieta mu bude plakat...atd...same dristy. A ja som to vedela? Mne dieta neplakalo? Ja som tiez nevedela prve dieta pomaly ani ako chytiť, v zivote som neprebalovala,nekrmila nič...a mne to ako malo same z neba spadnut ved som matka nie, tak musim vediet...Tiez som sa to musela naučiť, skušať ked mi dieta plače čo zaberie atd.
Takže ja mojho chlapa nešetrím....deti su spoločne, musi sa vediet aj on postarat, čo sa teda vie ale je to tak ,,po chlapsky,, ze ked pridem domov tak v dome buchnuta bomba, deti vymodene ako na karneval - malej oblečie maskačove body a dupačky so šašom, že 7 ročna dcera by ju lepšie obliekla, ale tak spravi, deťom nič nechyba su spokojne a ja mozem ist si oddychnut. Uz som prestala pozerat na to, ze to nie je spravene ,,podla mna,, tak radšej budem doma alebo si to spravim.
@sardinka336 😀 ty si riadna drzka😅
@sardinka336 100% suhlas. Moj tiez slape ako svajciarske hodinky. Bez problemov s nim necham 3 deti doma (7r,2r, 7m) jasne, ze nenavari, nevyzehli, neuprace pri nich, ale je o nich postarane a vita ma s usmevom a stasny, ze je strasne rad, ze ma vidi🙂 Ale ked som otehotnela, tak sa vyjadril ( vsak frajer neee), ze on prebalovat nebude, ze mu hovno smrdi. Tak som mu povedala, ze neviem, co teraz lebo ved aj mne smrdi. Tak sa zahanbil a uz to neskusal. Jedine s cim mal problem, boli ked sa nase dievcatko riadne dokakalo. Bal sa aby jej nezaniesol infekciu do kacenky pri cisteni, ale uz si zvykol. Totiz nepovolila som
@lanugo ved presne ako pišeš, o toto ide....ani moj nenavari, nevyzehli, nič neurobi, ale urobi to najpodstatnejšie a to je postara sa o deti a ja mozem ist von lebo viem ze sice nebude doma upratane ale o deti je postarane.
To tiez poznám také ,,hovadá,, čo volali manzelke ze ,,malá sa posrala a kedy pride,, a tá ťapa miesto toho aby mu povedala, kde ma veci na prebalovanie, tak rýchlo utekala domov - no neosrala by som ho? Lebo jej je luto dietata a on ju necha posratu, ani moj muz nemusi presrate plienky ale spravi to.....alebo take mi iná kamaratka rozpravala, ze ,,on nebude kupat dievčatko lebo ved on to nevie ako jej umyt šušku,,...no nehnevaj sa. Mne sa az protivia takyto chlapi. Ako ano, moze mat spočiatku obavy jasne, ved kto nema...ale ani sa nesnaziť, neskusit a hned povedat ze nebudem a zenu nahanat...no moj zlaty to hovno by mu na hlave pristalo.
@lanugo moj napriklad aj uprace, navari, lekara vybavi, vsetko zvladne......len ten prvy polrok bol na smrt vydeseny nie len z vecne placuceho dietata ale verim ze aj zo mna 😂 lebo niekedy sa sama seba bojim 😂😂😂
@marcelatje ale ved oni tí chlapi vsetko zvladnu...ked musia a dostanu prilezitost resp. ked im zeny tu prilezitost daju. Same zeny si to robia...dieta si ,,prigurtnuju,, k sebe a muza často ani nič nenechaju robit lebo ked vidia je jeho rozpaky, tak si povedia...spravim to lepšie, rychlejšie, krajšie..pripadne ako ina moja kamaratka ktora muzovi otlka o hlavu ,,ako to nevie,, tak jasne ze ked ti toto budem pri kazdom pokuse o ,,niečo,, hovorit tak to vzdá kazdy...a nech si to robi sama ked to ,,neviem,,. Načo sa snaziť...a pritom vidim ze ked treba tak to vie, len ona z neho robi neschopneho aby si do neho ,,kopla,,.
@sardinka336 Výborne si to napísala.😉 Veď dobre vieme aká je najhoršia chlapská choroba na 6 - že? 😂
@sardinka336 ale co ak vies, ze bude upratane, ale o deti az tak postarane nebude?
Moje heslo znie...svoj muza nelutujem,lebo kto lutuje mna.Aj teraz som v nemocke uz 6ty den, on sam s 15mesacnym, co mu idu ocaky a super to dali,este mu aj vari,,,,najlepsiu radu mi dala svokra, znela:od prichodu z porodnice musi robit vsetko,co ty a ty mu to musis dovolit.
Plati, ze kazdy z nas je 50%rodic a spolu sme 100%...
@sardinka336
@marcelatje
Tak sa nam tu pekne rozvija tato diskusia 🙂 Mam este otazku... Ako vasi chlapi "manipuluju" s babom? Ja som skusala vramci zapajania chlapa, ze on bude kupat jeden den, ja druhy atd... no ked vidim ako ju drzi som v krvoch. Vobec nie ako s babatkom ale len rychlo bum-bam aby som ju dajako okupal, hodi do osusky, dovi. A dieta strhane place lebo sa boji ked s nim tak necitlivo natriasa.... 🙄
@sardinka336 nerozumiem, ako moze zena milovat takych exostov ako si opisala. A este ho v postely tesit. Zasa je pravda, ze su chlapi s ktorymi proste nepohnes. S takym ja by som nevedela byt. Potrebujem si chlapa vazit. Preto taky krcmovy, televizny, pc povalac by u mna nemal sancu. Chapem, ze aj take chlapi sa potrebuju mnozit, ale nastastie mimo mna. Ja som vzdy hovorila, ze som zodpovedna za to, akeho otca vyberiem pre svoje deti. A nas okrem toho, ze neznasa pracovat okolo domu je idealny. Diky Bohu, ale zarobi tolko, ze si moze dat vsetko spravit s majstrami. Len ja by som ho radsej videla v monterkach, upoteneho ako robi okolo domu, hold ale nemozem mat vsetko🙂
tak moj ho drzal pekne, ale od mala sa.s nim tak hra, ze.ho vyhadzuje, fole hlavou maly visi etc....moja mama mdloby,ale maly sa pritom tak rehoce az sa zadusa...tak neriesim. Od toho je otec, ze je iny ako mama aj ta hra je ina....ale ja som pri mojom muzovi nikdy nemala pocit, ze daco robi polovicne...len nech moze ist na pc.
@cielitolindo tak mu ukaz ako to ma robit. Mozno s dietatom manipuluje ,,normalne,, len tebe sa to zda ze je to hrozne lebo dieta plače...tak nech sa to milost pán naučí. Ako nahle to začneš robit ty tak si tam kde si bola - budeš si všetko robit sama. Mozno treba len vydržať kym sa to naučí.
@kvetulienka253 čo to znamená ,,,az tak postarané?,, budu deti hladne? bez dozoru? neoblečene? či len nebude všetko tip top podla tvojich predstáv?
@sardinka336 normálne ako keby som samú seba počula .. geniálny názor a ešte lepší prejav !!! 😀 😀 chlapov treba donútiť, nedať možnosť vybrať si, či prebalí alebo neprebalí .. proste prebalíš a hotovo 😀 my ešte deti nemáme, ale švagriná má malú dcérku a tá sa s nami nemaznala .. zavolala, že poďte, idete kúpať, tu máš mydlo, tu uterák, tu krém, takto je tuto poumývaš a ideš.. no vyhúkaní sme boli, tiež sme sa báli ako ju máme chytiť 😀 ale naučili sme sa .. to isté bolo s prebalovaním, keď mi frajer nesie malú že "je pokadená, prebal ju, mne je z toho zle" .. no lebo mne to vonia po fialkach že? 😀 😀 najlepšie bolo keď zahlásil "ja neviem ako sa má zbaliť tá plienka" .. myslel tú pokadenú .. ako keby to má nejaký systém ako sa to má hádzať do koša 😀 skúšal všeličo .. ale netreba sa dať .. je ti z toho zle? no tak ťa pár krát natiahne, prípadne si odbehneš na WC a druhý raz už bude v poho 😀 ..
Celkovo si myslím, že pri naozaj malých bábätkách sa tí chlapi boja, že ako ho chytiť, kde ho držať, ako si ho otočiť .. ale aby vlastný otec nejavil záujem??? .. môj frajer je tej malej ujo a krstný zároveň, ale stará sa jak o vlastné ! .. ale ako si naučíš, tak máš .. umyješ ju alebo nakŕmiš? prebalíš alebo s ňou pôjdeš na prechádzku? .. sám od seba k nej príde, pohrá sa, pomojká, pošantí 😀 a keď treba, švagriná malú pooblieka, vo dverách mu ju strčí do ruky a že choď ju uspať do kočíka .. no by skúsil protestovať ! 😀
už len dúfať, že po narodení vlastného potomka neosprostie tak, ako niektorí chlapi spomínaní v tejto diskusii 😀
@sardinka336 nie podľa mojich predstáv. Len ten môj je taký, že všetok čas venuje upratovaniu. Deti sú kulisa. V podstate len preziju, ale prvoradá a vlastne jediná jeho činnosť bude upravovať. Je to monk
@cielitolindo môj muž je v tomto smere super, vedel sa postarať od začiatku, pomáhal so všetkým, ale to je skôr výnimka. Ženy majú dnes tak neskutočne skreslené predstavy...Aj minule tu opísala jedna pani, ako ružovo si predstavuje, ako jej bude muž pomáhať doma so všetkým, aj prácu obmedzí a budú doma spolu traja a on jej bude pekne k ruke...No, žiaľ, realita je taká, že veľké percento mužov nemá poňatia, čo si počať s dieťaťom, ktoré nič nerobí, nerozpráva, je to malé, krehké a neustále to plače 🙂 Pridozené je, že to vie žena a on môže vypomôcť, ak teda zvláda. Ak nie, radšej nech sa nemotá a nech pomôže inak. Podstatné je, aby sa niekde len tak voľne nepohodil a nehral sa na ali pašu. Ale nechci po ňom hneď nejaké veľké veci. Predpokladám, že malinká je ešte naozaj malá, pár mesiacov? Daj mu čas a nehádaj sa s ním. Popros ho, aby ti pomohol radšej s domácnosťou.
👏👍
Presne tak....všetko sa to treba naučiť, z neba nam to nespadlo ze ako sa starat o dieta....bud spraviš to alebo to...To tiez poznám takých ze ich napina z okadenej plienky tak neprebaluju...a nás nenapina? Aj mna napína a čo teraz? Poviem ze neprebalím? Proste zobrat dieta a dat do ruk milému oteckovi, lenze zeny ked vidia tie xichty a nechut tak to radšej spravia same a to je chyba.
@kvetulienka253 Monk je diagnoza...s tým asi nič neurobíš, ale deti preziju...
@sardinka336 preeesne, tie kyslé ksichty čo pri tom niekedy hádžu, hotové divadlo urobia len aby si im uverila, že to nedokážu zniesť 😀 no smola 😀
Inak, my máme v rodine opačný extrém čo sa týka okadených plienok .. teta, ktorá si manžela naučila, že on prebaluje a utiera zadky obidvom synom, lebo jej je z toho ževraj zle .. hold, naučil si ju ujo takto a už nič neurobí 😀
neviem, či je to nejaká diagnóza, alebo už psychická porucha, ale mne normálne robí dobre pohľad na ľudí, ktorých som donútila niečo urobiť .. príklad : mamina zakaždým pindá na to, že sestra (19r) necháva prázdnu rolku od papiera v držiaku, ale vždy ju vymení bez toho, aby to povedala priamo sestre .. ja? keď to tam vidím, naklusám k nej do izby a stojím nad ňou, kým to nevymení a vtedy mám taký hrejivý pocit .. že mohla som si to urobiť sama, ale takto to urobil ten dotyčný a zvyšujem šancu, že nabudúce to urobí sama od seba ..
a to isté aj tu .. áno, väčšinou mama rýchlejšie okúpe, nakrémuje, prebalí, oblečie a ešte to aj zladí .. ale čo z toho má? no to, že to robí furt ona ..
prepac a ked ste dieta planovali, vy ste sa nerozpravali o fungovani, rozdeleni rolí, rodicovstve???? Tesil sa na dieta?, alebo sa "prihodilo" a ty si si vysnivala stastnu rodinku?? Ak chlap nema teraz zaujem uz si tazko vybuduje. Nema tolko charakteru aby pochopil aka drina je mat dieta??
@alaguema ma 2 mesiace...vyskusam 😉
@veronika_pb ty este ani netusis aku sluzbu ti robi svagrina. Fakt! Tvoj bude isto skvely tato
Ja som mala stastie, ze v nemocnici somnou bola na izbe mamicka, ktora mi povedala, ze od narodenia jej prveho babatka povedala muzovi, ze bude kupat a ona cely cas nikdy nekupala...urobila som to rovnako a dosiahla som tym to, ze si k malickej vybudoval od malicka vztah a kedze to bolo pre nas od zaciatku nove ani ja som nevedela ako mam malu chytit, takze on si v tom postupne nasiel lepsiu techniku ako ja a tym padom v tom bol prirodzene lepsi, co mu pridavalo na sebavedomi a uz sam ma k tomu nikdy nepusta...uvedomte si, ze to co s nami lomcuje su hormony, to, ze sa postavime z postele za babom aj ked mame brutalne bolesti to su vsetko hormony, dojcenie tiez v nas vyvolava pocit sudrznosti, nosili sme ich 9 mesiacov...je normalne, ze muz si tiez musi vybudovat vztah, on to male po porode drzi prvy krat, on tie hormony, co mame my, nema...skuste sa do nich vzit a aj do toho, ze to malicke mu na urcity cas zoberie nejaku cast z vas...uz to nie su len jeho prsia, ale toho maleho votrelceka...je to pre nas vsetko tazke aby sme to zvladali, ale pre nich mozno este tazsie vytvorit si vztah k novemu stvoreniu a mozno niekde v sebe sa snazia s tym pocitom vyrovnat...takze by som povedala, ze zadel mu jednu ulohu, asi najlepsie to kupanie, casom sa urcite zlepsi a daj mu najavo, ze to robi dobre a najlepsie z vas dvoch, potom ho to bude bavit viacej a bude sa citit dolezity...aj u nas to je vselijake, aj moj priatel stale sedi pri pc a hra sa hry (ale asi lepsie ked sedi doma mne na ociach a nie niekde po baroch), ale maju vytvoreny vztah, ked place ide k nej, nakrmi ju a tiez na sebe vidim, ze mu niekedy nechcem dovolit uspavat, lebo si myslim, ze to ja robim lepsie...a je to asi chyba...treba ich pustit ku vsetkemu a aj ked to je tazke dat im najavo, ze to robia dobre aj ked mame pocit, ze my by sme to urobili lepsie.
@stanulienkat dieta sme planovali i ked sa nam dlho nedarilo. Rozpravali sme sa...ja som bola ta co sa balam on mi vzdy tvrdil ze sa nemam strachovat... Myslim ze je skoda ze sme nemali babo skor. Zvykli sme si na zivot bez deti - podla mna je to tym.... teraz zrazu treba v noci kazde dve hodiny vstavat, vecer 3 hodiny vkuse plac...ja som bola po porode KO. Vtedy to zacalo a doslo to do takeho extremu ze vcera odisiel... stale hadky, nervozita...To pozna asi kazdy.

No môj muž sa tiež nejako extra nezaujímal o bábätká. Nekočíkoval, nenosil, nekŕmil. Moja chyba, že som ho nenechala, možno som mu nedala šancu. Treba sa zamyslieť či mu dávaš šancu, lebo ak len keď už ozaj nevládzeš, povieš, že mohol by si ju zabaviť, tak ťažko bude mať záujem.